19 mar. 2011

De ce nu mai ies romanii in strada?

Dupa fiecare miting organizat, mai ales, in capitala aceasta intrebare se regaseste peste tot.

Si totusi, de ce nu mai ies romanii in strada?

Un prim motiv ar fi  putea fi dezamagirile repetate prin care au trecut romanii.
Un altul ar fi frica.
Pe celelate nu le pot identifica asa usor: clasa politica, societatea, sindicatele?
Toate impreunsa sau numai o parte din el?.
Va las si pe dumneavoastra sa identificati alte posibilele motive

 Daca nu le gasiti.... atunci va intreb: De ce ati protesta?

21 de comentarii:

  1. Ne-am obisnuit cu raul , care a devenit normalitate . Individualismul . Atacurile sistematice la adresa sindicatelor , inclusiv din partea membrilor simpli . Infierarea liderilor de sindicat.Aroganta celor din fruntea societatii , care cer ... competenta si performante numai de la cei pe care ii conduc . Demagogia .Propaganda dura a profitorilor sistemului , aflati pe toate treptele societatii .

    RăspundețiȘtergere
  2. "Ca voi egalitate ,dar nu pentru catei."
    .....................................
    "Dar vaz ca cei puternici oriunde au dreptate."

    RăspundețiȘtergere
  3. Mda! Dezamagirile repetate au generat un alt motiv: neincrederea ca iesirea in strada ar putea rezolva ceva. Cel putin, acesta a fost motivul pe care l-am auzit in ultimul timp, chiar si de la cei care au iesit. Frica apare ca o consecinta a acestui fel de neincredere: "daca nu se rezolva nimic, atunci voi suporta consecinte". Solutia? Concentrarea pentru o actiune de amploare pe termen nelimitat, pana la atingerea scopului propus. Trebuie luata in calcul si perspectiva disparitiei (cel putin ca puteri) a confederatiilor si federatiilor sindicale. Asta inseamna ca nu trebuie pierdut timpul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule Pop,
    Sunt învăţătoare în jud. Argeş şi am născut în luna februarie 2011.
    Întrebările mele sunt:
    1) Se mai aplică în prezent prevederile Contractului colectiv de muncă unic la nivel national pe anii 2011-2014, conform căruia la naşterea unui copil se acordă un salariu?
    2) Dacă da, cui trebuie să adresez cererea pt acordarea acestuia (directorului, primarului sau ISJ) ?
    3) Ce se va acorda? (Art. 51 lit. C prevede un salariu mediu pe unitate; sau va fi un salariu de încadrare, brut, sau net? Întreb pentru a formula corect cererea, altfel risc să primesc ca la naşterea primului copil: nimic, pentru că n-am cerut ce trebuie)
    Iar ca răspuns la tema propusă eu găsesc două motive:
    - lipsa de informare corectă asupra drepturilor pe care le au ei şi a obligaţiilor pe care le au cei de „sus”;
    - probarea de atâtea şi atâtea ori a faptului că, în cazul în care apoi li se va face o nedreptate, nimeni nu îi apără de fapt, iar ajungerea în instanţă pt drepturile lor echivalează din start cu pierderea oricărei şanse de a mai câştiga vreun drept (de adăugat aici lipsa de încredere în orice instituţie a statului şi în liderii de sindicat, mai ales în cei la nivel de şcoală şi zonă).

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu pot sa inteleg de ce, la ultimul miting, acei care aveau sepcuta si ilic cu inscrptionarea sindicatului, a federatiei si a confederatiei aveau in maini banere, steaguri sau pancarde cu aceeasi incriptionare. A fost o parada a orgoliilor?! Cred ca trebuia sa predomine banerele, steguletele, pancardele cu inscriptionari tematice. Eficienta ar fi fost cu putin mai mare.

    RăspundețiȘtergere
  6. @FLORINA. Indemnizatia dvs. de nastere si-a asumat-o Boc. Prin lege.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru ca liderii de sindicat sunt mai interesati de imaginea lor (constat ca unii sunt de-a dreptul narcisisti), iar politica sindicala e conceputa gresit.

    RăspundețiȘtergere
  8. Corect! Sunt mai interesati de aparitii tv si de site-uri de socializare decat de rezolvarea problemelor din invatamantul romanesc...

    RăspundețiȘtergere
  9. As protesta fiindca m-am saturat sistemul numit invatamant care isi schimba regulile de la un an la altul , m-am saturat de salariul meu ,m-am saturat de minciuni , de pilele unora , de aroganta directorilor numiti pe criterii politice de incapacitatea si raceala secretarelor de scoala, de unii elevi care ne spun ca a invata e pentru tocilari si ca nu vor sa ajunga neica nimeni , sunt satul de primarii ce trateaza scoala ca pe propria ograda , sunt satul ca scolile noastre inca nu pot oferi adesea nici suport de curs , sunt terifiat de numarul mare de elevi ce sunt inghesuiti in clase pentru ca nu sunt bani de profesori .............

    RăspundețiȘtergere
  10. @anonim19.03.2011, 16:39 si @Magda. Virusii care vin din cabinetele parlamentarilor PDL nu au ce cauta pe acest blog. Vedeti ca s-ar putea ca peste cel mult 1 an si 7 luni sa fiti intrebati ce ati facut in ultimii 4 ani. Atunci sa va vad.

    RăspundețiȘtergere
  11. ,,Pentru ca liderii de sindicat sunt mai interesati de imaginea lor (constat ca unii sunt de-a dreptul narcisisti), iar politica sindicala e conceputa gresit.''
    Gresit! Ar trebui sa reformulati:,,Unii lideri...etc"! Eu nu sunt nici narcisista, nici interesata de propria-mi imagine si nici nu consider ca este conceputa gresit politica sindicala. Atata vreme cat nu punem lacat pe usile scolilor si nu iesim TOTI in strada, nu se va rezlva nimic, sau...mai nimic. E usor sa dai cu piatra...La scoala unde eu sunt lider (Navodari) oamenii nu au mai iesit in strada pentru ca sunt lehamiti...Desi am obtinut castig de cauza in Instanta si...desi directorul nu a facut,,amanarea" impusa de ISJ...neluand nicio alta masura se numeste tot o...amanare a acordarii drepturilor...Din pacate la noi functioneaza ,,S-a rezolvat dar...nu se poate". Sunt convinsa ca asa se intampla prin multe zone ale tarii(oare o mai fi,,tara" sau doar ,,ograda" cuiva?). Sanatate tuturor.Gabriela-Carmen Tarna

    RăspundețiȘtergere
  12. Teama de somaj, de a nu ne putea creste copiii, de a nu reusi, si asa abia facem fata, sa platim ratele, da ce ar putea fi mai rau, pentru ca traim in DICTATURA[

    RăspundețiȘtergere
  13. Pentru ca suntem inca multumiti ? Nu ne-a ajuns cutitul la os . Un lider nu poate face nimic fara sprijinul celor multi. De asta nu mai castigam. Sa nu lasam numai liderii sa lupte , sa mai luptam si noi

    RăspundețiȘtergere
  14. De ce nu mai ies oamenii in strada?Simplu:teama ca nu se va rezolva nimic si ca apoi vor suporta consecintele.Va dau un exemplu:la scoala unde sunt eu profesoara avem director un profesor de sport care"pastoreste"de 20 de ani acea unitate scolara.Domnul in cauza este pur si simplu un tiran,toata lumea este satula de el dar nimeni nu ia atitudine deoarece toti care au incercat sa spuna ceva au fost pur si simplu hartuiti de directorul respectiv.In consiliul de administratie a ales pe cine a vrut el(ca si parinti a ales o educatoare,secretara etc),cel cu sindicatul,desi este om in varsta,nu a indraznit niciodata sa se opuna domnului"sportiv",primarul a zis ca nu vrea sa se amestece in"afacerile"scolii asa ca e haos total.Eu am indraznit sa fac sedinta cu parintii copiilor de la clasa mea si sa le spun la ce schimbari sa se astepte din toamna(domnul director a acaparat 23 de ore,l-a fortat pe profesorul de religie sa ia in completarea catedrei ore de limba straina desi acesta nu are nicio hartie care sa-i ateste competenta pe limbi straine)si pt "tupeul"de a organiza acea sedinta m-am trezit ca domnul director s-a certat cu mine in fata copiilor numindu-ma "capra","motata" si promitandu-mi solemn calificativul "bine".Acum o saptamana am avut inspectie pt grad si a refuzat sa-i dea doamnei metodist registrul pentru a scrie procesul verbal.Toti colegii cunosc situatia dar nimeni nu zice nimic.Le este frica de el.Suntem cred,singurul colectiv din Valcea care nu a facut niciodata greva.Imi este rusine pentru lasitatea colegilor mei si-mi dau seama ca de-asta am ajuns in situatia in care suntem...Asa ca nu liderii de sindicat sunt vinovati ci cei care,ca si colegii mei,au acceptat sa le fie pus jugul pe umeri.De fiecare data cand intreb ce se poate face cu directorul respectiv,pentru ca eu refuz sa accept ca el este deasupra legii,aud acelasi text:"nu ai ce-i face,are spatele asigurat.etc.Eu cred ca cei care i-au tolerat comportamentul de neam prost sunt singurii vinovati...In concluzie,de unde mitinguri,proteste sau altceva,cu astfel de oameni?

    RăspundețiȘtergere
  15. MARIN,-SUBJUGATUL DE sindicat20.03.2011, 13:53

    Basescu s-s luptat cu MOGULI,ILIESCU,COMUNISMUL,rezultatul a recastigat alegerile.I-A PROSTIT PE PROSTI.
    Acum,BASESCU,are jucaria,cu care se joaca dupa pofta sa-ROMANIA si toti locuitorii ei.
    Cine se mai opun ,la joaca lui-SINDICATELE.
    SINDICALISTI-SEFII DE SIND. sunt:
    1.CORUPTI
    2.HOTI
    3.BOGATI
    4.SUG SANGELE COTIZANTILOR
    5.......................
    7........................
    .........................

    ..........................
    ...............................
    ................................1001.BANDITI
    DUPA CE NU MAI SUNT LIDERII,CARE NE MAI REPREZINTA,ASA CUM POT SI EI ,BASESCU ARE JUCARIA,TOATA IN MANA.

    RăspundețiȘtergere
  16. Toaţi au dreptate. Fiecare poate avea motivele lui pentru care nu iese în stradă. Aşteptăm de la liderii de sindicat să rezolve singuri problemele noastre şi apoi să comentăm că nu au făcut..., că sunt vânduţi..., că ... Dar NOI, NOI cei mulţi, prost plătiţi şi umiliţi CE FACEM?
    Ei bine, NIMIC."Pentru ca suntem inca multumiti ? Nu ne-a ajuns cutitul la os . Un lider nu poate face nimic fara sprijinul celor multi. De asta nu mai castigam. Sa nu lasam numai liderii sa lupte , sa mai luptam si noi"
    Perfect adevărat.
    La toate acţiunile organizate lăsăm pe alţii să ne rezolve problemele. Am fost şi suntem LAŞI. De laşi nu se teme nimeni cu atât mai puţin PUTEREA.
    Nimeni nu are încredere şi speranţă că se mai poate rezolva ceva.
    Dar dacă ne-am mobiliza toţi?
    PUTEREA E ÎN NOI TOŢI. Păcat că nu ştim să o folosim.

    RăspundețiȘtergere
  17. Adevarul ? Liderii de sindicat sunt "colorati" majoritatea . Nu v-ati intrebat de ce atunci cand din fiecare federatie si confederatie de sindicat s-au dat nume si averi de la noi nu a fost citat niciun exemplu? Oare aici sunt cei mai corecti sindicalisti? Daca am analiza fiecare ISJ in parte am vedea ca peste tot s-au rezolvat"cazuri speciale" de numiri pe diferite catedre,dupa expirarrea datelor,ca fiecare inspector are ore plus catedra pe care le face in timpul programului de la INSPECTORAT si nu dupa. A sezizat cineva dintre sindicatele judetene acest fapt ? !

    RăspundețiȘtergere
  18. Eu una am fost la toate mitingurile din Bucuresti..romani nu mai ies in strada si ptr ca s-a saturat de bataia lor de joc si ptr faptul ca nu ne asculta nimeni, indiferenta lor..!Poate dezamagirea ar fi unul din motive dar si bataia lor de joc ar fi un motiv

    RăspundețiȘtergere
  19. Pentru ca nu mai au speranta! Si poate pentru ca in Romania nu se mai respecta nicio lege . Degeaba se castiga in instanta diverse drepturi pentru ca oricum nu vor fi puse in aplicare .

    RăspundețiȘtergere
  20. pentru ce sa se iasa in strada?sa vina psd si pnl?

    RăspundețiȘtergere
  21. Ba trebuie sa protestam..speranta exista atat timp cat ne putem misca si respiram...Ce lasam noi copiilor nostri daca azi ne-am pierdut speranta? Ii obisnuim cu resemnarea si cu pozitia umila in fata unor capete seci care intamplator sau nu au ajuns sa le conduca destinele? Pregatim o alta generatie de sacrificiu? Nu e momentul sa ne pierdem speranta .. nu acum...NU NOI!
    Avem o datorie fata de copiii nostri , fata de elevii nostri, fata de parintii elevilor nostri care, chiar daca nu se stie, ne sustin!
    Profesorii demni pregatesc generatii de invingatori..!
    Profesori supusi si umili pregatesc generatii de copii timorati , supusi, numai buni pentru a forma viitoarea masa de manevra!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare