7 mai 2010

Netercerea notelor in catalog si greva

În ceea ce priveşte netrecerea notelor în catalog, ca formă de protest, vă aducem la cunoştinţă următoarele:
Art. 42 lit. s din Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar prevede că „completează catalogul clasei şi răspunde de exactitatea datelor înscrise şi de starea fizică a acestuia”. Conform art. 57 din acelaşi regulament „în învăţământul preuniversitar evaluările se concretizează, de regulă, prin note de la 10 la 1”, „notele/calificativele acordate se comunică în mod obligatoriu elevilor, se trec în catalog şi în carnetul de elev de către profesorul/învăţătorul care le acordă şi se comentează cu părinţii”, “iar notele la teze, cu o pondere de 25% din media semestrială, se analizează cu elevii într-o oră şcolară special destinată şi se trec în catalog cu cel puţin două săptămâni înaintea încheierii semestrului”.
Prin urmare, legea nu specifică faptul că, completarea catalogului trebuie făcută în data acordării notei sau calificativului, ci doar că acestea trebuie, în mod obligatoriu, comunicate elevului. În regulament este specificat, ca obligatoriu, doar faptul că notele de la teze, cu o pondere de 25% din media semestrială se trec în catalog cu cel puţin două săptămâni înaintea încheierii semestrului.
Astfel, netrecerea notelor în catalog de către profesori, ca formă de protest nu poate fi considerată abatere disciplinară şi nu se pot aplica dispoziţiile art. 116 şi următoarele din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic.


Consilier juridic, Preşedinte,


Nuszer -Tanta Mariana Georgeta Liviu Marian POP

WWW.SLIMM.RO

22 de comentarii:

  1. Daca se vroia face ceva, se facea greva pana acum, nu pe 7 iulie in bataie de joc. Eu am semnat NU pentru greva din 7 iulie. Este prea tarziu atunci. Si notele am sa le trec. In semn de protest pentru faptul ca nu ati facut greva ACUM in timpul testarilor nationale si a bacalaureatului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu zic sa te racoresti putin in palatul ridicat pe banii nostri la Ocna Sugatag si sa ne lasi in pace ca suntem satui de asmutarile si aburelile tale,lider fara D-zeu ce esti!

    RăspundețiȘtergere
  3. de citit neaparat: http://casutalaurei.blogspot.com/2010/05/de-ceva-timp-sunt-imuna-la-ce-se.html

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Anonim 07.05.2010, 13:37 e posibil sa se decaleze teremnul de 7 iunie. Important e sa fie in concordanta cu ceea ce am postat. Uniatatea este necesara

    @Anonim 07.05.2010, 15:06 Eu cred ca ironia si rautatea nu isi au locul in aceste momente. As vrea sa ajun si eu acasa in Maramures cateva zile sa stau cu familia si cu membri de sindicat. In rest nu vreau sa comentez ineptiile postate de dvs sub tutela anonimatului.Sunt un om credincios.

    @ ANA frumos articol

    RăspundețiȘtergere
  5. @Ana

    Si ce ar trebui sa citim acolo ? Numai reclame. Macar de ar face niste bani din ce se posteaza acolo.

    Despre greva si note

    Daca va ganditi sa faceti greva acum, cand este recesiune si cand, in sfarsit, guvernantii au admis ca e groasa de tot, v-ati ales un moment cat se poate de nepotrivit. Corpul profesoral nu va fi niciodata un grup unit pentru ca inca au atitudinea elitista, care nu le permite, psihologic, sa faca asemenea actiuni. Nu e nici o rusine sa lupti pentru drepturile tale, dar nu cand buzunarul este gol. As vrea sa vad totusi si in Romania niste proteste ca cele din Grecia, pentru ca toti guvernantii sa-si dea seama ca oamenii nu mai suporta sa fie luati de prosti. Totusi atitudinea majoritatii de "lasa ca mai vedem noi ce-o sa fie" denota prostie si lehamite.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ioan de la Suceava07.05.2010, 21:57

    Dle Pop, sunteti ridicol cu greva din iunie si cu netrecerea notelor in catalog. Cine ne mai baga in seama in iunie? Pentru o zi de greva am pierdut 70 de lei, de ce nu am solidarizat cu colegii din Buzau? Care este reactia sindicatului dupa anuntul presedintelui de pe 6 mai? Sindicatele vor dialog si guvernul actioneaza. Nu vedeti ca fara masuri dure nu suntem bagati in seama? Sunteti toti lideri de sindicat pe viata, sunteti vanduti la fel ca Croitoru. Pe liderii astia nu ii mai schimba nimeni? Hossu, Isvoranu, etc, etc?

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Ioan de la Suceava
    important e sa fim uniti. data nu conteaza. Ma intreb cu ce sunt vandut si nu stiu.... Alegeri sunt in max 2,3 ani. Deci se pot face schimbari.

    RăspundețiȘtergere
  8. @ sergiu: vezi-ti de emigrarea ta si lasa-ne in pace! Nu ti-a cerut nimeni parerea si nici sfatul.Comentariul meu era pentru cei din tara, Nu te mai amesteca,vezi-ti de-ale tale.

    RăspundețiȘtergere
  9. Greva trebuie facuta ACUM NU IN IUNIE! Daca nu va hotarati da incepem declansarea grevei generale cat mai repede 11, 12 mai majoritatea profesorilor din FSLI se vor retrage din sindicat !!!! NU NE REPREZENTATI INTERESELE!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ioan de la Suceava08.05.2010, 11:48

    Dle Pop, deveniti ridicol, asa cum am mai spus. Alegeri sunt in 2-3 ani, numai ca noi ACUM SUFERIM CAND VA VEDEM LA TV, cand nu faceti nimic pentru noi, cand faceti pe-a liderii numai la TV...cum justificati, concret, cotizatiile platite greu de noi? Dle Pop, pentru mine 1% din brut pe luna care merge la sindicat inseamna painea pe 2 saptamani, inseamna foarte mult. VOUA NU VA MAI PASA DE NOI!

    RăspundețiȘtergere
  11. cu o greva "nu se face primavara"(ca cea de la Praga) o REVOLUTIE ne trebuie acum ca sa scapam de acesti "GUVERNANTI"paranoici si netrebnici.

    RăspundețiȘtergere
  12. @Ana

    Ar trebui sa fac un comentariu legat de inteligenta ta, dar nu fac. Nu cred ca este nevoie, raspunsul tau spune totul. Nu inteleg ce legatura are faptul ca am emigrat cu faptul ca blogul ala arata ca naiba ? Daca esti frustrata, nu o descarca pe mine. Nu sunt eu de vina pentru frustrarile tale.

    RăspundețiȘtergere
  13. @ sergiu :frustrat , prost crescut si mitocan esti tu, si mai ai si orbu'gainii. Si nu o sa pierd vremea cu tine sa-ti desenez ce am vrut sa zic,nu pricepi e doar problema ta. Iti repet,vezi-ti de-ale tale! Atat!

    RăspundețiȘtergere
  14. Imi place ca mereu sindicatul vorbeste de unitate,ei care ne-au tradat de atatea ori!
    In primul semestru am pornit o actiune asemanatoare cu greva de avretisment, netrecerea notelor in catalog,etc.Ne-am ales cu concediu fara plata. Cu toate astea,tot sindicatul a renuntat la aceasta masura,drept pentru care am venit de acasa,fiind in CFS,sa trec notele in cataloag.HALAL masuri.
    Dupa toate astea in aprilie o luam de la capat,parca am fi abulici.

    RăspundețiȘtergere
  15. Daca Basescu spune adevarul despre propunerile pe care le-ati facut la intalnirea de azi SA VA FIE RUSINE!!!Titularizare doar la nivel de localitate si renuntarea la pilonul II (pensia privata).ASA NE REPREZENTATI INTERESELE?iAR DE PROPUNEREA CU APLICAREA DIFERENTIATA A 25% CEATI DORIT DE FAPT???SUNTETI MAI RAI DECAT BASESCU SI BOC LA UN LOC!

    RăspundețiȘtergere
  16. Liviule Pop am sa trec notele in catalog!Suntem zero barat tot corpul profesoral din moment ce traim mai rau ca zilierii care mananca carne,primesc tigari pe gratis si 70 ron|zi la prasit!Un asistent universitar castiga cat un necalificat!Sindicatul nu-si mai are rostul dpdv al meu si a mai multor colegi de ai mei!Distati-va voi...in hotelul vostru de la Ocna Sugatag

    RăspundețiȘtergere
  17. Ioan de la Suceava09.05.2010, 19:36

    Stimati colegi, nu va mai mirati. Scriu ce un an pe acest blog ca dl Pop raspunde numai la comentariile ce ii convin, asa ca...Cat despre sindicate, am avut astazi o noua dovada a scopurilor liderilor nostri de sindicat: imbogatirea pe spatele prostilor de sindicat. Pt dl. Pop, ca si alti lideri, probabil sindicatul u este decat o rampa de lansare, altfel nu imi explic lipsa de reactie.

    RăspundețiȘtergere
  18. @ Anonim 08.05.2010, 09:13 Cum este situatia referndumului in unitatea dumneavoastra? Si nu cred ca puteti vorbii in numele tututror. Banuiesc ca notele se trec la dvs in unitatea scolara.
    @ Ioan de la Suceava E usor a face declaratii gratuite. Nu inte ;eg de ce suferiti cand ne vedeti la TV. Ce va face sa credeti ca numai dvs suferit ? Si oare ce trebuia sa facem si nu am facut ? Din cotizatia platita de dvs 1 (un) RON se plateste pe luna la FSLI. Restul de pana la 1 % din brut ramane ion organizatia judeteana din care faceti parte. A spune ca nu ne pasa este o afirmatie rautacioasa, dar la fel ca si dumneavoastra si eu sunt ingrijorat ce o sa se intample cu noi.
    @ Anonim 08.05.2010, 12:Este o solutie si Revolutia.
    @ SERGIU si ANA va rog sa nu abuzati in acuze si limbaje « grele ». Nu moderez comentariile pentru ca vreau un blog fara cenzura.
    @ Anonim 09.05.2010, 09:50 Netrecerea notelor in catalog a fost o recomandare si in semestrul I si in semestrul II. Se pare insa ca sustinerea colegilor nu este in proportie de 100%. De ce ? O greva inseamna pierderi salariale iar aceasta forma de protest nu inseamna din punct de vedere al membrilor de sindicat niciopierdere salariala.
    Efectele cu greva la sf de sem II sau netrecerea notelelor in documentele scolare sunt identice. Daca ar fi coroborate rezultatul ar fi maxim
    @Anonim 09.05.2010, 15:54 Nu are cum sa spuna Basescu adevarul. Am cerut titularizare la nivel de judet. In rest o sa vedem maine cum arata adevaratele masuri. Pentru ca nici minsitrii Guvernului BOC nu stiau ce a spus domnul Basescu.

    @ Anonim 09.05.2010, 17:10 E decizia dumneavoastra si o respect. Ne meritam soarta atata timp cand gandim ca dumneavoastra. Stiu povestea cu sindicatul in sus si in jos insa se uita ca sindicatul suntem noi. Nu actori si spectatori. Se uita repede lucrurile obtinute in acesti ani si se arunca usor cu noroi. Pacat.

    @ Ioan de la Suceava se pare ca sunteti la fel de rau intentionat. Nu stiu de unde atata la dumneavoastra. Cred ca in limita timpului liber pot sa raspund si pe acest blog. Mai am si email unde numarul emailurile se situeaya undeva la 200-300 pe zi. Si la toate incerc sa raspund.

    RăspundețiȘtergere
  19. GREVA GENERALAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! DACA imi micsoreaza salariul imi pun capat zilelor. Sufar de cancer si nu-mi mai ajung banii de mancare la copii, medicamente, credit ptr casa...Am ajuns la capatul rabdarii...

    RăspundețiȘtergere
  20. ABIA AKU VA DATI SEAMA CA ASUPRA ROMANIEI S-A ABATUT APOCALIPSA ????? NU I-ATI VAZUT CE FATA SI CE PRIVIRE DIABOLICA ARE ACEST PERSONAJ BASESCU??? NU V-ATI DAT SEAMA CA SUN AFONI IN ALE A CONDUCE O NATIUNE??? NU ATI INTUIT DIN FAPTE CA EI DORESC DOAR PREAMARIRE SI AVANTAJE PROPRII SI DE GRUP?????NU ATI DESLUSIT SUBTILUL UMAN INFECT A ACESTEI CLASE POLITICE????
    CAM TARZIU.NU VREAU SA FIU PRAPASTIOS SI NICI PESIMIST SAU SA DESCURAJEZ O NATIE INTREAGA, DAR ESTE DOAR INCEPUTUL SFARSITULUI PENTRU ROMANIA, TARA ACEASTA MERGE SPRE O DISTRUGERE IMINENTA, IREVERSIBILA SI INTR-UN RITM RAPID.CONTEXTUL EUROPEAN NU NE AJUTA, CEL INTERN E INCOMPETENT SI AVAR, OAMENII SUNT PROSTI IN PROPORTIE DE 85% ALEGAND DOAR CU MICII SI BEREA IN MANA, CREIERUL ACESTORA STAND IN CAPUL CEL MIC DIN PANTALONI.TARA ACEASTA VA FI CONCESIONATA, INCHIRIATA, EXPLOATATA CA O COLONIE, VA FI DIZOLVATA.IDENTITATEA NOASTRA CA ROMANI VA FI UN VIS FRUMOS, VOR FI PASAJE LITERARE DIN CARTI DIN VREMURILE DE DEMULT.
    NE MERITAM SOARTA, VOM SUFERI GROAZNIC, DEOARECE ORICE CORP GRAV BOLNAV ORI ZACE MULT NEMAIREVENIND LA STAREA INITIALA DE SANATATE NICIODATA RAMANAND INFIRM PE VIATA PARALIZAT, ORI MOARE! ASTA E SOARTA NOASTRA IN DICTATURA BASESCIANA. SA TRAITI BINE !!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. @Ana: Nu vreau sa-mi vad de ale mele. Si inca ceva, poti sa folosesti si un limbaj civilizat cand vorbesti cu cineva. Nu trebuie sa ma faci mitocan, care conform DEX-ului inseamna: "bădăran, grosolan, mahalagiu, mârlan, mârlănoi, mocofan, mojic, necivilizat, nepoliticos, ordinar, tărănoi, toapă, topârlan, vulgar". De ce ma cataloghezi asa ? Pentru ca am emigrat si inca imi pasa de ce se mai intampla prin tara ? Arata-mi textul unde am zis pe blogul asta ceva mitocanesc. In cazul asta nu cred ca sunt mitocan. Dar tu faci parte din categoria acelor romani care nu vor sa accepte sfaturi de la altii si cred ca emigrantii sunt tradatori de tara, ca sa ma exprim delicat.

    @Liviu: De acord. Daca ar fi sa fim corecti, eu cred ca am fost mai delicat totusi.

    RăspundețiȘtergere
  22. sper somnule Pop ca de data asta sa mergem pana la capat,sa nu cedam cu niciun chip.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare