18 nov. 2010

inca 40 milioane luate de la Ministerul Educatiei si cum nu se aplica reducerea de 25 % la toti bugetarii

Guvernul pregateste o noua Ordonanta care reduce bugetul Ministerului Educatiei cu 40 de milioanne de lei.
Asta inseamna o diminuare a fodului de salarii cu cu 247 112 000 lei in acest an de la 8534763 mii lei  la 8287651 mii lei.

Ce se intampla la instittiile bugetare cu cheltuielile de personal. Ei bine...sunt unii smecheri care aplica reducerea de 25% a salariilor crescand acest buget, cel ptin asta deduc eu din ceea ce se vede in "Detalierea influentelor asupra cheltuielilor bugetare pe anul 2010 pe titluri de cheltuieli si pe ordonatori principali de credite"

Situatia  arata astfel in mii lei

ADMINISTRATIA PREZIDENTIALA   -535          
INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE   -3.400       
CONSILIUL LEGISLATIV -500      
CURTEA DE CONTURI  -3.745      
CONSILIUL CONCURENTEI -600
SECRETARIATUL GENERAL AL GUVERNULUI  -149  
MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE  3.000    
MINISTERUL DEZVOLTARII REGIONALE SI TURISMULUI   5.505   
MINISTERUL JUSTITIEI    -31.503
MINISTERUL APARARII NATIONALE  -8.058   
MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR         9.200
MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE        5.500
MINISTERUL MEDIULUI SI PADURILOR            1000
MINISTERUL TRANSPORTURILOR SI INFRASTRUCTURII     -2.843
MINISTERUL EDUCATIEI, CERCETARII, -10.000
TINERETULUI SI SPORTULUI MINISTERUL PUBLIC    -16.500
AGENTIA NATIONALA DE INTEGRITATE          -427
SERVICIUL ROMAN DE INFORMATII     -340
SERVICIUL DE INFORMATII EXTERNE  -9.500
SERVICIUL DE TELECOMUNICATII SPECIALE -1.600
MINISTERUL ECONOMIEI, COMERTULUI SI    MEDIULUI DE AFACERI   
895
ACADEMIA ROMANA        -550
SECRETARIATUL DE STAT PENTRU PROBLEMELE     -100
REVOLUTIONARILOR DIN DECEMBRIE 1989   OFICIUL REGISTRULUI NATIONAL AL INFORMATIILOR SECRETE DE STAT -1.000
CONSILIUL NATIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINARII       22
CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII     -990
AUTORITATEA NATIONALA DE SUPRAVEGHERE A   -100
PRELUCRARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL CONSILIUL ECONOMIC SI SOCIAL        -99
MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE - ACTIUNI GENERALE           -88.645

La Camera Deputatilor si Senat nu apare nicio suma. Deci nu se intampla nimic acolo.
Se vede ca gargara primului ministru este fara fond ca de obicei

comunicat FSLI

5 comentarii:

  1. Suntem unii mai egali decat altii !

    RăspundețiȘtergere
  2. Noi ce facem,d-le Pop ! Stam ca ..., si asteptam mila lor?Muncim ,suntem evaluati prin inspectii de la ISJ de catre profi portocalii si inghitim...Atat!!!
    Haideti d-lor profesori sa incepem o revolutie.Revolutia intelectualilor nemultumiti de salariul primit,a celor care nu mai au cu ce plati facturile,a celor care fac economie la hrana.Ma intreb cum rezistati cu atatea lipsuri? Pana cand ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Acesta este rezultatul strategiei inepte ( personal, nu cred ca din nestiinta sau nepricepere ci dimpotriva) pe care sindicatele din educatie au aplicat-o. Am ascultat in seara asta , pe un post tv, explicatiile date , clar si la obiect, de catre un expert financiar. Pe scurt, sunt cateva sute de mii de bugetari prin ministere, agentii, directii, primarii, administratie, cei pilosi, cu salarii mari. De ei nu se atinge nimeni, de aceea nu s-a aplicat legea salarizarii de anul acesta ( ca le taia drastic lefurile uriase). De aceea nu se fac cu adevarat restructurari. Si asa se taie, de fiecare data, de la educatie, sanatate etc. Si ce propun sefii nostrii din sindicate? Un miting ( alaturi de cei pomeniti mai sus, de fapt, noi iesim mai mult pentru aceia!!!) o greva , asa de ochii lumii. Dar nu i-am auzit sa se disocieze de "colegii" bugetari care isi pastreaza privilegiile pe spinarea noastra. As vrea, dle Pop sa nu va mai aud cu vechea placa, noi incercam ,dregem, etc. Praf in ochi. Discutati cu guvernul, cu cifre pe masa, din care se vede clar unde e buba. Dar nu aveti niciun interes sa o spargeti, doar sunteti in aceeasi gasca. De anul trecut un ziar prezentase o situatie din Ministerul Educatiei, care arata cate agentii si directii are, cu mii de angajati care papa anual vreo 200 miloane de euro. Ati cerut cumva, public, raspicat desfiintarea unora si reducerea celolalte? Ati cerut cumva reducerea sau desfiintarea ISJ urilor , din moment ce invatamantul se descentralizeaza? NU v-am auzit, nu am citit vreo revendicare in acest sens. De fiecare data, iesiti cu aceleasi texte si idei...De aceea lumea nu mai are incredere in dv.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Titanic ...se pare ca da

    @ Rudi ... nu aveti vechea placa si nici noua...aveti neputinta noastra de a nu reactiona cand suntem atacati si de a astepta ca altii sa se revolte in locul nostru. ISJ.urile au fost reduse si o sa mai fie in continuare...dar e mult prea putin fata de ceea ce se intampla in alte sisteme bugetare .... Inghitim si acceptam maraind pe la colturi fara a avea curajul sa ne revoltam. De ce? E o intrebare la care caut de ceva vreme raspuns. Iar ei vayand ca nu reactionam continua... daca la ultimul miting eram cateva sute de mii poate altfel arata situatia ... insa multi se uitau la TV cum noi eram in strada...si intelegeau clar cum explica altii ca unii trebuie sa plece.... astept cu nerabdare acel lider in care sa aveti incredere
    Va astept langa mine
    Sau va las in locul meu
    Si ma duc eu in locul dvs
    Si fac la fel ca dvs
    Si apoi asteptam reactiile

    RăspundețiȘtergere
  5. E foarte dragut ce se intampla. Suntem doar niste lasi care ne meritam soarta deoarece cu cat suntem umiliti mai mult, cu atat plecam capul si mai jos si ne acceptam soarta. Rusine domnilor colegi profesori!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare