17 oct. 2010

ASTA VOR SA ISI ASUME

AICI E FORMA LEGII PE CARE DORESC SA O ASUME

FSLI NU ESTE DE ACORD CU ACEASTA ASUMARE
CEREM DEZBATEREA EI

Maine ora 9 din nou in fata MECTS

37 de comentarii:

  1. S.O.S. invatamantul romanesc ! 1948 risca sa devina o dulce amintire ! Se schimba doar punctele cardinale !


    FELICITARI PENTRU ACEASTA POSTARE !

    RăspundețiȘtergere
  2. O tot dezbatem de 1 an ! De ce sa stam toti la mina Abramburicai!?

    RăspundețiȘtergere
  3. Atentie !
    Nu se regaseste prevederea urmatoare:
    "Personalul didactic care are îndeplinite criteriile de vechime poate beneficia, la
    cerere, de pensionare anticipată cu până la 3 ani faţă de vârsta legală de pensionare."
    Ma intereseaza fiind deja in restrangere nesolutionata

    RăspundețiȘtergere
  4. Ne lamentam ,tipam ca nu suntem de acord!!!!Dar s-au predat amendamente care sa rectifice erorile pe care le comentam????S-a ajuns la aceasta forma a legii ,conform declaratiilor ,la unisonul celor din comisiile pentru invatamant.De ce nu apelati la membrii acestor comisii cu rectificarile corespunzatoare???
    Sunt intr-adevar foarte multe lucruri deplasate.Spre exemplu in CA vor fi 9 membri sau 13 membri,50% cadre didactice,50% restul.Jumatatea lui 9 este 4,5 si a lui 13 este 6,5!!!!!Domnii care au propus au fost corigenti la matematica???!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cei care hotarasc cunosc foarte bine doleatele oamenilor ! Le sunt trasmise permanent ! S U N T I G N O R A T E !


    O lege a invatamantului pentru a ramane nechimbata 200 de anu , trebuie dezbatuta 10 ani ! Asa cred eu !

    RăspundețiȘtergere
  6. D-l Goe ce facem e mai important

    Maria a disparut prin legea pensiilor aceasta prevedere

    Ptr anonimi.... nu raspund daca nu scrieti macar un nume, chiar si fictiv...

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc pentru raspuns.
    Daca aveti timp sa-mi spuneti cam care ar fi penalizarea pe una luna de anticipare in conditiile noii legi a pensiilor, la 34 ani de cotizare

    RăspundețiȘtergere
  8. Ar fi bina noua lege, daca nu s-ar tine seama de "concursul de tit" in scoala (cu ce ajuta?)-chiar va fi astfel desfiintat nepotismul???!Nu se spune nimic de vechime!De ce?EU CRED CA AR TREBUI CA VECHIMEA DIN INVATAMANT SA DEVINA O FORMA PRIORITARA A FORMARII CONTINUE, UN FEL DE PERFECTIONARE PERMANENTA!!!!DE CE SE NEGLIJEAZA ACEST LUCRU?????++++E TOTUNA A PREDA IN PRIMUL AN DE BREASLA CU A PREDA IN AL 25-LEA AN DE BREASLA????ASTEPT RASPUNSURI!!!!!!!!!!!!!MAI ALES, DIN PARTEA CELOR CARE AU PROPUS LEGEA!SI DORESC SA FIE VERIFICAT PRACTIC ACEASTA NEDUMERIRE!!!!!!!!!!Ce mai conteaza atunci definitivatul, dar mai ales obtinerea gradelor?????????????????

    RăspundețiȘtergere
  9. De ce dispare TITULARIZAREA, acel examen unic la nivel national ? Nu va dati seama ca se va incuraja nepotismul si relatiile clientelare ? Acest examen de titularizare era mai transparent si ne dadea si celor fara pile o sansa de a lucra in sistem.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pentru Anonim 12:50

    Din cate am observat eu un profesor preda din ce in ce mai bine, dar asta pana la un anumit punct, cand devine plictisit si rutinat si calitatea muncii sale incepe sa scada. Pe unii nu-i mai intereseaza niciun fel de perfectionare imediat dupa ce isi iau gradul intai.
    Iar gradele nu mai exista pe nicaieri! Sunt tot o ramasita comunista. Iar scopul lor nu prea este perfectionarea, ca exista o multime de profesori cu gradul intai care predau vai de mama lor, ci mai ales stresarea profesorului cu inspectii, examene, etc, ca sa nu mai aiba timp sa-si dea seama ca statul isi bate joc de el.
    Vechimea este un criteriu comunist! Daca te uiti in tarile civilizate, diferenta la salariu dintre un debutant si unul in prag de pensie e foarte mica, raportul maxim e de 1,5 in favoarea celui in varsta. Numai la noi e chiar de 3-4.

    RăspundețiȘtergere
  11. Colegiul de institutori se echivaleaza cu Ciclul I Bologna ?? Sau acel "poate" arunca in aer orice speranta cum se obisnuieste in legile romanesti!! Se "poate" dar nu e obligatoriu, pentru ca mai jos apare "obligatia" de a continua cu PIPP!! Cand se aplica una si cand cealalta ?? Legea Bataii de Joc !!! - ANCA

    RăspundețiȘtergere
  12. Si eu sunt de acord cu desfiintarea gradelor si ignorarea vechimii ! Nu-i sadism sa-i mai pui pe tinerii "competenti" , cu excelende note 2 sau 3 la titularizare , sa-si obtina si gradele didactice , pe cand ei trebuie facuti direct ... ACADEMICIENI ?

    RăspundețiȘtergere
  13. De ce invatatorii cu liceu pedagogic, titulari sunt obligati sa urmeze studii superioare? Prin aceasta obligatie se aplica retroactiv aceasta lege ! Este foarte greu pentru invatatori cu salarii mici si din zona rurala, la distanta de centrele universitare sa mai urmeze o facultate ! Stiintele educatiei este numai la zi !

    RăspundețiȘtergere
  14. buna ziua
    nu prea am auzit discutandu-se in negocierile pe care le purtati despre diferentele salariale dintre profesori, si aici ma refer la faptul ca si daca ai 13-14 ani vechime si gradul aferent salariul este mic....
    cred ca poti dupa 10 ani vechime ai suficienta experienta incat grila sa nu mai fie fragmentata. Diferenta o poate face suficient de bine sporul de vechime...
    nu se discuta nici despre faptul ca un secretar de scoala debutant are salariul de baza de 1500 de lei in timp ce un profesor incepe de la 800,iar cand are 14 ani vechime si grad II are salariul de baza de 1300-1400 lei (inainte de reducere)

    RăspundețiȘtergere
  15. sindicalistul17.10.2010, 18:47

    prea tacuti sunt liderii nostri ...???

    RăspundețiȘtergere
  16. @Maria nesemnificativa. Luati legatura cu cei de la Casa de Pensii care va poate spune exact.
    @ Raymona Nu suntem de acord cu desfintarea TITULARIZARII in sistem. Ei vor sa o faca titulariyarea la nivelul unitatii
    @ Om Rau E nevoie de un sistem de perfectionare si de formare si pe oriyontala si pe verticala.
    @ sindicalistul ce ar trebui sa faca liderii nostri?

    P.S. Anonimii ar trebui macar un nume sa scrie

    RăspundețiȘtergere
  17. Octavia-dar atasez cu anonim
    Buna seara,domnule Pop!
    Imi pastrez anonimatul pentru ca si eu ,idem domniei voastre ,am avut parte de indeletnicirile acelora care-si iubesc scaunele si sunt slugi prea plecate.
    As vrea sa stiu daca salariile cadrelor didactice vor fi macar la nivelul personalului didactic auxiliar-a se vedea un secretar,care are salariul egal cu al unui director, sau un contabil care depaseste salariul directorului.Nu ne-au deranjat aceste diferente pana acum cand plata salariilor se realizeaza in functie de nr de elevi.Ori elevii intr-o scoala nu vin pentru secretara sau contabila!!!
    Cei cu liceu pedagogic,studii superioare,vor fi si ei profesori pentru inv primar sau prescolar?Va intreb pentru ca legea iar lasa loc de interpretari.Si stau si ma gandesc oare cum pot fi profesor de liceu sau gimnaziu ,conform studiilor mele,dar nu pot fi pentru inv primar?!
    De asemenea stau si ma intreb cum cei cu 3 ani pot fi platiti la studii superioare de lunga durata?
    Astfel poate primesc raspuns si pentru mesajul trimis -17.10.2010, 09:32
    Apreciez atitudinea dumneavoastra si va doresc putere sa ne reprezentati in continuare.Noi cei de aici,din celalat colt al tarii suntem alaturi de dumneavoastra.
    V-am ruga,daca mai aveti timp si tarie sa acordati atentie si colegei noastre care isi sacrifica sanatatea pentru noi toti.

    RăspundețiȘtergere
  18. A NU SE UITA UN LUCRU:La învatatori se da la examenul de titul subiecte din lit romana, gramatica limbii romane si metodica predarii limbii romane!Cand si in ce conditii mai sustin invatatorii examene la matematica si la predarea acesteia, dar la alte obiecte de studiu si la metodicile acestora, care trebuie predate la elevii claselor I-IV?????????????

    RăspundețiȘtergere
  19. Cunosc o ed care are doar def, dar ete PREFESOR, inv prescolar."NU STIU CUM SA ATRAG ATENTIA!" a fost sintagma-raspuns la intrebarea "CUM IMPLICA UN COPIL CU ATENTIE REDUSA INTR-O ACTIVITATE?"O alta educatoare, care se pregateste pt sustinerea lucrarii pentru obtinerea gradului I, a stiut permanent sa raspunda la aceasta intrebare, mai mult, a stiut cum sa obtina progresul educational al unui asemenea prescolar!Daca nu mai sunteti adeptii gradelor, cum explicati perfectionarea continua si stimularea interesului dascalului pentru progresul calitativ al educarii unui copil????????????

    RăspundețiȘtergere
  20. Cum se va realiza miscarea personalului didacti, conform noii legi? Care articole reglementeaza acest lucru?
    Lucrez intr-o scoala la 30 km distanta, sunt bolnava si as dori sa ma transfer mai aproape de domiciliu. Voi mai avea aceasta sansa de transfer sau pretransfer?

    RăspundețiȘtergere
  21. D-l Pop , aveti dreptate : F A P T E L E sunt mai importante decat vorbele !

    RăspundețiȘtergere
  22. Dupa cum se vede prin ceea ce vor DOMNII sa aprobe, e cu ADEVARAT FUNEBRU PT DASCALII DE MESERIE, CU DARUIRE, CARE PUN SUFLET IN CEEA CE FAC!

    RăspundețiȘtergere
  23. ATENTIE, ATERIZEAZA PORTOCALELE IN SCOLI!CUM SUNA???????????CACI E REVOLTATOR!

    RăspundețiȘtergere
  24. Stiti ce le lipseste unora dintre noi?RESPECTUL....respectul fata de vechimea la clasa a unora,fata de gradele luate(numai cine a trecut prin asa ceva stie cat stres,cata munca implica luarea unui grad).Experienta la clasa nu se compara cu nimic...dar ce mai conteaza vechimea cand poti,,scrie"o carte care echivaleaza cu 50 de ani de experienta?

    RăspundețiȘtergere
  25. @ Octavia-e normal ca prin legea salariyarii unitare profesorii sa ajung al anivelul auxiliarului dar nu prin taierea coeficientiilor acestora. Si celelalt eprobleme ridicate de dvs ar trebui reyolvate prin aceasta lege. Din pacate prin asumare nu se poate face acest lucru.
    @ Laura Titularizarea in sistem dispare prin proiectul Legii. Nu mai exosta transfer.
    De aceea trebuie sa nu fim de acord c asumarea.
    @Goe De acord cu dvs


    Ptr Anonimi va rog macar un nume sa scrieti

    RăspundețiȘtergere
  26. Am voie sa pun un link ? http://www.jurnalul.ro/stire-observator/stop-legii-umilirii-oamenilor-de-stiinta-557336.html

    RăspundețiȘtergere
  27. Va rugam sa ne tineti la curent cu protestele de azi ! Dorim sa participam si noi !

    RăspundețiȘtergere
  28. Se aude ceva despre naveta?

    RăspundețiȘtergere
  29. Bun, legea e neclara, are ambiguitati, totusi, titularizarea in sistem ramane pentru cei care sunt titulari la data adoptarii ei.Nu inteleg de ce FSLI a sustinut adoptarea cat mai rapida a legii educatiei, credeati ca vor cere parerea sindicatului?

    RăspundețiȘtergere
  30. SUNT MULTI CARE NU STIU DESPRE CE E VORBA SI DE ACEEA AM EU O FORMA MAI ARTISTICA DESPRE ASTA
    http://aripideinger-danielahope.blogspot.com/2010/10/de-ce-merge-la-proteste-un-profesor-din.html

    RăspundețiȘtergere
  31. Ma refer la faptul ca TITULARIZAREA IN SISTEM nu mai poate fi operationala in noile conditii care se prefigureaza !

    RăspundețiȘtergere
  32. sa inteleg ca vom fi incadrati si noi, cei cu jurnalism si drept, ca profesori? si pana laurma ce se intamplacu grupapregatitoare? intr-un articol anterior atimentionat dnulepop ca grupapregatitoare ramane la gradinita dar in LEN postata vad ca apartine cicluluiprimar...nu inteleg.vrem lamuriri. multumim!

    RăspundețiȘtergere
  33. Scrie in Proiectul LEN ca grupa pregatitoare e la ciclul primar ( unde exista si spatiu scolor necesar ) ? DA ! Asa o sa ramana ! Mai degraba se aliniaza planetele , dacat sa se schimbe ceva !

    RăspundețiȘtergere
  34. Exista deja la nivel de inspectorate "note" ale ministearului, sau cum sa le zic, care prevad salarizarea personalului didactc auxiliar conform studiilor ( daca intre timp au absolvit o facultate), dar se pierde vechimeain munca. Nu este corect. Se creeaza si se perpetua precedentul. Daca se poate va rugam sa puneti aceste probleme la negocieri si faceti corectura care se impune. Recunoasterea vechimii este importanta, cum sa admiti ca un cadru didactic care s-a preocupat de ridicarea gradului de pregatire profesionala sa fie platit doar ca prima clasa peste debutant??!!

    RăspundețiȘtergere
  35. Constat cu stupoare ca mai sunt colegi care cred ca sindicatul le va lua in seama comentariile!!!precis ca se vor lua de gat cu ministerul pt.ce cereti!

    RăspundețiȘtergere
  36. Ati inceput sa cenzurati comentariile?ca al meu vad ca nu apare!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare