30 mar. 2011

Dictatura se apropie...MECTS a inchis forumul de discutii

Buna seara, dnule Liviu Pop,

Eu sunt acel "Anonim" care a postat dimineata pe blogul dvs. Intre timp am reusit sa iau legatura cu departamentul presa de la minister (mai precis cu dnul ______ ) de unde mi s-a comunicat ca problema cu forumurile nu este de natura tehnica, ci "s-a luat decizia inchiderii lor", din cauza ca nu exista administratori (cei de la Siveco au renuntat) si moderatori (dnul Csaba, dna Natalee si ceilalti fusesera desemnati de catre Siveco) care sa aiba grija de limbajul de pe forum si de exprimarea userilor. Acestea au fost cuvintele dnului ______. M-a asigurat ca se vor redeschide forumurile, dar nu se stie cand; deocamdata sunt inchise pe o perioada nelimitata, pana vor gasi persoane care sa se ocupe de el.

Mi se pare strigator la cer acest lucru! Este o recunoastere vadita a dictaturii si a cenzurii pentru a taia comunicarea intre noi, profesorii, si sindicate. Va rugam din suflet sa insistati si dvs la minister pentru redeschiderea lor, cat mai repede cu putinta. Ma gandesc ca o interventie din partea dvs. ar cantari mai mult decat un telefon dat de mine, simplu profesor. De asemenea, va rugam sa tineti legatura cu noi pe aceasta tema, pe forumul dvs. Avem nevoie de acele forumuri (elevi, parinti, profesori etc); nu se poate sa ni se bage pumnul in gura in asemenea hal!

Va multumesc pentru atentie si va rog foarte mult sa luati atitudine in aceasta problema ,

Fara comentarii din partea mea.
Pana atunci  pe forumul FSLI incercam sa mentinem legatura cu dumneavoastra. Orice persoana interesata de implicare si colaborare este binevenita.

22 de comentarii:

  1. OK, hai pe formul FSLI, dar eu astept de 2 luni activarea contului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ha, ha! Forumul MEC nu a supravietuit in urma retragerii fortate a lui Sinvlex si a retragerii mele voluntare. Vai, vai!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ceva nu se leaga, deoarece forumul "Un pas înainte" pentru sustinerea LEN, FUNCTIONEAZA!!!!!!!!!!
    Asadar, care-i explicatia???????

    RăspundețiȘtergere
  4. felix davidoiu30.03.2011, 16:24

    Bine ca v-am gasit !Acum in ce fel mai tinem legatura? Astia sunt in stare sa ne urmareasca si-n iad...si cred ca-l vor inchide si pe ala de vor considera ca acolo ne simtim bine si ca putem comunica.
    Anonim, explicatia e simpla, nu tre sa comunicam, putem deveni un pericol.Dar de ce le este frica, asa,hodoronc-tronc?

    RăspundețiȘtergere
  5. Stiti cumva de o ordonanta de urgenta ce ar urmat sa se discute azi, in legatura cu uniformizarea modului de calcul al salariilor?
    Tare mi-este ca ne-o coc si o sa dea o ordonanta in urma careia o sa ne scada salariile tuturor, mai ales celor care sunt platiti cf. legii 221...

    RăspundețiȘtergere
  6. ...asa se zvonea azi la mitingul de la Prefectura....in cel mult 0 saptamana se va aplica legea salarizarii unice in invatamant si salariile se vor uniformiza, evident in sensul scaderii lor, far a se mai tine cont de hotararile judecatoresti...posibil sa fie un zvon, ca atatea altele
    Oricum...am obosit...fara sustinerea colegilor, fara sustinerea solida a liderilor care nu se sfiesc sa se improaste in public...sub ochii copiilor...ne vom intoarce probabil la catedra!
    Atata lipsa de organizare si atat egoism,viclenie, oportunism am vazut in timpul acestei greve incat am inteles( tarziu) ca nu suntem decat o masa de manevra pentru oricine are nevoie de niste spinari incovoiate pentru a le folosi drept trambulina...Imi pare rau pentru ca probabil sunt incoerenta dar azi a fost o zi in care cred ca mi-am consumat ultimile resurse...deci: sa auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere
  7. La limbajul de pe forum,la halul in care se vorbea,cred ca-i bine ca s-a inchis forumul edu.ro.Parere obiectiva,sa-mi fie cu iertare.

    RăspundețiȘtergere
  8. faceti forum pe FSLI si poate nu va mai mirosi asa de urat ca pe forumul oficial al ministerului

    RăspundețiȘtergere
  9. Sustin si eu parerea ca ar fi bun forumul FSLI.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu va mai jucati cu cuvintele domnule Pop.Nu este dictatura,nu va faceti ca nu observati ce limbaj era pe forumul educational.El trebuia inchis demult si prin faptul ca nu mai erau nici administratori,nici moderatori care sa fie activi.Iti venea sa vomiti cand intrai acolo,ce naiba.Pentru inchidere multumiti-le urmatoarelor:dora,mama Leone,PurpleRain,Albu Monica si altor monstruozitati de-acolo.Felicitari ministerului.

    RăspundețiȘtergere
  11. este vorba despre forum.edu.ro ? daca da, pacat ..eu cand eram profesor am avut mare sprijin de la colegi pe acolo ....dar da - am remarcat si multe comentarii..discutii foartea aiurea ....+ ca unii pierdeau prea mult timp pe acolo ..si nu faceau bine ..

    RăspundețiȘtergere
  12. posibil ca s-au terminat banii. oricum costa enorm de mult contractul cu siveco. si se pare ca din vara "moare" si asistenta ael.

    RăspundețiȘtergere
  13. Guvernul pregateste o sedinta speciala pentru o solutie privind salariile profesorilor-surse

    Guvernul intentioneaza sa se reuneasca joi seara in sedinta speciala, pentru a discuta forma legala prin care profesorii care nu si-au primit salariile si au intrat in greva sa poata fi remunerati in continuare, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale."La acest moment este programata o sedinta de guvern, pentru a se discuta situatia profesorilor", au aratat sursele.
    (...)
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8460154-guvernul-pregateste-sedinta-speciala-pentru-solutie-privind-salariile-profesorilor-surse.htm

    RăspundețiȘtergere
  14. Observatie scurta...site-ul unpasinainte.ro NU este deschis. Niciuna dintre postarile mele pe acel site nu apare, asteapta de luni bune sa fie aprobate pentru afisare. Erau postari normale, fara limbaj injurios! In plus, desi pe prima pagina a acelui site apare posibilitatea de a intra pe chat direct cu dl. ministru, aceasta aplicatie da eroare, exact ca forumurile SEI.

    Apoi, nu limbajul colorat al userilor de pe SEI a dus la inchiderea lor, ci atacurile cu tenta politica. NU SE POT INCHIDE NISTE MIJLOACE DE COMUNICARE DIN CAUZA LIMBAJULUI USERILOR. Cea mai mare parte dintre utilizatori vorbesc si se comporta civilizat. Dnul Csaba si dna Natalia moderau cand era cazul, era o atmosfera normala. Ca nu erau la post 24 h din 24, sa-mi fie iertat, dar este normal! Mai ales ca faceau aceasta VOLUNTAR! Daca ar fi sa acuzam limbajul userilor drept motiv de inchidere, atunci haideti sa nu mai comunicam deloc. Pentru ca, inevitabil, pe orice forumuri ne-am muta, vor aparea troli si persoane cu un limbaj oscen. Cititi si dvs comentariile romanilor la orice stire aparuta online si veti vedea ce limbaj colorat si ce porcarii apar in 99% din comentariile lor.

    RăspundețiȘtergere
  15. www.didactic.ro a deschis un forumul EDU, unde colegii cadre didactice pot sa-si exprime opiniile, sa puna intrebari, sa poarte discutii pana la reluarea activitatii pe forumul Ministerului Educatiei.

    Va rugam sa va anuntati colegii si va invitam pe noul forum EDU la adresa http://forum.didactic.ro/viewforum.php?f=94

    RăspundețiȘtergere
  16. Sunt Mihai Ropota. Este evident ca se doreste inchiderea oricarei posibilitati de comunicare intre cadrele didactice, iar forumul era un lucru util, cu toate scaderile lui. Daca mai stateam in invatamant acum sigur imi dadeam demisia din cauza atator mizerii, inclusiv salariale care se produc inca la adresa profesorilor.

    RăspundețiȘtergere
  17. A trecut o saptamana de la inchiderea forumurilor de pe portal.edu.ro. Domnule Pop, au luat sindicatele legatura cu ministerul sa vada ce se intampla mai exact si CAND le vor redeschide?

    RăspundețiȘtergere
  18. Cred ca postarile de pe forumul de pe edu.ro ne apartin. Am postat acolo multe documente, avem o intreaga baza de date cu fel de fel de articole de legi, programe scolare, experiente traite la clasa, evolutia noastre in definitiv. A se "pune sechestru" pe aceste postari, mi se pare ca un furt. Este parerea mea. Cred ca ar trebui sa ni se restituie baza de date construita in atata timp. Eu personal as dori sa mi se trimita pe adresa de mail cu care m-am inregistrat, toate postarile mele.

    RăspundețiȘtergere
  19. Si site-ul Titularizare 2011? Unde se vor afisa lista posturilor vacante (in Metologie scria ca se va afisa si pe "INTERNET")?
    De asemenea semnalez faptul ca activarea contului pe forum-ul FSLI intarzie..

    RăspundețiȘtergere
  20. A fost deschisa o petitie online prin care cerem ministerului redeschiderea forumurilor. Ea poate fi consultata aici:

    http://www.petitieonline.ro/petitie-p34908052.html

    Va rugam sa popularizati linkul catre petitie in randul colegilor dvs interesati de forumuri.

    RăspundețiȘtergere
  21. Va rog sa votati pentru redeschiderea forumului profesorilor de pe site-ul edu.ro, inchis in mod abuziv de catre MECTS. Petitia poate fi gasita online, la aceasta adresa: http://www.petitieonline.ro/petitie-p34908052.html Va multumesc si va rog sa popularizati aceasta petitie in randul tuturor celor interesati de invatamantul romanesc.

    RăspundețiȘtergere
  22. Nu pot sa cred ca au ajuns pana aici securiistii lui Base!!Ce mai urmeaza dragi colegi?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare