4 apr. 2011

L 221 trebuie aplicata

Inalta Curte de Casatie si Justitie spune:
Decizia nr. 3 în dosarul nr. 2/2011.
Admite recursurile în interesul legii formulate de Colegiul de Conducere al Curţii de Apel Galaţi şi de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi, în consecinţă:
Ca efect al deciziilor Curţii Constituţionale prin care au fost declarate neconstituţionale Ordonanţele de Urgenţă ale Guvernului nr.136/2008, nr.151/2008 şi nr.1/2009, dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr.15/2008, astfel cum a fost aprobată şi modificată prin Legea nr.221/2008, constituie temei legal pentru diferenţa dintre drepturile salariale cuvenite funcţiilor didactice potrivit acestui act normativ şi drepturile salariale efectiv încasate, cu începere de la 1 octombrie 2008 şi până la data de 31 decembrie 2009.
Obligatorie, potrivit art.3307 alin.4 din Codul de procedură civilă.
            Pronunţată, în şedinţă publică, azi 4 aprilie 2011. 

TREBUIE SA AĂARA IN MONITORUL OFICIAL SI E CAT SE POATE DE CLAR CA SALARIILE TREBUIE MAJORATE CU 33%. 
ASTA PENTRU CA LEGEA SALARIZARII UNITARE (L330) SPUNE CAT SE POATE DE CLAR, CA LA 1 IAN 2010 SALARIILE NU POT FI MAI MICI DECAT IN 1 DECEMBRIE 2009.

Comunicatul AICI

14 comentarii:

  1. Sa dea Domnul asa sa fie. Si cu Ordonanta 113 cum ramane? Se respecta, nu? Cat priveste majorarea, de cand? Ca dupa cate se vede ca fac astia si cate le debiteaza mintea vor pune in aplicare ceea ce ziceti dumneavoastra in legatura cu prevederile Legii330..la Pastile cailor, ca astea ale noastre sunt mai aproape. Asteptam aparitia deciziei ICCJ in MO si vom vedea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar nu se spune nimic despre ordonantele 31 si 41 din 2009? Cred ca este inca ceatza. Sa vedem decizia integrala in M.O. Prea era sigur de el Funeriu aseara la TVR1 cu privirea la egalizarea salariilor la limita inferioara!.

    RăspundețiȘtergere
  3. In noua lege de plafonare a salariilor nu este prinsa majorarea de 5% prevazuta de OUG 66/2002, care s-a perpetuat in toate actele legislative de pana acum. Asa ca, au mai castigat ceva!

    RăspundețiȘtergere
  4. intr-un stat constitutional,si nu de drept cum e RO nu se poate asuma raspunderea impotriva unei legi a Parlamentului fara sa se incalce principiul separatiei puterilor...guvernul nu isi poate asuma raspunderea impotriva unei legi adoptate in Parlament...

    RăspundețiȘtergere
  5. ...asta inseamna ,pentru fiecare prof.,restante "salariale pe 2 ani"...cel putin...cand ii vom vedea?...cand vom avea curajul sa-i cerem in strada...

    RăspundețiȘtergere
  6. MD-afiliat FSLI05.04.2011, 15:58

    Cand vom fi uniti!
    Nu in vorbe, in fapte!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cine spunea ca liderii de sindicat dorm in papuci? Pentru toti aceia le spun (le reamintesc) ca recursul in interesul legii in legatura cu aplicarea unitara a Legii nr. 221/2008 a fost cerut Procurorului General al Romaniei de catre Curtea de Apel Galati in urma presiunilor facute de cele doua sindicate FSLI din judetul Galati, cu sprijinul concret, nemijlocit al liderilor FSLI. Argumentatia pro folosita de Procurorul General este in mare parte identica argumentatiei noastre din procesele pe care le-am avut. A fost un efort extrem. Repet: am spus aceste lucruri sa se stie ca nu dormim in papuci. Iar acum reiau indemnurile de mai sus: avem nevoie mai mult decat oricand de unitate, de solidaritate. Trebuie sa fortam guvernul prin unitate si solidaritate sa respecte legile, sa respecte deciziile judecatoresti, sa ne respecte si pe noi, cadrele didactice. Altfel, tot efortul nostru, al liderilor, se va duce iarasi de rapa.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce se va intampla cu noi, cei care din diverse ,,motive"( a se citi decizia directorului de a nu se pune rau cu inspectoratul!) nu am facut recurs la decizia favorabila obtinuta in instanta de aplicare a Legii nr. 221/2008, iar ,,liderul" din unitate s-a supus?

    RăspundețiȘtergere
  9. In primul rand schimbati-va "liderul" apoi inaintati imediat recursul respectiv.
    Daca directorul indrazneste sa va sicaneze, faceti-i plangere penala. Se "linistete" imediat. Apoi scuipati-l in fata, chiar daca-i post (pentru ortodoxi, pentru alte confesiuni poate ca nu conteaza).
    Apoi, discutati cu colegii d-voastra despre posibilitatea declansarii unei greve generale pe termen nelimitat incepand cu data de 14 aprilie, pentru a putea face greva 45 de zile lucratoare si a ingheta anul scolar. Data de mai sus este data limita pana la care poate fi declansata o astfel de greva. Daca in 15 aprilie nu suntem in greva generala nu mai are rost s-o declansam, nu va mai avea efect.
    La foarte multe scoli nu mai sunt bani pentru luna mai. Aceste salarii vor trebui sa fie platite pe 10 iunie. Cand o sa observe ca nu sunt bani pentru salarii va fi deja prea tarziu, anul scolar se va fi incheiat. Nu uitati si de proiectul de lege care a trecut de senat si care prevede ca in perioada examenelor nationale sunt interzise miscarile de protest. Pana o supunem(contestam) deciziei Curtii Constitutionale vacanta s-a dus si incepe noul an scolar.
    Asa ca, actionati imediat!
    Daca nu....nu stim ce se va intampla nici cu d-voastra, nici cu intreg invatamantul romanesc....

    RăspundețiȘtergere
  10. Lavinia, e ceva neclar in ceea ce spui. Daca aveti decizie favorabila, nu voi trebuia sa faceti recurs. Eventual, scoala putea sa faca recurs. Sau consiliul local. Cred ca e vorba de punerea in aplicare a deciziei dar nu poate fi consecinta unei intelegeri intre director si inspectorat ci e consecinta faptului ca ordonatorul principal de credite nu a dat banii sau finantele nu au avizat statul de plata. Solicita relatii de la lider sau cauta juristul sindicatului care te poate lamuri. Dupa aceea stabilim vinovatul si actionam in consecinta. In orice situatie, cred ca e nevoie sa ajungem la greva generala pentru ca boc stie sa se invarta bine pe calcaie. Stie sa iuteasca pasul, stie sa fuga.

    RăspundețiȘtergere
  11. Fratilor,oricum nu vedem nimic.Singura solutie e greva generala si cat mai repede.Decat umiliti si morti de foame,mai bine in greva ,fara bani,dar demni.Unde va este spiritul de romani?Ce mai asteptam?Pe mine deja ma da banca afara din casa din cauza ratelor neplatite,mai urmeaza sa-mi moara si copilul de 5 ani de foame si pentru ce mai stau in invatamant de 21 de ani? LA GREVA......

    RăspundețiȘtergere
  12. Din pacate in majoritatea scolilor din tara domneste o frica teribila care deriva din ignoranta multora dintre noi. Un om neinformat este foarte usor de influentat negativ. Atat timp cat nu ne vom cunoaste drepturile nu vom putea invata nici cum sa le aparam.
    Guvernantii (si cei din trecut dar mai cu seama cei actuali) stiu perfect acest lucru si se folosesc de slabiciunile noastre.
    Dupa parerea mea, in acest moment, singurul motiv corect pentru declansarea unei greve generale este nerespectarea de catre guvernanti a legilor tarii. Motivul salariilor in invatamant trebuie sa fie pe ultimul loc in lista de revendicari.
    Poate ca in acest mod vom putea atrage de partea noastra si alte categorii sociale.
    Tara asta ar trebui sa fie paralizata de proteste daca oamenii ar fi constienti de "deriva" actualei guvernari.
    Ceea ce se intampla la noi este mai aproape de "dictatura" sovietica decat de democratiile occidentale.
    Acolo este de neconceput asa ceva.
    Si daca nu vom actiona acum, copiii nostri ne vor acuza de non-combat si dupa ce vom fi murit.
    Iar daca nu actionam acum si viitoarea guvernare va proceda la fel ca si aceasta, uitand de "protestele" vehemente pe care le afiseaza acum.
    Cred ca au fost si sunt total ineficiente protestele civilizate de pana acum. Poate ca este cazul sa-i tratam cu mai putina finete pe acesti ....nici nu stiu cum sa le mai spun...pana la urma prosti guvernanti pe care ii avem.

    RăspundețiȘtergere
  13. Bun, suntem in mare parte hotarati asupra unei greve generale pe termen nelimitat. Cum facem sa ne coalizam? Cum luam o asemenea decizie? Cand hotaram sa facem referendum in toate scolile? Care dintre liderii nostri preia initiativa de a aduna listele cu semnaturi in cel mai scurt timp posibil?
    Cum sa popularizam intentia noastra de a intra in greva generala?
    Caile de comunicare intre unitati si organizatiile judetene sunt in acest moment foarte limitate si greoaie.
    Avem la dispozitie internetul, o cale extrem de rapida pentru comunicare. De ce nu o folosim?
    La nivelul federatiei si poate chiar la nivelul organizatiilor judetene, trebuie creata o legatura "la vedere" prin care fiecare unitate scolara sa poata trimite listele cu semnaturi privind greva generala si sa poata vedea si optiunile celorlalti. In cinci zile am sti exact care este starea de spirit in teritoriu si s-ar putea decide in consecinta.
    Ce sa mai asteptam? Ce credeti ca ni se va oferi? Intentiile guvernantilor sunt cat se poate de clare. Trebuie demarata imediat aceasta actiune pentru a sti exact unde ne situam. Discutiile interminabile nu vor da niciun rezultat.
    Deci? Cum am putea face acest lucru?
    Federatiile au cu siguranta colaborari cu specialisti in IT si pot deschide un link unde sa poata fi trimise toate listele cu semnaturi. Link-ul poate fi usor popularizat prin intermediul organizatiilor judetene si operatiunea de centralizare a respectivelor liste se poate face rapid, pe judete. Nu ar lua mai mult de 5 zile. Pana saptamana viitoare am avea situatia exacta din teritoriu.
    Asta este opinia mea. Poate mai sunt si alte idei, nu stiu...dar stiu ca sigur trebuie sa facem ceva si asta cat mai urgent. Altfel o sa ne ia valul.....

    RăspundețiȘtergere
  14. Dati clik pe icognito1....poate o sa vi se para interesant...

    RăspundețiȘtergere

Postări populare