4 nov. 2010

Fostul secretar de stat Adriana Doina Pană, lider judeţean al FSI Spiru Haret?

INCREDIBIL DAR ADEVARAT !!!!
Vedem  cum se doreste o leagare a miscarii sindicale de clasa politica prin intermediul unor pseudofederatii.
Stiam ca FSI Spiru Haret are un acord cu PSD semnat de  CNSLR Fratia, unde vicepresedintii acestei confederatii ocupa functii in administratie si unde Spiru Haret este o federatie afiliata.
Stim ca multi membrii parasesc FSI Spiru Haret si trec la FSLI sau FEN conform recensamantului din 2010.
Insa de la functia de secretar de stat in MECTS la conducerea unui sindicat nu credeam ca se va ajunge.
Sper sa nu mai aud un lider de la Spiru Haret sa spuna ca este politizata conducerea scolii atata vreme cat ei politizeza miscarea sindicala.
Ma dezic in acest moment de orice colaborare cu aceasta federatie atata timp cat exista aceasta imixtiune a politicului in ea.
Personal nu am nicio problema cu persoanele Doina Pana, Marius Nistor sau Gheorghe Isvoranu  dar gestul functiilor politico-sindicale nu fac decat sa decredibilizeze miscarea sindicala.
Sunt convins ca angajatii din sistemul de invatamant stiu sa faca diferentiere intre federatiile din invatamant si sa excluda politicul din viata sindicala.
Doar asa vom reusi sa creem unitatea sindicala de care este mare nevoie in acest moment. Nu de fisuri de genul acesta are nevoie miscarea sindicala.
Membrii de sindicat cer unitate sindicala iar cei din FSI Spiru Haret se folosesc de politic pentru a o diviza. Putina rusinica stimabililor....

20 de comentarii:

  1. Complicate legaturi intre sindicate si patronat. Si ciudate legaturi au unii lideri de sindicat cu mediul de afaceri. Iar unii, de exemplu domnul Baciu, chiar castiga prea multi bani

    RăspundețiȘtergere
  2. D-le Liviu Pop, sunt cadru didactic in judetul Bistrita-Nasaud(judetul d-nei Pana). Va admir si mi s-a parut mereu ca sunteti un lider de sindicat care isi stie menirea, insa am impresia ca sunteti dezinformat. FSLI in judetul meu nu exista ca miscare sindicala! Exista insa ca apenidce al PD-L, si nu numai ca tace complice cand colegii profesori ar "pune" de un protest, ci face presiuni pentru ca orice fel de revolta sa fie stopata. Stiati oare ca unul dintre membrii din structura de conducere a FSLI BN are sotia in structura de conducere a ISJ-BN. Oare nu e conflict de interese flagrant? Si atunci? ce sa facem noi, profesorii din judet? Cine ne reprezinta? Si va mai intreb atunci, miscarea sindicala fiind deja patata politic, ce mai conteaza un membru de partid cu functie sindicala? Si daca membrul ala de partid imi apara interesele parca nici nu ma intereseaza altceva...

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Carcotasii ar spune ca si pe la sectorul 4 ar exista ceva simpatii portocalii.

    RăspundețiȘtergere
  5. La Galati este la fel ca peste tot. Sindicatul ”Spiru Haret” da din coada dar nu face nimic. Nu a participat la nici un miting, la nici o pichetare, la nici o greva. Dar, la fel ca Marius Nistor, apare in presa. Mereu a comunicat la presa ca trimite (ca a trimis) la miting, la Bucuresti, 100 de oameni ei fiind in total 220. Nu a trimis nimic. La greva din iunie, impreuna cu liderii FEN, au acuzat sindicatul FSLI ca nu este in greva. Dadeau exemple de institutii scolare in care oamenii nu erau in greva spunand ca sunt membri FSLI. Au dat ca exemplu Liceul Teoretic ”Dunarea”. In realitate, la acest liceu, jumatate erau FEN, jumatate ”Spiru Haret”. Directorul adjunct (normal) nu era in greva dar era si este membru FSLI. Deci FSLI nu era in greva. La alta scoala unde nu se facea greva, nu era nici un membru FSLI dar ...... ”membrii FSLI nu fac greva”. Toate acestea, pentru ca ISJ sa o mai tina pe lidera galateana contabila la o scoala si dupa 3 ani de la pensionare. Daca ar face ceva, inspectorul general Resmerita ar sufla-o afara imediat. Si atunci, solutia este de a face figuratie in miscarile sindicale
    La conflictele de drepturi, in justitie, vin cu o intarziere de 6-12 luni dar, la fel ca si FEN isi asuma paternitatea actiunilor. Numai ca minciunile le mai joaca si feste; oamenii i-au mirosit, vor sa plece dar sunt tinuti cu arcanul (minciuni, amenintari, intimidari) Oricum, la Galati ”Spiru Haret” este pe cale de disparitie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Toti faceti politica!Noi,simpli membri de sindicat,suntem doar fraierii care cotizeaza si care se lasa manipulati de catre voi!

    RăspundețiȘtergere
  7. sindicalistul05.11.2010, 09:41

    uite cine vorbeste ! tocmai ,dl Pop ? care scrie si gandeste conform "curentului" PDl-ist ... sa stiti ca nu ati facut decat burta, gusa si avere in functia pe care o ocupati in FSLI , nu stiti sau nu vreti sa ne aparati interesele noastre a membrilor de sindicat caci din contributia noastra sindicala va luati indemnizatiile grase pe care le votati intre dvs. cei de sus, si sa stiti ca si din FSLI vor sa plece foarte multi membri spre FEN , si vom pleca incepaand cu luna viitoare...

    RăspundețiȘtergere
  8. Pleaca la FEN pe naiba...uitati ca sunt PDL.isti cu sefu lor in frunte..deputatul PDL Catalin Croitoru

    RăspundețiȘtergere
  9. Pentru sindicalistul:
    O sa aveti de cotizat mult si bine pana ce veti recupera deficitul din bilantul FEN. Inainte sa va plangeti ca v-au mancat cei din FSLI cotizatiile,verificati bilantul celor doua federatii.

    RăspundețiȘtergere
  10. sindicalistul05.11.2010, 20:48

    decat cu hotii din FSLI mai degraba ne ducem in FEN, oricum tot aceiasi cotizatie o sa o avem insa poate ne vor respecta cei de acolo...

    RăspundețiȘtergere
  11. Puteti publica varinta LEN ( atat cat s-a lucrat ) de la Senat ? Multumiri oricum !

    RăspundețiȘtergere
  12. Care este situatia prezenta a Proiectului LEN ?

    RăspundețiȘtergere
  13. Cand ti-am spus acum un an ca Izvoranu nu mai are ce cauta in fruntea sindicatului nu m-ai crezut... Liviule, este pensionar, nu mai are ce pierde, omul este pus pe capatuiala, acum cat mai poate...si in judetul Iasi sunt foarte multi lideri sindicali membri PDL.
    Ioan

    RăspundețiȘtergere
  14. Domnule Pop,PDL si Basescu vor sa interpreteze decizia Curtii si sa continue asumarea,in dispretul oricarui bun simt.CE ESTE DE FACUT?Va rog sa-mi raspundeti.
    Radu V.

    RăspundețiȘtergere
  15. Asumarea raspunderii pe LEN , indiferent de decizia Curtii Constitutionale ? S.O.S. invatamantul , societatea si democratia romaneasca !

    RăspundețiȘtergere
  16. Pentru Oana PSD-ista:
    Stiu la cine te referi. Tu dezinformezi. UJSLI desfasoara activitati sindicale eficiente si nu risca sa-si implice membrii in actiuni fara finalitate, asa cum s-a si dovedit actiunea din 27.10. Domnul si doamna la care faci referire sunt buni profesionisti si oameni de caracter cum astazi cam rar gasesti. Pacat ca de la 01.09.2010 doamna nu mai este in conducerea ISJ. Fiind fara partid la reducerea posturilor a ramas un singur inspector scolar general adjunct si acesta nu este doamna la care te referi dezinformand.
    Ar fi bine daca drepturile noastre ar depinde de cei doi pentru ca le-am obtine foarte repede. Daca domnul la care te referi este ascultat de peste 4700 de membri atunci este un adevarat lider. Cred ca a trecut vremea derapajelor sindicale si nu poti "pune" de o actiune sindicala la comanda. Rolul liderilor este sa actioneze conform hotararii majoritatii si nu sa faca jocul unor fractiuni, indiferet ce culoare ar avea. Sunt sigur ca domnul la care te referi nu este membru PDL (alta dezinformare). Asa ca daca vrei sa construiesti ceva incepe prin a spune adevarul.

    RăspundețiȘtergere
  17. pentru "Oana" PSD-ista:
    Tu dezinformezi. UJSLI desfasoara o activitate sindicala rationala si eficienta. Nu risca sa-si implice membrii in actiuni fara finalitate, cum s-a dovedit a fi cea din 27.10.
    Stiu la cine te referi. Pacat ca doamna nu mai este in conducerea ISJ din 01.09.2010 (alta dezinformare). Fiind fara partid a "iesit" din conducere cu noua organigrama. Ar fi bine sa avem mai multi dascali ca cei la care te referi. Buni profesionisti si de caracter, calitate cam rara azi. Daca drepturile noastre ar depinde de ei, care stiu ce inseamna invatamant,le-am obtine foarte repede. Daca cei peste 4700 de sindicalisti pot fi manevrati de un singur om, atunci este cu adevarat un lider. Cred ca a trecut vremea experientelor sindicale. Nu la comanda unui grup de interese "punem" de un protest, ci majoritatea decide cum trbuie sa actionam. Stiu sigur ca domnul la care te referi nu este membru PDL(alta dezinformare). Daca vrei sa construiesti ceva cred ca ar trebui sa incepi prin a spune adevarul, char daca nu-ti place.

    RăspundețiȘtergere
  18. Aveam o parere buna despre dvs , dar vad ca incepeti sa bagati raca intre sindicate.. Intrebati membrii sa vedeti ce miscare sindicala face si Rada la Craiova .. ca nu-l intereseaza decat sa fie el vazut bine , de restul lumii nu-l intereseaza

    RăspundețiȘtergere
  19. ASTA E POLITICA PDL!!!PANA CAND?FARA POLITICI DIN-ASTEA AR FI MULT MAI CORECT!!!!!!!!!!!!!CE E DE FACUT?FARA POLITICA-NTRE LEGILE EDUCATIEI!!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare