27 mai 2010

intimidarile continua de la ministru la inspector

azi are loc videoconferinta cu inspectorii generali pe tema organizarea Bacalaureatului. Dupa multele "metode" gasite dintre care cele doua le-am postat AICI si AICI
din informatiile care au ajuns la mine ( de la unii inspectori generali, precum si a acestora catre liderii de sindicat din judete) se pare ca doua au fost "masurile" gasite de d Funeriu:
-amenintarea inspectorilor cu demiterea daca nu organizeaza integral examenul de bacalaureat (inspectorii care vor avea cei mai putini copii la bacalaureat vor fi demisi), indiferent de metode... a) de aceea in foarte multe judete se organizeaza si azi (desi au mai fost cateva pana acuma) sedinte cu directorii pentru a "convinge" in primul rand profesorii de limbi straine ca luni sa fie la examen, b) reorganizarea in centre zonale cu alti profesori (nu stiu de unde) daca in anumite unitati scolare nu se organizeaza examenul prin deplasarea elevilor. c) orice alta varianta pentru a se organiza examenul.
- pentru inspectorii cu concurs suspendarea prin plangere penala, ca doar de aia a modificat ordinul. AICI d Miistru recunoaste
- legat de incheierea situatie scolare... pregatirea unui ordin de ministru pentru dublarea notei din catalog si incheierea de catre inspectori, directori, sau a mediei din primul semestru....
si multe altele pe care cu siguranta o sa le aflam cat de curand desi e amanata conferinta pentru ora 17.00...una fiind plata examenului de bacalaureat..dar nu a competentelor
personal sper ca sa opreasca tavalugul "masurilor" si sa convinga pe domnul BOC sa nu diminueze cu 25% finantarea fiecarui elev si prescolar din Romania.
uita domnul ministru ca modificarile metodologie de bacalureat trebuie facute prin ordin de ministru publicat in Monitorul Oficial, altfel bacalaureatul este ilegal sustinut
Sindicatele pregatesc plangere penala pentru minisru si fiecare inspector sau director daca fac abuz in functie, fiind o incalcare a drepturilor si libertatilor.

update
angajaţii inspectoratului în frunte cu inspectorul şcolar general aleargă din şcoală în şcoală să ameninţe şi să convingă membrii de sindicat să nu participe la grevă.

33 de comentarii:

  1. Prof. de lb. si lit. romana Vasilescu Cristian27.05.2010, 11:57

    NU VA LASATI INTIMIDATI STIMATI PROFESORI VA ROG DOMNULE POP FACETI TOT CE PUTETI IMPOTRIVA ACESTOR MAFIOTI CARE FAC ORICE CA SA IA PAINEA NOASTRA DE TOATE ZILELE!!!!
    DOMNULE POP NU STIU DACA AJUNGE SA POSTATI DOAR AICI ACESTE LUCRURI VA ROG SA SPUNETI PESTE TOT IN TELEVIZIUNI SAU LA RADIOURI UNDE SUNTETI INVITAT! NU POT SA CRE CA POATE CASTIGA RAUL VA MULTUMESC DOMNULE POP.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. In sectorul 1 majoritatea directorilor s-a comportat ireprosabil. Desi au pus in practica masurile cerute de ISMB, directorii nostri s-au ferit sa impuna salariatilor propriile decizii. In liceul meu doar 9 salariati au semnat in celebra declaratie faptul ca vor participa la examenul de competente. Merita felicitari colegii mei si directorii nostri.De mentionat si atitudinea liderilor de sindicat in frunte cu doamna Doina Lecca.

    RăspundețiȘtergere
  4. da, asa este. se fac presiuni extraordinare in teritoriu ca sa se tina bacul. Si se va tine. Azi va fi emis ordin de ministru privind plata la bac. Deci maine vor renunta toti sa mai faca greva.

    RăspundețiȘtergere
  5. Amelia Tarta27.05.2010, 15:50

    Eu consider ca in multe instituţii de învăţământ liderii nu şi-au făcut datoria sau sunt prea laşi. Sunt slabi, influenţabili fără putere de convingere. Din acest motiv există unităţi şcolare în care orele continuă în perfectă linişte, copilaşii studiază şi Băse dictează. Vreau să mă uit în ochii colegilor mei care luni vor intra la ore. Ruşine spărgătorilor de greva. Domnule Pop, cred că este cazul să trageţi la răspundere liderii din şcolile şi liceele în care programul continuă nestingherit.

    RăspundețiȘtergere
  6. profesor nealergat27.05.2010, 15:56

    Dle Pop, daca n-as lucra in sistem aproape ca as putea crede ca inspectorii alearga prin scoli sa ne convinga sa nu facem greva. Ce naiba!!! Este o minciuna si o intoxicare a dv!!!! N-a venit nimeni prin scolile noastre sa alerge dupa noi. Dumneavoastra chiar ne considerati tampiti??? Daca tot folositi blogul ca sursa de informare ... mai degraba, dezinformare ... scrieti domnule despre masuri care ne pot face viata mai usoara ... Mi-ati lasat un gust amar ..

    RăspundețiȘtergere
  7. nu stiu daca liderii sunt prea slabi acolo unde nu se tine greva sau colegii sunt prea lasi sau prea speriati ca nu vor mai lua bani deloc si nu mai au din ce trai. multi vad lucrurile astfel:tot ne taie 25 la suta din salariu si-n plus si zilele de greva si atunci din ce traim?

    RăspundețiȘtergere
  8. sunt lideri sindicali care nici macar nu au tinut o sedinta de sindicat, nu au prezentat referendumul, ci pur si simpu au intrebat doua, trei persoane care nu au fost de acord cu greva generala, care din fericire pentru ei nu traiesc doar din salariul de cadru didactic, ci au o situatie fericita ca partenerii de viata sa fie infipti unde trebuie, sau au intrebat persoane care stiu ca au o temere destul de mare cu privire la ce se va intampla. Drept urmare a hotarat pur si simplu ca nu se face greva. Deci cred ca meritam din plin ceea ce ni se intampla atat timp cat avem asemenea cum sa-i numesc?

    RăspundețiȘtergere
  9. solicitati liderilor tabelele cu semnaturile pentru greva, s-ar putea sa aveti surprize. Lideri de sindicat care sunt dispusi sa saboteze greva, sunt dispusi sa le fie calcata demnitatea tuturor membrilor de sindicat, sa fie jecmaniti. Am doi copii, amandoi cadre didactice, amandoi doresc sa emigreze cat de repede. Noi parintii tot in sistem lucram, deci facem cadou guvernului vreo 12 mil. / familie pentru ca ei au huzurit, iar unii liderii sunt lasi, slabi.Oare meritam, probabil da pentru ca suportam in jurul nostru nulitati.Sper ca veti citi ceea ce se transmite din teritoriu

    RăspundețiȘtergere
  10. profesor alergat27.05.2010, 20:00

    domnu' "profesor nealergat", dvs. participati la greva sau considerati ca nu e necesar? Banuiesc ca daca nu participati o faceti pentru o cauza nobila, de dragul copiilor.

    RăspundețiȘtergere
  11. NU VA LASATI INTIMIDATI.Ministrul dezinformeaza si manipuleaza,e disperat se vede pe fata lui. minte de si el crede

    RăspundețiȘtergere
  12. profesor alergat

    esti o JIGODIE OPULENTA,BASISTA

    RăspundețiȘtergere
  13. Directorii din scoli se fac ca ploua!Parca nici nu ar fi vorba de o greva.Sunt "preocupati" de examene...Secretarele spun duios profesorilor "haide mama, mai bine facem examenul asta, macar pentru doamna directoare...Greva asta e facuta doar sa ne ia si restul banilor..."

    RăspundețiȘtergere
  14. profesor in Romania de azi28.05.2010, 09:49

    De unde au facut rost de bani pentru plata bacului? sa inteleg ca acum au bani si pentru plata testelor nationale? Ministrul spune acum ca este normal ca pentru munca prestata cadrele didactice sa fie platite....sa-i improspatam memoria in ceea ce priveste munca prestata de cadrele didactice in zilele de 4 si 12 mai 2010. Da, corect, atunci nu amenintam cu greva!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. La proba de competente lingvistice,limba romana, PROFESORII NU AU FOST PLATITI.De ce?Nu amenintau cu greva?

    RăspundețiȘtergere
  16. De ce GREVA???? E inutila???? Mai tovarasilor care va intrebati de ce greva si de ce sa va riscati voi ultimii banuti zvarliti in bataie de joc de acest cretin de sistem !!!! DEOARECE MAI EXISTA DEMNITATE, ONOARE, CREDINTA, INTELIGENTA SI SPERANTA !!!!!!!!!! Deoarece nu toti suntem lasi, deoarece viata include LIBERTATE si NORMALITATE !!!! Voi care sustineti aberatiile cu banii si datoriile va asemanati cu cei ce tradau din inchisori pe cei de mai incredere pentru a obtine un colt de paine si devenind astfel informatorii unui sistem totalitar ce s-a dovedit in timp falimentar si condamnat. Va inruditi in caractere cu cei ce acum la rascruce de drumuri istorice distrug aceasta tara pentru propriile interese nerenuntand la putere, de fapt aparandu-si pielea pentru multitudinea de nelegiuiri infaptuite.Nu aveti calitatea de a va numi ROMANI, nu aveti dreptul de a beneficia ulterior de victoriile ce le vom obtine, cu toate ca in nemernicia voastra veti aclama ca de fapt v-ati adus direct si neigradit aportul la acestea.Nu aveti dreptul moral sa aveti aceasta tara, sunteti oricand in stare s-o vindeti pentru ca ceiutul pe care-l veti primi sa fie fierbinte.RUSINE VOUA celor ce nu vedeti un orizont de speranta in a trai normal si pentru care trebuie facute dure sacrificii pe viu, ajungand chiar la foame crunta.Greva generala trebuie sa blocheze tot sistemul pe termen nelimitat, fortandu-i pe ipocritii de la putere sa-si vanda toate averile ---obtinute prin furturi si inselaciuni aplicate statului fiind acoperiti de legile care le-au dat---- pentru a scoate tara din aceasta mocirla in care tot ei au tarat-o.Fac apel la cei care mai simt ROMANESTE!!! GREVA GENERALA NELIMITATA !!!!!!! SA DISPARA TROGLODITII SI GOLANII DE LA PUTERE !!!!!!! SA DISPARA BASESCU CU GASCA LUI DE GOLANI POLITICI !!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. ABIA AKU VA DATI SEAMA CA ASUPRA ROMANIEI S-A ABATUT APOCALIPSA ????? NU I-ATI VAZUT CE FATA SI CE PRIVIRE DIABOLICA ARE ACEST PERSONAJ BASESCU??? NU V-ATI DAT SEAMA CA SUN AFONI IN ALE A CONDUCE O NATIUNE??? NU ATI INTUIT DIN FAPTE CA EI DORESC DOAR PREAMARIRE SI AVANTAJE PROPRII SI DE GRUP?????NU ATI DESLUSIT SUBTILUL UMAN INFECT A ACESTEI CLASE POLITICE????
    CAM TARZIU.NU VREAU SA FIU PRAPASTIOS SI NICI PESIMIST SAU SA DESCURAJEZ O NATIE INTREAGA, DAR ESTE DOAR INCEPUTUL SFARSITULUI PENTRU ROMANIA, TARA ACEASTA MERGE SPRE O DISTRUGERE IMINENTA, IREVERSIBILA SI INTR-UN RITM RAPID.CONTEXTUL EUROPEAN NU NE AJUTA, CEL INTERN E INCOMPETENT SI AVAR, OAMENII SUNT PROSTI IN PROPORTIE DE 85% ALEGAND DOAR CU MICII SI BEREA IN MANA, CREIERUL ACESTORA STAND IN CAPUL CEL MIC DIN PANTALONI.TARA ACEASTA VA FI CONCESIONATA, INCHIRIATA, EXPLOATATA CA O COLONIE, VA FI DIZOLVATA.IDENTITATEA NOASTRA CA ROMANI VA FI UN VIS FRUMOS, VOR FI PASAJE LITERARE DIN CARTI DIN VREMURILE DE DEMULT.
    NE MERITAM SOARTA, VOM SUFERI GROAZNIC, DEOARECE ORICE CORP GRAV BOLNAV ORI ZACE MULT NEMAIREVENIND LA STAREA INITIALA DE SANATATE NICIODATA RAMANAND INFIRM PE VIATA PARALIZAT, ORI MOARE! ASTA E SOARTA NOASTRA IN DICTATURA BASESCIANA. SA TRAITI BINE !!!!!!

    DACA A FOST EL IN STARE SA LOVEASCA UN COPIL PESTE FATA LA ACEA INTRUNIRE ELECTORALA, CE CARACTER CREDETI CA ARE UN ASTFEL DE OM????? CUM CREDETI CA POATE AVEA SUFLETUL CURAT UN ASTFEL DE OM?????CUM POATE EL IUBI O NATIE DACA DA PESTE FATA UNUI COPIL SUBTIL SI REPEDE CU PUMNUL TICALOSESTE ??????? CUM ATI PUTUT VOI CEI PESTE 5 MILIOANE SA CREDETI UN ASA OM ????? ACUM NE VOM SCUFUNDA DE TOT, NE VOM DESFIINTA CA NATIE CU ACEST OM CE INTRUCHIPEAZA SATANA !!! A IMPUS SA FIE IMPOZITATA SI ACEA PENSIE MINIMA DE 350 DE LEI, SPUNAND CA SA FIE LUAT UN LEU IMPOZIT DIN EA.CUM ASA CEVA??????? CE MIZERABIL DE OM POATE GANDI ASA CEVA????????DAR EVAZIUNEA FISCALA SI ECONOMIA NEAGRA DIN CARE EL S-A ALIMENTAT CA SA CASTIGE ALEGERI SI SA PROSTEASCA UN POPOR N-O VEDE??????CAT DE PROSTI SUNTETI MAI ROMANILOR???????UNDE NE MAI TRIMITETI CU IMBECILITATEA VOASTRA???????IN IAD????? SA MURIM IN CHINURI???????NOI VREM SA MUNCIM, SA TRAIM, SA NE CRESTEM COPIII, SA AVEM DEMNITATE SI ONOARE, SA NU NE INCHINAM IN FATA CRETINISMULUI, A CORUPTIEI SI INCOMPETENTEI.CE-ATI FACUT CU NOI MAI BASISTILOR?????CUM REPARATI VOI ACEASTA STARE SI SITUATIE NATIONALA???? IA IESITI VOI AKU IN STRADA FARA A AFECTA VIATA NOASTRA SI FACETI O ALTA REVOLUTIE DANDU-L JOS PE ACEST NEMERNIC DICTATOR!!!! IA FITI VOI CURAJOSII CARE SA NU CONTINUATI A DISTRUGE DE TOT TARA ASTA!!!!!!!! NOI VREM SA TRAIM BINE, DAR NU CA VOI!!!!!!!! CI CA NOI, DUPA PRINCIPIILE NORMAL UMANE, LOGICE SI FIRESTI, DUPA CRITERII SANATOASE, GANDITE DE OAMENI NORMALI, NU SCELERATI CA BASESCU SI CAMARILA LUI. FACETI CEVA SA TRAITI NORMALI SI SA REPARATI CE ATI STRICAT IN ACEASTA TARA!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. INSPECTORATELE SCOLARE - Au ajuns sa fie executorul dictatorial si exterminator in teritoriu.Ajung sa dea raportari de exterminari ale nesupunerii fata de dictatorul sef al tarii, calcand in picioare demnitati umane, valori si principii.De ce permitem asa ceva? Nu putem nici in al 12-lea ceas sa fim demni???? Copiii nostri or sa ne condamne pentru ce acceptam noi acum stand in genunchi in fata exterminatorilor PD-L a lui BASESCU.A dictatorului BASESCU. Nu sunt resurse??? Nu trebui e distrus sistemul si exterminate cadrele care au mai ramas in scoli, trebuie exterminate capusele de inspectorate ce nu-si au un rol definitoriu in formarea tinerei generatii.LASATI SCOLILE IN PACE !!!!!!!!!!!!!!! LASATI CADRELE DIN SCOLI SA FIE LIBERE SI SA-SI HOTARASCA SINGURE DESTINUL !!!!!!!!!!!!!!!! PLECATI DE LA CONDUCEREA TARII CACI O VETI DUCE IN NEANT SI-NTR-UN HAU IN CARE NE ASTEAPTA DOAR O DEZINTEGRARE NATIONALA.VOM AJUNGE O COLONIE PENTRU TARI INDEPARTATE, ACOLO UNDE ACESTI PD-L-isti ISI VOR CARA AVUTIA ACESTEI TARI, IAR NOI VOM FI SCLAVII CE VOM TRUDI PE NIMIC MORTI DE FOAME PRIN CANALELE UNEI DICTATURI COLONIALE.
    ASTA NE ESTE SOARTA CU ACESTI IPOCRITI SI INFAMI DE CONDUCATORI AI ZILELOR NOASTRE.GREVA GENERALA NELIMITATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!GREVA GENERALA NELIMITATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!GREVA GENERALA NELIMITATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!GREVA GENERALA NELIMITATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!GREVA GENERALA NELIMITATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!GREVA GENERALA NELIMITATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!GREVA GENERALA NELIMITATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. MAI GOLANILOR CARE NE HOTARATI VOI SOARTA !!! SOARTA NOASTRA A CELOR CE SUNTEM CINSTITI, AM INVATAT SI AM TRANSPIRAT PLINI DE EMOTII PE BANCILE SCOLILOR DURE SI SEVERE UNDE NU SE DADEA SPAGA PENTRU "A TE AJUNGE" IN STILUL EBA!!!!!!!!!!!
    MAI NENOROCITILOR CE ATI TRAS IN VIATA DOAR PENTRU A VA CAPATUI PE SPINAREA UNORA CA NOI !!!!!!! ATI CAUTAT DOAR OPORTUNITATI CA SA VA INAVUTITI DIN BOGATIA TARII, LOVIND ACUM LA GREU IN CEI CARE V-AU PUS ACOLO PENTRU A NE MINTI SI FURA DESTINELE SI IN FINAL VIETILE.CUM VA PERMITETI SA MAI IESITI LA TV SI SA NE SFIDATI???? CUM VA PERMITETI VOI NESIMTITII ROMANIEI D.P.D.V. A AVERILOR ACUMULATE SA NE HOTARATI SOARTA ACUM LA DRUMURI DE RASCRUCE??????? DONATI-VA AVERILE, TRAITI SI VOI CU 400-600 RON/LUNA AVAND 2-3 COPII SI CU DATORII, FARA PERSPECTIVE SI ORIZONTURI, INCLUSIV LA VARSTE PESTE 40 DE ANI !!!!!!!!!!!
    MAI VLADESCULE!!!
    DE UNDE VEI SCOATE TU BANI PENTRU A REVIGORA ECONOMIA DACA REDUCI SALARII SI PENSII, VEI REDUCE CONSUMUL, VEI MARI TAXELE SI IMPOZITELE, VEI SCAPA DE MULTI CONTRIBUTORI LA CAS SI ALTE FONDURI, VEI OMORA PENSIONARI, DEJA AI DISTRUS MEDIUL PRIVAT CU COTA UNICA, ADUCI DOAR NENOROCIRI IN ECONOMIE, IN VIATA OAMENILOR SI MACEREZI SADIC SUFLETELE ROMANILOR ????? TE ASTEPTI CA OAMENII SA-SI VANDA CASELE, TERENURILE, MASINILE, AGONISEALA DE-O VIATA???????? INTREBARE SOC PENTRU MINTEA TA BOLNAVA: CINE LE VA CUMPARA????????? TARA VA FI IN COLAPS, VA FI MURITOARE, VA INTRA IN FALIMENT, IAR NOI POSIBIL VOM EMIGRA.
    ESTI UN IPOCRIT INCOMPETENT, TU CU INTREAGA TA CLASA POLITICA DE TROGLODITI PLINI DE BANI CE ATI INSTAURAT DICTATURA CAPITALISTA.
    SA VA DEA DOMNUL DUPA CE INIMA SI CARACTERE AVETI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Informatia referitoare la Colegiul Tehnic "Gh. Asachi" sector 6 este eronata. Suntem 60 de cadre didactice, din care 13 cadre didactice fac greva in ziua de 31 mai 2010.
    Optiunea de a nu face greva nu a fost luata sub presiuni din partea conducerii scolii.

    RăspundețiȘtergere
  21. la noi directorul ne sustine,dar unii colegi, care semnasera sapatamana aceasta pt. greva, luni nu mai fac, deorece au auzit nu stiu ce zvonuri cum ca cei care fac greva vor fi dispnibilizati primii, nu vor mai primi continuitati, nu vor mai fi primiti in ex. de titularizare, nu li se va mai plati salariul pe vara etc.
    in aceste conditii, majoritatea scolilor din oras refuza sa faca greva, ceea ce mi se pare absurd, ne meritam soarta daca NICIODATA NU AM REUSIT SA FIM UNITI, RUSINEEEEEEEEEE CELOR CARE NU INTRA IN GREVA, AM AJUNS SA NU MAI FIM LUATI INSEAMA DE NIMENI, DATORITA FAPTULUI CA NU SUNTEM HOTARATI, SI ANUMITI PROFESORI, COLORATI POLITIC NU NE SUSTIN, MI-E RUSINE CA SUNT PROFESOR, MI-E RUSINE CA TRAIESC IN TARA ASTA UNDE DREPTUL NU E DREPT SI LEGEA NU E LEGE!!!!!!!!!!! E STRIGATOR LA CER!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. Dragi colegi!
    Ultimul comentariu pur si simplu ma uimeste! Cine mai poate crede in ziua de azi aberatiile insirate despre masurile care se vor lua impotriva celor care fac greva? Pe ce lume traiti? Ati auzit de Codul Muncii? Chiar credeti ca angajatorul poate face orice cu angajatii, dupa bunul sau plac? Da, dar numai daca angajatii nu-si cunosc drepturile! Cei care mai cred asa ceva in anul 2010, au ramas cu mentalitatea in comunism! Dati dovada de faptul ca sunteti intelectuali! Cum ne vom mai putea uita in ochii elevilor, sau in ochii propriilor copii, daca in aceste momente cruciale nu luam atitudine? Colegii care nu fac greva au auzit de demnitate? Demnitatea inseamna sa nu ne lasam umiliti! Trebuie sa refuzam categoric amenintarile, intimidarile de orice fel! Sa refuzam sa mai traim in saracie si umilinta! Ce viitor vom oferi altfel generatiilor viitoare? Cat timp vom mai tolera incompetenta, dictatura si umilinta? ,,Niciun om nu poate fi ingenunchiat daca el insusi nu permite acest lucru!,, Ce modele oferim noi elevilor, copiilor nostri daca ne este frica sa luam atitudine si sa luptam pentru dpreturile noastre? Oare cei care au murit in revolutie au stat pe ganduri si s-au intrebat ce vor pierde daca vor iesi pe strada, sau si-au asumat orice risc pentru o cauza nobila? Daca nu pentru altceva, atunci ca semn de respect pentru ei trebuie sa luptam si noi sa nu se instaureze din nou dictatura in tara noastra! Avem aceasta datorie morala!!!

    RăspundețiȘtergere
  23. Cand aud ca sunt cadre didactice care se tem de abertii gen : ma da afara, sunt primul care am sa plec, o sa fiu persecutat..etc ajung la concluzia ca avem o gramada de tampiti printre noi ..... Daca noi care suntem niste intelectuali nu suntem in stare sa citim o lege, sa stim ce drepturi avem si ca nu este simplu sa vina cineva sa ma dea afara din sistem doar pentru faptul ca am facut greva atunci cine sa priceapa ???? Candva invatatorul era " creeierul " unei comunitati , acum se pare ca nu mai suntem nici macar " tivga" ...... In scoala mea toti suntem in greva.... si-s mandra de acest lucru ! RUSINE CELOR CARE NU FAC GREVA!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Mi-e sila de tara in care traim, de oamenii care nu sunt in stare sa aiba o parere proprie, care se lasa intimidati de tot felul de aberatii...Bravo, colegilor! Meritam tot ce ni se intampla...ca gandesc ca poate o sa ne dea concediu fara plata 4 luni ca doar noi nu suntem in stare de nimic...Sunt pentru demnitate, dreptate...GREVA

    RăspundețiȘtergere
  25. am intrat in greva foamei fratilor, va anunt cand mor!

    RăspundețiȘtergere
  26. Sa moara ei!Nu dumneata! Oricine ai fi, esti mai util tarii viu, decat mort!

    RăspundețiȘtergere
  27. Dl. Pop,

    in mai multe topicuri putem citi ce s-a intamplat in ultilmele zile prin scoli. Se pare ca competentele lingvistice "ne-au invins". Dar poate ca nu.
    Dl. Pop, orare colegii care au fost santajati si pacaliti nu pot intre luni in greva spontana? Ganditi-va bine dragi colegi! Poate ca inca nu e prea tarziu!


    Dl. Pop si toti colegii care doresc sa salveze educatia din tara asta,

    Am pornit acest topic ca sa strangem la un loc metodele cu care ne-au invins ministrul, inspectorii si directorii in "batalia competentelor lingvistice". Nu uitati, aceasta a fost prima batalie, dar razboiul continua. Nu trebuie sa cedam si sa ne ingropam de vii, ci trebuie sa invatam din greselile noastre si tacticile adversarilor. Analizand metodele lor si greselile noastre ne putem pregati pentru continuarea grevei si actiunilor de proteste.

    Va continua...

    RăspundețiȘtergere
  28. Eu as incepe prezentand cu ce am devenit mai destept:

    1. De acum incolo sa nu mai dam crezare inspectorilor si directorilor care spun ca in scola cealalata se tine bacul sau ca profesorii din gimnaziu au aceptat sa fie evaluatori si sa ne inlocuiasca. Acestea sunt minciuni menite sa ne induca in eroare si sa ne convinga sa actionam impotriva intereselor noastre si a elevilor.
    Metoda este: lui A spun ca B e cuminte sa fie si A cuminte. Lui B spun ca A e cuminte sa fie si B cuminte. Astfel se cumintesc amandoi. Aceasta metoda a fost una dintre cele mai eficiente, mai ales in cazul liceelor teoretice cu renume.
    Contraactiune:
    Sunati cunostintele din scoala respectiva sa vedem daca e adevarat. Cereti numele colegilor de la gimnaziu care au acceptat si scoala din care provin sa puteti lua legatura cu ei sa vedem daca e adevarat ca i-au pupat undeva pe inspectori. Si chiar daca asa este, suntem incapabili sa luam o decizie pe cont propriu? Daca 3, 4, 10 insi dintr-un judet cedeaza nu inseama ca si noi trebuie sa fim catei cuminti. Latrati lupilor!

    2. De acum incolo nu mai cedam daca ne spun ca elevii nostrii vor fi mutati in alta scoala, in alta localitate sa in alt judet. Si aceasta a fost o metoda foarte eficienta in a ne intoarce impotriva noastra.
    Contraactiune:
    O posibilitate: Lasati sa mute elevii unde vor ei. Metoda ii caracterizeaza pe ei, pe organizatori.
    O alta posibilitate: Sfatuiti elevi sa nu mearga in alta parte. Bacul nu se desfiinteaza ci se amana pana la terminarea protestelor. Deci spuneti elevilor ca bacul se va amana, dar dupa proteste se va tine in mod normal.

    3. Nu va mai speriati de directori si inspectori. Nu va speriati nici de ministru. Orice ar spune.
    Contraactiune: Amintiti-i ca scaunele lor nu sunt permanente. Astazi avem acest ministru, maine nu. Daca inspectorii sau directorii se tem de ministru si actioneaza conform ordinelor acestuia in incercarea lor de a va strange cu usa, amintiti-i ca astazi avem acest ministru maine poate ca vom avea altul. Dar inspectorul sau directorul indiferent daca ramane pe post sau nu va trebui sa dea ochii zilnic cu profesorii pe care astazi ii chinuie. Ar fi bine ca directorii si inspectorii sa se gandeasca de doua ori daca actioneaza impotriva propriilor profesori, ca chair daca raman in fotoliu peste o luna, peste un an sau cativa ani vor redeveni profesori. Si amintiti-i ca nu uitam! Vor primi inapoi cu dobanda tot ceea ce ne dau acum!

    4. Nu intrati la consfatuiri particulare cu directorii sau cu inspectorii. O alta metoda eficienta la care s-a apelat a fost convingerea profesorilor unul cate unul si dupa ce primul a cedat sa fie folosit pentru a "ciurui" pe ceilalti.
    Contraactiune:
    Cereti sa fie prezenti toti profesorii de la catedra si liderul sindical din scoala.

    Va continua...

    RăspundețiȘtergere
  29. Si un sfat referitor la organizarea apararii:
    Organizare mai eficienta a comunicarii liderilor de sindicat din scoli intre ei, cu liderii din localitate si cu liderii din judet. Cred ca daca intr-o scoala se intampla ceva liderul local ar trebui sa ia legatura cu liderii din alte scoli sa ceara imediat ajutorul liderului din localitate, informatiile sa intre la liderii judeteni.
    Schimbati numere de telefoane dragi lideri sindicali, si daca intr-o scoala se intampla ceva necurat liderii locali, orasenesti si judeteni sa sprijine membri de sindicat prin prezenta lor, cu luarea lor de atitudine la unitatea respectica, la consfatuirea de "ciuruire".
    Trebuie pus cineva din conducerea sindicatului sa analizeze masurile care trebuie luate sa nu ne mai poata induce in eroare, sa nu ne mai poate strange cu usa hotii si talharii care au golit bugetul statului.


    Astept sa spuneti si voi cu ce ati devenit mai destepti, cum sa ne organizam mai bine.

    Dl. Pop stiu ca in ultima perioada sunteti pus in situatii penibile in emisiunile televizate cu ministrul care minte fara sa clipeasca si cu tampiti care habar n-au de educatie. Stiu ca sunteti epuizati ascultand minciunile si incercarile de dezbinare. Va rog totusi sa cititi acest topic pt. ca s-ar putea sa ne fie de mare folos.
    Si inca ceva dl. Pop. Nu mai afisati acea fata suparata si posomarata la televizor. Zambiti si nu va lasati intimidat sau scos din firea de profesor care prin simpla prezenta in clasa creaza o atmosfera calda, care emana incredere si stapanire de sine si de situatie. Spuneti ce aveti de spus si nu va mai mirati ca desi ati crezut ca alta minciuna nu mai exista si totusi apar altele unele mai aberante ca celelalte. Zambiti si spuneti ce aveti de spus. Nu o sa-i convigeti pe acesti hoti si talhari de nimic la emisiunile TV, dar trebuie sa ne reprezentati si sa prezentati situatia noastra, parerile si revendicarile noastre. Ceilalti sa minta cat vor. Zambiti :-)

    RăspundețiȘtergere
  30. Daca tot e adevarat ce spune dl ministru, de ce suna doamnele inspectoare pe la cadrele didactice pe acasa si apeleaza la diferite rugaminti/favoruri personale, relatii vechi de prietenie, etc pentru a le convinge sa faca parte din comisia de BAC? Asta se intampla aseara, pe 29 mai...in Bucuresti. Este o dezinformare totala ce face dl ministru.

    RăspundețiȘtergere
  31. greva un mare fasssssssssss!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare