5 iun. 2008

MESAJUL FSLI DE ZIUA INVATATORULUI

Cu bucurie sărbătorim azi, pentru prima oară după 1990, Ziua Naţională a celor care cu credinţă şi cu dăruire slujesc Şcoala românească.
Deşi ne confruntăm de peste 18 ani cu probleme mari în învăţământ, optimismul ce ne este caracteristic ne face să privim cu încredere în viitor, cu încredere în realizarea autentică a reformei, cu încredere în capacitatea noastră de a-i pregăti pe elevi pentru viaţa în România, şi nu pe alte meleaguri, dar în calitatea lor de cetăţeni ai Uniunii Europene, competitivi şi inteligenţi.
Sperăm că cei 6% din P.I.B. acordaţi pentru prima oară educaţiei să facă să dispară unele neajunsuri din învăţământ, dar să nu uităm că acest lucru nu reprezintă decât un moment în evoluţia absolut necesară a Şcolii. Mai avem multe de făcut şi nu putem reuşi decât împreună!!
Ne dorim ca educaţia în România să obţină şi la nivel naţional rolul pe care deja îl deţine în cadrul marii familii europene. Acest lucru va fi însă posibil doar printr-o acţiune comună, conjugată atât a „ slujitorilor cărţii” cât şi a întregii clase politice.
Conducerea Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ vă urează, dragi colegi, în această zi aniversară sănătate, putere de învingători şi multă bucurie!

PREŞEDINTE,

Aurel CORNEA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare