24 mai 2010

Ministrul Funeriu se pregateste de razboi

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că va lua "măsuri legale" împotriva greviştilor din învăţământ.
Şi ce doreşte să faca domnul ministru?
Emiterea unui ordin de ministru, prin care directorii împotriva cărora inspectorul sau ministerul va depune o plângere penală vor fi suspendati din funcţie.

Mai clar , domnul ministru îi ameninţă pe directori că dacă nu "sunt atenţi" la profesorii sindicalişti din subordine, atunci domnul inspector general va face o plângere penală (sau va fi obligat sa o faca) şi ei vor fi suspendati din funcţie.

Din www.pesurse.ro am aflat ca deja acest ordin este publicat in Monitorul Oficial de aceea am si postat acest articol. Vineri nu era publicat. Sa vedem azi. Sau maine.
Daca e razboi...atunci razboi sa fie d ministru, dar nu unul de gherila...
P.S. Poate totusi emiteti un ordin de suspendare a lui BOC pentru ca nu acorda 6% din PIB pentru Educatie si reduce cu 25% finantarea pentru elev, finantare pe care in decembrie 2009 a stabilit-o.
MECTS a emis un comunicat de presa unde incearca sa explice cate ceva. E greu de crezut si greu de imaginat. Asa cum AICI am postat proiectul de ordonanta...sunt curios cat de modificat o sa fie miercuri...asa cred ca ministrul are pregatit asa ceva. Si nu trebuie uitat ca luna aceasta la foarte multi directori le inceteaza manadatul in urma concursului de acum 4 ani. Cati o sa fie schimati acuma, cati saptamana viitoare ..si din ce motive e de vazut.
Cert e ca ceva se pregateste.. Eu as dori sa nu mai apara nimic referitor la acest capitol..asta pentru linistea din scoli


19 comentarii:

  1. macar asa suntem unii dintre noi protejati!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ha,ha,ha!o sa-si demita Funieru directorii pdl-isti???

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai, da! Cum sa demita directorii PDL-isti!?

    RăspundețiȘtergere
  4. De unde putem sa facem rost de acest ordin de ministru?

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca te-am auzit spunand ceva despre infiintarea unor noi comune "pe banda rulanta" ... sau cam asa ceva. Daca ai detalii, spune-mi si mie ... si in general pe ce mai cheltuiesc autoritatile noastre banii ... cand ai timp, fireste.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  6. domnule ministru sunt multe abuzuri si intimidari in scoli , cine ne apara? sindicalistii sunt partasi , in mare parte greva este a lor, cu toata sinceritatea!

    RăspundețiȘtergere
  7. Din cate inteleg, greva e cam nelegala, asa ca nu e de mirare ca ministrul ameninta. Mai bine ne explicati de ce ne bagati intr=o greva nelegala.

    RăspundețiȘtergere
  8. @ daniel Malaelea nu stiu. cred si sper s anu apara.
    @Adrian Stoica M. Of. nr. 0342 din 21 Mai 2010
    Act nr. 86/13 Mai 2010 Lege pentru înfiinţarea comunei Racşa, judeţul Satu Mare, prin reorganizarea comunei Oraşu Nou

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce se intampla daca si directorii sunt membri de sindicat?

    RăspundețiȘtergere
  10. De ce GREVA???? E inutila???? Mai tovarasilor care va intrebati de ce greva si de ce sa va riscati voi ultimii banuti zvarliti in bataie de joc de acest cretin de sistem !!!! DEOARECE MAI EXISTA DEMNITATE, ONOARE, CREDINTA, INTELIGENTA SI SPERANTA !!!!!!!!!! Deoarece nu toti suntem lasi, deoarece viata include LIBERTATE si NORMALITATE !!!! Voi care sustineti aberatiile cu banii si datoriile va asemanati cu cei ce tradau din inchisori pe cei de mai incredere pentru a obtine un colt de paine si devenind astfel informatorii unui sistem totalitar ce s-a dovedit in timp falimentar si condamnat. Va inruditi in caractere cu cei ce acum la rascruce de drumuri istorice distrug aceasta tara pentru propriile interese nerenuntand la putere, de fapt aparandu-si pielea pentru multitudinea de nelegiuiri infaptuite.Nu aveti calitatea de a va numi ROMANI, nu aveti dreptul de a beneficia ulterior de victoriile ce le vom obtine, cu toate ca in nemernicia voastra veti aclama ca de fapt v-ati adus direct si neigradit aportul la acestea.Nu aveti dreptul moral sa aveti aceasta tara, sunteti oricand in stare s-o vindeti pentru ca ceiutul pe care-l veti primi sa fie fierbinte.RUSINE VOUA celor ce nu vedeti un orizont de speranta in a trai normal si pentru care trebuie facute dure sacrificii pe viu, ajungand chiar la foame crunta.Greva generala trebuie sa blocheze tot sistemul pe termen nelimitat, fortandu-i pe ipocritii de la putere sa-si vanda toate averile ---obtinute prin furturi si inselaciuni aplicate statului fiind acoperiti de legile care le-au dat---- pentru a scoate tara din aceasta mocirla in care tot ei au tarat-o.Fac apel la cei care mai simt ROMANESTE!!! GREVA GENERALA NELIMITATA !!!!!!! SA DISPARA TROGLODITII SI GOLANII DE LA PUTERE !!!!!!! SA DISPARA BASESCU CU GASCA LUI DE GOLANI POLITICI !!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. FUNERIULEEE!!!!!!!! VREI SA MAI RESTRUCTUREZI LA TINE IN OGRADA?????? STII UNDE SE ASCUNDE CLICA SI CLIENTERA POLITICA A LUI BASESCU ?????? IN INSPECTORATELE SCOLARE CARE SUG BANI CU NEMILUITA FARA UN SCOP EDUCATIV DIRECT SI EFICIENT.
    Inspectoratele-s sugative de bani din bugetul tarii! Inspectoratele au personal angajat din clientelera politica a celor ce conduc cu nesimtire aceasta tara! Inspectoratele fac afaceri cu plasarea banilor la investitii firmelor clientelare mogulilor locali si incalca legile privind achizitiile.Inspectoratele ar trebui sa se ocupe de formarea si controlul celor ce predau, a dascalilor urmarind non-stop profesionalismul acestora, nu sa fie consumatori de resurse financiare si afaceristii locali din invatamant raspanditi in toate judetele. Ia reduceti birocratia si cuiburile de afaceristi din inspectorate si veti vedea ce de-a bani vor fi pentru toate!!!!

    INSPECTORATELE SCOLARE=Afaceri cu fondurile alocate investitiilor+coruptie la nivel judetean+clientelera politica+baroni locali+bani,bani,bani,bani in buzunarele celor clanuri si grupuri de interese cu putere locala adica mogulii politici ridicati din 2000 incoace !!!
    INSPECTORATELE=Spaguiala la promovari, angajari, CORUPTIE si iar CORUPTIE !!!!
    INSPECTORATELE= Plata clientelerei politice din diferite regimuri indiferent de coloratura politica.
    INSPECTORATELE= Cuiburi de risipitori neprofesionisti de resurse financiare.
    INSPECTORATELE=unitati dictatoriale ce au impresia ca stapanesc imperii taind in nestire posturi si lovind in destinele oamenilor.

    INSPECTORATELE=BUBELE CANCERIGENE ALE UNUI SISTEM ECONOMIC BOLNAV CE TREBUIE ELIMINATE URGENT INAINTE CA ACESTEA SA DISTRUGA SISTEMUL DE INVATAMANT.

    O reducere drastica as promova-o direct in INSPECTORATE!! Deoarece ina ceste institutii se cheltuie enorm pe activitati ce nu performeaza sistemul, se platesc cercurile de influenta, grupurile de interese politice, clientelera PD-L-ista, oamenii din sistem ce au adus voturi, ce-au acut propaganda in campania electorala, dar cel mai mult sunt avantajati cei ce-au aranjat direct ca fondurile destinate investitiilor in invatamant sa ajunga la firmele mogulilor locali sau in firmele fantoma ce stiu sa sponsorizeze direct interesele de partid ale celor ce conduc tara.Toate sunt dirijate direct de la centru, intentia generala fiind de a se politiza absolut tot acest sistem.
    Banii, afacerile, interesele de partid pupincurismul si adeziunea directa de partid sunt direct criteriile inspectoratelor de a "barbieri" in teritoriu salariatii din sistemul de invatamant, fara sa vada in propria lor ograda coruptia generalizata, favoritismele, schema supraincarcata de personal.Rolul lor este pur acela de a veghea la perfectarea sistemului din punct de vedere profesional, corpul profesoral sa fie unul specializat, sa faca fata cerintelor de formare a elevilor la nivel European, si sa fie si motivati financiar.Totul se desfasoara ca activitate in inspectorate in spiritul inavutirii --prin serviciile de investitii--a unui singur partid, a deservirii clientelerei politice prin angajari si in scopul de a se distruge sistemul prin desfiintarea de posturi importante si necesare in teritoriu si desfiintarea la tara a scolilor.Desfiintati aceste institutii ce aduc doar pagube financiare in aceasta tara dominata de criza si coruptie.

    RăspundețiȘtergere
  12. iata ce transmite ISJMM catre scolile din judet in jurul orei 11:

    În atenţia directorilor,

    Deoarece am fost sunaţi de MECTS că unele unităţi şcolare transmit situaţia cu greva din învăţămâmt la MECTS , vă rugăm să va asiguraţi că acestă situaţie va fi transmisă la ISJMM şi nu direct la MECTS .
    Inspectoratul şcolar va centraliza şi va trimite la MECTS.

    Inspector Şcolar General prof. Mariana Pop

    RăspundețiȘtergere
  13. INSPECTORATELE SCOLARE - Au ajuns sa fie executorul dictatorial si exterminator in teritoriu.Ajung sa dea raportari de exterminari ale nesupunerii fata de dictatorul sef al tarii, calcand in picioare demnitati umane, valori si principii.De ce permitem asa ceva? Nu putem nici in al 12-lea ceas sa fim demni???? Copiii nostri or sa ne condamne pentru ce acceptam noi acum stand in genunchi in fata exterminatorilor PD-L a lui BASESCU.A dictatorului BASESCU. Nu sunt resurse??? Nu trebui e distrus sistemul si exterminate cadrele care au mai ramas in scoli, trebuie exterminate capusele de inspectorate ce nu-si au un rol definitoriu in formarea tinerei generatii.LASATI SCOLILE IN PACE !!!!!!!!!!!!!!! LASATI CADRELE DIN SCOLI SA FIE LIBERE SI SA-SI HOTARASCA SINGURE DESTINUL !!!!!!!!!!!!!!!! PLECATI DE LA CONDUCEREA TARII CACI O VETI DUCE IN NEANT SI-NTR-UN HAU IN CARE NE ASTEAPTA DOAR O DEZINTEGRARE NATIONALA.VOM AJUNGE O COLONIE PENTRU TARI INDEPARTATE, ACOLO UNDE ACESTI PD-L-isti ISI VOR CARA AVUTIA ACESTEI TARI, IAR NOI VOM FI SCLAVII CE VOM TRUDI PE NIMIC MORTI DE FOAME PRIN CANALELE UNEI DICTATURI COLONIALE.
    ASTA NE ESTE SOARTA CU ACESTI IPOCRITI SI INFAMI DE CONDUCATORI AI ZILELOR NOASTRE.GREVA GENERALA NELIMITATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!GREVA GENERALA NELIMITATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!GREVA GENERALA NELIMITATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!GREVA GENERALA NELIMITATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!GREVA GENERALA NELIMITATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!GREVA GENERALA NELIMITATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!GREVA GENERALA NELIMITATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. daca sindicatele nu dormeau pana acum , acum nu se ajungea la greva naivilor

    RăspundețiȘtergere
  15. Legat de ordinul de Ministru care incinge spiritele (si care, din punctul meu de vedere, e un abuz):

    Orice ordin al Ministrului Educatiei trebuie sa aiba un COD FORMAT DIN 4 CIFRE.

    AAAA / BB.CC.DDDD unde A = cifrele ordinului de ministru, B = ziua, C = luna, D = anul

    Ce cod are ordinul respectiv? Vrem sa stim.

    RăspundețiȘtergere
  16. Declaraţia de presă a ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Petru Funeriu, după întâlnirea cu liderii sindicatelor din învăţământ din după-amiaza zilei de 25 mai
    25.05.2010

    „Bună seara. Am avut o întâlnire de lucru cu liderii sindicali, aşa cum ştiţi. Punctele discutate au fost, în primul rând, asigurarea desfăşurării examenului de bacalaureat şi finalizarea anului şcolar în condiţii optime, chiar dacă trecem printr-o perioadă dificilă. În primul rând mă bucur că liderii sindicali au răspuns invitaţiilor noastre succesive la dialog şi că am reuşit să dialogăm pe un ton şi pe substanţă în ceea ce priveşte finalizarea acestui an şcolar. Apreciez modul în care au decurs discuţiile şi deschiderea pentru dialog care va continua în următoarea perioadă. Prioritatea ministerului în acest moment este organizarea examenului de bacalaureat.
    Doresc să-i asigur pe elevi şi pe părinţi că ministerul va lua toate măsurile care se impun pentru ca elevii să finalizeze bacalaureatul. În aceeaşi măsură, îi asigur pe elevi şi pe părinţi că vor avea situaţia şcolară încheiată. În cursul zilei de joi, vom anunţa toate măsurile pe care le vom aplica. Doresc să le mulţumesc şi profesorilor care ne-au dat semnale că, într-adevăr, pun interesul elevilor mai presus de orice. Sunt convins că acest an şcolar se va încheia în condiţii bune, chiar dacă nu optime şi, încă o dată, doresc să le mulţumesc profesorilor care sunt alături de noi în această perioadă dificilă. Vă mulţumesc!"

    Declaraţia de presă a ministrului Daniel Petru Funeriu este disponibilă ataşat şi în audio.

    ...
    lIVIU ASTEPTAM PRECIZARI,... ESTE ZVONISTICA, MANIPULARE, SAU UN ADEVAR...

    RăspundețiȘtergere
  17. a fost din partea FSLI d Hancescu Simion/prim vicepresedinte. Detalii o sa am si eu maine dimineata la prima ora. Dar incepand cu 31 mai tot in greva trebuie sa fim

    RăspundețiȘtergere
  18. Domnule Pop,sa nu cumva sa dati inapoi sa ne lasati in bataia pustii.Se fac presiuni din partea tuturor,nu ne tradati si de aceasta data!!!!!!!!!!!!!!Avem nevoie de sustinerea liderilor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    GREVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. cinicule ,tu ala care ai comentat anterior!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare