6 apr. 2011

Ultimele doua lovituri date de gvernului BOC sindicatelor din invatamant

Maine, 7 aprilie 2011, Gvernul BOC vrea angajarea raspunderii pe doua legi, ultimele doua impotriva invatamantului si a democratiei .
Deranjat de sindicatele din invatamant, mai ales pentru ca au castigat in instanta foarte multe procese, in special cu L 221..detalii AICI.. GUVERNL BOC doreste sa puna la colt miscarea sindicala din Romania prin angajararea raspundeerii pe Codul de Dialog Social ...detalii AICI
Daca nu reusim sa oprim acest tavalug riscam ca angajatii din Romania sa fie foarte greu de aparat in fata angajatorilor. Depinde de noi acest lucru si este nevoie urgenta de a lua o hotarare de actionare unitara a intregii miscari sindicale, mai ales din invatamant.
Clasa politica e obligata sa depuna o motiune de cenzura pentru ca Guvernul BOC sa plece. Noi suntem obligati sa reactionam unitari intr.un numar cat mai mare.

15 comentarii:

  1. Liviu, tu nu vezi ca nu ai cu cine sa te unesti?Eu nu l-am mai vazut pe Marius Nistor nici macar la televizor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daniel..nu conteaza el..conteaza ca in fiecare unitate scoalara sa se realizeze aceasta nire si sa resim sa oprim nenorocirea

    RăspundețiȘtergere
  3. Si cum s-ar putea realiza unirea ace4asta daca in scoala in care lucrez eu domnul director ne-a scos pe toti din sindicat?Ne-am trezit ca nu ni se mai opreste cotizatia de membru si cand am intrebat ne-a raspuns secretara (care-i tinuta cu pile pe acel post si-i totodata mana dreapta a domnului director)ca nu accepta programul de calculator ca sa fie opriti banii pentru sindicat.Iar al nostru reprezentat sindical nu zice absolut nimic desi eu i-am spus clar ca nu programul este de vina...Pur si simplu nu are nicio treaba pentru ca nu8 vrea sa-l supere pe domnul director...

    RăspundețiȘtergere
  4. Oricum, Marius Nistor era numai cu iesitul la televizor si nici nu mai avea timp de altceva. Probabil ca acum isi foloseste timpul pentru a-si mai dinamiza secretarele (liderii lui de sindicat). Dar problema unitatii, a solidaritatii se pune la nivelul salariatilor din invatamant; sindicalisti si nesindicalisti, feseleisti-fenisti-spiruharisti. Salariatii isi pierd dreptul de a fi reprezentati si aparati. Ei trebuie sa se solidarizeze cu orice se revolta impotriva acestui mars catre dictatura totala, inclusiv cu cei din alte sectoare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Adriana, sesizati-l direct pe liderul judetean. Desigur, este o minciuna. Este caz penal.

    RăspundețiȘtergere
  6. Fceti plangere penala directorului respectiv pentru ca refuza sa opreasca si sa vireze cotizaria pentru sindicat. Dupa ce va lua amenda respectiva o sa-i treaca de sicane.
    Si aveti si voi "coloana vertebrala", luati atitudine, pana la urma este un biet director manjit de portocaliu pana-n varful unghiilor. Peste un an si jumatate cel tarziu o sa stea cu degetele in gura poate le decoloreaza. Amintiti-i in fiecare zi ca numaratoarea inversa a inceput pentru el.

    RăspundețiȘtergere
  7. Luati exemplul celor de la Suceava, care au iesit in strada chiar si atunci cand liderii de sindicat au anulat mitingul preconizat. Am trecut peste lideri si ne-am cerut drepturile. Noi nu suntem dispusi sa ne pierdem drepturile castigate, chiar daca ceilalti colegi din tara ne vor micsorarea salariilor, pe motivul ca ei nu au hotarari judecatoresti. NOI v-am deschis calea, voi urmati-ne si VOM AJUNGE DEPARTE.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce tot ii trageti cu plangerile penale impotriva directorilorr.....va spun ca personal am facut doua pana acum si nu s-a intamplat nimic,nu-i intreaba nimeni nimic,ca asa spune partidul.Nu-i speriem ,pt.ca stiu mai bine ca noi ca sunt aparati.Ar trebui sa fim in strada,nu in alta parte.Doar asa putem face ceva.Eu nu mai iau nici un bani pe statul de plata,fiind executata silit de banca si nu intereseaza pe nimeni ca mor de foame cu un copil de 5 ani.Singura mea solutie este sa plec din tara,pt.ca nimeni nu ma apara si am hot.def.si irev.si pe 221,si pe 25% concediu odihna si pe contestatia la execut.silita facuta de unitate.Si ce rezolv cu ele,nu intereseaza pe nimeni iar eu nu am ce da copilului de mancare.Va rog,care aveti rude in alte tari ,ajutati-ma sa-mi gasesc un loc de munca,nu conteaza unde,pt.ca sunt disperata si daca nu fac asta probabil o sa-mi pun funia de gat.....din cauza invatamantului pe care il slujesc de 21 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am vazut noile grile din proiectul legii de salarizare, pai la mine incadrarea scade de la 1383 la 1193
    aproape 200 Ron. Am intepenit cand am vazut. Parca era vorba de plafonare, fratilor astia iar ne baga mana-n buzunar. Mentionez ca nu-s cu reincadrarea castigata potrivit legii 330 coroborata cu L221.
    E posibil?

    RăspundețiȘtergere
  10. Doamne fereste!
    Calmati-va doamna!
    Ce pot sa spun... si eu am o senzatie de lehamite, am impresia ca nu vom mai scapa de astia niciodata... si mi-e sila de tupeul cu care vin pe la televiziuni si toarna minciuni si neaga realitatea... daca as avea bani, cred ca mi-as cumpara cate un televizor in fiecare zi, pentru ca-mi vine sa sparg televizorul cand ii vad pe astia... asa, doar mut pe alt canal...

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu numai ca liderul de sindicat "reprezentativ" poate sa fie invitat la sedintele C.A. dar vor disparea sindicate, poate sa dispara chiar si posibilitatea de a obtine reprezentativitatea sindicala din unele scoli; greutatea actiunilor sindicale va cadea pe liderii din scoli; un sindicat dintr-o scoala nu va putea sa sustina financiar un proces la litigii de munca etc. Sunt foarte multe capcane care vor bloca, pur si simplu, posibilitatea de a actiona sindical. Singura solutie: inc-o revolutie!

    RăspundețiȘtergere
  12. Pt Vasile...
    Scade incadrarea,dar nu se mai opereaza reducerea la brut. Suma neta va ramane neschimbata.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ştie cineva când vor intra în vigoare acste 2 legi?

    RăspundețiȘtergere
  14. Trebuie sa ne organizam. Mai intai sa restabilim un canal de comunicare prin care sa ne putem trimite documente, link-uri, etc. Daca nu suntem informati suntem ca si inexistenti. Noi cei de la Suceava suntem hotarati sa mergem pana la capat (plangeri penale, blocare an scolar). Probabil ca si cei de la Botosani. Daca avem sustinere din tara putem reusi. Poate e bine ca prin intermediul domnului Liviu Pop ne putem da adresele de mail sa ne putem tine la curent cu ce se intampla in fiecare judet. Ati vazut ca nu degeaba am scris atata "amar" (si la propriu si la figurat) de pagini pe forumul desfiintat. Nu i-au lasat indiferenti pe cei din minister (si nu numai). Forumul era "urmarit" de mult mai multa lume. Numai ca ei prefera sa nu auda si sa nu vada realitatea, decat sa faca ceva constructiv.

    RăspundețiȘtergere
  15. Cred ca am inteles bine ca in acest "Cod" exista ticalosii supreme. Nici mai mult, nici mai putin decat desfiintarea sindicatelor, a federatiilor si a confederatiilor sindicale pentru o anumita perioada de timp. A disparut acea prevedere potrivit careia sindicatele primare se puteau organiza si pe grupuri de unitati din acelasi domeniu. Se pot organiza numai la nivelul fiecarui angajator. Deci sindicatele judetene/zonale/teritoriale vor disparea prin efectul legii. Pe cale de consecinta, vor disparea federatiile si confederatiile existente. Va trebui sa se organizeze sindicat in fiecare institutie scolara cu personalitate juridica. Toate aceste minisindicate vor trebui sa se inregistreze, apoi sa formeze federatii. Federatiile, pentru a putea comunica cu sindicatele (de ordinul miilor) vor trebui sa le organizeze in uniuni sindicale teritoriale. In acelasi timp, vor trebui sa formeze confederatii. Cam un an si jumatate cat se vor reorganiza sindicatele, acest guvern va avea parte de pace. Exact pana la alegerile din 2012. Cum putem bloca acest demers? Greva generala.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare