25 mar. 2011

Secretarul de stat din cadrul M.E.C.T.S., Oana Badea, continuă atacul la adresa F.S.L.I.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a aflat cu stupoare de acuzaţiile d-nei secretar de stat, Oana Badea, potrivit cărora federaţia noastră nu ar fi luat parte la dezbaterile privind Legea Educaţiei Naţionale, care au avut loc în Comisia de Învăţământ din Camera Deputaţilor. Aceste declaraţii au fost făcute ieri, 25.03.2011, la Palatul Cultural-Arad, unde s-a organizat o dezbatere pe marginea noii legi, la care au luat parte cadre didactice şi părinţi.


O invităm pe d-na secretar de stat să consulte stenogramele şi lista de prezenţă a invitaţilor care au participat la dezbaterile din Comisia de Învăţământ. Din partea federaţiei noastre au fost prezenţi: Simion Hancescu, preşedinte şi Liviu Marian Pop, secretar general.

F.S.L.I. nu a lipsit de la nicio astfel de şedinţă.

Declaraţia d-nei secretar de stat este tendenţioasă şi demonstrează lipsa de comunicare între reprezentanţii Ministerului Educaţiei, a căror prezenţă la dezbatere din cadrul Comisiei de Învăţământ a alternat.

Aceste acuzaţii au fost făcute după ce, în urmă cu o săptămână, liderului F.S.L.I. Dolj, Constantin Rada, nu i s-a permis să ia cuvântul la o întâlnire similară cu cea de la Arad.

„Prin ceea ce face, d-na secretar de stat induce în eroare, cu bună ştiinţă, opinia publică doar pentru a decredibiliza federaţia noastră în faţa angajaţilor din învăţământ dar şi în faţa părinţilor. F.S.L.I. a făcut toate demersurile pentru ca această lege să fie în folosul elevilor dar şi al cadrelor didactice şi să creeze premisele reformării sistemului educaţional din România. De altfel, obiectivele susţinute de F.S.L.I. la dezbaterea privind LEN apar şi în strategia federaţiei semnată în anul 2002. Afirmaţiile Oanei Badea ar putea fi un atac la adresa singurei federaţii din învăţământ care a avut curajul să organizeze în ultima perioadă acţiuni de protest şi care a demarat iniţiativa legislativă privind modificarea unor articole din LEN, contestate de elevi, părinţi şi cadre didactice ”, a declarat Simion Hancescu, preşedinte F.S.L.I.

http://www.fsli.ro/

7 comentarii:

  1. Comunicatul de presa induce in eroare deoarece informatiile in baza carora a fost redactat sunt gresite. Dupa cat ii duce capul pe liderii din teritoriu tot atat este si credibilitatea sindicatului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Comunicatul de presa induce in eroare deoarece informatiile in baza carora a fost redactat sunt gresite. Dupa cat ii duce capul pe liderii din teritoriu tot atat este si credibilitatea sindicatului.

    RăspundețiȘtergere
  3. PENTRU ANONIMUL DE LA 11:2527.03.2011, 23:52

    Pentru ANONIM,11:25

    anonimule LA CATE ACTIUNI ALE SINDICATULUI AI PARTICIPAT,basistule?

    TU,CUM POTI SCRIE:

    "Dupa cat ii duce capul pe liderii din teritoriu tot atat este si credibilitatea sindicatului".

    PE TINE,CAP SEC,-
    CAT TE DUCE CAPUL?
    Astept raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dragilor, nu va contraziceti ca nu are rost...tot ceea ce se vehiculeaza zilele acestea prin presa si prin alte mijloace de comunicare este manipulare... cui ii este frica de profesori? De ce de cateva zile, mai exact de cand s-au tensionat actiunile de protest de la Suceva si Botosani, forumul de pe edu.ro nu mai functioneaza?
    De ce in jurnalele de stiri locale se anunta ca profesorii suceveni au intrat la ore desi numarul scolilor care se inchid, creste?
    De ce se trimit hartii oficiale din partea prefecturii, adresate ..atentie..DIRECTORILOR..prin care acestia sunt ,,invitati" sa gaseasca solutii pentru redeschiderea cursurilor?
    De ce nu se stie pe plan national ca bugetul de salarii pentru acest an nu este suficient?
    De ce nu se dau informatii corecte in mass media locala si nationala?
    De ce legea 221 nu se aplica si nu se iau in considerare hotararile judecatorect cu titlu definitiv si executoriu?
    De ce se trimit de la birourile sindicale anunturi de suspendare a grevei cand nici una dintre revendicari nu s-a solutionat?
    De ce nu se stie ca la Suceava parintii s-au solidarizat cu profesorii pichetand astazi alaturi de ei Ministerul Educatiei?

    RăspundețiȘtergere
  5. De ce n-ai curajul, stimabile, sa postezi toate comentariile?
    Pentru ca am avut "tupeul" sa inserez in comentariul privitor la intrebarea "de ce nu ies oamenii la mitigurile organizate de Sindicat", referirea la Raportul Comisiei de Cenzori?
    Pentru ca matale nu postezi TOATE comentariile, la urmatorul Colegiu al liderilor, fac o copie dupa Raport si il las in toata sala!
    Mai, si nu-i rautate. E pur si simplu bun simt!

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru a primi raspuns macar n postati sub anonimat. De bun simt ar trebui sa treceti macar un nume, chiar anonim

    RăspundețiȘtergere
  7. Un nume .... anonim :))) Buna asta! Intra la perlele deja aflate in colectie.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare