8 feb. 2013

Candidaţii titularizabili din 2012 pot ocupa posturi pe perioadă nedeteminată în unitatea de învăţământ în care predau


Despre candidatii titularizabili din 2012

14 comentarii:

  1. Buna ziua,
    Va rog sa ma ajutati caci numeni nu stie sa-mi raspunda!

    Sunt profesoara de Tic la clasele gimnaziale si am participat la examenul de titularizare in 2012, dar inca nu se stie ce se intampla cu aceste ore de TIC la clasele V-VI.

    Conform LEN 2011
    La finalul clasei a IX-a, în baza unei metodologii elaborate de Ministerul Educatiei, Cercetãrii,Tineretului si Sportului, se realizeazã o evaluare nationalã obligatorie a tuturor elevilor. Rezultatele evaluãrii se exprimã printr-un punctaj, similar testelor internationale. Evaluarea se realizeazã prin urmãtoarele probe:

    e. o probã practicã de utilizare a calculatorului, sustinutã în timpul anului;

    Aceasta disciplina a fost introdusa de catre LEN conform art.68 :

    (3) Disciplina Tehnologia informatiei si comunicãrii constituie o disciplinã optionalã pentru elevii din clasele I-IV si este disciplinã obligatorie în învãtãmântul gimnazial si liceal.

    Asadar, legea spune clar ca aceasta disciplina este obligatorie la gimnaziu si ca elevii vor sustine o proba practica la calculator la sfarsitul clasei a IX-a.

    Dupa toate cele prezentate mai sus urmeaza partea "interesanta". In proiectul cadru de metodologie pentru aplicarea LEN se precizeaza:

    Disciplina tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor constituie o disciplină opţională pentru elevii din clasele I-IV şi este disciplină obligatorie în învăţământul gimnazial, clasele a V-a şi a VI-a, precum şi în învăţământul liceal, conform art. 68 alin. (3) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011.

    Asadar, cei de la minister au hotarat ca aceasta disciplina sa fie studiata doar in clasele a V-a si a VI-a de gimnaziu, probabil ca incalcand propria lege care precizeaza ca disciplina este "obligatorie" la gimnaziu, doar ca nu aceasta este problema in discutie acum.


    INTREBAREA MEA ESTE

    POT SA MA TITULARIZEZ CONFORM ART.253 PE ACESTE ORE

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa va dea Dumnezeu sanatate!Si,clasa pregatitoare e o idee buna degeaba vorbesc unii si altii fara sa aiba habar.

    RăspundețiȘtergere
  3. pot bebeficia de prevederile art 253 daca nu am definitivatul?

    RăspundețiȘtergere
  4. pot sa ma titularizez conform articolului 253 daca nu am definitivatul?
    imi exercit activitatea in cadrul scolii din anul 2011,postul are valabilitate si am obtinut peste 7 la examenul de titularizare?

    RăspundețiȘtergere
  5. Mă numesc D.F sunt prof educație tehnologică, am obținut nota 10 la exam din 2aug 2012. Pot să mă titularizez înaintea pretransferului, respectiv conpletare de normă, a titularilor?

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu sunt suplinitoare calificata si la examenul de titularizare din anul 2012 am luat nota peste 7,dar nu am examenul de definitivat pot sa ma titularizez pe post.Mentionez ca postul este viabil.

    RăspundețiȘtergere
  7. domnule pop,va rugam sa ne ajutati sunteti singurul care isi pleaca urechea si la noi....chiar nu exista posibilitati sa ne titularizam conform art 352 fara definitivat...ce ce aceasta conditie,DE CE NU AVEM DREPTURI EGALE CA TOTI CEILALTI?

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna seara! Va rog sa-mi spuneti daca cei care au participat la concursul de titularizare din anul 2012 si au nota 7 sau peste 7 , se pot titulariza in acest an doar daca au definitivatul??? Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu consider acestă condiţie "discriminare", cei care nu au definitivatul nu au susţinut acelaşi examen de titularizare? I-a întrebat cineva dacă au s-au nu definitivatul în învăţământ când au susţinut examenul de titularizare? Au primit note pe alt criteriu?

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna seara! Va rog frumos sa-mi comunicati daca, ma pot titulariza in anul scolar 2013 in scolile unde predau in prezent.Mentionez ca am participat la Concursul de Titularizare din 2 august 2012 unde am obtinut nota 8,50.Am fost repartizata in sedinta publica pe 10 ore intr-o Unitate de Invatamant si 8 ore in alta Unitate de Invatamant,cumulativ ideplinesc o norma didactica.
    Daca sunt fractii de ore (10 respectiv 8),aceste ore pot deveni viabile pe cel putin 4 ani.Doresc sa stiu in ce baza legala aceste ore pot deveni viabile cel putin 4 ani pentru anul scolar urmattor pentru a ma putea titulariza pe aceste ore.

    RăspundețiȘtergere
  11. DOMNULE MINISTRU

    AVEM RUGAMINTEA SA PROPUNETI ELIMINAREA CONSIMTAMANTULUI INTRE UNITATI . CE INSEAMNA ACESATA SITUATIE ? SA FACEM PLECACIUNI IN FATA DIRECTORILOR ? SA-I CONVINGEM SA NE ACCEPTE DOAR IN BAZA UNUI CV ? CREDETI CA AR FI SUFICIENT ? STITI IN CE SOCIETATE TRAIM....
    NUMAI BINE !

    RăspundețiȘtergere
  12. Se pare ca noi, cei care nu ne putem titulariza in baza art. 253 deoarece nu avem definitivatul suntem far' de ajutor! De ce nu raspunde nimeni, de ce nu ne ajuta nimeni? Domnule Pop, ati uitat ce fel de concurs a fost cel de anul trecut??? Chiar trebuie sa fim in ultimul hal batjocoriti?

    RăspundețiȘtergere
  13. de ce aceasta discriminare cu definitivatul pt articolul 253? nu suntem egali?nu intai ne luam post si apoi ne dam def ul?

    RăspundețiȘtergere
  14. D-le ministru, nu vi se pare nedrept faptul ca unii sunt pusi sa aleaga intre pensie si continuarea pe post si cei care au sustinut examen de titularizare in 2012 sunt lasati pe dinafara? In fiecare an, cine vine la conducere face legea asa cum doreste. Metodologia privind miscarea personalului didactic este facuta in asa maniera incat, cu parere de rau, se mentine incompetenta in sistemul de invatamant.Iar in ceea ce ii priveste pe cei care au dat examen de titularizare in 2008, demult si-au pierdut continuitatea in invatamant, adica in 2011 au trebuit sa se prezinte din nou la concurs. Nu stiu cine ii propulseaza pentru a se titulariza pe post pentru anul scolar 2013 -2014.

    RăspundețiȘtergere