20 sept. 2009

Diversionistul Cătălin Croitoru recidivează!

Printre invitaţii care au participat la emisiunea „Realitatea zilei” din data de 18.09.2009, s-a numărat şi preşedintele din umbră al Federaţiei Educaţiei Naţionale, deputatul PD-L Cătălin Croitoru.

După ce moderatorul emisiunii, Răzvan Dumitrescu, a dat citire unui comunicat al F.S.L.I., în care s-a semnalat, printre altele, că odata cu intrarea în vigoare a Legii cadru privind salarizarea unitară, veniturile salariale ale personalului din învăţământ se diminuează în perioada următoare cu peste 45%, Cătălin Croitoru pus să comenteze acest comunicat, a făcut afirmaţii scabroase şi diversioniste la adresa federaţiei noastre. „Atunci când la Ministerul Educaţiei s-a discutat problema celor 10 zile libere neplătite, reprezentanţii F.S.L.I. au fost de acord cu diminuarea sau reducerea unor sporuri”, a afirmat halucinant Cătălin Croitoru.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ reaminteşte membrilor săi de sindicat că, la începutul lunii septembrie, Federaţia Educaţiei Naţionale, prin vocea secretarului general Constantin Ciosu, pentru a-şi demonstra obedienţa faţă de Guvernul Boc, a acceptat acordarea a 10 zile libere fără plată pentru salariaţii din învăţământ, propunând amânarea începerii anului şcolar cu două săptămâni.

De asemena, federaţia noastră reaminteşte salariaţiilor din învăţământ că, atunci când ministrul educaţiei a propus diminuarea cheltuielilor de personal cu 15,5% lunar, pentru perioada septembrie- noiembrie 2009, prin reducerea cu 50% a sporurilor prevăzute de lege, reprezentanţii federaţiilor sindicale au respins categoric această soluţie, argumentând ca o astfel de măsură ar fi ilegală.

Este suspect şi surprinzător faptul că domnul deputat Cătălin Croitoru, vicepreşedinte al Comisiei de Învăţământ din Camera Deputaţilor, un „profesionist” şi un „vehement” apărător al drepturilor membrilor de sindicat , cel care în campania electorală pentru alegerile parlamentare din anul 2008 clama: „dacă ajung parlamentar, nu voi accepta ca Parlamentul să elaboreze legi proaste şi interpretabile pentru educaţie”, a analizat atât de superficial proiectele legilor pentru care Guvernul Boc şi-a angajat răspunderea în Parlamentul României. Dacă studia interesat proiectele acestor legi, ar fi constatat,printre alte nedreptaţi, lacune şi inadvertenţe, că la 3 zile de la publicarea in Monitorul Oficial a Legii cadru privind salarizarea unitară, toate sporurile prevăzute de Legea nr. 128/1997, se anulează.

Ghinionul domnului Cătălin Croitoru este că membrii F.S.L.I. sunt oameni inteligenţi, care nu pot fi manipulaţi uşor.

Este surprinzător faptul că mai există oameni, puţini ce-i drept, care mai au încredere într-un pesonaj cu un comportament atât de abject.

BIROUL OPERATIV AL F.S.L.I.

Bucureşti,

20 septembrie 2009

9 comentarii:

  1. toate bune si frumoas, ne certam intre noi, dam vina unul e altul.
    intre timp "abramburica" ne face praf.
    Suntem satuli de aceste certri,neintelgeri. Sunteti acolo sa ne aprati drepturile!
    Fiind membru FSLI vreau sa vad actuni concrete nu ce zice unu si altul...
    cand ii intrebati pemembrii sindicatului ce dorsc sa faca?
    dupa 1 ianuarie?
    Excepie face in ou maramresul,unde se misca ceva.
    ca la mine in cluj, in afaa de se repeta ce se zice de la centru ,sindicatul este priete foarte bun cu cel de la isj....

    RăspundețiȘtergere
  2. Liviu, legea salarizarii unitare intra in vigoare la 1 ianuarie 2010. Atunci se abroga articolele din Statutul personalului didactic care prevad acordarea sporurilor. In baza carui act normativ pierdem aceste sporuri pe cele 3 luni care au mai ramas pana la sfarsitul anului?

    RăspundețiȘtergere
  3. Pierdusem din vedere faptul ca se precizeaza ca se abroga unele articole de la data publicarii in MO. Cand va fi publicata in MO? Poate ca niciodata.
    Ne meritam soarta. Avem ceea ce meritam. Imi pare rau ca am fost un fraier.

    RăspundețiȘtergere
  4. daniel
    asa cum aam scris pe blog la "Toate sporurile...." art 48 care intra in vigoare din 1 ian 2010 si 49 care intra in vigoare de la 3 zile de la publicare in MO

    RăspundețiȘtergere
  5. Intreb si eu , ca omul, VOM MAI AVEA DIN CE SA TRAIM DUPA CE VOM FI ACHITAT RATELE LA BANCI SI FACTURILE " ??? Ce-i bataia asta de joc ? Lor nu le spune nimeni ca ar fi cazul sa SE MAI SATURE ODATA ? Lacomia asta a lor va scoate oamenii in strada si FARA GREVA!!! Vor sari oamenii la bataie ... Asta vor? In '89 romanii n-au mai putut rabda si" MAMALIGA A EXPLODAT" , caci asa suntem noi : asteptam pana simtim ca plesnim si...GATA!

    RăspundețiȘtergere
  6. Apropo de prieteniile cu isj, noi, cei de la Constanta, ce sa mai spunem? La noi isj-ul doarme in pat cu liderul de sindicat.

    RăspundețiȘtergere
  7. de ce aproape toti care comenteaza sunt "anonimi"? de ce va e frica?

    RăspundețiȘtergere
  8. Are dreptate colegul de mai sus. In nenumarate randuri am spus ca la Constanta sindicatul nu face nimic, absolut nimic.

    RăspundețiȘtergere
  9. Chestiunea cu "facutul" este relativa
    Sunt lucuri de care depinde activitatea la nivelul judetului si sunt altele care depind de centru.
    Nu cred ca se poate spune ca un sindicatul de unitate, judetean sau national "nu face nimic" sau "face totul"
    exista loc de mai bine peste tot

    RăspundețiȘtergere

Postări populare