27 feb. 2013

Clasa a IX a și obligativitatea facultății pentru învățători

Guvernul muta clasa a IX la liceu si elimina obligativitatea facultatii pentru invatatori 

3 comentarii:

  1. D-LE MINISTRU ,DACA NU NI SE MAI RECUNOSC SI DECI NU MAI PRIMIM ECHIVALARILE CONFORM OM 5484 , INVATATORII / EDUCATORII CARE VOR IESI LA PENSIE IN 2020-2022 VOR FI NEVOITI SA FACA FACULTATEA PT A RAMANE LA CATEDRA PANA LA PENSIONARE? EXPLICATI VA ROG CE E CU TERMENUL 2018 ? CE SE INTAMPLA DUPA? VA MULTUMIM!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un lucru pozitiv pe care tin neaparat sa-l remarc este eliminarea pragurilor 20, 25 , 30 de ore pe saptamana. Intr-o societate tehnologica,a informatie cu problemele grave pe care le are , eu gasesc absurd faptul ca tu ca scoala(pionul principal al societatii) sa trimiti copilul acasa la facebook, la jocuri pe calculator(cu totii stim ca parintii sunt foarte ocupati cu asigurarea traiului decent) in loc sa-i oferi ocazia sa participe in scoala la diverse activitati, optionale de aprofundare( stim ca temele acasa nu se prea fac acasa) activitati cultural- sporttive (organizate in parteneriat cu institutiile competenete) cluburi si palate, asociatii non profit etc.

      Ștergere
  2. Cred ca nu ati luat in considerare supra aglomerarea elevilor. De pilda, la clasa a X-a , profil bilingv 36 de ore pe saptamana? Un adult lucreaza 40 pe saptamana... un pic mai mult deci.
    La clasele mici , clasa I 21 ore maxim? asta inseamna o zi pana la orele 13:00? Nu e prea mult pentru 7 ani totusi?
    Chiar cred ca exageram!

    RăspundețiȘtergere