31 mar. 2011

Se pregatesc din nou de diminuare cu 33% a salariilor profesorilor

MECTS a convocat in regim de urgenta Comisia de Dialog Social pentru a pune in discutie un proiect de act normativ pe care doreste sa il aprobe Guvernul azi la ora 17.00
Ce se doreste in fapt?
Reducerea salariilor cu 33% pentru toti cei care au castigat in instanta acest drept.
Reprezentantii FSLI nu au fost de acord cu acest proiect.
Mai mult am cerut ministrului sa faca incadrarea pentru toti profesorii in baza Legii 221 si elaborarea in regim de urgenta a regulamentului pentru sporuri in anul 2011 asa cum spune Legea Salarizarii Unitare.

18 comentarii:

  1. Mintile "luminate" din minister se misca foarte incet dar nesigur, ba mai nou pe loc si deloc. E sfasitul lunii martie si normele de aplicare a sporurilor nu au mai aparut. E clar o strategie de a ne obisnui fara. La fel cum au facut si cu diminuarea cu 25% a salariului timp de 6 luni in 2010, care precum vedem cu totii se pastreaza si in anul 2011. Suntem luati de fraieri de d-l ministru care ne crede “prosti, dar multi". Asa ca mai taie de unde si ce poate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am pierdut sporul de biblioteca dar beneficiezdin plin de sporul de indignare publica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Spre aducere aminte:

    PDL - conferinţă de presă Emil Boc - 03.11.2008

    "(...) Guvernul Tariceanu se încapatâneaza sa nu aplice legea. Guvernul Tariceanu sfideaza din nou în maniera dictatoriala, si sunt atent la ce spun, dictatoriala legile tarii, Parlamentul României, Curtea Constitutionala, institutia prezidentiala. În democratie Guvernul raspunde politic în fata Parlamentului. Asa spune si în Constitutia României în art. 109. Guvernul raspunde politic în fata Parlamentului. În consecinta, un Guvern ori aplica o lege adoptata de Parlament, ori îsi da demisia si pleaca acasa. Numai în România un Guvern în loc sa fie practic executantul legilor Parlamentului, se transforma în stapânul Parlamentului si da lectii de macroeconomie prin prim ministru. Nu avem nevoie de un prim ministru care sa sfideze legile tarii. Avem nevoie de un prim ministru care sa execute legile votate de Parlament. Daca poate ramâne, daca nu pleaca acasa. Cel ce spunea foarte clar într-un alt context ca numai cimitirele sunt pline de oameni de neînlocuit, nimeni nu detine monopolul adevarului. Un Guvern ori aplica legea, si repet, ori pleaca acasa. Am vazut în aceasta dimineata încercarea disperata a premierului de a explica faptul ca nu sunt bani si de aceea el se încapatâneaza. Nu poate sa aplice legea? Îi spunem înca o data domnului Tariceanu: Pleaca acasa si lasa pe cei care pot respecta legea si Constitutia tarii. Si înca o data îi spunem: Bani exista domnule Tariceanu cu doua conditii: Renuntati la banii pe care îi dati prietenilor politici. Renuntati la risipa pe care ati adus-o în sistem. Faceti reforma în domeniile unde trebuie sa fie dati bani si exista resurse financiare.(...)"

    http://www.monitoring.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=292:pdl-conferin-de-pres-emil-boc-03112008&catid=110:pd-l&Itemid=483

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand se aduc tabelele pentru greva in scoli?Cand se centralizeaza?Cand facem greva generala?

    RăspundețiȘtergere
  5. Un fleac...Ne-au ciuruit!

    RăspundețiȘtergere
  6. MD-afiliat FSLI01.04.2011, 10:11

    In vara lui 2010 v-a fost frica de greva(majoritatea prof.) si ati renuntat la apararea drepturilor printr-o atitudine *****.

    A fost simplu, o parte, sa va retrageti din sindicat decat sa luptati unit.

    Acum nu mai aveti dreptul va plangeti si strigati la sindicat sa faca ceva!

    ***** pupincuristilor si sclavetilor!

    RăspundețiȘtergere
  7. Lui MD-afiliat FSLI
    "Dusmanit vei fi de toate, far-a prinde chiar de veste"! Rusinica, d-le !

    RăspundețiȘtergere
  8. MD-afiliat FSLI01.04.2011, 11:55

    ------------------------------
    Luana spunea...

    Suntem luati de fraieri de d-l ministru care ne crede “prosti, dar multi". Asa ca mai taie de unde si ce poate!
    -----------------------------

    Pentru lipsa de atitudine si resemnarea afirmata in "vorbele" de mai sus "meritati" taierea salariului nu cu 100% ci cu 125%.

    ================================
    Va rugam daca se poate salariile mai mici
    Noua ne place sa muncim, nu ne plac banii

    SUNTETI TAMPITI!?
    ================================

    RăspundețiȘtergere
  9. D-lui MD-afiliat FSLI
    ======================
    Nu vreau sa fac polemica nesanatoasa si nu-mi place felul ironic in care ati considerat sa ma/ne puneti la colt! Fiecare e liber sa-si exprime opinia. E dreptul dv. să ma judecati dar e alegerea mea să nu ţin cont de ceea ce credeti. In viata nu contează cât de tare lovesti, important e cate lovituri poti îndura.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mi se pare foarte normal sa se plafoneze veniturile colegilor din judetele Botosani si...nu mai stiu care! Sau,mai normal ar fi, sa se aprobe marirea cu acele 50% tuturor cadrelor didactine! Si noi am castigat in instanta majorarea,dar nu beneficiem de ea! Atunci de ce unii dascali sa ia salarii marite,iar altii nu? Ori toti,ori niciunul!Caci nu e normal ca la aceeasi pregatire si acelasi statut,unii sa ia niste salarii,iar altii cu cca.33% mai mici!Pana una+alta insa,colegii care ati luat salarii majorate,NU VA MAI PLANGETI,caci nu le'ati luat pe bune! Asa cum spuneam,ori toti,ori niciunul!

    RăspundețiȘtergere
  11. VREM SALARIZARE UNITATRA! MARITI SALARIILE TUTUROR,ORI NICIUNUIA! Asa ar fi cel mai corect!

    RăspundețiȘtergere
  12. Cu Anonimii de pe-aici si mai ales cu modul acestora de a pune problema, avem slabe sanse sa realizam unitate sindicala. Si sunt sigura ca cei care mor ei daca nu moare capra vecinului sunt niste absolventi codasi sau intarziati la fara frecventa sau distanta, care au contribuit si contribuie sistematic la scaderea credibilitatii dascalilor. Cunosc multe astfel de specimene, asa ca sunt foarte stapana pe afirmatiile mele. Stimate Anonim care sustii ca cei din Suceava si Botosani nu au luat "pe bune" salariile marite - sa stii ca noi am luptat pentru ele, am dat dovada de unitate, si nu ne-a interesat " curtea altuia". Tu n-o sa ai niciodata in viata ta, decat ceea ce vezi acolo unde te "roade pizma". Mi-e sila de astfel de caractere. Sper sa lase domnul Pop acest comentariu.

    RăspundețiȘtergere
  13. Si totusi hadeti sa fim corecti atunci cand judecam , nu este normal sa fim lasati" sa ne descurcam" cu tribunalul . Mi se parea firesc ca un sindicat judetean sa reprezinte toate scolile din judetul sau in instanta astfel incat sa nu se castige pe rand si mai ales sa nu ramana nimeni pe langa aceasta problema.Cum sa nu ne dorim toti acel salariu decent asigurat cat de cat de legea care nu se pune in practica???? ....dar nu se poate ca membrii aceluiasi sindicat sa fie incadrati si platiti diferit.....lasati singuri aplicam fara sa vrem sloganul cu "" capra vecinului.."

    RăspundețiȘtergere
  14. Cine nu stie, isi da cu parerea ca sa se afle in treaba. Faptul ca nu s-au obtinut sentinte pentru toti in acelasi timp nu este din vina sindicatelor. Depui 100 de actiuni in aceeasi zi si primesti termene intr-o perioada de 3-4 luni, la complete de judecata diferite. Unele complete judeca intr-un fel, altele in alt fel. Unele complete admit actiunea, altele o resping, altele o admit pe jumatate. Alte departajari in timp si in solutii sunt si in judecarea recursurilor. Asa s-a intamplat cu actiunile in justitie pentru aplicarea Legii 221/2008. Ca asa e justitia in Romania. Asa s-a ajuns la dezbinarea noastra. Solutia perfecta am ratat-o. Am mai expus-o: trebuia sa intram in greva generala spontana a doua zi dupa ce s-a instalat guvernul Boc. Doar Boc a promis ca a doua zi dupa instalare va pune in aplicare legea. Trebuia sa-i dam "o mana" de ajutor. Am crezut ca ne descurcam cu justitia. In iunie 2010 am ratat o alta ocazie. Pentru ca eram deja dezbinati. Acum ne purtam crucea. Ne lasam si rastigniti?

    RăspundețiȘtergere
  15. Problema a fost rezolvata.Ne iau inapoi ce am castigat.Ce rezulta de aici? Ca profesorii, desi sunt oameni educati, pot fi invinsi."Cine are carte, nu are si parte".Ce vor intelege elevii? Ca nu are rost invatatura, ca nu trebuie sa ne mai respecte, atata timp cat ministrul insusi e impotriva noastra.Trist, dar adevarat.In plus ne-au luat si forumul.Ca sa nu mai comentam....

    RăspundețiȘtergere
  16. Se zvoneste ca a aparut o noua grila de salarizare conform noii legi pe care vrea sa o dea boc. Stie cineva ceva? Si s-ar parea ca chiar s-au micsorat salariile, cel putin pentru cei cu gr.I si vechime mai mare. Daca stiti ceva domnule Pop, postati aici.

    RăspundețiȘtergere
  17. nu se micsoreaza niciun salariu,vor sa fie aceleasi pentru toti

    RăspundețiȘtergere
  18. Dupa ce apare in monitorul oficial aceasta decizie a curtii de justitie sa inteleg ca voi avea salariul marit cu 33,4?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare