18 aug. 2012

Parchetul si garajul...

In ultimele zile, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a ridicat mai multe documente de la Curtea Constituţională a României, de la Autoritatea Electorală Permanentă, Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date şi Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie. Apoi s-a trezit şi DNA că are competenţe în investigarea referendumului şi îi anchetează pe cetăţenii care au votat!
Cu două luni în urmă în 19 iunie., în calitate de ministru interimar al Educaţiei am înaintat o sesizare la Parchetului privind verificarea clasificării universităţilor şi a ierarhizării programelor de studii în România. Până acum Parchetul a avut, se pare, alte priorităţi!
Sesizarea mea a fost făcută după ce am descoperit că această clasificare se făcuse fără respectarea Legii Educaţiei Naţionale şi, mai grav, că de la Ministerul Educaţiei lipsesc o serie de documente. Mă aşteptam ca pentru aceste nereguli cineva să plătească! Încă mai aştept şi încă mai sper că Parchetul va renunţa să mai asculte comenzile şefului din garaj şi îşi va face datoria faţă de cetăţeni! Cetateni care trebuie sa stie care este ierarhia corecta a universitatilor din Romania.

11 comentarii:

  1. Domnule Ministru,
    scoala se apropie cu repeziciune si problemele sunt multe si, culmea, incurcate de d-na Andronescu ! Oare de ce ? Ati spus ca, atunci cand ati plecat de la MECTS, erau gata sau aproape gata si vor aparea in M.O., in august, metodologiile de constituire a C.A. in scoli, de realizare a concursurilor pentru functiile de inspector scolari si de directori ... !
    Ce se intampla, de fapt ? Care sunt interesele ?
    Va rog sa raspundeti punctual:
    1. Care sunt motivele pentru care nici pana in prezent nu se pot constitui conform LEN C.A.-urile din scoli ?
    2. Care sunt motivele reale pentru care s-au amanat (cine stie pana cand !)concursurile pentru inspectori si pentru directori ? Motivele invocate - pregatirea bac-ului si a titularizarilor, pregatirea inceputului de an scolar ... sunt ridicole !
    3. De ce ISJ-urile nu au anuntat inscrierea profesorilor pentru "detasare in interesul invatamantului in functie de conducere", numirile directorilor realizandu-se pe 16 august, IN SECRET (pile, relatii, cunostinte, prietenii)!
    4. De ce s-a incercat fraudarea titularizarilor, asa cum s-a aratat si la televizor, prin disparitia subita a unor posturi de pe liste ?
    5.Unde sunt Planurile-cadru la clasele I-IV ? Stiti ca nu trebuie sa se depaseasca 20 ore ? La cl.IV sunt min. 21 ore, max. 23 ore !
    6. Mai exista sau nu ORA DE LECTURA ? Cum ne facem planificarile la ciclul primar ?
    7. Nu exista mobilier la cl. pregatitoare, inclusiv CATEDRA ! Unde va sta invatatorul ?
    8. Dar celelalte materiale pentru aceasta clasa, cine le cumpara daca d/na Andronescu a spus recent ca nu avem voie sa strangem bani la fondul clasei ? Atunci, cu ce ?
    9.S-a semnat sau nu ordinul privind gradatiile de merit 2012? Profesorii nu au primit adeverintele si trebuiesc platiti cu 1 septembrie !
    10.Ce se intampla cu invatatorii care vor fi obligati sa desfasoare orele de ed. fizica, vor fi platiti ? Ar trebui sa se specifice clar acest lucru !
    11. Pana la urma, invatatorul care si-a echivalat competentele pentru functia de profesor in invatamantul primar, cum va fi platit ? Consider ca, profesorul pentru invatamantul primar, dar si cel pentru invatamantu prescolar sa fie platit la fel ! Munca depusa este aceeasi ! Diferenta sa se faca la vechime, grade didactice, performanta la clasa ! In acest fel va fi o recunoastere a drepturilor invatatorilor din zona rurala, care nu au avut posibilitatea financiara de a urma o facultate !
    Intrebari sunt multe, dar ma opresc deocamdata aici.
    Va multumesc anticipat pentru raspunsuri !


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bune intrebarile dv. subscriu la tot ce ati scris dar vreau sa adug o intrebare: cand va gasi d-na Andronescu timp si pentru invatatorii absolventi ai Universitatii Spiru Haret care nu si-au primit diplomele de licenta? De ce se continua cu aceasta mare nedreptate din moment ce nicio lege nu este retroactiva si sunt sute de colegi care si-au obtinut diplomele in instanta si au si intrat in posesia lor? Cum sa obtinem performata la clasa cand incepem anul scolar in stres, incertitudine, nemultumire?

      Ștergere
  2. Pertinente observatii! E NEVOIE DE O DEPOLITIZARE a SISTEMULUI! VREAU SA EXISTE COCCURSURI CORECT DESFASURATE IN CARE SA CASTIGE CEL CARE E COMPETENT DU SORA LUI "x" SAU FINUL INSPECTORULUI GENERAL. DL POP, NU NE AUDE NIMENI STRIGATUL DE DISPERARE? CHIAR NOI NU MAI CONTAM? CHIAR AM AJUNS SA FIM CONDUSI DE PERSOANE CARE NU AU LEGITIMITATE, CI DOAR PILE BINE INFIPTE IN SISTEM? POATE NE RASPUNDETI...

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua! Eu imi aduc aminte ca inclusiv d-na Andronescu este implicata(nu stiu in ce masura!) in conducerea Universitatii "Dimirie Cantemir".Prin urmare cum ar dori dumneaei sa introduca examenul atat de dorit pentru admiterea in facultate. Universitatile particulare ar pierde o gramada de studenti, dar si cele de stat, pentru ca locurile cu taxa sunt o importanta sursa de venituri.De aceea nu se va intampla NIMIC in invatamantul romanesc .Totul merge ...PANA LA BANI! Orice 'loaza' de parveniti din tara asta, care are bani, mai mult sau mai putin cinstit castigati, POATE FACE O FACULTATE! Ca , de angajat, il angajeaza taica-sau la firma proprie sau cu 'pile politice' ! Si pe urma 'se trage de sireturi' cu elevii care chiar au muncit pe rupte! Scuze pentru violenta din gandurile mele! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce parere aveti despre ARACIP ? Dae despre CJRAE ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce se intampla cu art.248,alin.(4), din Legea 1/2011,care face o mare discriminare la salarizare intre licentiatii din 2010 si cei din 2011?

    RăspundețiȘtergere
  6. Va semna D-na ministru Andronescu si restanta de la "Gh. Lazar" de la sfarsitul celuilalt mandat?

    RăspundețiȘtergere
  7. D-le Pop, ce parere aveti de prof. care a fost prins copiind la ex. de titularizare si în acelasi timp beneficiaza de continuitate plus completarea catedrei? este corect? orele sunt tinute ptr. el si un cadru didactic titular nu se poate detasa pe ele.

    RăspundețiȘtergere
  8. Subscriu la randu-mi,doleantelor de mai sus si va rog in acelasi timp sa aveti rabdare dragi colegi,sa nu va pierdeti speranta in viitorul profesional cert si remunerat civilizat
    M-a intrigat si amuzat deopotriva si pe mine,efervescenta cu care d-na ministru reclama ilegalitatea fondului la clasa...
    E evident ca in unele momente,e rupta de realitatea hada a multor scoli din tarisoara asta...unde nu sunt bani nici pentru un cos de gunoi la clasa,un ceas,creta ce sa mai vb de cartuse pentru xerox,coli si alte materiale de bun simt,ca tot de cere performanta...in continuare,profesorul cumpara din acelasi salariu infim,lucruri ce nu intra in sfera obligatiilor sale...doamna ministru,veniti in scoli...va veti ingrozi de aspectul dezolant al binefacerlor reformatoare eleborate de armata de ministri ce s-au perindat pe la Educatie...unde cred ca d-voastra aveti state vechi de plata...Va asteptam!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Eee , nu chiar toti profesorii . . . Doar suntem unii mai egali decat altii !

    RăspundețiȘtergere

Postări populare