16 mar. 2012

N-ai primit banii de pe urma hotărârilor judecătorești?

Orice persoană afectată de legea de eșalonare a hotărârilor judecătorești sau interesată de subiectul pus în discuție poate participa la audierea publică din data de 21 martie, ora 15:00 - Hotel Royal București. Fie cu simpla prezență, fie cu un punct de vedere transmis în scris.
Trebuie doar sa confirme participarea, pe baza formularului de înregistrare, până luni, 19 martie, ora 16:00, la email: statuldedrept@gmail.com
Detalii despre participare și înregistrare pe pagina oficiala a campaniei: www.statuldedrept.blogspot.com

Parlamentarii tuturor partidelor politice, sindicatele, reprezentanţii societăţii civile, precum şi orice altă persoană interesată sunt aşteptaţi să-şi exprime opiniile cu privire la soluţiile propuse de Coaliţia Naţională pentru Statul de Drept:
1) Plata integrală, fără eşalonare (abrogarea OUG 71/2009 şi a legii care eşalonează plăţile până în 2016);
2) Plata în, cel mult, trei tranşe;
3)Compensarea sumelor datorate prin scutirea de impozitul pe venit (scutirea de impozitul pe venit/alte taxe şi contribuţii până la concurenţa sumelor datorate);
4) Compensarea sumelor datorate prin acordarea unor bonuri de tezaur pentru beneficiarii hotararilor judecatoresti.

21 de comentarii:

  1. Oare de data asta vom fi ascultați?

    Compensarea sumelor datorate prin scutirea impozitului pe venit (scutirea de impozitul pe venit/alte taxe şi contribuţii până la concurenţa sumelor datorate) nu mi se pare a fi ok... Celelate trei soluții sunt acceptabile, în special prima.

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Pop, ne invartim haotic in jurul cozii, milogindu-ne pentru UN drept al nostru, neacordat prin INCALCAREA LEGII. Se pare ca ATI UITAT insa, ca numarul INFRACTIUNILOR savarsite contra noastra este mult mai mare ! Umiliri grosolane, incepand cu ABERANTA Ordonanta de Urgenta, botezata pompos "Lege a Calitatii", continuand cu ABERANTA Lege Nr.1/2011, adoptata fraudulos, pe ascuns, elaborate de aceeasi minte ABERANTA si limitata a unui autointitulat Guru al invatamantului romanesc - Mircea Miclea - care, de altfel, referindu-se (probabil) la rezultatele "masurilor" sale, afirma ca "Invatamantul romanesc este IRELEVANT si lipsit de calitate" - adevarat, AICI l-a adus domnia sa! - si, de ce nu, ajungand la Legea 63, o culme a nesimtirii cu care sunt tratati profesorii si invatamantul, in general !! Despre aceste probleme GRAVE si URGENT de SCHIMBAT, nu aminteste nimeni ? Sindicatele se intrec in a-i imbogati pe magistrati cu Procese fara sorti de aplicare, dar NU APARA interesele acute ale invatamantului romanesc actual: ABROGAREA celor 2 "LEGI", cea a "Calitatii", care nu a adus decat LIPSA CALITATII, si cea a Invatamantului, care statueaza rolul Invatamantului National, ca "furnizor de servicii", la un loc cu orice frizerie sau cizmarie ! Acestea sunt ADEVARATELE PROBLEME ! Ca ne vor "reintregi" salariile INTREGI, conform Legii 63 (oare cum se va reintregi ceva ce este intreg deja ?), acestea sunt chestiuni "colaterale" !!! CAND vor lua Sindicatele pozitie transanta contra problemelor FUNDAMENTALE ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am uitat. Problemele sunt multe insa in acest moment, din pacate pentru noi, nu avem un obiectiv comun in cancelarie. Unii sunt multumiti de actuala Len si respectiv a calitatii. Altii sunt nemultumiti dar nu au curajul sa se manifeste. Legat de procese sa nu uitam ca sumele castigate de catre marea majoritate a sindicatelro sunt fara cheltuieri juridice. Deci cele 6 miliarde castigate de catre SINDICATE e un semnal ca pe linia aceasta ne-am facut datoria.

      Ștergere
    2. Cand va incepe procesul,mult promis,de dv si devenit o vorba goala...adica cel... de anularea a art 6,din OM 5553,care ne declara necalificati,in preuniversitar?!

      Degeaba va laudati cu banii castigati,pt ca nu se vor da...decat foarte foarte putin,adica cu pipeta...pana ce vor mai reduce cu inca,2000 nr de scoli!! Nu mai suntem naivi domnule ! Am inghitit si rabdat destula minciuna!!

      Ștergere
  3. Cum sa ne dea banii in trei transe daca nici 5%pe anul in curs nu-i vom primi pe motiv ca nu ajung banii pentru salarii? Chiar daca au venit cu destinatie speciala, cei mai multi directori au facut bugetul mutand aceste sume la plata salariilor. Sau nu stiati asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e greseala contabila. Am fost si eu in cateva zeci de unitati scolare zilele acestea. Sunt colegi care au primit in martie, altii care vor primi in aprilie. In LEGEA BUGETULUI DE STAT la Anexa 5 sunt clar edificate sumele pe cele 3 categorii si in fiecare judet care sunt sumele.

      Ștergere
    2. Unitatile astea scolare sunt si din judetul dvs, stiati? Zona Sighet este un exemplu. Si, daca e greseala contabila, cine raspunde pentru ea si cand?

      Ștergere
  4. Domnule POP,
    Noua pensionarilor ar trebui sa ne fie restituita intraga suma.
    Nu suntem atat de multi la nivel de tara sau scoala.Mie mi se opreste si fondul de somaj .Vi se pare corect sa mi se opreasca fondul de somaj datorita acelui EDUSAL?
    Oare, mai traim noi pensionarii,toti, pana in 2016?
    va rugam domnule POP sa puneti acesta problema a pensionarilor si nu numai.
    Pai daca eu treb sa ma duc in 2016 sa-mi recalculeze pensia ptr suma care mi se restitue in 4 ani ce rost mai are!?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e normal sa se acorde pentru toti. Ce spuneti de acei care nu mai sunt in sistem? sau cei care din pacate au murit si sumele se acorda mostenitorilor? Toti sunt importanti.

      Ștergere
    2. In judetele Brasov si Covasna exista o discrepanta si o nesimtire politica,similara cu genocidul!!..Doar o scoala a primit,vetea ca se returneaza 100 ron...dar inca nimic!!Vorbe goale si sedinte aiurea la hotel,pe banii sindicatului!!

      Noi ce punem pe masa domnule Pop?!!

      Ștergere
  5. Molnar Gabriela17.03.2012, 12:40

    Pe mine nici macar nu m-au trecut pe lista la scoala unde eram in anul respectiv,insa pe cei care n-au platit sindicat si nu au fost membrii i-au trecut pe tabele.Sincer,e bataie de joc!Asa ceva numai la noi se intampla!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt si decedati care primesc....... tot esalonat

    RăspundețiȘtergere
  7. dar cei cu hotarari definitive in 2012 cum ar trebui sa primeasca.
    Toti in 2012 in 4 transe nu ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MD-afiliat FSLI18.03.2012, 12:41

      DOAR HOTARARILE JUDECATORESTI DEFINITIVE SI EXECUTORII PANA LA
      31/12/2011 SE REESALONEAZA 2012-2016!!!
      ========================================================
      HOT.JUD. DEFINIVE SI EXECUTORII INCEPAND CU 01/01/2012(PANA LA EVENTUALA PUBLICARE A UNEI OUG DE AMANARE- PANA ACUM NU EXISTA!!!!) SE EXECUTA CF. CODULUI MUNCII(CERERE EXECUTARE H.J.)

      ART 261 CODUL MUNCII(LA ZI)
      ============================
      Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda.

      Ștergere
  8. Domnule Liviu Marian POP am si eu o intrebare,pe mine nu m-a trecut pe acele tabele liderul de sindicat atunci cand au inceput procesele pt faimoasa marire de salariu,as vre sa deschid singura proces dar inainte de a incepe actiunea as dori sa stiu exact suma pe as primi_o,mentionez ca atunci aveam 10 ani vechime si definitivatul,o persoana in intretinere si dirigentie;vreau sa stiu concret nu vorbe sa vad daca merita timpul si banii.Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merita! Suma o puteti afla si singura daca stiti ce salarii brute ati avut in fiecare luna. Inmultiti fiecare salariu brut cu 33,4%. Din diferentele brute care rezulta, 2/3 vi se cuvin ca sume nete. Inmultiti cu 6%, inflatia medie, si rezulta sumele pe care le veti primi esalonat, asa cum va stabili guvernul. Dar pentru a nu avea surprize cu evolutia si finalizarea proceselor (mai sunt si altele), va dau un sfat: inscrieti-va in sindicat si rugati-l pe liderul din scoala sa deschida procesul si pentru dvs. Faceti acest lucru cat mai repede pentru ca se pierde cu fiecare zi care trece. Succes!

      Ștergere
  9. Sa nu vina "carcotasii"din graba am mancat niste litere "vre" vrea, "pe as" pe care as ,si am uitat virgula

    RăspundețiȘtergere
  10. Am putea cere la contabilitate sau secretariat statul de plata ptr a verifica modul de calcul al acestor diferente?

    RăspundețiȘtergere
  11. D-le Pop , ISJMM ne cere să plătim doar sentintele definitive, executorii şi irevocabile, iar din 5 sentinte , doar 2 îmi sunt irevocabile, cum facem , ce plătim? Vă rog să lămuriţi odată şi să cădeti de acord cu ISJMM în înţelesul legii.Eu puteam să le plătesc şi luna trecută că-mi erau calculate, dar tocmai pentru că n-am înţeles care se plătesc nu am făcut-o.Vă rog din suflet s-o lămuriţi repede,să revină cu o circulară în şcoli, că alfel vom fi nevoiţi să plătim doar irevocabilele şi-ar fi păcat şi pentru salariaţi şi pentru noi cei ce facem calcule nesfârşite, care tot membri de sindicat suntem. Vă mulţumesc

    RăspundețiȘtergere
  12. Sa va spun ceva interesant. Aveam bani pentru primele doua transe din cei 5% (hotarari irevocabile etc.). Calcule facute, totul OK. Se hotarase acordarea a 2,5% din suma. Pe doua trimestre. Ca finantele sunt foarte scrupuloase la aplicarea legii! Ce sa vezi ieri! Mare anunt de la primarie. Finantele au retras banii. Deci **** cei 2.5%. Acum care lege se aplica? Probabil niciuna. Pe cine sa strangem de gat?

    RăspundețiȘtergere
  13. daca unii pensionari au primit banii cash toti deodata pt recalcularea pensiilor , noi profii de ce nam primi tot cash fara esalonarea pana in 2016 ?? noi nu vrem sa traim ???, mai ales ca avem sentinte irevocabile ??mie rusine cas profesor, dar asta e , si atentie ! VA FI AL 4 LEA CRACIUN CU SALARUL TAIAT LA PROFESORI, BRAVO GUVERNANTI-FELICITARI !

    RăspundețiȘtergere

Postări populare