16 feb. 2011

ISJ recunoaste ca toti directorii sunt si in functii politice

Prin adresa de mai jos un inspector general plin de zel vrea ca neaparat directorii sa isi prezinte o demisie ori din functiile de partid ori din directiune....
ISJMM are convingerea ca toti directorii din judet au functii de conducere in partid (desi legea prevede doar presedinte sau vicepresedinte).
Nu stie doamna inspector ca mai sunt unii (putini) care sunt poate primvicepresedinti sau secretari de organizatii (iar legea nu ii obliga sa isi depuna demisie...adica inca o scapare a LEN) precum si unii care nu au functie in partid...
Dansa vrea demisii
Asa o fi?
Minunata adresa o gasiti AICI 
P.S. In unele judete ISJ/rile au cerut ca directorii sa aleaga intre director si membru de sindicat

10 comentarii:

  1. Mie mi se pare corect sa aleaga intre director si membru de sindicat. E o incompatibilitate clara. Ba chiar sunt de parere ca orice sindicat trebuie sa ceara asta celor care ajung in functia de director. Nu e normal sa te dai in doua barci. De fapt, sa te prefaci ca esti cu sindicatul, cand tu executi orice ordin, fie si evident abuziv, din partea ISJ.70% dintre procese au fost provocate de refuzul directorilor de a aplica legislatia specifica.60/70% din recursurile pe L. 221 au fost formulate de directori care erau, chipurile, si membri de sindicat. Majoritatea erau si reclamanti in dosarele respective. Atunci, la ce bun sa-i oblojim atat pe directori?

    RăspundețiȘtergere
  2. Chestia asta cu directorii-membri de sindicat-reclamnti si parati in conflictele de drepturi este formidabila. Tipii solicita sa deschizi o actiune in justitie pentru un anumit drept; deschizi actiunea si el devine reclamant impotriva institutiei dar el face intampinare ca nu i se cuvine dreptul respectiv; faci efortul in justitie pentru a-i recastiga dreptul si el, cretinul, declara recurs. Iata, asa am obtinut pentru toti directorii din sindicat dreptul de a fi salarizati la nivelul maxim din grila conform art. 51 alin. (1) din Legea nr. 128/1997 modificat de Legea nr. 349/2004, cu hotarari definitive si irevocabile. Am avut si o exceptie: o directoare dintr-o comuna care nu a semnat nici o intampinare si nici un recurs dar a fost schimbata si cu ajutorul presei care a popularizat-o ca e directoarea cu cel mai mare salariu din judet. E drept ca si personalul scolii avea cele mai mari salarii (legale) din judet. Salariatii s-au bucurat de schimbarea directoarei iar acum vin cu fluturasii de salariu la sindicat....

    RăspundețiȘtergere
  3. Exista probleme mult mai importante in invatamant : DISCIPLINA SCOLARA ,motivatia invatarii,motivatia muncii pentru cadrele didactice , locurile de munca pentru absolventi si funtiile de conducere detinute de membrii aceleasi familii !

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bine! Afara cu politrucii din invatamant

    RăspundețiȘtergere
  5. gabriel teodorescu17.02.2011, 10:45

    Liviu unii sunt plini de zel.. si atat!!! Doamna inspector de la ce partid provine, in Cluj de la PDL...doar toti stim ca functia de inspector general se obtine prin algoritm politic si se nogociaza! poate doar onor ministrul Funeriu nu stie, sau nu doreste sa recunoasca...
    asta e Ro... La voi scoleste ISJ-ul directorii pt inaintarile in instanta in cazul unor procese prezenta si viitoare... cf cererilor de amanare trimise de minister?

    RăspundețiȘtergere
  6. OFF TOPIC(dar foarte important)
    Domnule Liviu Pop,in judetul meu (Dambovita) inspectorii generali au inceput sa faca presiuni pentru infiintarea de consortii scolare dupa cum vor ei.Ce putem face ,cum putem sa-i combatem,ca sa ne impunem un punct de vedere propriu?Unul din ei chiar a spus ranjind ca "vrea sa se grabeasca acest proces,pentru ca stim ca pierdem alegerile si vrem sa punem viitorii guvernanti in fata faptului implinit".
    VA ROG,DATI-MI UN RASPUNS.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce atitudine luati fata de adresa isjmm 1467/16.02.2011? Sau coincidentele sunt si de interese nu doar de nume?

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu sustin de multi ani ca nu e corect ca directorii sa fie si reprezentanti ai patronatului(ISJ si MECTS) in teritoriu,dar si membri ai organizatiei sindicale(organizatie care apara drepturile salariatilor)!Nu poti fi "cu doi luntri-n cur"-vorba neamtului Carol al II-lea! Degeaba am ridicat problema la sedintele de sindicat! Se vede treaba ca sunt mai importante cotizatiile decat principiile!

    RăspundețiȘtergere
  9. PENTRU RADU V.
    Domnule RADU V.,sunt din DB,iar acel inspector(B.-initiala),il stiu si eu si comfirm spuse d-voastra.
    Va trimit o adresa de email sa putem conversa mai mult.Si eu vreau (sunt director),ca scoala mea,eu si colegii mei sa nu fim "vanduti ca sclavi",pe domeniul Consortiului Scolar X,sa-i favorizez pe smecherii protejatilor de la inspectorat.
    VA SALUT!

    RăspundețiȘtergere
  10. PENTRU RADU V.-
    iancu.irinel@yahoo.com
    Domnule RADU V.,sunt din DB,iar acel inspector(B.-initiala),il stiu si eu si comfirm spuse d-voastra.
    Va trimit o adresa de email sa putem conversa mai mult.Si eu vreau (sunt director),ca scoala mea,eu si colegii mei sa nu fim "vanduti ca sclavi",pe domeniul Consortiului Scolar X,sa-i favorizez pe smecherii protejatilor de la inspectorat.
    VA SALUT!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare