15 oct. 2010

vor mentinerea reducerii salariilor cu 25% si in 2011

Prin proiectul Legii bugetului de stat asta se doreste. Neacoradrea celui de al 13.lea salariu (premiul anual) inseamna 8% in fiecare
luna coroborat cu 25% MINUS inseamna aproximativ 33%
Exact diferenta dintre bugetul de anul acesta si cel propus
pentru 2011. Asta punand in calcul cele 15000 de posturi desfintate. Orice majorare salariala in limita bugetului proiectat inseamna inchiderea
celor 1700 de scoli pentru care ministrul,
citez "are mandat de la Presedintele Basescu, indiferent de opozitia locala"
Ce facem? Cu siguranta ceva mai mult decat in ultimele doua zile

18 comentarii:

  1. se pierde si plata orelor suplimentare iar plata dirigentiilor se va trece in fisa postului? si o vom face sa fim platiti? un prof pedelist nesimtit ca toti pdl-isti noua asa ne a spus si ne amai spus ca daca refuzaam vom fi dati afara/ Asta se doreste?

    RăspundețiȘtergere
  2. fara sa fim platiti*,dirigentia,adica- scuze

    RăspundețiȘtergere
  3. normal ca va da afara sau fac ce vor cu voi fiindca nu aveti sindicat sa va apere drepturile!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce ar fi daca ne-am muta toti cotizatiile in 18judete in care se aplica legile tarii?
    Pacat ca MM nu se afla printre ele tovarase secretar general!

    RăspundețiȘtergere
  5. Adresa 7333/15.10.2010 - propuneri de modificare a proiectului Legii educatiei nationale si invatarii pe tot parcursul vietii (vezi fisierul atasat) Inspector scolar general, prof. Pop Mariana

    RăspundețiȘtergere
  6. Aflam informatii de la dumneavoastra,domnule Pop.Va vedem alaturi de putinii colegi care au dat dovada de verticalitate si suntem mandri de voi.Am fi mai multi alaturi de dumneavoastra daca liderii locali sau din scoli ar gandi la fel sau macar ar avea curajul sa va urmeze initiativa.Va rugam sa ne spuneti daca vom avea sustinerea dumneavoastra in cazul in care luni vom intra in greva japoneza sau vom inceta cursurile,chiar daca liderii nostri nu sunt de acord.In cazul in care nu vom primi raspunsul dumneavoastra vom intelege ca nu ne veti ajuta si nu sunteti de acord.Daca raspunsul nu va sosi ,vom intelege ca SINDICATUL ii reprezinta doar pe unii sau interesul unora si vom renunta la el.Dar cum speranta moare ultima,speram ca vom primi raspunsul dumneavoastra,indiferent care va fi acela.

    RăspundețiȘtergere
  7. Numai puneti vina pe lideri, daca doriti cu adevarat sa intrati in greva japoneza ce mai asteptati domnilor? Trebuie ca cineva sa va impinga de la spate sau sa va ea de manuta d-l Pop si hai la greva .TREZITI-VA! pana nu este prea tarziu de luni toti profesorii in strada GREVA GENERALA nu JAPONEZA

    RăspundețiȘtergere
  8. ce de curajosi,toti anonimi!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. GABRIEL TEODORESCU16.10.2010, 09:44

    DA Liviu asa este!!! pe toate forumurile atrageam atentia acestui fapt dupa ce a avut loc remanierea guvernamentala. Lumea nu citeste, colegii nu sunt interesati, PROSTIA ESTE MARE IN SISTEM,... LA FEL SI SERVILISMUL FATA DE ACTUL DE DECIZIE!!! INCLUSIV FATA DE PERSOANELE AFLATE LA COND SCOLILOR, ISJ-urilor!!!
    STIMA PT CEEA CE REUSITI SA FACETI. SA SPERAM CA MASA INERTA DIN SISTEM VA INCEPE SA GANDEASCA SI LA VIITORUL LOR. 2011 VA FI UN AN SI MAI AUSTER IN RO. TREBUIE SA NE FACEM AUZITI... SI MAI ALES TREBUIE SA CONSTIENTIZAM MASSMEDIA, OPINIA PUBLICA DIN RO DESPRE INSEMNATATEA SI MAI ALES NECESITATEA ACTULUI EDUCATIONAL!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. gabriel teodorescu16.10.2010, 09:52

    ...stiind destul de bine pulsul din acest sistem,... constat cu tritete ca sunt judete unde miscarea sindicala, mai ales prin liderii de scoli este subordonata nu Confederatiei ci patronatului... este incredibil ceea ce se intampla. scoli unde lideri sunt mai vocali ca si dir. unit. scolare,... care in loc sa apere drepturile angajatilor si membrilor de sindicat, fac jocul puterii. Apel catre colegii din sistem, organizati noi alegeri si DATI JOS PE ACEI CARE SLUGARNICESC ISJ -urile si directorii de scoli...!!! Nu avem cultura organizationala sindicala, dar trebuie sa ne-o formam pt a ne apara drepturile legale si mai ales pt a nu mai fi calcali in fiecare moment de acei abilitati care ne conduc numiti pe criterii politice sau de clienterism local!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu uitati ca reducerea de 25% se aplica nu in tot anul 2010, ci numai in ultima jumatate. In concluzie, la anul ori sa va taia in continuare din salarii, ori vor fi noi concedieri pentru a se reusi incadrarea cheltuielilor in cele 7 amarate de miliarde!

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu vedeti ca nici macar n-are bunul simt sa va raspunda tov.secretar general,va mai mirati de liderii din scoli?

    RăspundețiȘtergere
  13. Deci nu se mai poate face nimic!

    RăspundețiȘtergere
  14. Daca ar mai fi si alti lideri ca d-l MARICA ar mai avea o sansa tara asta!

    RăspundețiȘtergere
  15. Felicitari pentru blog!
    Il citesc constant!
    E unul din cele mai bune din Romania!
    Lucian Bute vs Jesse Brinkley - KO repriza a 9 a !!! Adrian Diaconu vs Omar Sheika 3-0 la puncte !!!! Jo jo Dan vs Andres Pablo Villafane - KO repriza a 4 a !!!! 3 romani = 3 victorii
    Bute a invins
    Eu am promovat meciul online dar nimeni nu a vrut de la tv sa transmita.
    Am pus inregistrarea meciului in care a batut bute la:
    http://sportromanesc.blogspot.com/
    Va rog sa promovati asta pentru ca e pacat sa nu vada romanii aceste monumente ale mandriei nationale care sunt aruncate la gunoi din nepasare sau din rautate.
    Lupt pentru aceste valori si daca vreti sa va alaturati va sunt recunoscator.
    Bravo romanilor care ne fac mandri de ei.
    Va multumesc!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. @ Ana e vb de legea educatiei nationale. Forma pentru asumare o voi comenta cat de curand.@ Anonim 15.10.2010, 21:11 si apararea drepturilor este din ce in ce mai greu. Mai ales ca pregatesc modificari legilative si pentru legea sindicatelor. Si sa nu uitam ca ei fac legile si noi trebuie sa castigam in instanta. Sunt si situatii in care trebuie sa iesim in strada sa ne demonstral forta. Insa in ultimul timp parca nu avem nici acel curaj.
    @ Anonim 15.10.2010, 21:22 nu stiu la ce lege va referiti, dar in judetul Maramures cred ca se aplica. Daca va referiti la procesele castigate pe L221, va spun ca despre castigarea proceselor este vb nu de aplicarea acelei legi. In baza acelor procese castigate fiecare membr de sindicat are de primit 5 salarii, insa din pacate au fost amanate pentru 2012,2013,2014. Credca ne.am facut datoria in instanta in cele 18 judete si sper sa castige si ceilalati.
    @ Anonim 15.10.2010, 21:sa propuna cine vrea...ca tot cum vor ei o sa asume Legea Educatiei

    @Anonim 15.10.2010, 21:39 Fiind vorba de spontaneitate nu cred ca trebuie sa asteptati „indicatii” de la liderii de sindicat. Sindicatul suntem noi. Iar raspunsurile pe blog nu reusesc intotdeauna sa le dau la timp, fiind destul de alergat prin tara si nu numai. Dar incerc sa ma organizez sa tin pasul. Incercati sa nu mai ganditi cu minte acolegului dvs. Si incercati sa credeti ca ceea ce postez eu pe acest blog nu are decat un scop. Sa aveti o informatie in plus. Informatie care sa va ajute sa luati atitudine si sa o puteti compara cu celelalte.
    @ Anonim 15.10.2010, 22:03 Noi am obtinut autorizatie de pichetare in fata ministeruli. Persona sunt surprins de numarul mic de saptamana recuta. Incerc sa aflu de ce...dar...nu prea gasesc raspunsuri
    @ Ana consider si eu ca macar un nume, chiar fictiv, sa il scrie.
    @GABRIEL TEODORESCU ne meritam soarta atunci. Dar fiecare dintre noi ar trebui sa isi faca treaba in patratica lui si cu siguranta o sa fie mai bine.
    @gabriel teodorescu cand erai lider de sindicat in FSLI Maramures gandeai parca altfel. Cine te opreste sa nu actionezi si in unitate la tine.

    @ Anonim 16.10.2010, 10:07 stiam de acest aspect.

    @Anonim 16.10.2010, 11:19 Evenimentele din ultimul timp, inclusiv noaptea alba din fata ministerului m.au tinut putin departe de calculator. Si acest topic l.am postat de pe telefon. Incerc sambata seara la ora asta sa fac acest lucru...tovarase...anonim
    @Anonim 16.10.2010, 11:20 Asta depinde de noi
    @ Anonim 16.10.2010, 11:23 in ce sens
    @ Avram Marian - Gabriel ( Graham ) multmesc si eu

    RăspundețiȘtergere
  17. Unde e revolta ca nu am prea vazut-o in fata Ministerului Educatiei?iNSEAMNA CA SUNTEM MULTUMITI SI ASTEPTAM CU ENTUZIASM URMATOARELE TAIERI!
    http://aripideinger-danielahope.blogspot.com/2010/10/noi-profesoriinu-mai-suportam-ci.html

    RăspundețiȘtergere
  18. sindicalistul17.10.2010, 19:15

    D-le Pop nu mai mintiti poporul caci dvs. trebuie sa dati tonul la revolta, insa s-a vazut pe fata dvs. cam cum strigati cu juma" de gura in fata ministerului educatiei ... nu stiu ce era atat de comic incat va hlizeati atat de copios!!!insa pe dvs . nu va intereseaza faptul ca nu se mai deconteaza naveta sau ca avem salariile taiate cu 25-40 % .caci indemnizatia dvs. a ramas intacta si vine si lunar...!!!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare