29 nov. 2010

Codul Muncii se doreste schimbat

Dupa ce legile fundamentale care apara interesele economice, sociale si profesionale ale angajatilor se doresc schimbate prin proiectul CODULUI DE DIALOG SOCIAL(click AICI) Guvernul Romaniei mai pregateste un proiect de modificare a CODULUI MUNCII (click AICI)
Luni, 29 noiembrie 2010, ora 16.00 la sediul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, din str. Dem I. Dobrescu, nr. 2 B, sector 1, sala 205 la o întâlnire cu domnul Ioan – Nelu Botiş, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale în vederea discutării oportunităţii modificării Legii nr.53/2003 privind Codul Muncii sunt invitate confederaţiile sindicale.
Legat de aceste modificari va las pe fiecare dintre dumneavoastra sa le analizaţi, comentaţi, criticaţi

8 comentarii:

 1. Repetentu'30.11.2010, 04:44

  De aceea s-a inventat CRIZA : pentru a pune salariatii obisnuiti cu botul pe labe !

  RăspundețiȘtergere
 2. Repetentu'30.11.2010, 04:46

  Banii de liceu nu trebuie acordati decat elevilor care nu au absente , medii mai mici de 8 , media generala cel putin 8,50 , indeplinesc cu adevarat conditiile sociale si au media 10 la purtare !

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce facem pentru blocarea dictaturii? Proiectele de lege ale "dialogului social" sunt proiecte pentru instaurarea dictaturii totale. Stiti ce inseamna "mandat solemn" pentru a deschide un proces la "conflicte de munca?

  RăspundețiȘtergere
 4. @ Repetentu ...da..este o varianta si o propunere pertinenta
  @ Adrian... ce facem???
  e intrebarea care ma macina si pe mine de cateva luni. Alaturi de intrebarea..Cum si cu cine facem?

  RăspundețiȘtergere
 5. Sa ma explic pentru cei care nu inteleg cerintele jurisdictionale precum si pentru cei care nu inteleg complexitatea si dificultatea actiunilor sindicale. Conducerea sindicatului constata ca este incalcat un drept. Explica acest lucru liderilor. Acestia explica, la randul lor, membrilor de sindicat. E ca in jocul copilariei "telefonul fara fir".... Membrul de sindicat trebuie sa se adreseze unui notar public pentru a obtine un "mandat solemn" pentru a imputernici sindicatul sa il reprezinte in "cutare" actiune in justitie la "conflicte de munca". Notarul public va da numai mandate de utilitate individuala. 10.000 de oameni vor sta la rand la cabinetele notarilor publici. Un "mandat solemn" va costa intre 60-100 de lei si va fi valabil pentru o singura cauza explicit formulata. Dupa care, "mandatele solemne" se vor aduna la liderii din scoli si vor ajunge la conducerea sindicatlui. Se deschide procesul, se castiga la instanta de fond. Cineva (scoala, consiliul local/judetean, ISJ etc.) va declara recurs. Va fi nevoie pentru un alt "mandat solemn" pentru a reprezenta in recurs. Se castiga si in recurs. Trec 12-24 de luni. Executarea sentintelor este suspendata si amanata pentru anul 2014 sau la pastele cailor, esalonata pentru 3 ani. Membrul de sindicat vine la sindicat si reproseaza ca nu si-a platit 2 rate la banci pentru a plati pe notarul public pentru cele 2 "mandate solemne". Sindicatul va fi acuzat ca nu are forta, ca nu stie sa se impuna, ca nu stie sa negocieze etc. Exista si a II-a cale: salariatul constata ca nu i s-a respectat un drept. Nu mai sta la coada la notarul public. Se adreseaza direct unui avocat. Plateste 1500 de lei pentru a i se analiza dreptul pretins incalcat si va deschide proces. Avocatul cunoaste foarte bine procedurile jurisdictionale dar pe fondul drepturilor din legile educatiei este putin inafara. Va castiga sau va pierde procesul. Se va declara recurs, fie de catre avocatul salariatului, fie de catre una dintre paratele enumerate anterior. Avocatul cere 1.000-1.200 de lei daca Curtea de Apel este in aceeasi localitate cu nemultumitul sau 1500 de lei daca este in alta localitate sau alt judet. Se va pierde sau se va castiga. Avocatul "si-a facut meseria". Si intr-un caz si in altul, vinovati sunt tot liderii de sindicat: ca nu au facut presiuni, ca nu au stiut sa negocieze, ca au fost slabi etc. Diabolica lucratura!!! Cum s-a ajuns la aceasta "subtilitate legislativa"?! S-a constatat din protestele anterioare ca salariatii sunt usor de manipulat de catre patronat, ca sunt usor de intimidat si ca nu inteleg ca sindicalismul inseamna unitate in cadrul sindicatului la care au aderat, in jurul liderilor . Dictatura mascata. Culpabilitate aruncata in bratele sindicatului. Ce facem pentru stoparea dictaturii? Intrebarea nu era pentru dl Pop pentru ca stiam ca o intelege in toata complexitatea ei. Intrebarea este pentru noi toti, asa cum a si raspuns dl Pop.

  RăspundețiȘtergere
 6. Oamenii iubesc dictatura . Si mai mult decat dictatura , le place sa fie sclavi ! Mai ales cei care profita din plin pe pe urma acestor stari !

  RăspundețiȘtergere
 7. Orwell , 201001.12.2010, 08:48

  Dupa condamnarea comunismului e voie : http://www.cotidianul.ro/130745-Zoe-Petre-sugereaza-ca-Funeriu-i-ar-asculta-telefonul !

  RăspundețiȘtergere
 8. @ Adrian ...http://liviumarianpop.blogspot.com/2010/12/mandatul-solemn-din-codul-de-dialog.html
  poate asa inteleg mai multi

  RăspundețiȘtergere

Postări populare