2 iun. 2012

Domnule Funeriu, ce aţi făcut cu tablourile?

         Clădirea în care îşi are sediul Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a fost construită în perioada 1896-1899, perioadă în care la conducerea Ministerului Instrucţiunii Publice s-au aflat Petru Poni, până în martie 1897, iar apoi Spiru Haret, până în martie 1899. Pe frontispiciul clădirii, care este declarată monument istoric,  se mai vede scris şi astăzi: Administraţia Casei Şcoalelor.  Istoria de peste 110 de ani a acestei clădiri impresionează pe oricine-i trece pragul. Peste tot, se simte apăsarea trecutului. Scările poartă parcă şi acum urmele paşilor unor mari personalităţi care, de la conducerea acestui minister, au slujit şcoala românească. Nu cu mult timp în urmă, exista în această instituţie, în sala de consiliu, lângă intrarea în biroul ministrului, şi o galerie de tablouri ale foştilor ministri. Prezenţa lor acolo era un modest omagiu adus acelora care au contribuit la dezvoltarea învăţământului românesc, în acelaşi timp,  ele reprezentând şi o pagină din istoria neamului.  Oricine are o cât de mică legătură cu domeniul învăţământului nu poate să facă abstracție de faptul că, în acest sediu, şi-au desfăşurat activitatea mari personalităţi ale ştiinţei şi culturii româneşti precum Spiru Haret, în perioada antebelică, Constantin Angelescu în perioada interbelică, Ilie G. Murgulescu, în perioada postbelică, Liviu Maior, Andrei Marga, Ecaterina Andronescu în perioada postcomunistă.  Realizările unora dintre aceşti miniştri ai învăţământului sunt de-a dreptul impresionante.
       Spiru Haret, în cele trei perioade când a fost ministru,  a înfiinţat primele grădiniţe de copii, a reorganizat  şcolile normale, introducând în cadrul lor lucrările practice, a creat Biblioteca pedagogică pentru a-i ajuta pe învăţători să se perfecţioneze,  a sprijinit editarea de cărţi şcolare, pe cheltuiala ministerului, pentru toate materiile de învăţământ, a reorganizat examenul de capacitate, înlăturând probele pur teoretice şi  introducând probe practice, a înfiinţat şcolile pentru adulţi, a creat cantinele şcolare, pentru copiii lipsiţi de mijloace materiale, a întemeiat turismul şcolar, prin faptul că a cerut  tuturor directorilor de licee, seminarii, şcoli normale şi şcoli de fete să organizeze excursii în timpul vacanţei, a organizat concursuri şcolare de oină şi a acordat educaţiei fizice o importanţă deosebită. Preocupat de starea materială a învăţătorilor, prin Casa Şcoalelor şi prin Casa de Credit, le-a dat acestora mijloace materiale să-şi construiască o stare materială decentă, iar prin lege le-a dat posibilitatea  să-şi cumpere pământ  şi astfel să devină gospodari şi fruntaşi ai satelor. În timpul ministeriatului său, au fost adoptate Legea pentru şcolile de copii mici (grădiniţele de copii) şi Legea învăţământului secundar şi superior, care a dat o formă modernă învăţământului românesc, înfiinţând cele două secţiuni ale claselor V-VIII,  modernă şi reală şi introducând certificatul de absolvire (bacalaureatul).
        Constantin Angelescu, în perioada interbelică, a continuat reformele lui Spiru Haret.  El a rămas în istoria învăţământului românesc nu doar ca autor a numeroase legi, ci şi prin contribuţia la edificarea bazei tehnico-materiale a sistemului de învăţământ. Pentru atingerea acestui scop, a făcut din construirea de localuri şcolare o problemă a statului român şi a pledat prin toate mijloacele pentru ideea că şcoala este de interes naţional. În perioadele când a fost ministru, s-au construit circa 12.000 de localuri de şcoli şi licee, iar pentru creşterea calităţii învăţământului primar a decis crearea, în fiecare an, a 2000-3000 de posturi de învăţători.  Totodată, a înfiinţat noi şcoli normale şi a urmărit selecţia severă a învăţătorilor.
        Legea învăţământului primar al statului şi normal primar din 1924 realiza unificarea învăţământului şi corelarea gratuităţii cu obligativitatea.  Învăţământul era organizat pe trepte şcolare:  grădiniţă (5-7 ani), curs primar elementar (7-12 ani), curs primar superior (12-16 ani) şi cursuri pentru adulţi, obligatorii  pentru cei care aveau şcoala primară neterminată. Prin această lege s-au înfiinţat şi şcoli speciale pentru copiii cu deficienţe.
    Legea pentru învăţământul secundar, adoptată în 1928, organiza învăţământul secundar astfel: învăţământul secundar teoretic (gimnazii şi licee teoretice), învăţământul normal (şcoli pentru învăţători), seminariile teologice, învăţământul industrial (gimnazii industriale, licee industriale şi şcoli speciale industriale), învăţământul comercial (gimnazii şi licee), învăţământul agricol, cu şcoli agricole de gradul I şi II şi şcoli de economie casnică de gradul I şi II pentru fete, care aparţineau Ministerului Agriculturii şi Domeniilor, învăţământul militar, cu opt ani de studii, organizat de Ministerul Apărării Naţionale.  Liceul, care avea 7 clase, cuprindea două cicluri: gimnazial (cu 3 ani) şi liceal (cu 4 ani). Se prevedea egalizarea condiţiilor de studiu pentru băieţi şi pentru fete, elaborarea programelor şcolare în funcție de nevoile de educație ale elevilor și de timpul necesar elevilor pentru învăţare, evaluarea elevilor prin examene la sfârşit de an, de admitere, de bacalaureat cu scop de control sau de selecţie pentru învăţământul superior.
        Ilie G. Murgulescu, în calitate de Ministru al Învăţământului între anii 1955-1956 și 1960-1963, nu a putut salva miile de dascăli epuraţi şi închişi, dar a anulat reducerea liceului, după model rusesc,  la 10 clase, a reînfiinţat liceele reale şi umaniste  de 11 şi apoi de 12 ani, a eliminat hegemonia limbii ruse şi a reintrodus limbile moderne (franceza, engleza), a reintrodus limba latină în şcoli, a desfiinţat sistemul de admitere la facultate pe bază de origine socială, a introdus bursele acordate de regiuni administrative sau de fabrici, pe locuri suplimentare faţă de cele aprobate prin plan de minister, a întărit competiţia profesională în şcoli şi facultăţi, unde numai cei mai merituoşi primeau burse.
      Marele iluminist francez Denis Diderot spunea ,,Nimic nu-i mai greu de iertat decât meritele altuia’’. Ce a făcut ministrul Daniel Petru Funeriu, văzând că nu poate să se ridice la înălţimea iluştrilor săi înaintaşi? A încercat să şteargă orice urmă a trecerii lor prin instituţie. Folosind pretextul reamenajării şi redecorării interioare, a luat de pe pereţi tablourile foştilor miniştri şi le-a ascuns. Gestul nu poate fi explicat şi este un atentat la istoria unei instituţii fundamentale a statului român. Aceşti corifei ai şcolii româneşti şi-au câştigat dreptul de a rămâne în conştiinţa urmaşilor şi în istoria neamului şi nimeni, nici măcar un ministru vremelnic, nu poate să decidă că locul lor nu ar fi acolo.

107 comentarii:

  1. funeriu este o nulitate, probabil nici ca si chimist, nu e vreo mare valoare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa inteleg ca au disparut toate tablurile?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toate tablourile au disparut. Pe pereti era istoria ministrilor educatiei.Acum nu mai exista nimic pe pereti.

      Ștergere
    2. Daca v-ati facut timp sa-l barfiti pe Funeriu ... cred ca n-ar strica sa-l "purecati" putin si pe dl Mang de care se parer ca ati uitat si care reprezinta prototipul universitarului parvenit prin frauda intelectuala si plagiat. Mi se pare mult mai relevant de cercetat cati universitari au urcat in ierarhie prin furt intelectual decat sa barfiti despre tablourile fostilor ministri ... care nu pare atat de complicat sa le aduceti din depozit si sa le montati la loc pe pereti. Respect ministrii valorosi ai educatiei dar nu ne mutati centrul de greutate de pe furtul intelectual pe absenta unor tablouri.

      Ștergere
    3. Furtul comis de Funeriu e totusi un furt de borfas ordinar. Pentru a plagia trebuie sa ai totusi ceva rafinament, cultura, documentare etc. Deci e o mare diferenta intre cei doi.

      Ștergere
    4. adevarul e ca trebuie sa fii si inteligent sa plagiezi pe cineva!!!mai bine taceai...parca ai fi pupincuristul de serviciu al USL.

      Ștergere
    5. Se vede de departe faptul ca v-ati comandat deja tabloul pentru "galeria ministrilor merituosi" , dar ati uitat ca sunteti interimar si sansa de a se petrece asa o minune e mica, cu toti pupicii dati pe la partid.Putina decenta n-ar strica nimanui.Poate era cazul sa va preocupe problemele reale ale invatamantului , in cazul in care le-ati constatat, din problematica propusa aici, nereiesind acest lucru.In ceea ce priveste furtul intelectual, vad ca e foarte usor acceptat de toti comentatorii, de unde si concluzia ca"cine se aseamana se aduna".Pacat!!!!!

      Ștergere
  3. Acum poate solicita M.E.C.T.S. recunoasterea dimplomelor ! Orice cetatean roman este OBLIGAT sa faca asta ! Asa impune statul roman .

    RăspundețiȘtergere
  4. Am aflat multe fapte depre foştii ministri ai învăţământului. Felicitări pentru acest lucru. Cred că ar fi bine de realizat, în timp, o lucrare despre activitatea foştilor ministri ai învăţământului. Este obligaţia noastră să ne cunoaştem trecutul.
    Toate cele bune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar fi interesanta si utila o astfel de lucrare. Au fost, de-a lungul timpului, la conducerea ministerului mari personalitati. Realizarile lor trebuie cunoscute.

      Ștergere
    2. Perfect de acord

      Ștergere
  5. Fara cuvinte....
    Domnule Ministru, credeti ca s-ar putea face ceva ca si munca coordonatorilor de proiecte si programe din scoli sa poata fi platita? Este incorect ca acesti oameni care isi petrec mai tot timpul prin scoala, care raspund de orice activitate ce se desfasoara (si in fata organelor de control:ISJ, ARACIP etc), care coordoneaza toate proiectele si programele (a nu se uita Scoala Altfel) sa nu beneficieze de un procent cat de mic la salariu; sa nu uitam ca pana acum catva timp, ei primeau acel salariu de merit (10%). Rog sa reflectati asupra celor expuse si poate veti rezolva aceasta nedreptate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule/ doamna,....coordonatorii de proiecte si programe din scoli sa puna fundul la treaba...nu numai sa-si insuseasca si sa centralizeze munca oamenilor scolii! Destul ca javrele sunt premiate la Galele Invatamantului Romanesc asa de ...... Stiu judete( un exemplu Bacau) in care primaria a oferit recompensa, fie ea si cu iz electoral, acelora care au initiat, coordonat proiecte viabile, sustenabile etc.Unde se vrea si exista respect fata de dascal ... se poate!

      Ștergere
    2. Pentru anul viitor, vom elabora regulamentul pentru sporurile care vor fi acordate personalului din invatamant.

      Ștergere
  6. Un asemenea om nu merita sa fie numit domn.

    Prioritatea zero a Guvernului USL, si obligatia lor morala si juridica, trebuie sa fie obligatoriu prinderea si judecarea genocizilor poporului roman, care au guvernat tara cu incompetenta, prostie si aroganata. Cei care au pus bazele unei neodicaturi de falsa dreapta. Judecati toi, in frunte cu presedintele Basescu, Funeriu, Udrea si ceilalti, pentru dicatura, atrocitatile si genocidul asupra pensionarilor si asupra poporului roman. Si pentru megahotiile practicate fara cap si fara scrupule.

    V. Oprea

    RăspundețiȘtergere
  7. D-L FUNERIU AR TREBUI, IN PRIMUL RAND, SA SI ECHIVALEZE STUDIILE, CA SA VEDEM SI NOI CAM CATE CLASE DE INVATAMANT ROMANESC ARE DUMNEALUI!!! NU CRED CA UN ASEMENEA GEST AR TREBUI LASAT NEPEDEPSIT ... CHIAR DACA SUNT UN BIET PROFESOR DE PROVINCIE, SUNT DE PARERE CA ACESTA A FOST "CANCERUL" INVATAMANTULUI ROMANESC...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primul rand ca pe net nu se scrie cu majuscule, intrucat se traduce ca un tipat continuu catre ceilalti participanti la discutii. Apoi, este cel putin tendentioasa cererea de echivalare a studiilor pt dl Funeriu, doar daca nu sunteti un consumator fervent al Antenei 3. Nu conteaza ca sunteti "un biet profesor de provincie" ... mai important mi s-ar parea sa aveti o exprimare eleganta si fara agresivitate ce pare imprumutata din media lui Voiculescu, fapt ce ma dezamageste pt ca aveam convingerea ca un profesor este capabil sa-si exprime propriile perceptii fara influenta manipulatoare a mediei.

      Ștergere
    2. asa este Funeriu a fost cancerul invatamantului romanesc,dar nu a fost singur , sufloarea Oana nazdravana i-a fost alaturi si ideile proaste din sistem au fost ale ei,ce a visat noaptea le-a aplicat peste zi, iar noi executam in regim de urgenta.

      Ștergere
  8. Si vreti sa ne convingeti,d-le Pop,ca fostul ministru Funeriu si le-a insusit? Mira-m-as! Nu-l cred in stare de asa ceva!Funeriu este,totusi,un intelectual de o calitate indiscutabila. Si apoi,ce sa faca cu ele? La ce-i sunt bune? Precis sunt asezate pe undeva,daca spuneti ca s-a renovat interiorul si,cu siguranta, vor iesi la iveala! Va sfatuiesc sa nu dati cu barda in a acuza!E sub demnitatea dumneavoastra!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu si le-a insusit, dar le-a depozitat undeva si le-a uitat acolo. Locul acelor tablouri era pe peretii de unde au fost luate.

      Ștergere
    2. Ancheta trebuie sa continue. In paralel cu masurile bune pe care le-ati luat si le veti lua de acum incolo, va rog sa nu neglijati si pedepsirea vinovatilor pentru dezastrul actual al invatamantului romanesc. Ne-am simti nedreptatiti daca ati face acest lucru. Ei trebuie sa plateasca, nu dati cu barda, dar a aplica legea e tocmai dovada demnitatii dumneavoastra.Fiecare din noi trebuie sa platim pentru faptele noastre.

      Ștergere
    3. Ma intereseaza sa reparam greselile si sa punem capat inechitatilor create de vechiul guvern. Nu pot sa fac totul dintr-o data. Am nevoie de timp si de sprijinul dv.

      Ștergere
    4. va rugam , nu uitati gradatiile de merit pentru did.auxiliar, nu suntem multi cred ca s-ar putea cu un mic efort bugetar.Multumim, si sa auzim de bine.

      Ștergere
  9. D-le ministru,
    Ce ziceti de faptul ca suma de bani datorata de catre statul roman si politicieni in egala masura, prin taierea salariilor care a fost esalonata si din care trebuia sa primim anul acesta 5% a fost si ewa impartita de catre scoala in 4 rate la 3 luni fiecare? Se intampla in jud. Mehedinti si poate si in tara. Corect?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In toata tara se intampla asa. Asa a decis vechiul guvern. Sa vedem ce putem face pentru anul viitor.

      Ștergere
  10. Victoria Bledea03.06.2012, 11:16

    Nu si le-a insusit... s-a simtit complexat vazandu-le in fiecare zi si stiind ca acesti oameni ilustri au contribuit , fiecare la timpul lor, la perfectionarea invatamantului romanesc, in timp ce el, in scurta perioada de conducere a ministerului a facut atat de mult rau.
    A stiut ca tabloul lui nu va ajunge niciodata langa celelalte!
    Foarte frumoasa prezentarea de mai sus!

    RăspundețiȘtergere
  11. Funeriu a distrus multe...
    Am coordonat multe proiecte in scoala iar colegii m-au ajutat foarte putin.... sunt comozi, nu au timp, nu sunt platiti...
    Ca urmare a proiectelor derulate, din acest an, liceul in care lucrez este Scoala Europeana. Mi-a facut placere sa antrenez elevii, sa le deschd portite pentru viitor. Acum, eu cu ce ma aleg?? Sunt in primul an de prelungire peste varsta de pensionare... am mai scris de cateva ori despre asta rugandu-va sa reconsiderati faptul ca acest drept a fost ras de Legea in vigoare ... de Funeriu... pierd si gradatia pentru care am muncit ani buni in urma. Este un premiu primit pe 5 ani! De ce se ia???? nici un premiu nu se ia dupa ce a fost dat!!!!
    Au raspuns tinerii la mesajele mele anterioare pe aceasta tema... sa le lasam locul... este loc destul, pentru toti. Sunt elevi, sunt catedre/norme destule. Oameni de calitate sa fie!!! Nu sunt multi cei care doresc sa se mentina in activitate... Chiar nu se poate studia si rezolva si acest aspect?? de ce nu dati ocazia sa fie evaluata munca celor care doresc sa mai ramana in sistem??? ne chemati si dvs anul viitor la plata cu ora? pe bani putini? va bazati pe faptul ca oamenii vor veni si pentru 2 lei??? cei care accepta asa ceva nu sunt de calitate...
    astept, in numele catorva profesori cu rezultate deosebite in cariera, pe parcursul a 35-37 de ani, raspunsul dvs
    stiu ca aveti multe probleme de rezolvat dar si aceasta este o problema....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ne straduim sa incurajam intrarea tinerilor in sistemul de invatamant romanesc. Vom face tot ceeace va fi posibil pentru a pastra in sistem oamenii valorosi. Pretuim experienta celor care au trudit zeci de ani la catedra si vom incerca sa-i pastram in sistem, acolo unde este posibil acest lucru.

      Ștergere
    2. Multumim ca ne-ati raspuns. Multumim mai ales pentru incurajare! Cum vedeti totusi rezolvarea? Dupa cum stiti, posturile noastre au fost afisate ca fiind libere... eu personal nu am semnat inca cererea de pensionare. Conform deciziei de mentinere in activitate peste varsta standard de pensionare, eu sunt in activitate pana la 31 august... ce solutie aveti la aceasta situatie?

      Ștergere
    3. felicitari pt tot ce ati facut pana acum dar nu uitati de propunerea unora dintre noi respectiv pensionarea celor care au peste 50 ani varsta si peste 30 ani vechime in munca si care vor sa se pensioneze pentru a lasa locuri pentru multimea de tineri care au invatat,au invatat si sunt nevoiti sa plece peste horare.multumim, si multa,multa putere de munca.

      Ștergere
  12. Pai dnu Funeriu a lasat pe pereti ceea ce dansul reprezinta, adica "nimic". Felicitari pentru ce faceti si pentru ca incercati din greu sa reparati greseli din trecut. Multumim si pt. reintroducerea pretransferului si detasarii, se cunoaste ca veniti din spatiul real al problemelor invatamantului romanesc.

    RăspundețiȘtergere
  13. Domnule Ministru,

    Avându-l ca exemplu pe cel care a fost Spiru Haret, faceţi o reparaţie morală şi materială învăţătorilor care au terminat facultatea după apariţia LEN şi nu sunt plătiţi ca profesori. Vă rog un răspuns concret pe această temă. Mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
  14. Bine ca va ocupati de tablouri... Sunt altele mult mai importante dar probabil ca nu va da voie Tonta si Ochi de peste fiert.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In cele doua saptamani de cand sunt in minister, m-am straduit sa rezolv cateva probleme urgente. In curand, vom rezolva si altele, care sunt acum in analiza directiilor din minister. Sigur ca nu vom putea rezolva,in timpul mandatului interimar, toate problemele importante din sistemul de invatamant romanesc. Aveti incredere ca sunt preocupat de indreptarea inechitatilor din sistem.

      Ștergere
    2. Felicitari pentru ceea ce ati realizat pana acum ! Mult succes si putere de munca in continuare!

      Ștergere
    3. Va propun ca in perioada imediat urmatoare sa facem o mobilizare generala in toate judetele in vederea organizarii unor dezbateri reale pe ceea ce trebuie schimbat sau imbunatatit in Legea educatiei nationale!
      Va uram succes in indreptarea inechitatilor din sistem si fruntea sus nu plecati urechea la micile rautati!

      Ștergere
    4. Constantin, si eu consider ca trebuie organizata o dezbatere publica pentru a vedea ce trebuie schimbat in LEN. Sunt convins ca si Liviu gandeste la fel ca noi. Dascalii, parintii trebuie sa-si manifeste opiniile in legatura cu ce trebuie pastrat si ce trebuie imbunatatit in continutul LEN.

      Ștergere
    5. D-le ministru, in Arges noua conducere ISJ numeste alti directori, cu trei zile inaintea declansarii examenului de bacalaureat. Inteleg ca politicul e la putere,dar,hm, e prea de tot. Suntem parinti, ce credeti despre scoala in care fiica d-vs a invatat ani de zile, iar acum ,in pragul ex. de maturitate apare un nou director numit politic? PNL-ul e la putere in Arges.Si inca ceva...Au fost numiti inspectori persoane care la prima selectie pentru Registrul Expertilor in Management Educational, au fost declarati respinsi...Asta ce va spune,dvs,care aveti fraiele ministerului in maini? Astept un raspuns.Va multumesc!

      Ștergere
  15. Domnule ministru ,daca vedeti acest mesaj postat aici este pentru faptul ca nu mai stiu ce sa fac,la cine sa mai apelez.V-au rugat si altii,va rog si eu ca in urmatoarea sedinta de guvern sa le aduceti la cunostinta colegilor problema multora dintre noi,si anume studiile neacreditate de la USH.Sper sa se finalizeze cat mai repede caci ne-a terminat psihic.Va rugam,sta in puterea dumneavoastra sa gasiti o solutie!
    Ioana M.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pare ca aceasta nu este o PROBLEMA.
      Problema noastra nu sunt tablourile, domnule ministru! Necazul nostru este ca avem niste diplome eliberate cu acordul Ministerului Educatiei, minister care nu le mai recunoaste dupa cativa ani. Macar nu ne spune nimeni ce trebuie sa facem pentru ca totul sa fie in regula!
      Inca speram ca problema noastra sa fie luata in calcul!

      Ștergere
    2. Domnule ministru ,
      Stiu ca cititi cu interes aceste postari si ma bucur enorm ca , in sfarsit , un ministru ne este prieten si se vrea apropiat haretistilor , dupa o serie de ministri care au accentuat sau intretinut raul facut de d-na Andronescu in 2009.Sunt ,in baza studiilor de la Spiru Haret , titular in invatamantul preuniversitar din 2009 , anul cand am terminat studiile de licenta . Nici anul trecut , nici anul acesta nu am putut sa sustin examenul de definitivat datorita lipsei diplomei de facto pe care universitatea nu a eliberat-o.Am castigat in procesul cu universitatea si ministerul pe fond si urmeaza a fi declarat si judecat recursul .Miniterul va face asta , bineinteles. Mai am doi ani si pierd titulatura daca nu sustin definitivatul .Procesul va mai dura destul , nmai ales ca s-a instituit o noua practica judiciara , in urma careia sunt trimise spre rejudecare procesele catre tribunale pe baza incompetentei materiale.Risc sa ratez o cariera didactica datorita unor lucruri pentru care nu sunt vinovat cu nimic.Ma uit in jur si vad absolventi de la alte universitati care au terminat tot la ID si culmea , nimeni nu a cerut sa acrediteze acea forma de invatamant pentru ca aveau acreditare la zi , colegi care sunt suplinitori , iar eu , imi voi pierde titulatura pentru ca am facut la Spiru Haret si nu in alta parte.Va rog sa imi raspundeti.E scandalos ce se intampla.Situatia mea nu este deloc singulara si mii de oameni va asteapta ca pe cineva care in sfarsit , se gandeste si la aproapele sau si il ajuta.Sa va pazeasca Dumnezeu si sa va indrume sa faceti dreptate.

      Ștergere
  16. Lasati-l pe Funeriu...Sa nu mai auzim in veci de el!Acum aveti probleme muuuult mai importante de rezolvat.
    V-am studiat ultimele aparitii la TV. Pareti usor timid, excesiv de amabil cu cei din jur...Atentie,sunt milioane de ochi atintiti asupra dvs.!Aceste lucruri pot sa induca privitorilor o usoara nesiguranta,lipsa de fermitate,nevoia de aprobare din partea celorlalti asupra a ceea ce doriti sa faceti... Asa cum v-a mai transmis cineva: FITI BARBAT!

    RăspundețiȘtergere
  17. "Nu va lasati inselati de aparente, de vorbe ; judecati dupa fapte si veti fi siguri ca, de veti cauta un sculptor, nu veti da peste un taietor de lemne." – Hagop Baronian

    RăspundețiȘtergere
  18. cand va apare metodologia si calendarul referitoare la transfer, detasari si titularizare conform articolului 253?

    RăspundețiȘtergere
  19. Era mai buna aroganta lui Funeriu decat timiditatea lui Liviu Pop? Credeti ca barbatia consta in tupeu sau in fapte? Dl Pop pana acum nu a facut lucruri discutabile, a luat doar masuri reparatorii si de bun simt, pe care toti din sistem le asteptam si iata ca au venit. Sincer, mi-as fi dorit sa stopati si infiintarea clasei pregatitoare. Sunt convinsa ca era cel mai bine si pentru copii, si pentru parinti si pentru tot sistemul de invatamant. As putea veni cu argumente, dar ar fi prea lunga motivarea. Copiii din aceasta clasa, cel putin anul acesta vor fi de sacrificiu, un experiment, si nu e corect. Nu cred ca faptul ca se demarase deja achizitia de mobilier a fost o motivare solida. O sa vedem anul viitor ca trebuia stopata actiunea, cand se vor vedea efectele multiple.Ce daca se facusera inscrieri, doar copiii erau inca in gradinite si puteau continua asa si anul viitor.

    RăspundețiȘtergere
  20. VA RUGAM REZOLVATI PROBLEMA CU DEFINITIVATUL SI TITULARIZAREA 2012.CARE DINTRE ELE RAMANE EXAMEN UNIC?
    NORMAL AR FI CA TOATE EXAMENELE PENTRU GRADELE DIDACTICE SA FIE SUSTINUTE IN CENTRELE UNIVERSITARE!

    RăspundețiȘtergere
  21. Liviu, stiu ca esti asaltat cu tot felul de probleme, dar vreau o lamurire, te rog : unde putem gasi evaluarile finale (subiecte si bareme) pentru clasa a II-a si a IV-a ? Le-am cautat peste tot, dar nimic. Sunt secrete??? Stiam, si nu gresesc, ca se vor da la toate clasele a doua si a patra, dar , s-au dat doar la scoli pilot. Am inteles. Dupa toata tevatura cu evaluarile predictive, acum nimic, nimic cu aceste evaluari finale.
    Multumesc anticipat pentru raspuns si iti doresc multa, multa putere de munca si rabdare.

    RăspundețiȘtergere
  22. Domnule ministru, atutudinea dumneavoastra in cadrul aparitiilor TV nu este aceea a unui om timid, ci a unui om educat, amabil, cunoscator al problemelor reale ale profesorilor si invatamantului in general. A vorbi azi de fostul ministru Funeriu ar fi cu siguranta pierdere de vreme, daca nu si-ar fi pus amprenta nefasta pe soarta scolii romanesti. Ca a ascuns tablourile unor inaintasi ilustri? Este un gest specific unui ministru care a aparut pe posturile TV cu ureachea aplecata la propriu spre soaptele secretarului sau pentru a auzi ce trebuie sa raspunda reporterilor. Este un gest grav, dar nu la fel de toate de grav ca aberatiile pe care le-a impus sistemului de invatamant actual si prin aceasta marcand vietile a milioane de copii, de la cei din gradinite si pana la studenti.Ca un om cu 32 ani vechime la catedra, va adresez multumiri pentru ca ati inceput sa corectati unele din cele mai aberante masuri ale fostului ministru si sunt convins ca veti continua. Va rugam,faceti ceva in privinta diplomelor de licenta ale absolventilor USH, promotia 2009, care au facut eforturi mari sa-si completeze studiile si care nu au nicio vina ca ministerul a refuzat sa le elibereze diploma de licenta. Mai ales ca este vorba de o grava discriminare, doar absolventii 2009 sunt in aceasta situatie, restul fiind deja de mult in posesia acestor acte. In alta ordine de idei, va multumim ca ni se opreste din nou pe statul de salarii CAR-ul, cotizatia la sindicat,ca organizati examenul de titularizare intr-un mod corect,ca se fac din nou detasari si pretransfer.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred ca Liviu Marian Pop dovedeste, in toate aparitiile sale publice, faptul ca este un om educat si cu foarte mult bun simt. Avem nevoie la conducerea institutiilor statului roman de astfel de oameni. Sunt convins ca Liviu nu va uita niciodata ca a plecat din mijlocul nostru si ca va face tot ceea ce omeneste se poate face pentru a rezolva problemele existente in sistemul de invatamant.

      Ștergere
    2. Si eu am incredere ca Dl Ministru este OMUL potrivit la LOCUL (Ministerul) potrivit !Speram in lucruri,fapte si legi mai bune ptr copiii nostri !Mult succes dl Ministru POP !

      Ștergere
  23. Daca dupa schimbarea examenului de bacalaureat . . . scade promovabilitatea si mai mult ?

    RăspundețiȘtergere
  24. D-le ministru VĂ IMPLORĂM să se revină la vechea lege a pensionării. Dv ştiţi foarte bine că am fost şi suntem supuşi la uzură şi am dori să ne bucurăm de câţiva ani de pensie cu adevărat ; nu să fim povară propriilor copii sau mai rău Doamne fereşte... Dv cunoaşteţi cu adevărat ce e în sistem şi ne faceţi cinste pe postul pe care-l ocupaţi şi vă mulţumim că faceţi dreptate acolo unde nu s-a făcut decât "strâmbătate". Felicitări pentru efortul depus şi să aveţi sănătate şi împliniri! Vă dorim să rămâneţi în continuare ministru, deoarece meritaţi cu prisosinţă aceasta pentru binele învăţământului, dar şi al educaţiei!

    RăspundețiȘtergere
  25. SUSTIN IDEEA DUMNEAVOASTRA REFERITOARE LA PENSIONARE ! TINERII AU NEVOIE DE LOCURI DE MUNCA !

    RăspundețiȘtergere
  26. Un vechi proverb spune " Cainii latra caravana trece".Domnule ministru, nu va lasati intimidat de comentariile malitioase ale unora care nu au alta ocupatie decat sa-si dea cu parerea despre orice.Prin tot ce ati facut ati aratat ca stiti sa ascultati oamenii din sistem si ca va pasa de invatamantul romanesc.Pretransferul va fi posibil si anul acesta?

    RăspundețiȘtergere
  27. Foarte bine ca v-ati hotarat, in sfarsit, la ceva... Ce faceti, insa cu liceele Pedagogice? Le transformati in PUERICULTORI? macar gasiti alt termen, ca asta suna aiurea rau de tot! SUCCESURI!

    RăspundețiȘtergere
  28. Cei ce isi reneaga originea sunt precum copacii fara radacini...
    Aroganta d-lui Funeriu - cel mai prost ministru pe care l-a avut invatamantul - se pare ca nu s-a oprit la portile ministerului! Considerandu-se un "reformist" o fi decis ca singurul tablou al unui ministru sa fie al lui ...cred ca nu a mai apucat sa-l inrameze!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nuuuuuuuuu! Funeriu e modest. S-a gandit ca urmasul shau ar trebui sa-i puna tabloul in continuarea acelei galerii si ca nu merita sa stea alaturi de titanii invatamantului romanesc, alaturi de cei care au construit scoli si structuri de invatamant; pe el care a daramat scoli si structuri.

      Ștergere
  29. D-le ministru, la tv se "bate moneda" pe iesirea la pensie la 80 de ani! Cred ca e o gluma, dar nici asa nu e corect s-o numesc!!!Murim inainte de"termen"la catedra, cei tineri nu au loc de munca...am devenit cumva nemuritori peste noapte si noi n-am aflat? Aberatii auzim de ani de zile. Cotizam pentru fel de fel de lucruri care sa ne faca facilitati in viata aceasta si nu in cea de dupa, de unde nu a venit nimeni sa ne dea reteta universala a eliminarii grijelor si necazurilor.Va rugam sa luati in serios iesirea la pensie la o varsta la care sa te poti intretine personal si nu sa umplem spitalele si azilele(desi ma indoiesc ca vom avea cu ce plati pentru a fi primiti acolo). Ne-am obisnuit sa ne vedem de treaba chiar daca suntem ignorati(in cel mai delicat mod de exprimare),dar nu mai putem sa suportam sa ni se spuna mereu ca e greu si trebuie sa acceptam situatiile ivite. Ma alatur celor care va multumeste pentru modul in care ne reprezentati si va rog insistent sa sustineti iesirea la pensie la varsta de 58-60 ani.E mult pre mult sa muncesti 40-45 ani(nu suntem roboti).Va multumim cu anticipatie pentru demersuri.Sa fiti sanatos si sa aveti parte de bucurii in cariera aleasa de dv!

    RăspundețiȘtergere
  30. Ce ne puteti spune despre Distinctia GHEORGHE LAZAR.Avem incredere in dumneavoastra ca ne veti face dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  31. domnule ministru,
    parintii se intreaba si va intreaba: anul acesta ramane clasa pregatitoare, dar la anul scolar viitor ce se va intampla? sunt derutati, tocmai inconsecventa aceasta, schimbarile de peste noapte au dus invatamantul acolo unde este astazi, lipsit de credibilitate.
    Va rugam un raspuns scurt ca sa stim daca ne retragem copiii inscrisi anul acesta sau ce vom face in anul viitor.

    RăspundețiȘtergere
  32. CLASA A 9-A RAMANE LA GIMNAZIU CUM A PROMIS PSD-UL SI CUM E NORMAL,SAU RAMANE ABERATIA LUI FUNERIU ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana la inceputul anului scolar 2012-2013, vom clarifica si aceasta problema.

      Ștergere
  33. Chiar nu e relevant ce a facut Funeriu cu tablourile. Chiar credeți ca asta e grija noastră a profesorilor, cine e pe perete și cine nu în minister?

    RăspundețiȘtergere
  34. Domnule ministru,va rugam sa luati mai repede acea decizie politica cu privire la diplomele SPIRU HARET.Din toamna vor fi si mai multi someri.

    RăspundețiȘtergere
  35. Cand va aparea metodologia si calendarul referitoare la pretransfer, datasare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lucram la elaborarea lor. Vor aparea in cel mai scurt timp posibil.

      Ștergere
    2. Vor aparea pana la sfarsitul anului scolar?

      Ștergere
  36. Clasa a IX-a la LICEU ! ! !

    RăspundețiȘtergere
  37. Domnule ministru, a organiza un sondaj-referendum printre elevii clasei a XI-a in legatura cu noul bacalaureat este echivalent, la o scara redusa desigur, cu refendumul organizat de presedintele tarii in legatura cu modificarea Constitutiei: 8o - 90% din repondenti vor spune DA fara sa stie prea mult desprece este vorba!

    RăspundețiȘtergere
  38. PARINTI UNITI-VA sa-lsustinem pe dl Ministru POP !Nu trebuie sa permitem sa ni-l ia !
    http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Traian_Ungureanu-_PDL_cere_demisia_imediata_a_lui_Liviu_Pop_din_functia_de_ministru_al_Educatiei_0_713328874.html?utm_term=nl-link&utm_source=nl-general&utm_content=302599%40altair.ro&utm_medium=newsletter&utm_campaign=Adevarul-Newsletter-20120605#comment

    RăspundețiȘtergere
  39. D-le ministru , sustinem si noi iesirea la pensie la o varsta decenta si in acest mod vor avea si tinerii loc de munca . In ce priveste clasa pregatitoare nu va putem sustine ideea . E o aberatie, o cheltuiala inutila, totul facut la repezeala si fara profesionalism. Dv doriti si e normal asa, calitate, dar in acest mod nu se poate. Mai reflectati si luati decizia cea mai buna. Sanatate si felicitari pentru realizarile de pana acum!

    RăspundețiȘtergere
  40. se pare ca este o mare amagire cu diplomele; promiteti si dvs ca Funeriu ca nu va costa nimik; dar asa cum promiteti asa promitem sa va votam...minciuni

    http://www.mondonews.ro/Diplome-pentru-absolventii-de-la-Universitatea-Spiru-Haret+id-46694.html

    http://www.digi24.ro/stire/Liviu-Pop-Avem-ancheta-la-Spiru-Haret-Nu-si-primesc-diplomele-pana-nu-se-finalizeaza-verifcarea_20202

    RăspundețiȘtergere
  41. De ce nu ma lasati d-nule Ministru sa dau Definitivatul? Nu mi se poate valida fisa pentru ca am absolvit la Spiru Haret si sunt si titulara!!!

    RăspundețiȘtergere
  42. D-le ministru, nu mi se pare corect ca cei care sunt titularii scolii sa se bucure de aceleasi drepturi pe care le are titularul sistemului. El s-a titularizat pe postul care i-a convenit si acum se poate transfera pe un altul ca cei care sunt tit. sistemului.

    RăspundețiȘtergere
  43. Funeriu ?! Am stiut ca e incompetent.... Dar si hot?!!?!?

    RăspundețiȘtergere
  44. Domnule
    pop, tablorile sunt o problema, dar...ce ne facem ? asteptam masuri urgente si radicale dar din pacate asteptam degeaba.Clasa pregatitoarea putea reveni rapid la grdinita, de ce sa aruncam banii pe mobilier daca la anul se va renunta la aceasta clasa? trebuie sa montam camere la examene dar la anul vor supraveghea voluntari, de ca sa aruncam alti bani? surprinzatoare si decizia unui referendum in randul elevilor de clasa a XII-a, pt. a-si da cu parerea despre structura Bacalaureatului. De cand fac jucatorii regula jocului, ce stiu acesti elevi despre finalitatile unui ciclu educational si modul de evaluare sumativa? afirmatiile despre modificarea Bacalaureatului , i-au alertatpe absolventii de anul acesta care au inteles ca despre ei era vorba, in concluzie nu isi aveau rostul acum.De ce nu modificati Metodologia calendarului personalului didactic, reglementarea detasarii nu este o filozofie.Oare era o urgenta pobvestea cu expertii in plina perioada de examene? directorii mai puteau fi numiti cu delegatie o jumatate de an...
    Mai multa eficienta , d-le Pop, nu tablourile sunt urgenta,...

    RăspundețiȘtergere
  45. unde este articolul de astazi?

    RăspundețiȘtergere
  46. unde este articolul despre bacalaureat?

    RăspundețiȘtergere
  47. Cred ca este de bun simt sa se finalizeze odata pentru totdeauna,domnule ministru,problema diplomelor de la USH.NU credeti si dumneavoastra?

    RăspundețiȘtergere
  48. Da,vrem solutii pentru absolventii FR si ID USH.URGENT!!!

    RăspundețiȘtergere
  49. Dle ministru aplicati legile tarii.

    Art. 30
    (1) Pot desfasura activitati de invatamant superior si pot utiliza denumirile universitate, institut, academie de studii sau altele similare numai institutiile de invatamant superior autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate.
    (2) Desfasurarea de activitati de invatamant superior de catre unitati neautorizate, precum si asumarea denumirii universitate, in sensul de institutie de invatamant superior, sau asumarea de calitati si atributii academice se pedepsesc conform legii penale.
    (3) Dispozitiile alin. (2) se aplica, treptat, si institutiilor cu activitati de invatamant superior, aflate in lichidare, carora li s-a retras dreptul de scolarizare incepand cu anul I, in conditiile legii.
    (4) Institutiile care desfasoara activitate de invatamant superior sunt obligate sa afiseze, la loc vizibil, actele prin care au fost autorizate provizoriu sau acreditate, dupa caz.
    (5) Sesizarea organelor de urmarire penala se face de catre Ministerul Educatiei Nationale, Consiliul National de Evaluare Academica si Acreditare sau de catre orice alta persoana fizica sau juridica care se considera lezata in drepturile sale prin functionarea institutiei in cauza.

    Vedeti si art. 35 din Legea asigurari si evaluarii calitatii in educatie. Este in acelasi spirit ca si textul de mai sus.

    In pozitia in care sunteti uitati de activitatea de bloger. Sunteti garantul punerii in aplicare a legilor, indiferent de culoarea politica a acestora.

    Va recomand sa nu mai puneti la dizpozitia sindicatelor documente normative in formatul intern. In tara constitutionala singura biblioteca de legi este MO al Romaniei. Poate va trebui sa ii sanctionati pe cei care scot documentele din interiorul ministerului.

    Succes in activitatea de ministru, uitati de activitatea sindicala pentru ca sunteti in conflict de interese.

    RăspundețiȘtergere
  50. De ce ati scos d-le Pop articolul despre bacalaureat? Nu v-au convenit reactiile negative pe care le-ati starnit? De ce continuati sa bulversati sistemul cu declaratii contradictorii legilor şi metodologiilor publicate in M.Of si aflate in vigoare? Cand veti oferi lamuriri despre definitivat, titularizare la nivel unic, etc? Sau doar ati aruncat niste vorbe si ati lasat sute de mii de oameni buimaciti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incercam sa gasim cele mai bune solutii pentru rezolvarea problemelor existente in sistem. In cel mai scurt timp, vom clarifica aceste probleme.

      Ștergere
    2. Ne straduim sa facem ordine in haosul legislativ facut de altii. Trebuie sa incercam sa rezolvam problemele existente. Dv puteti sa ne ajutati.

      Ștergere
  51. asteptam cu nerabdare metodologia si calendarul ! sper ca vor aparea cat mai curand!

    RăspundețiȘtergere
  52. Acelasi raspuns,dle ministru,cu gasirea de solutii potrivite.Cand vom avea rezolvare clara la problema eliberarii diplomelor de la USH[si nu numai]?Pana una alta am constatat ca ministerul dv tot declara recurs proceselor absolventilor,ceea ce denota clar ca nu aveti nicio intentie sa ne rezolvati problemele.Macar Basescu nu influenta justitia.Ponta o face[vedeti ce se intampla cu procesele aflate pe rol.Am mai fost pacaliti o data de PSD.Cu parere de rau ,nu mai vrem inca un tur mutra Androneascai la fraiele ministerului educatiei.Dintre doua rele ,o preferam pe cea mai mica.Si aceea va fi alegerea noastra.Dv sunteti un om integru si nu ma indoiesc ca doriti sincer sa rezolvati problemele incalcite pe care le-ati gasit.Va cunosc bine activitatea sindicala,chiar am avut pentru scurt timp o colaborare eficienta,dar pacat ca nu aveti un cuvant greu de spus in cadrul partidului si al ministerului.Refuz sa cred ca sunteti marioneta d-nei Andronescu,dupa cum au inceput sa umble zvonurile prin invatamant.Daca problema noastra ar fi fost rezolvata,am ai vazut ca partidul e de cuvant si stiam cum sa inclinam balanta.Ne-ati pacalit o data.Sigur lucrul acesta nu se va mai intampla.Mingea e in terenul dv.Singuri decideti ce faceti cu ea.Cu stima/

    RăspundețiȘtergere
  53. Domnule ministru,
    Ce faceti cu admiterea la liceu? Va mai exista site-ul de admitere? Cand se pune in functiune?
    Nu uitati ca ministerul e destul de lent in actiuni, deja e destul de tarziu.

    RăspundețiȘtergere
  54. Este a doua oara in 20 de ani cand avem un ministru al educatiei. Este a doua oara cand noi, oamenii de la catedra, nu ne simtim calcati in picoare si cand simtim ca lucrurile merg spre bine.

    Nu am de spus decat un singur cuvant: RESPECT!

    prof Marius Tipa

    RăspundețiȘtergere
  55. Veti aproba metodologia de organizarea a concursului de director pana la finalul acestui an scolar, daca tot dau inspectorii concurs in august? De ce tot tergiversati? Metodologia este scrisa, ce se asteapta cu aceasta intarziere? De ce nu sunteti obiectiv? Ar trebui sa fiti dle ministru!

    RăspundețiȘtergere
  56. Buna ziua,
    Stimate d-le ministru,
    Va rugam sa reveniti la vechea grila de evaluare pentru transfer/restrangere. Acolo doctoratul era 20 de puncte, iar in actuala grila el nu mai apare deloc. Sunt si alte neconcordante, care dau impresia ca nu mai valoreaza nimic altceva decat participarea in comisii si "comitete".
    Va multumesc si va doresc mult succes in activitatea dvs.

    RăspundețiȘtergere
  57. Buna ziua,
    V-am mai scris dar nu a aparut comentariul. Va rugam in numele mai multor colegi sa revizuiti grila de punctaj/evaluare pentru restrangere/pretransfer. Nu mai figureaza doctoratul, care in vechea grila era 20 de puncte. Sunt si alte aspecte care denota ca in actuala evaluare conteaza doar in cate comisii esti si nu care este valoarea didactica, profesionala.
    Va multumesc si va doresc mult succes D-le Ministru.
    Suntem mandri sa va avem din randurile noastre.
    Un profesor care inca nu si-a pierdut speranta.

    RăspundețiȘtergere
  58. Va multumim ca ne reprezentati cu cinste si onoare . Sunteti ministrul de care avem nevoie si chiar dorim sa ramaneti in continuare pe acest post.D-le ministru , va rugam sa reveniti la vechea lege cu iesirea la pensie.Daca reusiti si aceasta, veti avea de partea dv atat cadrele la o anumita varsta ...cat si cele tinere sau care doresc sa inceapa o cariera profesionala in acest domeniu.Oricare ar fi rezultatul, pentru ce ati realizat pana acum, aveti respecul si multumirea noastra! Sa fiti sanatos, ca sa duceti la implinire tot ce v-ati propus!

    RăspundețiȘtergere
  59. Cei care au absolvit USH cred ca stiau la ce s-au "inhamat", asa ca nu e de vina restul omenirii ca ati ales o universitate contestata despre care si voi stiti foarte bine ca e asa!Nu mai dorim universitati de care angajatorii nici nu vor sa auda, iar copiii nostri sa fie "pacaliti".

    RăspundețiȘtergere
  60. Veti aproba metodologia de organizare a concursului de director pana la finalul acestui an scolar, daca tot dau inspectorii concurs in august? De ce tot tergiversati? Metodologia este scrisa, ce se asteapta cu aceasta intarziere? De ce nu sunteti obiectiv? Ar trebui sa fiti, dle ministru!

    RăspundețiȘtergere
  61. Un profesor pensionar10.06.2012, 09:43

    Buna ziua,
    D-le Ministru,
    Nu stiu unde sa mai scriu sa ma lamuresc. Se mai acorda Gradatiile Gh. Lazar din 2009? E un drept pe care l-am gastigat prin munca. Ceea ce este mai trist e ca unii au primit acesti bani. Va rugam sa ne lamuriti dvs. Ne-ati promis ca veti rezolva aceasta problema. Cand si cum vom putea sa intram in drepturi? Ganditi-va ca unii dintre noi am iesit la pensie. Trebuie sa disparem de tot sau sa mai speram totusi?
    Asteptam raspunsul dvs.
    Va multumim si va dorim mult succes.

    RăspundețiȘtergere
  62. ,,precizari bace198.pdf" este un titlu de anunt pe site-ul ISJ Arges. Din pacate pentru noi profesorii,sau din fericire pentru altii,atat ,,pot" persoanele noi ,,puse" de 13 zile in aceasta institutie publica, aflata sub conducerea ministerului guvernului USL. Dorim o revizuire a competentelor noilor inspectori scolari pusi si nu alesi.

    RăspundețiȘtergere
  63. E foarte tarziu! mai aveti de gand sa modificati metodologia si calendarul miscarii? Poate ca va vine gandul cel bun si lasati asa cum e.

    RăspundețiȘtergere
  64. Metodologia si calendarul referitoare la transfer si detasare vor aparea pana la sfarsitul anului scolar?Vrem sa stim si noi ce avem de facut.

    RăspundețiȘtergere
  65. D-l ministru face consultari cu elevii de liceu cu privire la bacalaureatul de anul viitor, nu are timp sa se ocupe de cadrele didactice aflate in plin examen de titularizare/suplinire sau ce o mai fi ca nu se mai stie! Ce daca examenul e inceput, parte din probe date si dumnealui vrea sa faca modificari! Lasa ca bietii profesori mai pot duce destule!

    RăspundețiȘtergere
  66. Buna ziua,
    Stimate d-le ministru,
    Va rugam sa reveniti la vechea grila de evaluare pentru transfer/restrangere. Acolo doctoratul era 20 de puncte, iar in actuala grila el nu mai apare deloc. Sunt si alte neconcordante, care dau impresia ca nu mai valoreaza nimic altceva decat participarea in comisii si "comitete".
    Va multumesc si va doresc mult succes in activitatea dvs.

    RăspundețiȘtergere
  67. Va rugam mai repede, solutionati metodologia si calendarul referitoare la pretransfer si detasare. Suntem contra-timp; Ce avem de facut?

    RăspundețiȘtergere
  68. Stimate d-le ministru,

    Va scriu in numele mai multor profesori-titulari din judetul Valcea, absolventi ai Universitatii Spiru Haret, promotia 2004-2008,care am fost respinsi la examenul pentru Definitivare in invatamant(2012).Din punct de vedere al metodologiei nu am fost instintati pana la data de 1 decembrie 2011, ca suntem respinsi,iar noi am urmat toate etapele legale: depunerea documentelor, validarea dosarelor,inspectii speciale la clasa si am fost admisi.
    In data de 29 mai 2012, am fost anuntati (neoficial) telefonic, din partea Inspectoratului Scolar Valcea,ca nu suntem validati de aplicatie in calculator,de la Ministerul Educatiei, iar in data de 31 mai 2012 am primit fisele de inscriere la examenul de Definitivat, ca respinse.Motivul de invalidare dosare: studii neautorizate, fara alte explicatii sau notificari legale.
    "Înstiinţarea candidaţilor cu privire la aprobarea sau respingerea înscrierii se realizează de către inspectorul de perfecţionare si formare continuă, prin afisare la inspectoratul scolar si pe site-urile inspectoratelor scolare judeţene. În caz de respingere a dosarului, candidatul va fi înstiinţat si în scris, cu precizarea motivării respingerii dosarului, argumentată de articolul legislativ care prevede reglementări în acest sens, până la data de 01 decembrie a fiecărui an.(Extras din Monitorul Oficial al Romaniei,din 27.10.2011)
    Mentionez ca, Inspectoratul Scolar Valcea ne-a trimis la Ministerul Educatiei, Ministerul Educatiei la Universitatea Spiru Haret, Universitatea Spiru Haret la Ministerul Educatiei, iar noi suntem plimbati fara a ni se oferi o explicatie logica.

    Va rugam sa solutionati aceasta problema a absolventilor de la Spiru Haret, care au diplome eliberate, au fost admisi in invatamant, in baza unui examen de titularizare.Aceste diplome au fost recunoscute acum 2-3 ani, iar in prezent nu mai sunt recunoscute.Este dreptul nostru de a obtine aceste grade didactice, iar drepturile ne-au fost incalcate, fara a se respecta metodologia eliberata de Ministerul Educatiei.

    Aceasta problema a absolventilor de la Spiru Haret trebuie rezolvata, pentru ca in fiecare an suntem respinsi la examenele de titularizare sau grade didactice, pe motiv ca diplomele nu sunt legale(diplome care au fost eliberate de Minister).De ce in urma cu 2-3 ani ne recunosteau diplomele, iar acum nu mai sunt valabile? Cat sa mai suportam aceasta umilinta?

    Va rugam sa ne ajutati sa sustinem examenul din data de 17 iulie 2012, la definitivat si sa solutionati aceasta problema a tuturor absolventilor de la Spiru Haret.

    Va multumesc si va doresc mult succes in activitatea dvs.

    RăspundețiȘtergere
  69. Bună ziua,
    Stimate d-le ministru,
    Vă rugăm să aveţi în vedere şi decontarea navetei pentru personalul didactic auxiliar, sporul de rural, sporul de bibliotecă şi sporul de arhivă.
    Vă mulţumesc şi vă doresc mult succes şi sănătate să le rezolvaţi pe toate.

    RăspundețiȘtergere
  70. Domnule minitru, va multumim (titularii sitemului ) ca aţi avut grija mai intâi de suplinitori, permitându-le sa ocupe mai întâi ei posturi pe perioada determinata si abia apoi noi prin pretransfer si detaare sa ocupam posturi, daca mai ramane ceva...Care suntem mai importanti?

    RăspundețiȘtergere
  71. Va rugam sa nu uitati de elevii cu CES, care anul acesta au fost obligati sa dea teze si teste. Este inadmisibil sa chinuim astfel tocmai pe cei pe care tebuie sa-i ocrotim! Unde sunt psihologii acestei tari, unde sun organizatiile acestei tari care se lauda ca apara drepturile copiilor!
    Va rugam sa va aplecati cu mai multa consideratie si asupra acestor fiinte umane, sa faceti legi pentru a-i ajuta! Nu sunt ei vinovati de dizabilitatile cu care s-au nascut!
    Multumim!
    Noua ne pasa si vrem sa le facem viata usoara si frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  72. Domnule Ministru!
    Va sustinem in tot ceea ce faceti. Rezultatele muncii dv se vad in fiecare zi. Aveti tot respectul nostru, al dascalilor.
    Zi de zi urmarim ordinele/ordonantele pe care le semnati. Suntem sute de invatatori cu licenta in iulie 2011, cu vechime de peste 30 de ani in invatamant, care si acum, la sfarsitul anului scolar suntem incadrati pe functii inferioare studiilor.
    Speram ca veti reusi sa faceti dreptate si pentru noi, abrogand art.248, alin.4, care ne discrimineaza si nu ne permite sa fim platiti in conformitate cu studiile finalizate.
    Va multumim!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare