21 aug. 2012

Ne lipseste cultura sindicala

Interviul meu pe aceasta tema il gasiti AICI

24 de comentarii:

  1. interviu bun, gandire normala, dar ...avand in vedere ca au trecut foarte multi ani si s-a decretibilizat sindicatul prin oamenii pusi sa fie lider sindicali care nu prea au fost interesati sa reprezinte interesele oamnilor nu stiu in ce masura si cum se va mai putea face acest lucru, e bn sa stii si sa ai cine sa te reprezinte daca ar fi mai multi oameni cu gandirea d-voastra probabil s-ar schimba intr-adevar ceva in tara noastra, va doresc succes, mult succes in ce faceti

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu siguranta ca ne lipseste dar sa ne luptam cu aceiasi directori care au slujit pdl-ul cu ardoare si chiar fac unii parte din acest partid e ok ? Chiar credeti ca acesti directorasi de scoala procedeaza corect cu toti angajatii ? UNII DIN NOI AM FOST LUATI LA INTREBARI PE BUNE DE CE NU STAM SA APLAUDAM VENIREA UNOR DEPUTATI PDL SAU DE CE N-AM FOST ENTUZIASTI LA LANSAREA UNOR PRIMARI PDL ? e OK ? Sa nu mai spunem ca intre noi in sala profesorala se fac diferentieri pe fata la :primirea si predarea de materiale si recunoasterea activitatilor, incadrarea in consiliul de administratie la care unii nu avem acces , primirea de dirigentii la clase ! PE NOI CINE NE APARA?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ne lipseste cultura sindicala si lideri adevaraţi.
    Liderii de pana acum au fost niste fripturişti de ocazie, care au folosit sindicatul ca trambulina pentru saltul lor spre înalte funcţii bugetare. Să dau nume?

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate ca ne lipseste 'cultura sindicala', dar nici protectia sindicatelor din Vest n-o avem!Acolo , daca intri in greva , se acopera o parte din salariu.Aici nu se acopera nimic, ba , daca ridicam glasul ca sa intrebam cate ceva, suntem priviti de sus de parca leaderii de sindicat n-ar fi platiti tot din banii nostri! Ba unii leaderi incaseaza si pensii si indemnizatia de la Sindicat. Pentru ei nu se aplica legea cu 'cumulul de venituri" ca la ceilalti pensionari? Ajutoarele de inmormantari si de nasteri se dau dupa preferinta leaderului..etc. Mai vreti exemple ? Ca am 1000! Asta-i cultura sindicala de la noi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu zic ca nu "cultura sindicala" ne lipseste,ci adevaratii lideri de sindicat ne lipsesc;oamenii care sa ne reprezinte interesele,sa ne sustina si sa faca ceva pt noi.Actualii lideri de sindicat sunt niste masini de tocat bani,banii altora ca eu una nu mai cotizez,mi-au fost de ajuns cei 15 ani de membru.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce nu mi-ati aprobat commentul?

      Ștergere
    2. De ce nu ati aprobat commentul referitor la cultura sindicala din unitati, la nivel local, la nivel judetean ,la nivel national? Pt ca sunteti toti o apa si o mocirla? V-am cerut sfatul . Ce sa fac daca stiu? Ce sa fac daca stiu ca exista directori de gradinite degrevati care au depus dosare de gradatii de merit pt educatoare. Ce sa fac daca stiu cda exista oameni care " sunt membrii ai corpului de experti nationali in managementul ed . " promovati care nu sunt titulari? Noi suntem aici. Unde sunt liderii care ne reprezinta?... la orice nivel.

      Ștergere
  6. Ella din Cluj22.08.2012, 15:31

    Noua,romanilor,din pacate,ne lipsesc cam multe........

    RăspundețiȘtergere
  7. Ne lipsesc liderii de sindicat devotati, cinstiti, care sa lupte pentru profesori, nu pentru a constitui din sindicat o rampa de lansare in politica. Mentalitatea s-a perpetuat pana la liderii din unitatile scolare, ajungand la diluarea totala a ideii de lider sindical.

    Am avut recent o ocazie in care sa constat onestitatea fostului meu lider sindical, am avut ocazia sa constat modul in care s-au terminat grevele, si multe multe alte ocazii.

    Cultura sindicala se formeaza pe baza de incredere, si ea trebuie sa fie mai intai demonstrata de lideri.

    Un singur amanunt: nimeni, chiar nimeni nu s-a gandit in 22 de ani sa stranga cotizatiile sindicale pentru a constitui un fond de salarii in cazul unei greve ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cotizatiile sindicale se cheltuie pe delegatii,foi de decontare,excursii, indemnizatii grase , s.a.m.d ale liderilor de sindicat din FSLI, FEN & Spiru Haret... ca "si ei au gura si trebuie sa manance"... si" cat timp sunt ei cu burta plina , au impresia ca si noi o avem tot asa"!

      Ștergere
  8. Liderii de sindicat sunt "alesi" tot de catre directori, care pe anumite "cai"isi pun oamenii si aleg pe cine le convine. Liderul nu va sufla in fata directorului,iar noi suntem ,de cele mai multe ori, LASI.De ce? Asta-i romanul,daca mie mi-e bine, restul nu ma intereseaza.. Asta-i adevarul din cele mai multe scoli!Si inca ceva...toti directorii ar trebui sa se schimbe,fie si numai pentru "schimbare", pentru ca atunci cand se "invechesc" incep sa se schimbe. ei..in rau...sunt partinitori si atotstiutori...., ceea ce dauneaza scolii ,in general.Deci, aviz!!!!....ISJ-urilor care au pastrat directori,care se "dau"apolitici,dar care se stie ce orientari au avut...declaratia pe proprie raspundere...o minciunica, doar de dragul functiei.TOTI!

    RăspundețiȘtergere
  9. Trimiteti liderii de sindicat la cursuri pentru a-si "insusi" cultura sindicala si a se forma in acest sens !
    Ar fi interesant de stiut care a fost si este pozitia liderilor de sindicat cu privire la "mizeriile" de numiri pe care le fac insp. sc. gen. in teritoriu !
    De ce taceti, d-le Pop, acum cand s-au amanat concursurile pentru directori si fostii pdl-isti, colorati in usl-isti, ajung directori ?
    De ce dati intalniri pe forumul de discutii cadrelor didactice, dar veniti fara raspunsuri la multimea problemelor lor ?
    De ce nu aduceti la cunostina MECTS problemele supuse atentiei d-voastra pentru a se veni cu solutii concrete ?
    Adevarul este ca andronescu ecaterina nu are ce sa caute in aceasta functie de ministru !

    RăspundețiȘtergere
  10. Putine comentarii la aceasta tema!!!!!! Care sunt vinovatii privind "lipsa de cultura sindicala"??? S-a dovedit, de cele mai multe ori ca, liderii au avut drept scop avansarea in functii "mai inalte", cum ar fi: director de unitate, senator, ministru, etc..... Da, este adevarat... sunt multe astfel de cazuri! si le stim! Dl Pop nu a facut prea multe pentru noi! In Colegiile Liderilor ni s-a spus, de multe ori, ca, liderul de unitate are putere mai mare decat directorul.... Sunt numai vorbe....
    Sindicatul nu ne-a ajutat prea mult..... asa spun toti colegii... eu as zice ca nu ne-a ajutat deloc. Asta spun in ciuda faptului ca, am fost lider de unitate timp de 10 ani..... Eu am sperat ca se va reveni la dreptul de prelungire a activitatii dupa varsta de pensionare... Dl Pop mi-a spus ca va avea in vedere oamenii de valoare.... vorbe.... peste cateva zile imi iau si eu adio de la sistem... am ce sa lucrez peste aceasta varsta fara sa fiu la mila guvernantilor... sa vina tineriii care au luat sub 5 la examen.... asta se vrea....

    RăspundețiȘtergere
  11. EVALUAREA CADRELOR DIDACTICE : autoevaluare si evaluarea directorului (ales de consiliul profesoral) ! Punct .

    RăspundețiȘtergere
  12. Dle Pop, in functia d-stra de acum, ce stiti despre deblocarea posturilor, la did.aux. si nedidactic?
    nu avem paznici si ingrijitori ?incepe scoala si mizerie cit se poate , paznici nu avem -intra cine doreste in scoli-pana nu se intimpla ceva .... nu se vor face angajari.asa se intimpla la noi in Romania.Astept un raspuns daca avem sperante in viitorul apropriat de deblocare posturi in sectorul bugetar.
    Maria

    RăspundețiȘtergere
  13. Cum se reflecta testarile initiale si "Scoala altfel" in rezultatele de la bacalaureat ?

    RăspundețiȘtergere
  14. A vazut cineva pe site-ul www.fsli.ro un calendar al actiunilor sindicale , al INITIATIVELOR preluate de la simpli membrii de sindicat ?

    RăspundețiȘtergere
  15. Asta este cultura sindicala de la noi. Lideri locali si zonali care asteapta o friptura de la ISJ, lideri care se complac in mocirla partidelor politice, lideri care nu respecta nimic. V-am adresat o intrebare. Ce sa fac daca stiu directori de gradinite degrevate de ore care si-au depus dosare de gradatie de merit pe fisa de educatoare - din munca colegelor ( dupa cate stiu eu la evaluare participa si un observator sindical), ce sa fac daca stiu cadru didactic membru in corpul de experti in managementul educational care figureaza si in acest an ca si suplinitor pe titularizare.edu? Legea spune clar ca nu pot contesta alt dosar. Dar eu stiu. Ca ... prin detasare au fost numiti diectori care corespund unor anume " valori" Am cultura sindicala. Dar nu pot razbate prin acest haos.Mi-as dori ca lidera mea judeteana sa faca ceea ce trebuie. Mi-e teama.

    RăspundețiȘtergere
  16. OARE,.... UNDE ESTE DL.POP? DE NU NE RASPUNDE.MAI ARE VACANTA?
    DE CAND A PLECAT DIN MECTS, NU MAI E CU NOI.NICI AICI NICI PE EDU.RO. DIN 4 IULIE 2012 PE EDU.RO NICI O MISCARE.A RAMAS POZA DINSULUI SI A D-NEI MINISTRU.AVEM NEVOIE DE RASPUNSURI LA CELE MULTE INTREBARI PUSE DE NOI,DAR SE VEDE CA SUNTEM ORFANI....ASTEPTAM TOTUSI SA INTRE PE BLOG SA MAI DIALOGAM .CU MULTUMIRI.

    RăspundețiȘtergere
  17. FELICITARI USL ! Ne-ai INVINS ! Jos palaria , Domnule Basesscu !

    RăspundețiȘtergere
  18. Cultura sindicala : cine mai tine minte ziua de 3 iunie 2010 ?

    RăspundețiȘtergere
  19. Pariu ? Azi USL a pierdut alegerile din 2 decembrie 2012 !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai mare dreptate. USL se gandeste doar la ciolan, nu a facut nimic concret pentru economie! stau si se "cearta" pe la "antene " si spun ca Basescu este de vina ,insa ei" nu ridica un pai",dar continua sa taie panglici pe autostrazi neterminate...

      Ștergere
  20. Mie mi se pare o nedreptate ceea ce s-a facut prin OMECTS 5561/2011, in articolele care se refera la echivalarea doctoratului cu gradul I. Inainte se facea o singura inspectie speciala. Prin ordinul 5561 s-a introdus si o inspectie curenta. Ar fi bine sa se anuleze acest ordin sau macar sa se faca o diferenta intre cei cu definitivat si cei cu gradul II la data obtinerii doctoratului. Pentru cei cu gradul II la data obtinerii doctoratului este suficienta o singura inspectie speciala.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare