22 nov. 2010

Plata diminuării normei cu 2 ore

Vă reamintim că învăţătorii, educatoarele, institutorii, profesorii pentru învăţământul preşcolar şi primar, cu o vechime efectivă peste 25 de ani în învăţământ şi gradul didactic I beneficiază de o reducere cu 2 ore a numărului de ore ce urmează a fi efectuate, din planul cadru de învăţământ al clasei respective. Sumele necesare se vor cuprinde, în vederea fundamentării cheltuielilor de personal, la fonduri pentru “plata cu ora”. Aceste precizări se află în adresa MECTS nr.560 / 15.03.2010 înaintată inspectoratelor şcolare, document ataşat
AICI

14 comentarii:

  1. Va rog sa trimiteti aceasta adresa si la FSLI NEAMT, domnului Gabriel Plosca, care si-a permis sa incheie comisie paritara cu ISJ Neamt in martie 2010, incadrand invatatorii ILEGAL pe 16 ore !!
    Toti invatatorii din Neamt cu 25 ani vechime si gr. I sunt incadrati pe 16 ore !! In 2007 FSLI Neamt a castigat un proces prin care invatatorilor li s-au platit din urma, de pe 3 ani, cate 2 ore in plus (diferenta de 2 ore de la 18 la 16 !), la fel si profesorilor !! Hotararea judecatoreasca se refera si la viitorii invatatori care vor implini 25 de ani vechime si au gr. I !!!!!! FSLI Neamt a interpretat ERONAT hotararea judecatoreasca (motivand ca s-au judecat pe NUMAR DE ORE !!!!!!)si a incadrat invatatorul la fel ca pe profesori, pe 16 ore !!
    VRETI SA STRIG, SA URLU PE ACEST FORUM CA SA MA AUZITI DE NEDREPTATEA PE CARE A FACUT-O SINDICATUL DIN NEAMT !!
    S-a mai scris si de catre altii despre acest aspect ! SI NU ATI RASPUNS ! DE CE ?
    CE FACETI D-VOASTRA IN CALITATE DE LIDER FSLI la nivel national cand sindicatul judetean incalca drepturile invatatorilor ??
    AJUTATI-NE !! Nu avem cu cine discuta de la FSLI Neamt !! O tin pe a lor: invatatorii cu gradul I si 25 ani vechime incadrati pe 16 ore !!! educatoarelor cu 25 de ani vechime, gr. I li se platesc 2 ore in plus la plata cu ora PENTRU CA SUNT INCADRATE PE 25 DE ORE !!!!!
    Dati telefon in Neamt oricarei educatoare si oricarui invatator si va veti convinge ca am DREPTATE !!!! Invatatorii din Neamt cu 25 de ani vechime si gr. I mai predau si ed. fizica .... ore care nu se platesc !!!!
    AJUTATI- NE !!! Sa scapam de aceasta NEDREPTATE din NEAMT !!!!
    SA DAM DIN NOU IN JUDECATA ???? Dar este hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila din 2007 exact pe acest aspect !
    Trimiteti in Neamt aceasta adresa !Sa o vada si domnul Gabriel Plosca ! Cereti FSLI Neamt sa schimbe comisia paritara ILEGALA !!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. si la mine in jduet sunt multi directori care nu respecta aceasta adresa
    de aceea acuma o sa incep si procesul cu aceatsa speta numai sa finalizez cele cateva sute de doasre pe care SLIMM le are pe rol

    RăspundețiȘtergere
  3. O, ce frumos ! Sunt curios daca sindicatul nemtean va trimite e-mail-uri scolilor cu adresa pe care ati postat-o ! De regula, ce transmiteti in scris, sindicalistul - sef nemtean transmite mai departe! Oare, va indrazni sa trimita directorilor de scoli aceasta adresa ? Intrebati-l, domnule Pop, pe dl Plosca, daca are curajul de a transmite adresa d-voastra scolilor nemtene! Sa vedem daca se spala de rusinea semnarii comisiei paritare despre care a vorbit dl Mihai !

    RăspundețiȘtergere
  4. pentru asta numai directorii sunt de vina...."cum sa i platesc eu unui invatator doua ore?"......merita dosar penal pentru asta!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. si liderii se tem....de restrangere de activitate,de exemplu....abia ii asteapta directoriii sa i bage in restrangere

    RăspundețiȘtergere
  6. Domnule Pop, nu ati inteles !!
    Cunosc cel putin doi directori nemteni care si-au platit invatatorii cu gr. I si 25 de ani vechime, cele 2 ore, in regim de plata cu ora, indiferent de numarul de ore pe care l-au avut la clasa ! (practic, au respectat aceasta Adresa)
    Acesti directori au incetat sa-si mai plateasca invatatorii din cauza comisiei paritare semnate de dl. Plosca cu ISJ Neamt in martie 2010, exact cand a aparut si aceasta Adresa (probabil ca au ascuns-o)!!! Ca atare, directorii pe care ii cunosc au respectat Statutul cadrelor didactice, dar si Hotararea judecatoreasca din 2007 ! Acesti directorii AU FOST CORECTI ! Comisia paritara incheiata a incalcat Statutul cadrelor didactice, incalca in prezent si Adresa pe care ati postat-o !!!! Buba e comisia paritara pe care directorul e obligat sa o respecte si prin care invatatorul e incadrat pe 16 ore !! Acum, ati inteles ? Daca e de dat in judecata, in Neamt trebuie sa actionam in instanta SINDICATUL, si pe dl Plosca, care a semnat Comisia paritara, care contine prevederi ILEGALE !
    Vina pentru nerespectarea Adresei pe care ati postat-o o poarta insusi SINDICATUL ! Cereti sindicatului nemtean comisia paritara din martie 2010, va veti convinge singur ! Sindicatul a incalcat drepturile invatatorului !

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu poate o comisie paritara sa anuleze un drept salarial in sectorul bugetar!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. D-le Pop,in scoala noastra din judetul Maramures,in acest an scolar,directorul nostru ne-a obligat pe invatatorii cu peste 25 ani vechime si gradul didactic I,sa facem si orele de educatie fizica fara a ni se plati la plata cu ora! Ne-a spus ca asa i s-a cerut de la ISJMM. E legal?

    RăspundețiȘtergere
  9. Tot din MM.Pai,am inteles ca la reducerea normei didactice trebuie platite cele doua ore,nemaivorbind de orele de educatie fizica pe care suntem obligati sa le facem!Inteleg eu bine? Ar trebui platite 4(patru)ore pe saptamana la plata cu ora?

    RăspundețiȘtergere
  10. ar fi bine ca Liviu Pop sa afiseze tot cadrul legal pe acest subiect...art. din Statut,ordin de ministru,circulare.etc CA SA NE AJUTE

    RăspundețiȘtergere
  11. Educatoarelor de la fosta Sc. cu Cls I-VIII nr.10, actuala "Nicu albu" Piatra Neamt nu s-au platit cele 2 ore suplimentare de la 1 septembrie 2009!!!Am facut sesizare la FSLI Neamt si asteptam!!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. @ Liviu …sie un sunt curoos cati dintre cei din Neamt au sunat sau fost in audienta la FSLI NEamt. Personal am vorbit cu domnul Plosca si asteapta din partea dvs acest lucru, mai ales ca la nivelul judetului exista si o sentinta pe tema acestei spete. Cred ca inainte de a critica si analiza trebuie sa ajungeti si la sindicatul judetan. E datoria fiecarui membru sa primeasca sis a acorde informatiile catre sindicatul judetean, cum e si datoria sindicatului judetean sa o faca. Fara comunicare nu exista progress.

    @ Mihai …cred ca art trebui sa luati lkegatura cu sindicatul judetean inainte de a va arunca in afirmatii si cu siguranta acolo daca sunt sau nu inculcate aceste drepturi.
    Daca nu aveti datele de contact ale FSLI Neamt reveniti va rog.

    @ Anonimi...MACAR UN NUME..CHIAR FICTIV PENTRU A PRIMI UN RASPUNS

    RăspundețiȘtergere
  13. La Scoala "Nicu Albu" Piatra Neamt au inceput sa ne plateasca cele 2 ore, restanat de la 1 septembrie 2009, diminuat cu 25 %. Este legal?
    Va multumim!

    RăspundețiȘtergere
  14. @ adelina...daca aveti proces castigat da

    RăspundețiȘtergere

Postări populare