31 dec. 2009

La multi ani !!!

Ar trebui sa scriu o urare cu ocazia zilei de 1 ianuarie 2010 insa sunt siderat de ceea ce se intampla la noi.
Va transmit LA MULTI ANI din tot sufletul si vad ca se face in Statele Unite ale Americii.
La noi guvernul emite acte normative in 23 decembrie 2009, prin care se reduce nr de angajati din invatamnat cu 5% (15.000) iar in SUA, Camera Deputatilor a votata in 17 decembrie 2009, o lege prin care aloca 23 de miliarde de dolari pentru a crea 250.000 de locuri in educatie pe urmatorii 2 ani.
Puteti in detaliu vedea materialul pe site-ul NEA de unde am preluat si documentul de mai jos.
Si la ei si la noi este criza..Insa ei realizeaza investitii in resursa umana din educatie la noi se decimeaza. Oare de ce?

24 de comentarii:

  1. LA MULTI ANI!- DOMNULE POP,sa va dea Dumnezeu multa sanatate si putere de munca,multa sanatate familiei d-voastra,numai si numai bine si fericire!LA MULTI ANI!-la toti colegi din invatamant,la toti bugetarii,colegilor nostri de suferinta,la toata lumea-SANATATE SI FERICIRE!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani dnule POP! multumim ca ne tineti la curent cu ceea ce se intampla in romanica noastra si in continuare sa scrieti obiectiv pentru ca de asta avem nevoie, de cunoasterea realitatii

    RăspundețiȘtergere
  3. dle Pop, transmiteti marti, pe 5, la intalnire, dlui ministru urmatoarele:
    dle ministru, sunteti aici, cu noi, pe planeta, in romanica?? cu cine tineti, cu extraterestrii, sau cu dascalii?
    nu se poate, e un cosmar!
    cum e posibil ca la cele mai multe ministere, cu armata de functionarime si purtatori de acte dintr-un birou intr-altul , sa existe fonduri garla pt prime, salarii si stimulente, iar la invatamant, dupa ce ca ne-au taiat orice spor si nu ne mai dau nimic in loc, ne mai si arunca afara ca pe niste masele stricate???
    in educatie economii maxime, pe baza suferintelor noastre, iar la altii - huzur pe banii publici.
    nu vrem salarii nesimtite, ca prin agentii sau justitie, dar ne trebuie atat cat sa putem trai omeneste, minimal, ca sa nu mergem la scoala cu hainele ponosite si pantofii rupti. avem copii, avem rate, avem datorii cumplite si predam materii de cultura generala, la care NIMENI NU FACE MEDITATII! pe noi ne aruncati la gunoi? va veti trezi cu noi in fata ministerului, pe caldaram! dle ministru, m-ati dezamagit! nicio surpriza.

    P.S.
    daca nu iesim in strada, sa facem greva, suntem niste prosti, suntem total imbroboditi! trebuie sa obtinem si noi, precum justitiarii (corupti pana la maduva), spor de stres de 50 %. de ce la unii se poate, iar la altii, nu? cunoaste ministrul ce inseamna sa tii in frau o clasa de 30 de adolescenti tatuati si cu cercel in nas sau in buric, pe care trebuie sa ii inveti carte dar si bune maniere, ca parintii ii leapada la scoala aproape salbatici, dar urla la noi daca vad note mici?
    suntem niste fraieri, cu adevarat. si umili, si obedienti, si lasi.

    daca nu se intampla nimic in favoarea dascalilor, voi iesi din sindicatul lui peste. nu merita cotizatia mea, platesc de atatia ani degeaba. de 15 lei voi cumpara lunar portocale baietilor mei, acasa, ca si asa mananca fructe din joi in pasti. m-am saturat!
    P.S.2
    am postat mesajul asta si pe blogul onor ministrului nostru, dar niciun raspuns. de ce ma mai mir ?!

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani, cu speranta, ca atat ne-a mai ramas! Haideti sa fim optimisti si ne va fi mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. LA MULTI ANI!. DACA DVS. SUNTETI " SIDERAT" NOI CUM CREDETI CA SUNTEM? DAR CHIAR SUNTETI PRECUM SPUNETI? CE VA NEMULTUMESTE? FAPTUL CA VOR RAMANE FARA SERVICI 15000 DE CADRE DIDACTICE SAU FAPTUL CA NU AU FOST " CONSULTATE SINDICATELE"?
    ANUL TRECUT SCOLAR AU FOST REDUSE APROXIMATIV 20000 DE POSTURI , DAR PENTRU CA ATI PARTICIPAT LA "CONSULTARI" NU A MAI FOST PROBLEMA.FAPTUL CA DIN 2008 ABSOLVENTII PIPP NU SUNT PLATITI CORESPUNZATOR STUDIILOR NU MAI E O PROBLEMA. FAPTUL CA LEGILE IN INVATAMANT NU SE RESPECTA DIN NOU NU MAI E PROBLEMA. FAPTUL CA NU MAI EXISTA SALARIU DE MERIT SI NICI 2 % NU MAI E O PROBLEMA. CACI ATI FOST CONSULTATI!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. E usor a scrie versuri/ Cand nu ai nimic a spune

    RăspundețiȘtergere
  7. La mulţi ani domnule Pop!
    Vă doresc succes în ceea ce faceţi.
    Într-adevăr, investiţia în resursa umană este cea mai sigură şi nu ar trebui decimată.
    Cu îngheţarea salariilor UNORA dintre profesori sunt perfect de acord dar cu concedierile... mi se pare cam o porcărie.

    Oricum, multă sănătate!

    RăspundețiȘtergere
  8. Stiti cum e cu sindicatul?!Ca si cu muierea,daca vezi ca o poti fraierii o faci cu putere si la greu!Cam asa au facut politicienii si cu noi cei din invatamant!Na,ca v/am spus/o pe aia dreapta!Acuma in ceasul al 13/lea ar trebui sa ne unim toti,sa nu trecem notele,sa nu incheiem semestrul I si sa/i facem pe parinti sa ne inteleaga durerea si sa/i apropiem ca,intr/adevar ne trimit la scoala niste salbatici,niste nesimtiti,niste copii cu probleme pe care ei parintii nu le vad...

    RăspundețiȘtergere
  9. La multi ani ! Sanatate si putere de munca!

    RăspundețiȘtergere
  10. Bici Viorica01.01.2010, 15:03

    La multi ani, multa putere de munca si sanatate! Va multumim pentru tot ce faceti pentru noi, profesorii din intreaga tara!

    RăspundețiȘtergere
  11. La multi ani tuturor romanilor si un an cu mai multa sanatate.Apropo de discutia de pe data de 5.01.2010,poate il intrebati pe domnul ministru cand are de gand sa achite diferentele salariale obtinute in instanta si daca hotararile judecatoresti obtinute anterior ordonantei 71 vor fi achitate integral sau nu?
    Multumim de asemenea pentru informarea constanta a celor din teritotiu si inca odata La Multi Ani!

    RăspundețiȘtergere
  12. La mulţi ani, domnule Pop!
    Sperăm cu toţii ca anul 2010 să fie unul mai bun, dar situaţia creată în învăţământ este una fără precedent:disponibilizări masive, lipsa sporurilor, concedii fără plată, grila de salarizare unică (care nu mai este unică pentru toţi)şi care am auzit că va fi renegociată cu liderii sindicali.
    În şedinţa din 5 ianuarie vă rog să-i transmiteţi d-lui ministru că nu mai vrem zile de concediu fără plată în 2010, că salariul de merit a fost desfiinţat doar în învăţământ, că suntem cea mai defavorizată categorie bugetară
    Vă doresc multă putere de muncă, sănătate şi bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  13. MIHAELA BALAN01.01.2010, 22:35

    LA MULTI ANI,SANATATE SI GANDURI BUNE!

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc tututror pentru urari. Tot binele din lume il doresc si eu tuturor.
    Multumesc si pentru sugestiile dumneavoastra.
    Si sa nu uitam ca numai uniti o sa putem szavili si obtine ceva in anul 2010.
    Toate cele bune

    RăspundețiȘtergere
  15. Va tot plangeti dupa acel 2% si salariu de merit, probabil mai exista si scoli unde se dau pe merit si pe bune, eu in 19 ani de invatamant am lucrat in 3 scoli si mi-am completat norma in alte 4 si in nici una din astea 7 n-am vazut vreodata macar lista cu cei de la 2% se ia pe ascuns sa nu se stie cine, iar de cele de merit sunt batuti in cuie cativa prieteni ai directorilor care ori ca fac ori ca nu fac nimic in plus iau mereu aceiasi si aceleasi salarii de merit si nu incape intre ei nimeni din ceilalti care muncim foarte mult suplimentar si activitati si de toate dar nu facem parte din gasca directorilor de prieteni si nu ducem sarsanale incarcate de sarbatori cum ii vad pe acesti colegi merituosi in ale cadourilor.

    RăspundețiȘtergere
  16. Sunt de acord cu anularea salariului de ,,merit".Era un motiv de cearta,de ura intre cadrele didactice.

    RăspundețiȘtergere
  17. La multi ani, domnule Pop!
    Un an mai bun decat cel care a trecut, multumim ca ne tineti la curent cu ultimele noutati, multa sanatate si putere de munca si cum romanul este un optimist sa speram si la mai bine...

    RăspundețiȘtergere
  18. Mai nou atatea DIRECTIVE,LEGI,ORDONANTE care vin la scoli fac din director UN MIC DICTATOR,in afara consiliilor de administratie CEILALTI SUNT PUR SI SIMPLU FIGURANTI,iar certurile pentru"micile beneficii "cum ar fi gradatia de merit si cei 2% fac atmosfera din cancelarie de nerespirat si suportat!Parca nu ne era indeajuns la clasa problemele de disciplina...Dar saracia ne impinge pana acolo!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. GASITI SOLUTII!!!!!apelati la media,la parinti,la juristi,la alte sindicate din sectorul bugetar,....ESTE CLAR CA SUNTEM DESCONSIDERATI,pentru ca pentru alte ministere se gasesc bani si pentru investitii si pentru cheltuieli de personal...
    REFORMA FARA BANI sa faca videanu,udrea,basescu,berceanu,boc...(intentionat am scris cu litere mici!!!)SA AVETI SUCCES la intalnirea cu funeriu,!!!
    pentru ca sunteti informat!!(am urmarit interventia dv.la realitatea,cu badea oana,..mi-a placut)

    RăspundețiȘtergere
  20. N-am reusit sa postez pe blogul domnului ministru, dar va rog sa-i transmiteti dumneavoastra. Cred ca vom ajunge sa ne sinucidem, pana la urma, noi, invatatorii. Ma trezesc acum, dupa 10 ani de activitate, ca sunt necalificata ?? Am absolvit un liceu teoretic, o scoala postliceala pedagogica (3 ani, la zi), un colegiu de institutori (3ani, la zi), si o facultate de filologie (3 ani). 10 ani am fost platita ca si un absolvent de liceu pedagogic iar acum nu mai pot fi platita la fel ?? Conform noii legi "d) pentru functia de profesor pentru invatamantul prescolar si profesor pentru invatamantul primar — absolvirea liceului pedagogic, urmata de absolvirea unei institutii de invatamant superior de scurta sau de lunga durata in profilul pedagogic;" De ce pentru aceasta functie nu se mai echivaleaza scoala postliceala cu liceul pedagogic ??
    S-a ajuns la situatia paradoxala ca liceu pedagogic+colegiu de institutori/facultate in profil pedagogic=profesor, iar scoala postliceala+colegiu de institutori/facultate in profil pedagogic=institutor ! Scoala postliceala a fost echivalata cu liceul pedagogic de cand s-a infiintat. De ce se recunoaste acest lucru doar pe alocuri ? Va rog sa indreptati aceasta discriminare si sa intelegeti prin invatatori si absolventi de scoli postliceale si alte scoli echivalente liceului pedagogic. La studii egale, incadrare egala !

    RăspundețiȘtergere
  21. IA CONVINGETI VOI SINDICATELE TOATE PARTIDELE DIN OPOZITIE SA SE COALIZEZE SI SA DEPUNA O MOTIUNE DE CENZURA IMPOTRIVA HOARDELOR ASTORA DE BARBARI CE VOR SA DISTRUGA O TARA SI SA VEDETI CUM PICA EI CU TOT BASESCU LOR! PRESEDINTELE TREBUIE SA FIE IZOLAT DE RESTUL, TARA SA FIE SALVATA DE LA DISTRUGERE.IN 5 ANI ACEASTA TARA NU VA MAI AVEA IDENTITATE NATIONALA IAR ROMANII VOR FI DEFINITIV INGENUNCHIATI!!!!!!!LUPTATI PENTRU NOI CEI CE SUFERIM PROSTIA CELOR CE-AU ADUS PRIN VOT ACESTI DECIMATORI SI DISTRUGATORI-TERMINATORI-LA CONDUCEREA TARII!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. am urmarit-o si azi pe Melania Vergu ... Doamne, daca femeia asta e consiliera ministrului Funeriu... e cumplit. asa personaj antipatic nu am mai vazut demult. mai nou, de cand are functie, a capatat o abilitate de a spune multe dar nimic, de a se fofila de la raspunsuri, de a inchide gura interlocutorului, de a prosti in fata, de a minti prin omisie etc. ce cadere are tanti asta sa fie consilier? ce a recomandat-o? e un munte de obraznicie, infatuare, dispret, chiar badaranie. CINE A PUS-O CONSILIER?? CU CE SCOP???

    RăspundețiȘtergere
  23. informatia o iau de la dumneavoastra
    multumesc de propuneri si sugestii
    Nu stiu cine a numito pe doamna, insa o sa o intreb cu proxima ocazie.
    Cu ce scopuri nu stiu

    RăspundețiȘtergere

Postări populare