Prin postarea in dezbatere publica a celor peste 60 de metodologii , pe care le gasiti AICI, MECTS continua corectarea si completarea Legii Educatie Nationale, pe care si-au angajat raspunderea.
Nu am avut timp sa le lecturez pe toate dar cu siguranta vom avea multe de discutat pe marginea acestor proiecte.
Care va fi forma finala vom vedea peste 30 de zile...
Poate cel mai important lucru de corectat : clasa a IX-a la liceu !
RăspundețiȘtergerePoate se mai gandesc putin si la titularizarea pe post...care e cea mai mare prostie care s-ar putea face... Sa lase concurs national cum a fost pana acum... Pe cei care au vrut sa-i titularizeze pe scoala au reusit prin art. 253.
RăspundețiȘtergereart 248 alin4 nu specifica faptul ca facultatea trebuie sa aiba specializare inclusa in centralizator. eu am lic pedagogic+jurnalism deci....cu mine cum ramane?
RăspundețiȘtergereTrebuie initiata o lege (iar sindicatele ar putea) prin care sa se stabileasca faptul ca, daca o lege trecuta prin raspunderea guvernului este modificata in decurs de un an de la intrarea in vigoare, guvernul care si-a angajat raspunderea sa fie demis de drept iar semnatarii legii sa nu aiba voie sa detina functii publice timp de 4 ani
RăspundețiȘtergereCorecta si interesanta propunere ! Felicitari !
RăspundețiȘtergereScoala dupa scoala implica ore petrecute la scoala cu elevii, cu aceiasi bani. Ce idee geniala! Si cum ramane cu pregatirea altor activitati pentru ziua urmatoare? Vom sta noaptea sa le facem?
RăspundețiȘtergerese pare ca legea aceasta nu-i favorizeaza pe toti cei discriminati in legatura cu incadrarea ca profesor. am domeniul de licenta stiinte ale comunicarii, specializarea jurnalism si lec pedagogic. jurnalistica nu este inclusa in centralizator decat ca jurnalistica si limba engleza sau limba franceza in pozitia 1098 din partea dedicata cluburilor copiilor. ce spuneti dnule pop daca eu am simplu ca specializare jurnalistica? pot fi prof pt invatamntul primar? tare imi e ca nu
RăspundețiȘtergereMetodologiile dau si mai mari batai de cap decat legea::::::::: multe ambiguitati ,multe fraze ilogice si interminabile ca poti sa interpretezi enunntul dupa unii ochi.Vor fi inechitati si mai mari de pana acum .N-au putut sa se exprime clar si la obiect in cateva fraze pt fiecare art.
RăspundețiȘtergerePropun sa se faca la nivel de sindicat o comisie cu propuneri formata din c.d.care fac obiectul acestor metodologii-sunt sigura ca vor veni cu solutii toti.Ei cunosc situatia cel mai bine.
Dispare pretransferarea din miscarea personalului didactic!!!
RăspundețiȘtergereD-le Liviu Pop, am si eu un of...si sper sa ma puteti lamuri. In noua LEN am inteles ca beneficiem de 62 zile lucratoare de concediu. Aceasta lege este publicata in monitor, deci trebuie pusa in aplicare, gresesc?!Nelamurirea mea vine de la faptul ca directorii tot incearca sa ne ,,explice" ca aceasta modificare a nr. de zile de concediu NU SE APLICA INCA!!! ...Ca vezi doamne este in dezbatere o modificare a acestui articol cu concediile si abureli de genul, ca nu putem beneficia de acest nr. de zile de concediu inca, pana nu se publica noile metodologii...Ne-am saturat de gogosile sefilor!!!! Nici concediul nu vor sa ni-l dea!Astept un sfat de la d-voastra...cum este corect?!
RăspundețiȘtergereLEN trebuie aplicata
RăspundețiȘtergereD-le Liviu,
RăspundețiȘtergereCe pot face in cazul in care dir. refuza sa-mi aprobe cererea de concediu, pe motivele de mai sus??? Eu imi vreau concediul acum, in aceasta vara, ea vrea sa ni-l dea doar o parte acum si restul la anul!Eu stiu ca e dreptul meu si pot beneficia de el cand am eu nevoie, cu conditia sa fie in vacanta. Ma poate sanctiona in vreun fel pentru ca imi cer acest drept?
Multumesc anticipat!
metodologia de echivalare a studiilor de la colegiile universitare de institutori cu ciclul I de licenta mi se pare discriminatorie. cei care nu au inca gradul i nu-si pot echivala studiile nici macar in viitor dupa obtinerea acestuia? sau poate n-am inteles eu bine?
RăspundețiȘtergerede ce celor cu liceu pedagogic sau scoala postliceala li se da sansa de recunoastere a competentelor profesionale doar cu obtinerea definitivatului iar absolventilor de colegii li se cere sa aiba gradulI?
CEL PUTIN DACA NU LI SDE ECHIVALEAZA STUDIILE SA OBTINA MACAR ATESTATUL DE RECUNOASTERE A COMPETENTELOR PROFESIONALE ca si ceilalti cu studii medii
D-le Pop, cand vom incepe procesul impotriva MECTS privind ordinul aberant emis exact la data intrarii in vigoare a noii LEN, prin care ni se amana recunoastrerea dreptului de profesor in inv. primar pana la 1 sept. 2011 ?????
RăspundețiȘtergereSunteti singurul care ne-a auzit plansul.Local, nu ne-a auzit nimeni!!!
Ce vesti aveti si pentru noi? Mai avem vreo speranta?
A trecut atata timp si tare mi-e teama ca noi, nereactionand, ,,ilustrul" nostru ministru, poate considera ca n-ar strica sa mai amane printr-un alt ordin inca o vreme aplicarea acestui art. ...ca tot nu are bani!
Va rugam, nu uitati si de noi!!!
Domnule Pop,eu nu am inteles metodologia de echivalare.Sunt profesor de matematica,studii SSD si sunt inscrisa acum la gradul II.Nu-mi pot echivala studiile?Trebuie sa ma inscriu din nou la facultate altfel ma da afara din invatamant dupa 20 ani vechime?Mentionez ca am copil in facultate ,de unde bani sa ma mai inscriu si eu?
RăspundețiȘtergereAjutati-ne si pe noi.Am terminat Facultatea de matematica Bucuresti in 1991 sectia de 3 ani in cadrul Universitatii.De ce diploma noastra nu mai e buna?Ca nu scrie pe ea licenta ci examen de absolvire?Cu ce suntem de vina ca nu s-a inventat licenta pe vremea noastra?
Buna ziua
RăspundețiȘtergereDomnule Pop, as dori sa va intreb, personalul didactic auxiliar mai beneficiaza de acele 5-10 zile suplimentare la concediu, prevazute de CCM? Multumesc!
cand credefi ca se va aproba proiectul metodologiei de echivalare SSD
RăspundețiȘtergerepana in 8 octombrie
RăspundețiȘtergere