3 apr. 2011

Proiect Lege salarizare invatamant

Am postat AICI proeictul legii care va face salarizarea in invatamant
Fara comentarii deocamdata
Pana nu ne vom trezi, sarabanda angajarii raspunderii va continua din partea guvernantilor

12 comentarii:

  1. Domnule Pop,
    Daca aplica aceasta aberatie ,salariile noastre se vor micsoara drastic.
    Este trist si amarnic ce se intampla!
    Ce este de facut?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Este foarte interesant ca doar funeriu (scris intentionat cu litera mica) a semnat initiativa legislativa. Pe document nu am vazut semnatura de aviz juridic a ministrului justitiei.
    Alta chestiune interesanta este ca in acest mod nu mai functionam in interiorul legii salarizarii unitare. Probabil ca in curand si alte domenii se vor desprinde in acelasi mod iar legea amintita va deveni un mare nimic.

    RăspundețiȘtergere
  3. MD-afiliat FSLI03.04.2011, 14:36

    Daca se micsoreaza salariile fara respectarea art 17, art 40alin(2)litc),art 41, art. 154 alin(1) Codul muncii(cel nou va intra in vigoare la 30 aprilie!!! si ramane de vazut daca modifica art. de mai sus), coroborat cu art 11, art 20 din Constitutia Romaniei si jurisprudenta CEDO(in sensul tratarii salariilor ca bunuri) si in lipsa actelor aditionale la C.I.M.(contract intre doua parti angajator si angajat fara amestecarea a tertelor parti - guvenul,etc..)

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Va recomand sa evitati "tentatia" de a semna act aditional la C.I.M.(chiar daca in anumite "zone" presiunea este imensa)
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    este o micsorare unilaterala a salariului de catre angajator
    ----------------------------------
    Concluzia - Aplicabila
    1.Dati in judecata prin intermediul sindicatelor

    Daca sindicatul din scoala nu reactioneaza in timp util duceti-va d-stra la lider si anuntati intentia(eventual in lipsa de rezultate uniti-va 50%+1 si schimbati liderul daca e de rea credinta)
    ---------------------------------
    Concluzia - ce presupun ca nu va fi aplicata(motive se gasesc; le stiti si d-stra)

    2.Plangeri penale ale tuturor celor nedreptatiti prin intermediul sidicatului impotriva ordonatorilor(presiunea se transfera inapoi la cei de sus)
    ----------------------------------

    NU UITATI!

    UNITATEA ESTE SINGURA SOLUTIE CARE NE MAI SALVEAZA IN SITUATII CRITICE

    RăspundețiȘtergere
  4. si ei vor spune,invocand decizii ale curtii consttutioanle,..."in sectorul bugetar salariile se stabilesc prin lege,si oricand angajatorul poate micsora drepturile salariale..."...

    RăspundețiȘtergere
  5. Articolul3 aliniatul (4) contine o MARE aberatie:"Perioadele in care personalul didactic s-a aflat in concediu fara plata ... , sau in concediul pentru cresterea copilului invarsta de pana la 2 ani.... Aceste perioade nu constituie vechime efectiva in invatamant !
    Salariile de incdrare sunt raportate la vechimea in invatamant !

    Daca am 2 copii, am beneficiat pentru fiecare de cate 1 an concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului (in total 2 ani) desi aceasta perioada este considerata vechime in munca , nu este considerata vechime in invatamant - deci venituri mai mici.
    Morala: fara copii sau fara concediu de crestere si ingrijire a copilului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Puteti sa dati si exemple in privinta modificarii salariilor? Daca discutam cu colegii macar sa avem informatii in privinta modificarii salariilor.

    RăspundețiȘtergere
  7. salariile nu se vor micsora,vor ramane la fel.

    RăspundețiȘtergere
  8. MD-afiliat FSLI03.04.2011, 16:53

    Ptr kablu :
    1. Persoanele care au castigat prin hot. jud. marirea de 33% si s-a pus in aplicare inainte de OUG 71/2009 vor avea salariile micsorate

    2. Pentru ceilalti salariul s-a micsorat deja prin taierea cu 25%(cresterea de 15% este reala de doar 7%, restul reprezentand al 13-lea salariu cf. art 8 - Legea 285/2010)

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi doresc si eu o tara in care lucrurile sa se aseze odata , sa putem trasa directia clara a unui viitor spre care sa ne indreptam atentia. In caz contrar o sa ramanem permanent in criza, si nu economica, ci una fundamentala legata de OM.

    RăspundețiȘtergere
  10. spre rusinea mea...semnez dascal04.04.2011, 14:04

    Inca o dovada clara ca soarta noastra este pe mainile unor incompetenti...Cine a citit acest proiect de lege poate sesiza usor greselile de exprimere, propozitii care nu spun nimik...incepute si neterminate...Doamne cata lipsa de dispret pentru o tara intreaga...Nu stiu cu ce arme ar trebui sa luptam imoptriva acestor...of... haideti sa iesim in strada oameni buni ...altceva nu ne ramane de facut...pana se organizeaza sindicatele...Totul in tara asta e o bataie de joc!
    Iesim in strada!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Domnule Pop, de ce nu le aratati ca 90% din cadrele didactice din tara au hotarari definitive, executorii si irevocabile, dar nimeni nu le pune in aplicare. Bravo celor de la Buzau, Suceava, Botosani, am inteles ca si cativa de la Arad!Noi? Suntem lasi sau mai marii nostri nu au nicio grija fata de dascali.

    RăspundețiȘtergere
  12. AM NASCUT DOI COPII UNUL IN 2002,ALTUL IN 2004 DECI AM STAT 4 ANI CU CEI 2 COPIII IN MATERNITATE .MENTIONEZ CA AM 8 ANI VECHIME IN INVATAMINT FARA ANII DE MATERNITATE SI DEFINITIVAT . AS VREA SA STIU DACA ANII DE MATERNITATE SUNT ANI VECHIME IN INVATAMINT SI IN CE TRANSE DE VECHIME SUNT? VA MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere

Postări populare