Ne aducem minte cu tristete si greutate de instalarea in decembrie 2009 a ministrului Funeriu.
Atunci a semnat un act prin care se redceau 15000 de posturi in invatamant.
Cum stam azi?
O sa iau spre exemplu judetul Maramures unde in 2009 erau 81.193 de elevi si 8.506 angajati in invatamant
In 2011 sunt 82180 de elevi dar sunt doar 7993.
Adica in numai doi ani au disparut aproximativ 1000 de elevi si 500 de posturi. 2 elevi la un profesor.
Ce e acuma?
Clase supraaglomerate, lipsa personalului in conformitate cu normativele...scadere in calitatea actuli de predare
In ritmul acesta nu mai facem educatie ci doar paza in timpul orelor de curs...transformam dascalii in paznici...
La nivel national nmarul postrilor reduse in ultimii doi ani este de peste 40.000.....poate decembrie 2011 ne gaseste cu alt ministru...ca nu e de bine
De la 16 ore la 18 ore pentru cei cu peste 25 de ani vechime (cei sub 25 de ani vechime se . . . bucura sau sunt indiferenti) = LOCURI DE MUNCA DESFIINTATE ! ! !
RăspundețiȘtergereBuna ziua. Voiam sa va intreb daca stiti cumva sa fie legal ca in fctia de sef de catedra sa fie ales ( pt ca asa vrea directorul) cineva care nu are nici definitivatul?
RăspundețiȘtergereSi altceva: e legal sa fie 2 directori in functie de 17 ani? tot timpul primesc delegatie, ea e nevasta de inspector, el cotizeaza la inspectorat cu bani, el e si autorul unui fapt grav: a trimis acasa de la careu o eleva pe motiv ca e incaltata cu sandale iar regulamentul interzice asta si a dat oeste eleva respectiva o masina, e adevarat ca nu a fost lovita grav, dar fata a trecut pe verde la semafor, iar directorul nu a patit nimic?
Face din cand in cand "ziua fara uniforma" si le ia elevilor care 2 lei de persoana ,nu da chitanta si nu justifica concret ce a facut cu banii si e in fctie in continuare? Fondul scolii e 60 de lei de copil, el are casa de vacanta in Cheia si nici nu mai stie numarul masinilor?
Cui sa ma adresez caci avem un coleg care s-a si judecat cu el si tot degeaba. Cine ne mai face dreptate in tara asta? Pana cand mai trebuie sa induram? Precizez ca acest director a fost inainte de revolutie responsabil cu pionierii pe sector, e un comunist care in afara de "cordeluta si cravata" nu stie altceva
Nici acele ore putine nu si le face, cel mai des i le face un pensionar care nici macar nu e in specialitatea lui!!!
Suntem revoltati cativa, cei mai multi fac unghi drept in fata lui de frica caci e si razbunator!
Colegul de care va spuneam are si nr de inreg. de la inspectorat si de la minister si nu se intampla nimic, iar au primit amandoi delegatie de directori, e strigator la cer!
Ne puteti ajuta in vreun fel?
Si inca ceva; amandoi au fost membri ai tuturor partidelor la putere,acum sunt pdl-isti
Nicolae
-comentariul de mai sus poate fi generalizat
RăspundețiȘtergere-fiecare dintre noi poate da exemple
-am asistat majoritatea dintre noi la schimbari de sefi
-au avut loc schimbari si atat...
-nu s-a miscat nimic...
-sot si sotie in functii de conducere nu trebuie sa ne mire
-in tara noastra si in sistemul nostru sunt multe exemple
Sip Buzau hotaraste joi cum boicotam inceputul de an....voi???????/
RăspundețiȘtergereDeosebit de utila este postarea revendicarilor pe care le aveti ! Evident , dupa ziua de joi .
RăspundețiȘtergereDomnule Pop, va supun atentiei o prevedere extrem de interesanta din Metodologia de constituire, organizare si functionare a Consiliilor de administratie din invatamantul preuniversitar. Art. 10 alin. (6), lit. d) prevede: membrii consiliului de administratie "nu trebuie să se afle în litigii directe cu şcoala, conflicte de interese, alte situaţii specificate de legislaţia în vigoare şi, în acest caz, preşedintele de şedinţă are obligaţia de a suspenda calitatea de membru în consiliul de administraţie a persoanei respective;". Ma intreb: exista la ora actuala vreun cadru didactic titular care sa nu fie macar intr-un litigiu de munca cu scoala? Cred ca toate cadrele didactice au hotarari judecatoresti neexecutate ceea ce inseamna ca se afla inca in litigiu de munca cu scoala. In plus, sunt litigii de munca care se judeca si acum in diferite faze. Pe cale de consecinta, in consiliile de administratie vor putea face parte doar cadrele didactice transferate in ultimii 2 ani, suplinitorii care nu au mai lucrat in scoala respectiva si....necalificatii. Cu directorii este aceeasi problema. Toti directorii au si ei sentinte judecatoresti neexecutate. Deci director va putea fi numai cineva recent transferat sau adus special de la alta scoala. In plus, c.d. care fac parte din c.a. nu vor mai putea spune decat "multumesc!" atunci cand li se incalca drepturile salariale de catre stat, evident. Oare interpretez eu gresit aceasta prevedere?
RăspundețiȘtergereDar si cei ce mai lucram din pacate in acest sistem nu mai avem siguranta locului de munca ,umblam in fiecare an la completare de norma dosare ,povestiri , punctaje . Cunosc multi profesori bine pregatiti care chiar au ramas inafara sistemului cu dosarelul in brate ! Unde mai pui cand vezi cate un capcaun de director pus pe criterii politice , iti vine sa treci oceanul!
RăspundețiȘtergereLa Cluj de exemplu in majoritatea gradinitelor sunt peste 40 de copii la grupa mica, program prelungit...si in multe cazuri lipsesc ingrijitoarele. Ce educatie poti face in asemenea situatie?
RăspundețiȘtergereALTFEL !
RăspundețiȘtergerebuna ziua
RăspundețiȘtergereasa e la noi
legea se aplica doar atunci cand directorul vrea
am 33 copii in clasa
nu mai putin de 12, nu mai mult de 25 parca scrie in lege, nu? la noi nu se poate decat cu clase superaglomerate dar cand e vorba de salarizare ca prof I , pe cerere apare ,,conform legilor in vigoare@ si... nu se aplica pt ca dir face cum cere ins gen rasmerita! deci traiesc bine!
cred ca in ceea ce priveste numarul elevilor e o eroare; daca in 2011 sunt mai multi elevi cum au putut ei sa dispara? dincolo de asta ai perfecta dreptate: sunt foarte multi copii in clase (la noi au fost repartizati 32 in cls a IX-a), profesorii sunt mai putini si dezinteresul lor creste permanent deoarece nu mai au nici o motivatie; personal sunt nemultumita ca nu imi primesc banii asa cum spun hotaririle judecatoresti.
RăspundețiȘtergere"transformam dascalii in paznici"
RăspundețiȘtergerePai asa o sa ajungeti la standarde canadiene unde dascalii sunt paznici de cativa ani buni (un pic mai bine platiti decat in Ro dar nu cu mult comparativ cu standardul de viata)si unde parintii fac legea in scoli. Ceea ce nu ar fi rau, daca parintii si-ar educa podoabele in putinul timp liber pe care il au la dispozitie si nu ar sta gramada pe tv. Dar realitatea cruda din scolile de stat de aici din Quebec este ca parintii cer educatie de la profesori pe de-o parte iar pe de alta parte submineaza autoritatea acestora tratandu-i de incompetenti in fata copiilor si a directorilor. Ca sa nu mai vorbim de directori care sunt de fapt niste mijlocitori intre cele doua parti aflate in conflict (parinti v.profesori).
Rezultatul...40% din elevii din provincia Quebec nu promoveaza liceul...
Ai nevoie de diploma de liceu ca sa lucrezi la McDonalds...:)
Felicitari pentru aceasta postare ! Ne dam de ceasul mortii sa copiem "performantele" invatamantului occidental . Acarul Paun : profesorii !
RăspundețiȘtergere