20 ian. 2010

Reprezentantii FSLI nu au parasit sedinta CDS de la MECTS de astazi,fiind interesati si de solutionarea salarizarii PIPP

Reprezentantii FSLI nu au parasit sedinta CDS de la MECTS de astazi,fiind interesati si de solutionarea salarizarii PIPP(click aici)

22 de comentarii:

  1. Mai, mai! Ce oameni! Ne fierb in continuare! Cum adica sa se mai gandesca 3-4 zile cum sa-i incadreze pe cei cu PIPP? Pai 3 ani cat am facut facultatea si inca 2 de cand am terminat-o, nu s-au gandit?

    D-le Pop, Poate ne dati macar o idee cam cati copii se cer a fi intr-o clasa la intrarea in clasa intai? La noi in scoala este o isterie completa..pica posturi..lumea e stresata. Macar o idee ca sa ne pregatim suflteste!
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dezastruos, scarbos, etc.
    Cum adica sa fim platiti ca institutori dupa terminarea cu licenta a unei facultati(PIPP)?! Cred ca n-am inteles eu bine! ...Sau poate ca da?
    D-le Pop, mai credeti ca putem sa auzim de bine?!
    Acum trebuie sa fim mai uniti ca niciodata si sa le aratam guvernantilor, ca nu ne pot calca in picioare. Trebuie sa protestam!
    (La noi in unitate toata lumea e revoltata si stresata)
    Avem incredere in D-voastra! (Magda)

    RăspundețiȘtergere
  3. Celelalte sindicate nu sunt interesate de salarizarea absolventilor de PIPP?

    RăspundețiȘtergere
  4. Platiti proportional cu numarul de ore? Dar oare noi am hotarat ca educatia fizica sa fie predata de profesor?

    RăspundețiȘtergere
  5. Odata ce am in cartea de munca incadrarea PPIP actionez MECTS in justitie. Vreau sa vad un medic incadrat medic si platit asistent. Exista asa ceva in Romania?

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am facut 5 ani de liceu pedagogic (nu m-a platit nimeni niciodata pentru anul de studii in plus, desi n-am cerut eu sa-l fac), 5 ani de facultate de drept cu modul psihopedagogic terminat si cu licenta data, am absolvit de 9 ani facultatea si totusi, pe legea 387, pot fi profesor de cultura civica dar nu si PIPP. Asta da egalitate!

    RăspundețiȘtergere
  7. D-le Pop, e nevoie ca oamenii sa fie lamuriti. Ce acte normative, ce articole invocam pentru plata celor care lucreaza la pimar si prescolar si au studii superioare? Acest lucru trebuie sa se intample din ian 2010 sau aprilie 2009. Va rugam dati-ne lamuriri. Ce trebuie sa faca cei implicati? Sindicatele si-au propus sa de in judecata ministerul daca nu pun in aplicare aceste legi?

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnule Liviu Pop , maistri instructori care au facut 5 ani liceu de specialitate, 2 ani scoala tehnica si au terminat o facultate cum vor fi salarizati? Chiar daca e o categorie de cadre didactice marginalizata, existam totusi si noi in sistem, intotdeauna am fost lasati la urma cu cele mai multe restrictii , cu cea mai mare incadrare la norma si multe altele.
    Cu respect.

    RăspundețiȘtergere
  9. Domnule pop,
    acceptati si conditia asta: sa ne plateasca ca prof I doar daca avem 18 ore in catedra.In fond, NIMENI NU POATE OBLIGA SA ACCEPTAM EDUCATIA FIZICA FACUTA DE PROFESOR. Astfel si la clasa I ar fi 18 ore.

    RăspundețiȘtergere
  10. Domnule POP, am clasa aIV-a si am 21 de ore / saptmana. Asta ar insemna ca cei cu mai mult de 16 ore sa aiba o salarizare mai buna!

    RăspundețiȘtergere
  11. Astia nu stiu ca noi suntem incadrati pe post?????

    RăspundețiȘtergere
  12. Invatatorii totdeauna au fost priviti de sus de catre profesori si de legiutori!Macar in democratie sa nu se mai intample asta!La ciclul primar este o munca titanica!Doar cei care predau acolo stiu asta!Asteptam domnilor sa va implicati mai mult pentru noi!Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  13. Articolul 43 alin b)din legea 128:un post de inv/inst pt fiecare clasa din inv primar sau pt clase simultane(...) acolo unde nu se pot constitui cls separate;
    Art.45 (1)Personalul did.de predare si instruire practica cu o vechime in inv de peste 25 de ani si cu gr.did. I, beneficiaza de reducerea normei did cu 2 ore,fara diminuarea salariului
    Atunci, de unde se deduce plata in functie de nr de ore?

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu cumva domnilor profesori nu le surade ideea ca inv/inst sa fie remunerati ca si ei?
    Cine stabileste aceasta ierarhizare a muncii cadrelor did:gradinita, sc.primara, gimnaziu, liceu? Cine spune ca este mai putin greu sa lucrezi cu cei mici si mult mai greu sa lucrezi cu cei mari?

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu am vazut nicio referire la reorganizarea retelei scolare. Ati acceptat totul asa cum v-a fost prezentat, domnule Pop? Stiti oare ca si acest lucru se face mai mult decat aiurea, incat sa ramana la conducerea scolilor cu personalitate juridica tot clientela politica a P.D.L.? Daca este cazul voi reveni cu exemple!

    RăspundețiȘtergere
  16. Si daca reveniti cu exemple, credeti ca rezolvati ceva?
    Lasati orice speranta... e prea tarziu, dar nu va vine sa credeti!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. D-nule Pop, educatoarele au cea mai mare normă din tot sistemul adică 25 de ore,fără pauze.Nici la toaletă nu te poti duce ca orice muritor.Există o singură ingrijitoare la patru grupe de copii mici care au nevoie permanentă de supraveghere si ajutor.Nu am nimic cu colegii profesori dar am avut profesoare care au suplinit la noi si ne-au zis că nu stiu cum facem noi fată in asemenea stress.Cei 5 ani de Lic. Pedagogic ne-au pregătit si călit pentru ca şi această nobilă meserie trebuie facută de cineva.Dupa cei 5 ani de pedagogic timp in care am mancat pe pâine pedagogie si psihologie, am absolvit si ciclul I Bologna -Fac. de management financiar contabil si informatică de gestiune.Dacă pot preda la un cilcu superior ca profesor,la grădinită unde am predat 31 ani de ce nu pot să am aceeaşi salarizare cu colegii care nu au poate aceeaşi pregatire pedagogică?Va rugăm sa pledaţi pentru cauza educ. si inv. care se află in această situaţie şi care chiar işi mai fac datoria din conştiinţă pentru această profesie. Guvernantilor să le fie rusine dacă uită de primii dascăli care le-au şters lacrimile de pe obraji cand s-au despărţit de mama şi care le-au pus creionul în mână iar acum îl folosesc pentru a le tăia şi din puţinul pe care il au. RUSINE!!!!!!!!! Aştep un răspuns la întrebarea mea.

    RăspundețiȘtergere
  18. Daca ati fost atat de "interesati"de aceasta problema si din cauza ei n-ati parasit sala unde-i solutia???

    RăspundețiȘtergere
  19. O SALARIZARE CORECTA, CONFORM STUDIILOR va rugam. Ultima promotie de 4 ani (deci lunga durata)care a terminat in 2008, odata cu prima promotie de 3 ani (ciclul I Bologna),nu sunt luati in considerare. Doar prima de 3 ani. Ultima promotie de 4 ani unde se incadreaza?
    Astept un raspuns. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  20. @ aalliinnaa conform MEtodologiei privind cifra de sc Constituirea formaţiunilor de studiu se face astfel:
    1. grupa de început din învăţământul preşcolar va fi constituită la limita maximă de 20 de copii, în mediul urban şi spre limita maximă de 20 de copii, în mediul rural;
    2. clasa de început din învăţământul primar va fi constituită la limita maximă de 25 de elevi, în mediul urban şi spre limita maximă de 25 de elevi, în mediul rural;
    3. clasa de început din învăţământul gimnazial şi din învăţământul postliceal de stat va fi constituită la limita maximă de 30 de elevi, în mediul urban şi spre limita maximă de 30 de elevi, în mediul rural;
    4. clasa de început din învăţământul liceal va fi constituită din 30 de elevi;
    5. clasa de început din învăţământul profesional – anul de completare va fi constituită spre limita maximă de 30 de elevi

    RăspundețiȘtergere
  21. In ceea ce priveste salarizarea PIPP si facultatile de profil pedagogic asteptam raspuns la memriu facut de catre FSLi ministerului.
    Dupa acest raspuns o sa actionam in instanta daca nu ne multumeste.
    E nevoei si de lamurire a Legii 330 precum si a legii 387.
    Sau poate reprezentantii MECTS asteapta sa o lamurim in instanta????

    RăspundețiȘtergere
  22. Pe Didactic.ro a aparut proiectul care cuprinde specializarile ce pot fi incadrate ca prof inv. prescolar/scolar.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare