13 iul. 2011

Ultimul examen de titularizare in sistemul de invatamant

Azi se organizează ultimul examen de titularizare în sistemul de învăţămant. Prin noua Lege a Educaţiei Naţionale, angajată prin răspundere guvernamentală, se pune cruce titularizării în sistemul de învăţământ şi se introduce „titularizarea” la nivel de unitate...adică nici un fel de titularizare...doar siguranţa că nu mai trebuie date examene în fiecare an, în cazul suplinitorilor. Suntem astfel singurul stat din lume unde avem două categorii de titulari în învăţământ.
Consecinţele se vor vedea abia peste 10-15 ani. Şi atunci vom analiza şi căuta vinovaţii de eşecul care va apărea sigur în sistemul de învăţământ .
 Ce trebuie să facem? Să luptăm prin orice mijloace ca toţi cei care se angajeaza  prin concurs să devină titulari în sistemul de învăţământ. Asta înseamnă modificarea LEN şi aici e nevoie ca fiecare dintre noi să se implice.
Dacă nu vom reuşi modificarea acestui articol vom avea în curând metodologia de organizare a viitoarelor concursuri de intrare în sistemul de învăţământ, iar titularizarea va fii o simplă amintire. 
Nu văd logica ministrului de a sacrifica corpul profesoral titular din România...Poate o voi vedea peste 10-15 ani când o să fie prea târziu pentru elevi, părinţi, profesori.

15 comentarii:

  1. ar trebui sa se vada logica si din afara sistemului .
    din interior se vede ce e bine si ce e rau, dar din afara nu se vede nimic, doar ca "niste profesori care nu au instruit bine elevii (s-a vazut la bac) se lupta pentru posturi - e problema lor"
    sindicatul ar trebui sa se ocupe si de comunicarea cu exteriorul cei care sunt beneficiarii educatiei - parintii si copii
    din pacate foarte multui profesori au atitudine de oameni superiori si atunci pe perintii nu ii mai intereseaza de greutatile , de lucrurile bune sau rele din sistem care apasa pe profesori si duce la un act educational defectuos

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim 13.07.2011, 13:12. Asa este: "pe parinti nu ii mai intereseaza de greutatile , de lucrurile bune sau rele din sistem care apasa pe profesori si duce la un act educational defectuos"; pe parinti nu-i mai intereseaza (cam de multa vreme!) nici de proprii lor copii. Ii intereseaza, poate, doar rezultatele la bacalaureat. Si atunci, pentru "esece" arunca vina in alta parte.... Pentru "succesuri" e meritul lor....

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga anonimule, sper din suflet ca nu esti profesor, sau macar ca nu esti profesor de romana... Ca atunci „greutatile care duce” la rezultatele actuale palesc in fata persoanei tale.

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonimul a mai facut gafe de-a lungul timpului. Blameaza si cred ca e portocaliu suta la suta. Pe lângă faptul ca este agramat.

    RăspundețiȘtergere
  5. nu sunt nici una nici alta - sunt PARINTE
    dar cred ca asta a devenit cel mai important in ultima vreme, cat de "idioti" sunt parintii si copii lor si cat de destepti sunt profesorii

    greselile mele pot duce la o "indigestie" de moment atunci cand sunt citite.
    greselile dumneavostra stimati profesori duc la distrugerea viitorului unui COPIL

    dar important este cat de portocaliu sunt si nu cat de "necenusie" este materia dumneavostra

    RăspundețiȘtergere
  6. LA AȘA MINISTRU, AȘA...ANONIM. ACEST DOMN MINISTRU CARE DE FAPT ESTE DOAR TEHNICIAN CHIMIST, CARE NU ARE TITLURI UNIVERSITARE, CARE NU A FUNCȚIONAT NICIODATĂ ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL SUPERIOR, CARE SE LAUDĂ CU STUDII ÎN JAPONIA, GERMANIA SAU S.U.A.(A FOST PE ACOLO, DAR A PURTAT DOAR MAPA UNUI PROF. UNIVERSITAR)ȘI CARE NEAVÎND LOC LA POLITEHNICĂ BLAMEAZĂ PE TOȚI CEI DE ACOLO, A BULVERSAT ÎNTREG SISTEMUL DE ÎNVĂȚĂMÂNT ȘI AȘA DEBUSOLAT DUPĂ 1989.CHIAR NUMELE ÎI ESTE PREDESTINAT PENTRU ÎNMORMÂNTAREA VECHILOR VALORI DIN SISTEM - FUNERIU, ALIAS FUNEBRU, FUNERARU.VAI DE NOI ȘI DE COPIII NOȘTRI!VAI DE VIITORUL ACESTEI ȚĂRI !

    RăspundețiȘtergere
  7. Doamne, Anonimul (ce i se potriveste!) încearcă sa ajungă unde nu poate. E teribil de frustrat. Singur se caracterizează. E sub demnitatea noastră sa ii mai comentam aberatiile. Eu unul nu am sa o mai fac.

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna ziua, sunt profesor si cred ca la nivel de teorie ar fi probabil buna aceasta idee. Problema e cum se va aplica la noi pentru ca totusi traim in Romania si stim cum se fac multe angajari mai ales unde se infiltreaza si politica.

    RăspundețiȘtergere
  9. Alo! Anonimule, "copiii lor", nu "copii lor". Iar dovedesti ca ești agramat. Sper ca al tau copil sa nu îți calce pe urme. Acum te-ai convins ca nu poti comenta ceva ce te depășește? Eu cred ca nu. Nu ești capabil, apropo de " materie cenusie"

    RăspundețiȘtergere
  10. cucuruz, ionut, maria, anonim, nu are importanta14.07.2011, 13:13

    pana sa faceti comentarii nu uitati domnilor profesori ca scoala a fost inventatata pentru educatia copiilor nu pentru a avea dumneavoastra servici.

    sa stiti ca noi PARINTII nu uitam - si atunci cand o sa vina momentul o sa va aducem aminte

    e sub demnitatea mea sa ma uit pe rezultatele de la titularizare

    de ce oare nu corectati greselile dumneavoastra inainte sa va uitati la cat de corect am scris eu
    alo! Maria, crezi ca asta rezolva problema, daca imi mai pui un "i" pe ici pe colo???

    RăspundețiȘtergere
  11. Bietul anonim! Se straduieste in continuare sa ne dovedeasca inteligenta lui. Omule, se spune "seviciu", nu "servici". Opreste-te, pentru ca te faci de ras, rau de tot. La următoarea postare, am sa-ți fac cunoscut ID-ul. ASA poate îți depasesti si tu condiția de anonim.

    RăspundețiȘtergere
  12. Din pacate ne invartim intr-un cerc vicios parinti , copii si cadre didactice. Este mai simplu sa cautam vinovati de ambele parti si ma doare sufletul cand prea putini oameni recunosc faptul ca exista si cadre didactice demne de tot respectul de care ne amintim uneori si pe care uitarea nu-i sterge din mintea noastra. Gresesc oare?? Sunt copii pe care mi-i amintesc cu mult drag care prin munca si seriozitate au facut cariera..... de ei nu aminteste nimeni.... scoatem in prim plan elevi care merg la scoala doar sa se plimbe, parinti care acum sunt socati ca " puiul lor drag" a picat bac-ul. Ma intreb oare cand si-a controlat ultima data odrasla la teme sau daca puiul este pregatit pentru a doua zi?????...probabil prin clasele primare.... Dar trecand peste aceste lucruri scoala romaneasca poate capata din nou valoare si respect doar atunci cand parintii vor accepta repetentia de la primele clase, elevii vor acepta ca pentru promovare trebuie sa inveti iar cadrele didactice vor face din nou voluntraiat (in scoala evident)pentru recuperarea celor mai greoi la minte . Dar pentru acest lucru este nevoie de respect, de vointa si mai ales de motivare de ambele parti . Din pacate salariul de mizerie ne cam taie din start motivarea. Eu prefer un al doilea serviciu care ma ajuta sa supravietuiesc asa ca timpul liber este dozat la sange. Probabil ca mine sunt foarte multi colegi care nu au de ales ..... Imi amintesc cu nostalgie anii in care reuseam sa ma rezum la un singur serviciu si-mi permiteam pe timpul vacantelor sa-mi pregatesc copiii pentru anul urmator fara nicio obligatie financiara din partea lor. Acum sunt mari au terminat facultati... o parte sunt studenti si sunt mandra de ei!!!!
    Ei imi dau curajul sa merg mai departe pe acest drum cu toate ca acum trei ani am vrut sa inchei pentru totdeauna capitolul invatamant.... Vazand cum sintem judecati imi vine in cap proverbul " Nu mor caii cand vor cainii..." si sper sa vina si ziua cand educatia va avea parte recunoastere si sustinere.

    RăspundețiȘtergere
  13. In urma cu cativa ani, faceam si eu activitati de pregatire suplimentara gratuit. Asta s-a intamplat pana nu am avut si eu un copil. In momentul in care a aparut copilul si am vazut cate le ofera parintii altor copii de aceeasi varsta, lucruri pe care eu nu-mi permiteam sa le ofer copilului meu, m-am hotarat sa dau meditatii, insa chiar si asa banii ajung doar pentru strictul necesar si pentru copilul meu care mic fiind inca nu are multe nevoi. Ne-am dori un al doilea copil, dar nu ne permitem. Ce sa-i oferim? Frustrari in fiecare zi?

    RăspundețiȘtergere
  14. Frustrarile si nemultumirile generate de invatamantul actual apartin unui sistem intreg si nu doar unor anumite fractiuni ale acestuia...fie ca este vorba de ministru, profesori, parinti sau elevi. Ne regasim intr-un ambient educational mediocru (pt. a folosi un cuvant indulgent), iar la crearea acestei situatii colaboreaza absurd de eficient toti factorii enumerati mai sus. Nu vad niciun sens in culpabilizari caraghioase si am sa ma explic. Profesori nepregatiti exista o multime, insa cine-i sustine? Cati parinti si-au unit fortele pt. a-i "arunca" din fata catedrei? Profesori mafioti, de asemenea, dar...cine-i sustine? Aceiasi parinti dispusi de-a cumpara o nota pt. odrasle mascand oroarea in spatele unor meditatii ridicole si ineficiente. Sa nu mai vorbim de "valorile" inoculate in tinerii contemporani care n-au nicio idee de ceea ce-nseamna si la ce foloseste o personalitate decenta, instruita. Asadar...vorbim mult...vorbim prea mult. Nu se poate face oare nimic intr-o epoca in care orice situatie ilicita poate fi demonstrata, in limitele in care se doreste, c-o usurinta extraordinara? Se poate si inca cum, insa se prefera lamentarea continua si ineficienta.Acest lucru demonstreaza ca poate mediocritatea nu deranjeaza intr-atat pe cat se spune. Deci, la ce bun atata zgomot ma-ntreb eu? Ah, uitasem..da, ministrul, saracul, un incompetent...ca multi altii de altfel...dar, din nefericire, reprezentativ pt. expectativa romanului caci cine l-a propulsat acolo?

    RăspundețiȘtergere
  15. In sfarsit un comentariu pertinent - Carmen P
    De ce spun asta - pentru ca nu incearca sa arunce cu nimic in nimeni - si ma refer aici la cei care sunt beneficiari directi ai educatiei - copii, parinti , cadre didactice

    a, ....... si sa nu raman dator - domnii si doamnele de mai sus - stimabili as putea spune - mergeti la colegii dumneavoastra care au dat ex de titularizare si corectati greselile dumnealor ....... ale mele sunt scuzabile!

    dar oricum tot parintii sunt vinovati si pentru asta

    (nu ca nu ar avea nici o vina...)

    RăspundețiȘtergere