28 nov. 2010

Imixtiunea politicului in miscarea sindicala ar trebui sa dispara

Surprinzator sau nu, am aflat despre declaratiile de presa a unui senator UDMR din data de 27 noiembrie 2010, care doreste să se implice in activitatea sindicala, instigand liderii si membrii de sindicat din judetul Covasna si Harghita.
Este trist faptul că, deşi face parte din arcul guvernamental, nu intelege (sau se face) limba romana si articolele din Legea Educatie Nationale angajata prin asumarea raspunderii de catre Guvern.
Inainte de „a se arunca” in acuze nefondate la adresa FSLI si a persoanei mele, domnul senator U.D.M.R., Bokor Tiberiu, ar trebui sa citeasca mai atent (daca nu intelege il rog sa apeleze la colegii mei din judetul dansului, pentru a-i asigura traducerea pe intelesul persoanei sale) acest proiect si o sa constate cel putin doua lucruri anormale care duc la DEZBINAREA SOCIETATII CIVILE:
1. Art 19 alin 2 "in unitatile administrativ teritoriale cu mai putin de 300 de elevi se organizeaza o singura unitate cu personalitate juridica" ,

Art 45 alin 5 "pentru fiecare minoritate functioneaza cel putin o unitate scolara cu personalitate juridica indiferent de efectivul de elevi"

Art 45 alin 6 " in unitatile cu predare in limbile minoritatilor nationale singulare...se acorda personalitate juridica indiferent de efectivul de elev"

Art 47 alin 2 " unitatile cu predare in limba romana....au personalitate juridica indiferent de efectivul de elevi"

Iar art 19 alin 3 incurca si mai mult aplicarea legii

IN UNITATILE ADMINISTARTIVE IN CARE AVEM SUB 300 DE ELEVI IAR 150 SUNT ROMANI SI 150 MINORITARI, CE ARTICOL SE APLICA PENTRU A AVEA O SINGURA UNITATE, DOMNULE SENATOR???
DAR DACA SUNT 100 ROMANI 100 LA O MINORITATE SI 100 LA ALTA MINORITATE???
NU CRED CA PRIN LEGE TREBUIE CREATE, INTENTIONAT, CONFLICTE IN ACESTE COMUNITATI....

2. Art 46 alin 7, Art 65 alin 2 si Art 66 alin 2 prevad ca avem doua TRUNCHIURI COMUNE..unul pentru elevi romani si altul pentru minoritari cei din urma cu mai multe ore....care nu au cum sa respecte Art 66 alin 3 si 4.

NU ESTE NORMAL CA IN ROMANIA UNII ELEVI (AI MINORITATILOR) SA FIE OBLIGATI PRIN TRUNCHIUL COMUN SA INVETE MAI MULT DECAT ALTII.

Cititul nu doare domnule senator INDIFERENT IN CE LIMBA SE FACE.
Cu siguranta angajatii din invatamant, parintii si elevii stiu sa citeasca mai bine acestă nenorocita de lege care se doreste impusa de catre guvern si o sa il lamureasca pe domnul senator.
FSLI are sindicate puternice in secuime si nu a pus niciodată în discuţie criteriile etnice in activitatea sindicala. Personal am relatii extraordinare cu colegii mei din secuime si nu cred ca ineptiile domnului senator pot schimba acest aspect.
Federatia nu accepta si nu va accepta niciodata ca politicul sa faca activitatea sindicala fiind interzis prin Statut ca membrii vreunui partid politic sa ocupe o functie de conducere ale FSLI.
Domnul senator ar trebui sa isi aminteasca de perioada in care a lucrat in invatamant si cand FSLI a obtinut cel putin doua lucruri pentru minoritati: plata orelor la disciplinele materne si traducerea subiectelor de Bacalaureat si admitere.

Mai multe detalii pe marginea acestei legi se gasesc http://liviumarianpop.blogspot.com/2010/10/capcanele-legii-educatiei-nationale.html

Cu deosebit respect Liviu Marian Pop
Secretar general FSLI

4 comentarii:

  1. Art.3 trebuie completat cu : t) principiul raspunderii juridice pentru consecintele nefaste ale deciziilor publice !
    S-au desfifiintat SAM-urile cu costuri sociale colosale iar acum consideram nefasta decizia !

    RăspundețiȘtergere
  2. pana acum ce-ati pazit? noi am strigat peste tot ca se face discriminare pozitiva in favoarea minoritatilor, si ni s-a spus ca suntem recalcitranti si xenofobi si vom fi verificati ca nu cumva sa facem prea multe valuri.
    dvs ce asteptati? sa fie aplicata legea?
    alina

    RăspundețiȘtergere
  3. @alina.. aceasta lege e facuta fara negocieri sua discutii cu sindicatele
    intrebarea era mai ok in forma "CE AM FACUT"

    RăspundețiȘtergere
  4. tinind cont de declaratia d.lui Marga cum ca lui Boc s-ar putea sa i se retraga dreptul de aa mai preda Drept CONSTITUTIONAL,cred ca acesta va fi obligat sa dea examen de TITULARIZARE la catedra de la Cuca Macaii la catedra de Instructori ascutit coase.Ii urez "succesuri"totale.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare