24 nov. 2010

Ping pongul Legii Educatiei Nationale

Deja in Romania este totul posibil. Vom ajunge sa avem doua legi ale educatiei in tara noastra.
Eram, azi, intro sedinta al Colegiului Liderilor FSLI ALBA cand am aflat despre decizia CCR.O decizie politica din punctul meu de vedere. Asta pentru ca aceasta institutie este bine coordonata de clasa politica.

O "clasa politica" iresponsabila care nu vede decat votul politic in toate demersurile lor. Iar aceste voturi se reduc la banii din spatele lor.

Am postat AICI varianta finala de la comisia de invatamant din SENAT. Senat care urmeaza luni sau marti saptamna viitoare sa se dezbata in plen aceasta lege.Senat care este camera decizionala pentru aceasta lege.

Am postat AICI forma asumata de Guvern.

Fiecare dintre dumneavoastra poate vedea ce aduce bun sau rau viitoare lege sau viitoarele legi.
Eu pot spune ca suntem singuri impotriva tuturor si trebuie urgent sa ne mobilizam vointa pentru a salva ce se mai poate salva din invatamantul romanesc. Asta pentru ca unii politicieni vor educatie de slaba educatie pentru a putea manipula viitorul electorat.
Sa lasam la o parte "aratatul cu degetul" si sa filtram prin propria constiinta cate si ce am facut fiecare dintre noi.
Poate reusim sa facem front comun in toate actiiunile viitoare chiar daca este aproape imposibil de crezut in acest moment.
E datoria noastra sa speram. Atat ne.a mai ramas in nebunia legislativa din Romania

PANA ATUNCI NE INTREBAM CARE E LEGEA CARE URMEAZA SA FIE APLICATA....PUTEM FACE CEVA PENTRU MODIFICAREA VARIANTEI DE LA SENAT
, DOAR ATAT

21 de comentarii:

  1. Tare ar fi , ca democratie origala si unica in lume ce suntem , sa avem doua legi ale educatiei valabile in acelasi timp ! Sau , in zile cu sot sa fie valabila cea a guvernului , in zilele fara sot cea a senatului ! Sa fie toata lumea multumita !

    RăspundețiȘtergere
  2. Aceata brambureala este pusa in aplicare de cei care ne acuzau pe noi profesorii ca nu avem in vedere interesul elevului. Ce sa mai inteleaga bietul elev cand si o LEGE poate sa existe in doua variante? Ingrozitor!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Legea guvernului va fi atacata din nou la CC si va pica..ieri curtea s-a pronuntat doar pe procedura sumarii,nu pe oportunitatea ca o lege precum cea a educatiei sa treaca prin asumare

    RăspundețiȘtergere
  4. Lunea aceasta am avut la dirigentie lectia "Legea-temeiul democratiei".Si ghiciti ce mi-au spus elevii mei de clasa a VII a?Ca oricum legile nu mai au nicio importanta in tara noastra de vreme ce nu le respecta nimeni.Si m-au intrebat de ce avem 2 LEN si care este cea buna?Elevii privesc la televizor,au acces la internet,unii au parinti care lucreaza in invatamant, intreaba,cer explicatii......iar raspunsurile sunt dificil de dat.Ce sa le spun?Ca pe guvernanti nu-i intereseaza decat de ei insisi,ca nu sunt promovate valorile ci doar coruptia si impostura?

    RăspundețiȘtergere
  5. mihai contanu cta
    -o brambureala totala
    -ce sa mai crezi ?
    -intr-adevar-trebuie sa ne mobilizam
    -nu vom cunoaste ce sa mai facem in scoli

    RăspundețiȘtergere
  6. Brambureala se trage de la Abramburica!

    RăspundețiȘtergere
  7. În ceea ce mă privește, varianta asumată de Guvern mă avantajază.
    Cei de la FSLI mă amăgesc de un an că se va face dreptate în Noua Lege a Educației, în ceea ce privește Ordinul 3235,însă constat că în varianta Senatului voi fi în continuare discriminat.
    Văd că varianta susținută de FSLI este cea a Senatului dar pentru mine ce au făcut...? NIMIC. Ba pardon, au încasat lunar porția mea dată sindicatului.
    DEȘTEPTAȚI-VĂ FRAȚILOR! EU UNUL AM CONVINS TOȚI MEMBRI DE SINDICAT FSLI, DIN ȘCOALA ÎN CARE PREDAU, SĂ RENUNȚE LA SINDICAT. ORICUM ÎI PLĂTIM DEGEABA.
    Puteți verifica d-le POP.(zona Câmpulung Muscel).
    P.S. Cunosc părerea dv. în ceea ce privește asumare și vă spun că prefer să fiu plătit nediscriminatoriu, chiar dacă spuneți că mâine s-ar putea să fie mai rău.

    RăspundețiȘtergere
  8. sindicalistul25.11.2010, 21:52

    curios! si eu am convins membrii de sindicat din scoala mea ca e mai bine sa iesim din FSLI , si o vom face incepand cu dec.2010 , insa o sa ma folosesc si de presa locala pentru a deschide ochii si celorlalti membri din alte scoli...sa intram intr-un sindicat care ne apara interesele noastre ale membrilor de sindicat nu pe ale mai marilor Lideri... dupa cum observ din aparitiile tv ,FSLI=PDL ,iar Spiru Haret=PSD...

    RăspundețiȘtergere
  9. http://www.adevarul.ro/locale/buzau/Tun-_de_milioane_cu_-marul_in_scoli_0_378562748.html

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce rost are sa ne APARAM DREPTURILE ? Mai important e salariul liderilor de sindicat ... Sau de ce platim cotizatie ... Etc. ...

    RăspundețiȘtergere
  11. @sindicalistul. Deci tu=FEN. O fi memoria mea scurta dar tin totusi minte ca voi ati votat in urma cu 2 ani PDL-ul si in urma cu un an pe Basescu. Datorita voua sunt toate nenorocirile de azi. Cat priveste amenintarile cu retragerile, si tu si @anonim 25.11.2010, 19:34 mancati ca...t. Miscarile sunt exact invers, adica oamenii vin la FSLI pentru s-au convins ca e singura federatie sindicala care nu latra dar apara eficient drepturile lor. FSLI a recuperat drepturi de care nici n-ati auzit voi si nici nu le puteti repera din legile in vigoare.

    RăspundețiȘtergere
  12. sindicalistul26.11.2010, 00:20

    stiu Adriane , de asta ai salariul marit cu 33 % ca au castigat cei din FSLI drepturi, insa unde sunt aceste drepturi ca nu le vad pe fluturas? nu vad decat "taiere boc" sau tu vezi altceva? eu mi-am exprimat opinia vizavi de afisarile liderilor pe la tv si "pupa" fel de fel de partide! sau ai uitat cam cum striga d-l Pop demisia lui funeriu cu zambetul pe buze in fata ministerului educatiei?
    membrii de sindicat si-au pierdut increderea in lideri si o sa vezi la inceputul anului cam cati mai ramaneti in FSLI...

    RăspundețiȘtergere
  13. @sindicalistul spunea...
    Puterea ta de intelegere este limitata. Banuiesc ca nici nu lucrezi in invatamant ci esti, pur si simplu, activist PDL (platit de la bugetul statului). Eu vorbeam de drepturi care nu pot fi reperate usor in legile in vigoare. Faptul ca nu se respecta Legea 221/2008 si ca nu se pun in aplicare sentintele judecatoresti, chiar si irevocabile, inteleg chiar si curcile din curtea soacra-mi chiar daca li se apropie ignatul. Cam asa fac si unii dintre cei care critica aici sindicalismul: in loc sa ationeze pentru unitate si solidaritate, prefera sa se duca singuri, unul cate unul sub taisul satarului. Cat priveste ce o sa vad la inceputul anului viitor, cred ca o sa vad ca depasim 200.000.

    RăspundețiȘtergere
  14. sindicalistul26.11.2010, 22:52

    corect, 200.000 dar plecati din sindicat...
    cat despre ceea ce vb tu nu crezi ca pentru toate aceste drepturi castigate in instanta trebuiau sa faca si liderii niste presiuni asupra ministerului pentru a se acorda? de ce crezi ca nu mai avem incredere in ei si nu mai suntem uniti la greve si mitinguri, pentru ca ne-au vandut la ultimile greve !la ultimul miting la care am participat s-a facut apel la participare a cat mai multor membri insa de la noi din 2 orase nu au plecat decat 30 de membri pentru ca liderul nostru a avut nesimtirea de a pune un minibus de 32 de locuri...
    trebuie sa-ti mai aduc aminte ca in loc de marirea salariului cu 33 % ne-am ales cu taieri de peste 40 % fara sa mai punem la socoteala si nedecontarea navetei...
    dar pe lideri nu-i intereseaza caci indemnizatiile lor nu au fost diminuate cu 25 % si poate nu observi faptul ca d-l Pop tot evita sa ne spuna de ce indemnizatie beneficiaza ?

    RăspundețiȘtergere
  15. @Sindicalistul. 1) Liderii au facut presiuni in toate felurile posibile dar guvernantii nu tin cont de nimic. Ar fi tinut cont de presiunea noastra daca greva din iunie era continuata pana la intrarea in favanta. Dar greva a fost destabilizata atat de unii diversionisti (cum esti si dumneata) cat si de indiferenta sau frica salariatilor). Declararea incetarii grevei cand grevistii au ajuns sub 50% era obligatorie, altfel era declarata ilegala iar liderii (chiar si salariatii ramasi in greva) ar fi putut respunde si penal. 2) Au ramas oameni la usa microbuzului? Sunt sigur ca liderul a comandat masina dupa ce a stiut cati oameni s-au oferit sa mearga la miting. Daca voiau sa mearga mai multi oameni, se gaseau solutii. Personal, am acceptat si am facut decontul pentru un coleg care a veit cu autoturismul personal cu 5 oameni. Erau peste ceea ce stiam in seara precedenta. Si au fost printre cei mai activi la miting. 3) Salariile s-au redus cu 40% in loc sa creasca cu 33% din motivele pe care le-am prezentat la pct. 1). Indemnizatiile liderilor s-au diminuat, firesc, cu procentul cu care s-au diminuat sumele incasate din cotizatii. In ceea ce-l priveste pe dl Pop, are o indemnizatie care nu acopera 50% din munca si efortul pe care il face. Oricum, FSLI sta foarte bine la capitolul folosire eficienta a banilor si are sumele necesare pentru a-si desfasura activitatea in continuare. Spre deosebire de o alta federatie care si-a trimis presedintele in parlament iar acum are contul gol si datorii imense la banci.

    RăspundețiȘtergere
  16. "Reforma" sistemului de invatamant : http://www.puterea.ro/news12403/Dictatura?-Profesorii-nu-si-mai-spun-punctul-de-vedere-de-teama-inspectoratelor-scolare.htm !

    RăspundețiȘtergere
  17. sindicalistul27.11.2010, 20:32

    adriane, minti ca un birjar! dupa cum observ stii doar sa arunci vina pe altii in loc sa ti-o asumi ...
    1) presiuni faceti numai pentru a va rezolva propriile interese ; iar in ceea ce priveste actiunile de protest , am participat din prima pana in ultima zi ;
    2)vad ca va luati apararea intre voi , liderii,insa liderul nostru nici macar nu a avut bunul simt sa mearga si sa participe la miting, a stat acasa in patutul lui cald ,si sa stii ca doar un autocar de 32 de locuri a inchiriat cu toate ca erau doritori erau pentru 5-6 autocare...
    3)s-au diminuat contributiile membrilor de sindicat cu 25 % nu si indemnizatiile pe care le luati intre voi ,
    - si daca nu ma crezi ia si fa un sondaj de opinie printre membrii de sindicat si ai sa vezi realitatea ... daca aveti intr-adevar curaj !

    RăspundețiȘtergere
  18. @Sindicalistul. Hai, parol! Daca folosim invective inseamna ca nu putem avea dialog sau puun serios la indoiala faptul ca esti sindicalist. Daca aveti un asemenea lider, trebuie analizata cu atentie situatia. Si liderul poate avea probleme de sanatate, de familie dar viceliderul trebuie sa-i preia automat atributiile. Daca este lentoare, pur si simplu, ce va impiedica sa cereti intr-o sedinta (dupa caz, de grupa sau de organizatie) schimbarea liderului dar cu argumente si nu cu ura. - Stii cat costa un autocar si alte cheltuieli pentru participarea la un miting"? Ai facut raportul intre cotizatia incasata de organizatie si astfel de cheltuieli? Ai avut in vedere ca organizatia a mai acordat si ajutoare? Ati avut inundatii in judet si oameni din organizatie afectati? - Cat priveste indemnizatiile, cred ca ai o imagine deformata. Tanjesti dupa o indemnizatie. Afirma-te ca lider informal (neales), vei deveni sigur si lider formal (ales) si dupa aceea sa mai vorbim despre cat acopera indemnizatia munca prestata. In ceea ce ma priveste, nu-ti face probleme. Am suficiente elemente si mijloace de a "sonda" atat in ceea ce priveste atitudinea membrilor fata de FSLI cat si in ceea priveste atitudinea fata de lideri si de presedinte. P.s. Nu cumva esti din "Spiru Haret sau din FEN? Acolo se petrec, cu siguranta, lucrurile de care vorbesti. Altfel, ai fi facut macar o referire la judetul din care esti. Nu te-ai fi ascuns dupa un pseudonim.

    RăspundețiȘtergere
  19. @Sindicalistul. Hai, parol! Daca folosim invective inseamna ca nu putem avea dialog sau pun serios la indoiala faptul ca esti sindicalist. Daca aveti un asemenea lider, trebuie analizata cu atentie situatia. Si liderul poate avea probleme de sanatate, de familie dar viceliderul trebuie sa-i preia automat atributiile. Daca este lentoare, pur si simplu, ce va impiedica sa cereti intr-o sedinta (dupa caz, de grupa sau de organizatie) schimbarea liderului dar cu argumente si nu cu ura. - Stii cat costa un autocar si alte cheltuieli pentru participarea la un miting"? Ai facut raportul intre cotizatia incasata de organizatie si astfel de cheltuieli? Ai avut in vedere ca organizatia a mai acordat si ajutoare? Ati avut inundatii in judet si oameni din organizatie afectati? - Cat priveste indemnizatiile, cred ca ai o imagine deformata. Tanjesti dupa o indemnizatie. Afirma-te ca lider informal (neales), vei deveni sigur si lider formal (ales) si dupa aceea sa mai vorbim despre cat acopera indemnizatia munca prestata. In ceea ce ma priveste, nu-ti face probleme. Am suficiente elemente si mijloace de a "sonda" atat in ceea ce priveste atitudinea membrilor fata de FSLI cat si in ceea priveste atitudinea fata de lideri si de presedinte. P.s. Nu cumva esti din "Spiru Haret sau din FEN? Acolo se petrec, cu siguranta, lucrurile de care vorbesti. Altfel, ai fi facut macar o referire la judetul din care esti. Nu te-ai fi ascuns dupa un pseudonim.

    RăspundețiȘtergere
  20. @ Turbatu' si noi cei din invatamant ce facem? Mergem la senatori si deputati?
    Sigur nu vor preda in locul nostrum.

    @ Adry raspunsul e simplu…Politicienii vor sa distruga educatia si viitorul calitati in educatie in Romania

    @ sindicalistul ... eu zic sa lasati eticheta FSLI ca nu are nimic in argumentare ceea ce spuneti. Chiar daca cei de la CNSLR Fratia (unde Spiru Haret e membru) au accord scris si semnat cu PSD-ul nu stiu cat se resfrange in teren. Iar cei de la FEN au avut un presedinte care cu greu a ales sa raman deputata PDL decat presedinte FEN.
    Sindicalismul se face de jois in sus. YTesirea din sindicat (indifferent din ce federatie faceti parte) nu duce la intarirea organizatie respective. Reforma se face din interior, indifferent de domeniu.

    @ Hopa Mitica…canele de sponsorizare a partidelor politice
    @ Pacala... Sindicatul trebuie sa va apere drepturile…insa trebuie sa nu uitati ca sindicatul suntem NOI.

    Adrian spunea...

    @ sindicalistul...FSLI BT si SV deja platesc pe L 221. Vreti sa plang cand in fata ministerului in loc de cateva sute de membri de sindicat eram o mana de oameni. Unde este nemultumirea???
    @ Adrian sunt convins si eu.
    @ sindicalistul cu ce se schimba situatia daca indemnizatia mea este 1000 sau 10000?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare