17 aug. 2011

Pentru constructii DA..pentru salarii NU

Ciudat sau nu Guvernul aproba 18 milioane de lei pentru plata constructorilor de scoli.
Se gasesc bani pentru asa ceva.  Nu se gasesc bani, insa, pentru regulamentul privind acordarea sporurilor de conditii grele pe care ministerul nu doreste sa il elaboreze.
Nu cumva din aceste economii de bani se platesc acuma constructorii?
O fi constructori care urmeaza sa se "pregateasca" pentru campaniile electorale care urmeaza?
Sunt intreabari la care asteptam sau cautam raspunsuri dupa ce vom vedea listele constructorilor.
In acelasi timp avem profesori care nu au primit salariile integral pe lunile iulie si august.
Pentru acestia nu se gasesc bani.

Oare cand se vor aloca banii pentru plata sentintelor din anul 2011?



11 comentarii:

  1. Cand stim cine a primit bani?

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca ar iesi comisioane si din salarii ar fi, probabil, bani si pentru asa ceva! Dar stiti ce este f. interesant? Salariile directoarelor de gradinite se vor reduce cu 100%. Ca sa plece cu bani acasa vor lucra la grupa in program normal. Si directorii de scoli vor avea salariile reduse cu aproape 50%. Ca sa plece acasa cu salariul intreg vor trebui sa intre la clasa cu 1/2 norma. Va rog sa dati si pe blog Normele metodologice cu "degrevarile" directorilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Se vorbeste de elevii cu 9,50 la clasa si 3 la bacalaureat ! Dar de elevii cu 5 la clasa si 9,50 la bacalaureat cine vorbeste ?

    RăspundețiȘtergere
  4. @Pripici
    Nu e nicio filosofie: elevul cu 5 la clasa si 9,50 la BAC este un specialist in copiat!(DA, chiar anul acesta, in multe locuri nu au fost camere, in multe locuri s-a copiat cu camere cu tot)! Prezenta camerelor a impiedicat in principal elevii sa voirbeasca intre ei, sa faca schimb de ciorne, etc, insa sa nu va inchipuiti ca a impiedicat foarte mult copierea!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce stiti despre candidatura sefei ISJ MM la alegerile pentru Camera?

    RăspundețiȘtergere
  6. E inadmisibil sa fie atat de mult risipiti banii care oricum nu ajung. Eu am insa un mare of..daca s-au putut premia elevii cu 10 la BAC (desi altii din anii anteriori nu au fost premiati si oricum nu cred ca era cazul de asa o mare atentie), atunci de ce nu se mai intereseaza nimeni de profesorii care si-au castigat dreptul de a primi Premiile Gh. Lazar, dupa o viata intreaga dedicata scolii si elevilor (chiar a celor care au luat 10 la BAC)? De ce nu se rezolva situatia acelor profesori, care intre timp s-au pensionat si poate nu vor mai apuca sa-si vada recunoscuta munca de o viata intreaga?
    Poate aflati d-le POP si aceasta situatie se va clarifica, pentru ca mie (desi nu sunt in aceasta situatie) mi se pare incalificabil sa-i accepti meritele unui om si apoi sa-l renegi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim : ai perfecta dreptate ! Un elev care a fost prins copiind a obtinut in instanta dreptul de a se prezenta la a doua sesiune a bacalaureatului !

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim : ai perfecta dreptate ! Un elev care a fost prins copiind a obtinut in instanta dreptul de a se prezenta la a doua sesiune a bacalaureatului !

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt unii obsedati de problema copiatului. Daca tot facem o filosofie din aceasta problema este viabil si urmatorul punct de vedere: cand elevul isi pregateste fituicile invata; cand copie invata, cand primeste informatiile, indiferent pe ce cale, invata. Ii ascult la televizor pe multi oameni de valoare care recunosc ca au mai si copiat cand erau elevi. Sunt si unii ipocriti. Sa-l intrebe cineva pe Basescu daca a copiat cand era elev. Ce va raspunde? Va fi un raspuns ca in acel caz cu copilul pe care l-a lovit. Important este sa nu fie copiatul unicul mijloc de a invata. Personal, am si urmatoarea filosofie: important este sa reusim sa-i tinem pe elevi in clasa, in banci, sa-i facem sa fie atenti; sa-i facem sa fie interesati pentru examene pentru concursuri. Fiecare va asimila cunostinte si va performa dupa capacitatea pe care o are dar cel mai important lucru va fi ca toti vor asimila EDUCATIE. Societatea are nevoie de toti oamenii iar fiecare se va integra dupa capacitatile intelectuale pe care le are. Societatea are nevoie si de savanti dar si de lucratori la salubritate, de ciobani, de agricultori; si unii si altii trebuie respectati. Si unii si altii pot deveni oameni inteligenti, cu o filosofie a vietii uluitoare. Desigur, nu exclud faptul ca sistemul trebuie sa fie organizat rational, sa aiba puterea de a ajunge la performante. Modul in care se pune acum problema este pentru a lovi in cadrele didactice si in elevi protejand pe cei care au distrus sistemul de invatamant, care au distrus valorile si au ridicat non-valorile la nivel de ..... "valori".

    RăspundețiȘtergere
  10. Copiatul ? Un fleac !

    RăspundețiȘtergere
  11. Ca elev ma distrez pe seama disputei pe tema copiatului ! Acum se gasesc copiute gata facute de cumparat ! Calitate , marca inregistrata !Invatatul este demodat!Drepturile copilului,ce naiba !

    RăspundețiȘtergere

Postări populare