12 ian. 2010

Intalnire informala sediu MECTS -12 ianuarie 2010

Conducerea Ministerului a prezentat, reprezentantilor sindicatelor reprezentative din invatamant, propunerile de masuri reiesite din discutiile avute cu Inspectorii generali
1-la nivel de comuna o singura unitate cu personalitate juridica;
2-regruparea claselor parelele sub media prevazuta de lege;
3-predarea educatiei fizice la invatamantul primar sa se faca de catre invatatori, institutori fara a afecta norma titularilor;
4-regandirea centrelor bugetare la nivelul comunitatilor locale;
5-incadrarea in nr minim de ore al planurilor cadru in vigoare;
6-efectuarea orelor de laborator tehnologic cu intreaga clasa;
7-efectuarea orelor de cultura generala la invatamant vocatioanal, separarea doar la disciplinele de specialitate;
8-reducerea numarului de clase la invatamantul seral prin compensare prin invatamant farafrecventa;
Din cele 4 masuri propuse doua ar produce efecte utile
9-reorganizarea unitatilor cu cel putin 300 si 150
10-incadrarea la clasele de debut (1,5,9) din urban, la limita maxima

Detalii
FSLI.RO


Masuri peste masuri, reduceri peste reduceri.
Toate vor duce catre un singur rezultat, SCADEREA CALITATII EDUCATIEI, si afectarea educatiei elevilor din Romania. Nu cred ca trebuie gandit actul educational numai din prisma banului. Pentru o calitate in invatamant este nevoie de Programe scolare de calitate, resurse si baza materiala moderna si resursa umana de caliatate. Si toate acestea nu se pot realiza fara finantare corespunzatoare.
Dar se pare ca cei d ela guvernare nu sunt momentan interesati de acest lucru, decat reduceri de cheltuieli de personal, condamnand la analfabetism generatiile viitoare ale Romaniei.

35 de comentarii:

  1. As vrea sa va intreb ce parere aveti despre cazul profesorului alcolic de la Brad,jud Hd?Ce masuri credeti ca ar trebui luate in acest caz?
    Chiar daca nimik nu va mai aduce inapoi pe tanara de 16 ani care a plecat pt totdeauna :(

    http://www.napocanews.ro/2010/01/s-a-sinucis-din-dragoste-pentru-profu%E2%80%99-de-matematica.html

    RăspundețiȘtergere
  2. cum vizualizam anexa nr2? ca aceea ne intereseaza

    RăspundețiȘtergere
  3. SA INTELEGM CA ASTEA SUNT DIFRELE FINALE CU DISPONIBILIZARI? CELE DIN ANEXA 2?

    RăspundețiȘtergere
  4. Care sursa ar fi mai credibila ca diferentele sunt enorme?

    RăspundețiȘtergere
  5. scumpa loredana, nici un om intrega la cap nu are o parere buna despre un alcoolic, dar tu ce parere ai ca nu stii sa scrii?...trei greseli am vazut eu...

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte bine ca faceti acest lucru, deoarece am ajuns foarte rau si foarte jos din toate privintele.Avem zone ale bugetului ce onoreaza bunastarea si exuberanta financiara fara numar ale unor ministere favorizate de putere la care bugetele s-au dublat pe 2010, iar in tara scolile stau sa cada, sunt desfiintate, educatia elevilor e pe ultimul plan, profesorii abia supravietuiesc in tara asta, scopul de a forma tinerele generatii a disparut definitiv.Copiii nu mai stiu ce e aia o carte, nu iubesc studiul, bibliotecile nu mai au valoarea ce o aveau odata, tinzandu-se in a fi minimalizate ca impact scolar, ele fiind de fapt zona si spatiul scolar in care tanara generatie sa poata reflecta mental selectand singuri adevaratele valori stiintifice si in final umane pentru ca acesti tineri copii in formare sa-si defineasca adevarate caractere morale de care o societate sanatoasa are atata nevoie.Iubirea de carte dezvolta intelectul, imaginatia, largeste universul gnostic al copiilor, fiecare scoala trebuind sa aiba ca scop educarea elevilor pentru dragostea de carte, ocolind pe cat se poate latura informativa a calculatorului ce deformeaza elevii, contactul direct cu cartea dezvoltand direct senzitiv legatura dintre suflet si cunoastere, crearea unui unic univers la fragede varste din care nu mai vrei sa iesi odata ce-ai intrat.E o copilarie paradisiatic traita in niversul cartilor, ceea ce pentru un elev va insemna o reala marcare placuta pe tot parcursul vietii lui.Asta trebuie sa faca un sistem de invatamant ce-si doreste reformare, performare, si doar crearea de valori real umane pentru viitorul acestei tari.Totul se poate realiza prin investitii eficiente in biblioteci, in cadre didactice bine pregatite, in baza materiala a fiecarei institutii de invatamant, totul se realizeaza cu bani, nu cu lipsa acestora.Secarea de cacadre didactice a sistemului, aplicarea de masuri de realizare de economii in educatie va duce in final la indobitocirea noilor generatii, superficializarea pregatirii lor profesionale, ele nestiind sa aplice in final de fapt decat unele sabloane oferite de sisteme informatice fara a avea capacitatea de a sintetiza, analiza, concluziona si inventa.Prin aplicarea masurilor acestei OUG 114 se distruge un sistem de dragul de a se realiza economiile impuse de MFI, cei carora de fapt nu la pasa de soarta noastra, de formarea tinerelor generatii, nu le pasa decat de BANI.Va doresc mult succes in tentativele dumneavoastra de a demola aceste aberatii emanate de un guvern incapabil a acea valori, de a performa vreun fel acum si pe viitor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cand s-au facut disponibilizarile in minerit, in armata, etc., s-au acordat 12 salarii compensatorii! Eu propun sa se acorde si-n invatamant! Bineinteles ca nu sunt de acord cu disponibilizarile dar daca e sa fie, sa primim si noi platile compensatorii, de ce se face discriminare?

    RăspundețiȘtergere
  8. reduc din personalul din invatamant dar nu se renunta ca personalul asociat. Vin toate pilele din alte domenii si predau in invatamant.Renunta la personalul din inv dar nu se renunta la grupe de lucru(sunt licee, unde informatica se preda intensiv, chiar daca este grup scolar sau lic. economic etc). Daca s-ar face o analiza la sange, exista solutii.

    RăspundețiȘtergere
  9. vedeti ce hal de ministru avem...mai carente de vorbire (greseli gramaticale, etc)... evident un model pentru noi...scolit in medii mult prea inalte pentru noi, simplii palmasi din sistem>
    http://www.ziaruldeiasi.ro/vnn?bcpid=37836733001&bclid=1774292573&bctid=61432810001

    RăspundețiȘtergere
  10. Numerele din Anexa 2 varianta 2 sunt cele cu care lucreaza la inspectorate. Cel putin in Harghita e asa pentru ca se reduc cu 328 posturi

    RăspundețiȘtergere
  11. Am vrea sa avem in clase cam cati elevi au si colegii nostri europeni ! Daca guvernantii vor sa faca bani sa impoziteze masinile de zeci de mii de euro sau vilele sau averea unora sau e treaba lor ! Pe langa ca isi bat joc de un profesor care trebuie sa stea cu 30 de elevi in clasa compromit si actul educational! Asta e viitorul Romaniei? Forme de protest care i-ar durea si pe guvernanti ar fi oprirea examenului de bacalaureat si amanarea la nesfarsit a admiterilor !

    RăspundețiȘtergere
  12. Dar este si mult personal care taie frunze la caini. Noi lucram cu 30 elevi in clasa de ne plesnesc creierii, dar doamnele bibliotecare si adminisrtatorii, laborantele , ce fac? Fac cafele si intorc ceasca pentru ghicit!!! Vor fi platiti din costul/elev, pe care te omori tu sa-i faci destepti, nu ele!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. S/au facut centrale termice acum fochistul e dat afara ca ele sa se defecteze sau sa nu functioneze la parametri normali!S/au reabilitat scoli cu firmele sotilor angajatelor din ISJ sau cu prietenii acestora iar acum se inchid!Pai eu ce sa mai cred de politicieni sau ministrii care s/au perindat pe la acest minister?Un singur lucru:hoti,parsivi,needucati!

    RăspundețiȘtergere
  14. Sunt invatatoare si imi vreau orele de educatie fizica inapoi. Macar eu ieseam in curte cu ei in timpul orei si o desfasuram asa cum am invatat in Liceul Pedagogic acum 20 de ani. Profesorul cu diploma de Spiru Haret le da mingea pe vreme insorita sau ii tine in clasa in conditii de vreme nefavorabila in timp ce el sta cu secretara la povesti.

    RăspundețiȘtergere
  15. FSLÎ ar trebui să iniţieze un REFENDUM pentru modificarea grilei de impozitare. Fraierii au votat pentru impozitarea cu 16% a salariilor. Au uitat de Moş Ion Roată ... (Băsescu, Boc, Geoană, mult criticatul cumnat al lui Geoană, Marko, Isărescu, senatorii, deputaţii etc - nu nu pun umărul la greul şi greaua moştenire a societăţii). Mă numesc Berciu Ioan şi sunt prof la Seini-Maramureş. Am semnat ca anonim pt că sunt analfabet în ale tehicii pc.

    RăspundețiȘtergere
  16. VEDETI,asa ne certam intre noi,iar mai marii invatamantului ne taie ore de -SPORT,MUZICA,DIRIGENTIE,RELIGIE.IST-GEO+ED.TEH+BIOLOGIE+FIZ+CHIMIE(reducerea plan cadru).Daca ramanem dezbinati,ne vor umili complect............

    RăspundețiȘtergere
  17. M-ar interesa in ce consta munca didactica a unei educatoare/institutor/profesor din invatamantul prescolar la programul de dupa-amiaza in gradinitele cu program prelungit?! Oare, a pazi copiii care dorm face parte din fisa unui cadru didactic care este platit pentru aceste ore ca si invatatorul/profesorul... care foloseste fiecare minut (uneori si pauzele) pentru a lucra cu elevii? E un aspect care scapa din vedere; au fost ani (pana in '90) cand se aloca pentru tura de dupa-amiaza numai o norma (un cadru didactic pt. 2 grupe de copii)

    RăspundețiȘtergere
  18. Anonimule, daca nu stii ce fac cadrele didactice din tura de dupa-amiaza in gradinitele cu program prelungit, iti recomand sa studiezi programa si apoi incearca o suplinire macar o zi! vei avea de invatat1 Ia-ti si Distonocalm in buzunar. Am rugamintea sa nu mai vorbesti in necunostinta de cauza.....chiar daca e mai simplu pentru tine lucrul acesta!

    RăspundețiȘtergere
  19. Legat de reducerea normelor la fochisti, sunt de acord cu ce s-a scris mai sus, mai ales ca avem responsabilitati clare de la ISCIR. Dar nu, noi lucram 3 luni si restul stam (parerea celor din ISJ). De cand da frigul noi stam si cate 10 ore in scoala pentru ca probleme pot aparea tot timpul si mai venim si sambata si duminica, ca daca se intampla ceva in lipsa noastra? Plata orelor suplimentare nu se face, se dau libere si atunci, de ce dati afara sau reduceti fochistii?

    RăspundețiȘtergere
  20. Domnule Liviu va rog sa fiti foarte atent cu limita maxima prevazuta de lege la clasele I . Este 25 si nu 30 cum am mai vazut ca afirma unii inspectori generali! Este o mare diferenta!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Va mai fi acordata continuitate pensionarilor? Pana acum aveau dreptul sa amane cu 3 ani cei cu gr I...

    RăspundețiȘtergere
  22. Care planuri cadru? Ca dupa propuneri nu s-a mai stabilit nimic, cel putin pe site-ul edu.ro, nu apar cele pentru profilul real.

    Poate ma lamuriti...Si nu ar strica, daca tot se iau atatea hotarari sa fie totusi argumentate si luate pe baza unor metodologii, programe clare...iar acestea lipsesc cu desavarsire.
    Asa haos ca in invatamant nu stiu daca mai e si in alt domeniu. Asta pentru ca cei care iau deciziile habar n-au de ce este in realitate in sistem.

    Poate vor aparea niste clarificari si cu planurile cadru sau daca stiti mai mult despre aceasta tema, va rog sa-mi spuneti unde pot gasi informatiile complete.

    RăspundețiȘtergere
  23. Ultima precizare nescrisa este sa se mearga pe planul cadru actual, dar pe nr. minim de ore.

    RăspundețiȘtergere
  24. Ce mai vreti fratilor sa stati la catedra? Sau sunteti din aceia care aveati meditatii si le prierde-ti, saracii de voi!!! Tineretul unde-l trimitem la munca? Vreti un invatamant de babe si mosi? Daca ii pui sa lucreze pe calculator sau sa mai tina o lectie model la Cercul pedagogic, toti spun ca ei sunt batrani si vor mai repede la pensie. Ia faceti bine si duceti-va la pensie cum s-au dus si alti colegi de-ai nostri si de-ai vostri. Nu mai incurcati pamantul, ca ne fug toti copiii acolo unde sunt cadre mai tinere!

    RăspundețiȘtergere
  25. Este adevarat ca guvernul Boc-Poc vrea sa renunte la clasele cu predare bilingva (engleza, franceza, germana)? Am auzit un zvon conform caruia anul viitor s-ar reduce 3 posturi de titular din catedra noastra.

    RăspundețiȘtergere
  26. anonimu' de la 18.01 sper din suflet pt binele invatamantului ca tu nu esti cadru didactic, ca altfel tre' sa zbori repede ca nu ti-e locu' acolo,nu ai habar nici sa scrii...de exprimare ce sa mai zicem,asa ca indignarea si propunerile tale ne lasa reci!

    RăspundețiȘtergere
  27. eu zic ca decat un necalificat, dar tanar, mai bine un pensionar...dar parerile sunt impartite...

    RăspundețiȘtergere
  28. Da,da...sunt prea multi copii la clasa 25...30. Cum pot unii sa compare educatia de azi cu cea de ieri...? ..ma refer la copii, la mediu social, familial...la respectul, care nu mai este in ziua de astazi, fata de valori... O sa ramana analfabeti din start pt. ca se vede clar...suntem niste cifre in "ochii lor"atat noi ,cat si elevii. O formula matematica aplicata pe niste 'Suflete"... RUSINE ! nu asa se lucreaza cu oamenii d-lor pedagogi(sunt profesori si min. si seful lui direct )si multi altii care apar pe la tv cu sau fara habar.... Umilinta pe care o suportam acum o s-o plateasca in timp copiii lor...si toate generatiile viitoare. Probabil ca asta se si doreste!

    RăspundețiȘtergere
  29. Domnule Prof. Liviu se mai respecta graficul miscarii personalului didactic. Se mai tine cont de ordonanta de urgenta care permite transferarea profesorilor din mediul rural in cel urban daca sunt indeplinite conditiile di ordonanta. Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  30. Cum este afectata calitatea actului educational daca se reduce numarul de contabile care si-asa au programul de salarii achizitionat de la firme de soft? De ce trebuie sa fie tinute atatea pile? Sora, cumnata, fina, sora si etc?

    RăspundețiȘtergere
  31. Scuze ca m-am repetat, am vrut sa zic cumnata, nu sora, dar uite asa fac o bucla infinita neamurile!!!!

    RăspundețiȘtergere
  32. Cand vom invata sa nu mai aruncam cu pietre in colegii nostri din sistem,atunci si mai marii tarii ne vor asculta.Daca si acum continuati sa improscati cu noroi in stanga si in dreapta,desigur va veti trezi ...dar prea tarziu...
    Veniti cu solutii viabile,bazate pe argumente solide,iar cand liderii nostri ne-o cer fiti uniti,pentru binele invatamantului romanesc,deci si al nostru al tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  33. niste intrebari:
    - de ce judecatorii pot iesi la pensie cu 85 % din ultimele venituri, iar cadrele didactice raman la niste sume mizerabile, dupa 40 de ani de munca?
    - de ce exista unitati scolare cu cateva zeci de cadre didactice si 2 secretare, 3 contabile, 2 femei de serviciu etc?
    - cum de pensionarii se pot mobiliza si pot face greva, iar noi dam din umeri si ne plangem ca niste tanci?
    - de ce toate celelalte sindicate din alte ramuri si-au negociat pt concediere MULTE salarii compensatorii, iar sindicatele noastre NIMIC?
    - de ce imi cere mie ministrul calitate europeana, cand ma plateste mizerabil, ca pt Papua, si imi ofera conditii de lucru mediocre (zeci de copii in clasa, materie multa anapoda si de prisos, materiale did. pe banii mei, cursuri de perfectinare la preturi exorbitante, taxe peste taxe la orice inaintare in grad, mancatoria dintre profesori pt diplome si dosare etc)? la asa bani putini si conditii de rahat, asa calitate.
    - de ce alte ministere au putut pastra si mari chiar sumele pt stimulente, prime, sporuri etc, iar la noi NIMIC?


    - il provoc pe ministrul Funeriu, care are conturi grase si frumoase, sa se descurce o luna cu 10 milioane vechi, ca mine, cu un copil de crescut, cu rate, dari, facturi, mancare si toate cele... dar satulul nu-i crede flamandului niciodata.
    - i-am vazut pe burtosii din parlament cum se fac ca muncesc, votand plictisiti niste chestii de care habar n-au. acesti paraziti au din impozitele noastre privilegii cu ghiotura (masini, chirii, caldurica, secretare, telefoane cu abonamente, masa calda pe 2 lei, deplasari, conditii de lux in birouri etc etc), iar noi ne numaram maruntisul de prin buzunare. ne meritam soarta.
    - am impresia ca Funeriu are mandat de la Basescu sa se razbune cat mai sangeros pe cadrele didactice, pt ca nu l-au votat presedinte. o sa ne iasa pe nas acest mandat. vorba cuiva - scapa cine poate.

    RăspundețiȘtergere
  34. Sal vreau sa fac schimb de link sau banner siteu meu este http://www.t9stiri.blogspot.com
    adresa de mail: rootradio@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  35. Aş dori să ştiu dacă directorii au dreptul să primească 2 la sută?

    RăspundețiȘtergere