Am cerut inca din luna decembrie, de la publicarea in Monitorul Oficial, Nota de fundamentare a OUG114/2009. Am insistat sa obtinem si in cele doua intalniri informale cu reprezentantii ministerului. Ma asteptam sa o avem mult mai repede.
Abia ieri a fost publicata pe site-ul guvernului.
Speranta moare ultima spunea cineva.
Asa si speranta mea de a gasi fundamentele reducerii de 15000 de posturi in invatamant.
Citesc AICI NOTA DE FUNDAMENTARE A OUG 114 si nu gasesc decat "Schimbari preconizate....- Modificarea anexei nr. I la Ordonanţa de urganţă nr. 38/2004 privind unele măsuri în domeniul învăţământului, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 481 din 28 mai 2004, privind numărul maxim de posturi finanţat pentru învăţământul preuniversitar de stat."
Diferenta dintre OUG38/2004 si OUG 114/2009 este de 15000. Nicio analiza a sistemului de invatamant, nimic. E un aliniat care nu are nicio legatura cu textul. Picat din luna.
Asta poate insemna ca daca acesta este numarul maxim, atunci se pot lua masuri care sa duca la reduceri mai marei decat 15000.
Concluzia e una cat se poate de simpla...
Finantele conduc educatia, Nu conteaza calitatea in invatamant, conteaza incadrarea intr-o anumita suma de bani fara ca cei care conduc destinele acestei tari sa fie interesati de calitatea educatiei elevului.
Trist dar adevarat
Revin cu niste intrebari:
RăspundețiȘtergere- de ce judecatorii pot iesi la pensie cu 85 % din ultimele venituri, iar cadrele didactice raman la niste sume mizerabile, dupa 40 de ani de munca? e adevarat ca magistratii ies la pensie dupa NUMAI 25 DE ANI VECHIME? e strigator la cer!
- de ce exista unitati scolare cu cateva zeci de cadre didactice si 2 secretare, 3 contabile, 2 femei de serviciu etc?
- cum de pensionarii se pot mobiliza si pot face greva, iar noi dam din umeri si ne plangem ca niste tanci?
- de ce toate celelalte sindicate din alte ramuri si-au negociat pt concediere MULTE salarii compensatorii, iar sindicatele noastre NIMIC?
- de ce imi cere mie ministrul calitate europeana, cand ma plateste mizerabil, ca pt Papua, si imi ofera conditii de lucru mediocre (zeci de copii in clasa, materie multa anapoda si de prisos, materiale did. pe banii mei, cursuri de perfectinare la preturi exorbitante, taxe peste taxe la orice inaintare in grad, mancatoria dintre profesori pt diplome si dosare etc)? la asa bani putini si conditii de rahat, asa calitate.
- de ce alte ministere au putut pastra si mari chiar sumele pt stimulente, prime, sporuri etc, iar la noi NIMIC?
- il provoc pe ministrul Funeriu, care are conturi grase si frumoase, sa se descurce o luna cu 10 milioane vechi, ca mine, cu un copil de crescut, cu rate, dari, facturi, mancare si toate cele... Dar satulul nu-i crede flamandului niciodata.
- i-am vazut pe burtosii din parlament cum se fac ca muncesc, votand plictisiti niste chestii de care n-au habar . acesti paraziti au din impozitele noastre privilegii cu ghiotura (masini, chirii, caldurica, secretare, telefoane cu abonamente, masa calda pe 2 lei, deplasari, conditii de lux in birouri etc etc), iar noi ne numaram maruntisul de prin buzunare. ne meritam soarta.
- am impresia ca Funeriu are mandat de la Basescu sa se razbune cat mai sangeros pe cadrele didactice, pt ca nu l-au votat presedinte. o sa ne iasa pe nas acest mandat. vorba cuiva - scapa cine poate.
- in inspectorate se tin sedinte peste sedinte cu toti directorii de unitati, dar spre plebe nu transpira nimic. nu se stie nimic sigur, toata lumea e ingrijorata si crede ca masurile vor pica precum barosul, deodata, cand ne vom astepta mai putin - si vor durea pe foarte multi dintre noi. CHIAR NU NE SPUNE NIMENI CE NE ASTEAPTA, CE NI SE PREGATESTE ???
Dar de ce apar doua variante ale acelei anexe? Am vazut mai inainte ca faceati o analiza comparativa. De unde este cea de-a doua varianta?
RăspundețiȘtergerePoate le amintiti guvernantilor sa nu uite sa se gandeasca la solutii de stimulare a muncii suplimentare a cadrelor didactice, daca tot au desfiintat salariul de merit si 2%, precum si depolitizarea invatamantului cu care s-au tot laudat. Cred ca sunt aspecte mai importante legate de cresterea calitatii educatiei decat disponibilizarile, marirea normei didactice sau a numarului de elevi la clasa. Si poate se gandesc si cum îi vor stimula pe toti primarii satelor romanesti sa rezolve comasarile scolilor, nu sa le spuna:''Nu stiu, descurcati-va!''.
RăspundețiȘtergereSe pare ca "vorbim degeaba" pe aici! TOTUL s-a terminat! Jocurile au fost facute de cei mari,iar noi "pionii" suntem la inaintare .
RăspundețiȘtergerePACAT ! Am fost o forta!Pana si minerii au fost mai tari.Ei ,cel putin, au primit plati compensatorii,noi dascalii, NIMIC! NICI RESPECT!
SINDICATUL ESTE PRIMUL VINOVAT! NISTE INCOMPETENTI! ALTFEL, O POT NUMI REAVOINTA! Care dintre cele doua poate fi mai GREA (CONSTIINTA)in fata Lui DUMNEZEU ?
Sindicatul, dar si calitatea oamenilor. Acei lingai, oameni fara coloana vertebrala au distrus calitatea de dascal si verticaltatea acestuia in fata ministerului sau a altor categorii sociale. Eu le spun moluste.
RăspundețiȘtergereDomnule Pop ne prezentati asa zisa fundamentare a ministerului cu care ne vor distruge incet ,dar sigur.
RăspundețiȘtergerePoate ne spuneti care este strategia reprezentantilor nostri care vor participa la negocierile de miercuri ,care vor fi solicitarile dumneavoastra in numele nostru.
Cum spuneati -SPERANTA MOARE ULTIMA- si de aceea speram ca veti demonstra ca mai putem fi o forta.
Unde-i sindicatul acuma?!Cum isi justifica activitatea fata de cadrele didactice(cele mai batjocurite)din judetul acesta?!Ati fost mai preocupati de Eurosind decat de noi,ati fost preocupati sa urmati nu stiu ce cursuri de specialitate pe la Sinaia,Busteni- nu de noi,ati fost interesati sa va luati apartamente prin Bucuresti si sa va terminati vilele,nu ati fost preocupati de noi!
RăspundețiȘtergere@ 16.01.2010 16.37 sunt multe intrebari care nu au raspuns sau nu se doreste sa se acorde acest raspuns
RăspundețiȘtergere@ 16.01.2010 20.18 e varianta inainta de catre MECTS tuturor inspectoratelor
@ Dragos Croitoru cred ca singura sansa e in cadrul negocierilor privind legea sala ptr 2011
@ 16.01.2010 22.19 CINE SUNT SINDICATELE???
Fiecare dintre noi. Si cred ca daca este o vina aceea este a fiecaruia dintre noi.
@17.01.2010 10.23 mda
@17.01.2010 13.52 depind ed efiecare dintre noi daca o sa fie asa. unitatea in actiune ne mai poate salva in acest moment
@17.01.2010 13.52 tot acolo unde a fost si pana acuma. Sindicatul e fiecare dintre noi. Nu inteleg ce are una cu cealalta si care e problema de fond in judetul acesta.
Poate si detaliati la fel cum reusiti sa si acuzati