20 ian. 2013

PDL dezinformează în stilu-i caracteristic


Comunicatorii PDL în domeniul educaţiei se pare că au nevoie de noi, de USL, pentru a le clarifica ce înseamnă Legea Educaţiei Naţionale angajată de Guvernul democrat liberal. 
Le explic pe această cale, celor aflați în conducerea PDL, faptul că prin Legea Educaţiei Naţionale nu mai există funcţia de educatori şi învăţători. Ordinul de ministru care face acea echivalare ridicată în slăvi de doamna Raluca Turcan duce la apariţia, în sistem, a persoanelor care nu îndeplinesc condiţia de profesor de învăţământ primar şi preşcolar. Asta ar însemna ca, în momentul aplicării ordinului, să fie dați afară din învățământ educatori, învățători care, chiar dacă au absolvit liceu pedagogic, nu au vechime în domeniu. Acesta este fondul problemei.
În ceea ce priveşte fondul de salarii necesar, deja luat în calcul de către Guvernul USL, pentru plata salariilor celor 22 de mii de cadre didactice în urma echivalării, acesta se ridică undeva la 56 de milioane de lei pe an, nu la 4,4 milioane cum, în stil caracteristic pedelist, se face dezinformarea opiniei publice. 

52 de comentarii:

  1. Buna ziua ,
    Va rugam sa ne spuneti daca petitia online privind revenirea la norma de 16 ore pentru profesorii cu gr I si dreptul de pensionare in invatamant cu 3 ani inaintea varstei standard va fi discutata de catre parlament ,ministerul educatiei ,guvern.Cine ne va sustine ? Va multumesc !Maria I

    RăspundețiȘtergere
  2. Din păcate dezinformarea vine din toate părţile.Odată susţineţi echivalarea,odată nu.Sărmanii de învăţători aveau la dispoziţie 4 ani ca să-şi echivaleze competenţele, deci nu era cum să fie daţi afară.Cei care deja sunt la catedră cu liceu pedagogic au cel puţin 10 ani vechime.Trimiteţi cadrele cu liceu pedagogic la facultăţi,căci într-adevăr ele nu ating nivelul celor cu licenţă,nivelul acelora care s-au dus la studii superioare de la o fabrică de încălţăminte,n-au dat nici măcar o probă de aptitudini,n-au voce să cânte, nu cunosc reguli de ortografie, nu ştie să deseneze ,la ele verbul are trei genuri etc.Acest nivel ridicat trebuie salarizat într-adevăr cu cel puţin 400 de lei mai mult,vezi grila de salarizare.Putem să tragem concluzia: vina celor cu liceu pedagogic este,că s-au născut prea repede,trebuiau să se nască cu 20 de ani mai târziu şi acum aveau salar cât un proaspăt licenţiat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ca multi din colegii mei nu inteleg de ce d-voastra ,in perioada in care ati fost Ministru,nu ati luat o atititudine ferma in ce priveste echivalarea studiilor cat si a competentelor profesionale ,mai mult sa fi sistat depunerea dosarelor sau ati asteptat voturile,apoi drept multumire d-na Andronescu a blocat procedura.
    Ne-am increzut in raspunsurile d-voastra ,sugestive-personale,tanand cont ca aveti o expierenta de lider in primul rand ,cunoscator al legislatiei ,dar sincer ne-ati dezamagit.
    In toate discutiile din presa ,de pe forumul ministerului educatiei,nu se aminteste daca Or.5884 mai este in vigoare sau nu,drept pentru care va rog sa lamuriti d-voastra acest aspect.
    In speranta ca imi veti raspunde, va multumect anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era un ordin in vigoare si un calendar. Nu aveam ce face legal.

      Ștergere
    2. Daca era ordinul si calendarul de ce nu s-a respectat?
      De ce in 26 octombrie cf. calendarului nu s-a semnat de catre minister.Oare acest fapt nu este un abuz ?Acest fapt oare este legal?

      Ștergere
    3. In toata perioada mandatului,nu ati facut nici o referire la aceste echivalari ,ca sunt in regula sau nu ,acordul sau dezacordul, nimic din care sa ne dati de gandit ca in final o sa blocati procedura ,ceea ce denota ca din start nu ati fost ,,pentru",dar ati pastrat o liniste apasatoare pana cand ati obtinut ,,votul",apoi v-ati dat cu parerea.
      Sper sa ramaneti doar cu parerea si sa se faca lumina in acest caz.
      Va rog ,revin la intrebarea :
      Mai este in vigoare Or.5484?

      Ștergere
  4. Cu "managerii" de scoli fosti actuali PDL ce se intampla ? ? ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ne-ati dezamagit profund d-le L.M.Pop! Invatatorii si educatoarele care au absolvit liceul pedagogic au un nivel profesional ridicat si de calitate. La aceste licee intrau cei mai buni elevi si cu examen adevarat!!! Topul liceelor era format din :liceul militar, liceul pedagogic si liceul sanitar. Examenele nu erau "formale", iar nr. de locuri era limitat chiar si la obtinerea gradelor didactice. D-na Andronescu cu ceva timp in urma propunea sa fie admisi la facultate si cei care nu aveau bacul, iar acum i s-a pus pata pe invatatori si educatoare, apare pe la tv mintind auditoriul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu înteleg de unde nemulţumirea.

      Ștergere
    2. Ce atatea dezamagiri? Noi cei care ne-am chinuit si am facut studii-si nu la Spiru, eu avand 50 ani, fiind absolventa a lic. ped.- de ce n-am fi dezamagiti de aceasta echivalare care ne-ar dezavantaja in orice situatie de concurenta?

      Ștergere
    3. Si daca eu am 53 de ani, Liceul pedagogic si am studii la Spiru ce crezi ca fac altceva la clasa decat faci tu? Crezi ca am uitat ce am invatat in liceu si in cei 33 de ani de ivatamant.Mai lasati aroganta ca am vazut infumurati care au terminat la Universitate, PIP si fac greseli gramaticale sau scriu grsit in condica.Conteaza mult formarea initiala, nu mai repetati ca papagalii ce auziti la Andronescu.

      Ștergere
    4. Nu ar fi concurenta,daca s-ar proceda,ca si atunci cand ati intrat in sistem Doamna Anonim -"ULTIMUL VENIT,PRIMUL PLECAT". Oare nu-i mai logic? Si daca totusi se face un punctaj,cate puncte se acorda pentru vechimea la Actualul loc de munca? Nici una!De ce?Ca sa fie protejati cei care au dat atatia bani facultatilor si cineva vrea sa-i onoreze cumva acest efort financiar!!!!Bravo dragi colegi, prin aceste afirmatii iarasi ati dat dovada de foarte multa inetigenta,drumul spre viitor se masoara in kilogramele de hartii,nicicum prin CALITATE.Puteti astepta linistiti Aracisul!Sper ,ca nu veti avea emotii,doara sunteti PROFESORI!

      Ștergere
  6. D-na Andronescu spune peste tot ca înv/educatorii cer echivalarea competentelor cu licenta si marirea salariilor.Fals! Cu bunastiinta induce in eroare pana si pe reporterii neinformati(echivalarea competentelor conform ordinului 5484 e diferita de ordinul 5553 pentru profesorii care au absolvit o facultate, dar cu diplomă, deoarece atunci nu se inventase licenta).S-a varat ura si discordia intre inv/educatori si prof pt inv primar si prescolar. Dragi colegi, luati atitudine!Ni se fura munca, demnitatea si cinstea!Cum sa desfiintezi profesii "peste noapte"?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Până la urmă ce vă încălzeşte denumirea dacă alte avantaje nu vizaţi? E minunat să fii domnul învăţător sau d-na educatoare. Într-o zi o să privim cu nostalgie spre aceste profesii.

      Ștergere
  7. Cei care nici in vis nu puteau absolvi un liceu pedagogic, au facut scoli postliceale de sambata si duminica, dupa ce au absolvit un liceu agricol, textil sau miner, iar cei care au fost necalificati doua sau chiar 3 decenii si-au dus dosarele si banii si au terminat inegalabilul si minunatul si perfectul PIPP (chiar si din inspectorii actuali, metodisti, formatori- care trimit acum in teritoriu hartii agresive , cu ultimatum , s-au calificat "pe ultima suta de metri").CALITATEA...ce e aia?

    RăspundețiȘtergere
  8. CE fac elevii de la o clasa de-a III-a ,care au profesor nou, absolvent PIPP, in primul an de activitate, varsta 47 ani, pana anul trecut a fost om de serviciu intr-o unitate scolara din oras?
    Nu sunt cazuri izolate...

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce e de remarcat, e si faptul ca din acest an s-a introdus si examen /test scris la admiterea la PIPP, pe langa media de la bac,care acum destul de multi o au fantastic de mare in comparatie cu cei care terminau cu ani in urma un liceu pedagogic, unde se stie foarte bine cat de greu se obtinea o nota mare, nemaivorbind de medii.Vreti sa dea inv/educatorii examen la PIPP pe maruntisul lor de salar? D-le Pop, inv/ed fac cursuri pt credite si merg la cercuri pedagogice pe banii lor,nu stau in hoteluri de lux.Va puteti uita in oglinda sau mai bine, in ochii lor tristi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,numai ca,fara suparare, la acele cursuri pentru credite,cercuri pedagogice,activitati metodice si ce-or mai fi,participa si profesorii pentru inv.primar si prescolar(absolventii cu licenta),nu numai absolventii de licee pedagogice!Asadar,e bine sa se pastreze functiile de educator/educatoare,invatator/invatatoare salariati corespunzator studiilor medii! Ori,daca tot se vrea sa fie facuti toti profesori,sa fie salarizati la nivel de studii(medii,respectiv licenta).Dar sa echivalezi studiile medii cu cele de licenta chiar ca n-ar fi normal!Ar insemna sa duci in derizoriu efortul unora de a-si sacrifica timp,bani,efort intelectual pentru a termina o facultate.Parerea mea!

      Ștergere
  10. Eu tot nu inteleg:ordinul 5484 cu echivalarea competentelor pentru educatoare si invatatori mai este in vigoare? In OU 92 nu se spune ca se abroga! Noi stiam de la inceput ca aceasta echivalare nu conteaza la salarizare !Nici nu ne aseza pe aceeasi treapta cu cei care au/aveau studii de licenta!Atunci de ce atata vrajba si nimeni nu spune adevarul?
    Intrebari pentru Dl Pop:Este oficiala anularea OMECTS 5484 ?
    Cei care avem dosarele aprobate mai primim atestatele?

    RăspundețiȘtergere
  11. A, nu mai exista functia de invatator , educator! Pur si simplu!! Si asta ne-o spuneti dupa ce-au trecut alegerile?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba exista, tocmai asta nu se intelege. Numai ca, daca si-o doreste cineva si pe aceea de profesor, sa mearga la studii! Nu sa se astepte echivalarea de competente ca pe o para malaiata iar pe deasupra si salarizare pentru studii superioare. Ma bucur ca s-a facut lumina. Sper ca Ministerul sa nu cedeze in privinta Ordonantei 92. Credeti ca PDL-ul ar fi acordat si salarizarea pe langa acel atestat de echivalare? Nu, nicidecum, ceea ce fac acum Funeriu si Oana Badea prin iesirile isterice la TV, nu e decat sa arunce cu noroi, sa intarate educatoarele si invatatorii. Domnilor invatatori si educatoare, dovediti ca sunteti demni si ca intr-adevar ati terminat un liceu pedagogic.

      Ștergere
  12. Cred ca o sa constientizeze statul roman catastrofa care il asteapta atunci cand din sistem vor iesi absolventii de Liceu Pedagogic. Am la practica pedagogica viitorii ....de la PIP, Univ., Colegiu....Le plang de mila elevilor care le vor intra pe mana!Va invit sa vizitati cateva scoli si sa asistati la lectiile lor! Va veti cruci!Eu personal nu ma tem de ordine si legi tampite. Cu cat mai multi "dascali" agramati cu atat mai plina va fi scoala mea de meditatii!Asadar ...afara cu invatatorii actuali si puneti analfabetii! Vivat Romania! Vivat natiunea romana scufundata in prostie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare rău că trebuie să vă contrazic, dar nici nu trebuie să generalizați așa fără a ține cont de faptul că în orice formă de învățământ fie PIPP, fie Liceul Pedagogic,există excepții de tot felul. Puțină decență nu strică!

      Ștergere
    2. Despre ce decenta vrei sa vorbim cand niste agramati din sistem, absolvind orice forma de invatamant...vin si imi mutileaza copilul cu nestiinta si plesneala cu care abordeaza demersul didactic!???

      Ștergere
  13. va rog sa-mi spuneti daca cei care au fost incadrati conform legii1/2011art.248alin4 ca profesori pentru invatamantul primar intra sub incidenta OG92/2012 CARE SE REFERA LA INVATATORI SI EDUCATORI?
    In speranta ca imi veti raspunde, va multumect anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  14. ceea ce face androneasca e o nerusinare, iar promovarea fara simt critic a aberatiilor ei e si mai rea. in loc sa rezolve situatia neclara dintr-o lege proasta, aratand clar ca statutul profesional si salarial al profesorului din prescolar si primar NU este identic cu cel al profesorului cu licenta, si sa valideze cele 22209 dosare de echivalare (care au costat multi bani, pentru ca multe cursuri de perfectionare, cerute de metodologie, sunt/ au fost contra cost), ea da o solutie si mai proasta, un oug in care sprijina fabricile de diplome, in timp ce minte cu nonsalanta spunand ca urmarea unei facultati nu e obligatorie, in vreme ce hartia semnata de ea spune exact pe dos. in cazul educatorilor si invatatorilor, guvernarea usl e ca in bancurile cu radio erevan, nu li se da, ci li se ia.

    mai frumos e ca incercarea de intoxicare a useleului esueaza urat. vor fi framantari majore in invatamant in lunile urmatoare daca useleul nu renunta la politica duplicitara si nu clarifica situatia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce va doriti atat de mult un titlu pe care nu l-ati obtinut? Cei care s-au straduit cum se vor simti cand vor fi pusi pe acelasi palier spre ex. la o restrangere de activ.?

      Ștergere
    2. amuzanta incercarea de personalizare a problemei, numai ca e irelevanta (pot sa fiu femeie de servici sau posesor de doctorat la cambridge, ce conteaza e mesajul, nu purtatorul lui), ci de felul in care usl promoveaza agresiv si cu nerusinare o minciuna. altfel spus, oug-ul usl nu rezolva o problema creata de len-ul pdl, ci creeaza probleme in plus in sistem din... nimic, sau mai bine zis din dorinta de a satisface o anumita clientela.
      punctual, problema pe care o ridici e serioasa, insa eu specific clar ca trebuie subliniata diferenta dintre „profesorii” fara licenta si cei cu licenta. dincolo de asta, este exact treaba ministerului sa faca o metodologie corecta in care sa fie echilibru intre absolventii de pedagogic si licentiati in cazul amintit de tine (reduceri de posturi), ca si in oricare altul

      Ștergere
    3. Titratii de ce vor bani pe prostia de care dau dovada in activitatea didactica? Ai curaj sa mergi cu mine prin sate si orase sa vezi cu ochii tai de ce sunt in stare?

      Ștergere
    4. DUPĂ CUM TE MANIFEŞTI CONSIDER CĂ AR FI PIERDERE DE TIMP.

      Ștergere
  15. Este vorba de 2 lucruri diferite:OM 5484 ce se refera la echivalarea competentelor si OM 5553 ce face trimitere la echivalarea studiilor. Intrebare: niciuna nu e pe placul d-nei Andronescu? Observam ca de fiecare data cauta argumente in "greselile" altora; nici problema diplomelor de la Spiru Haret nu a fost vina dumneaei (desi era de multi ani ministru si cunostea problema)...si cate alte nereguli sunt! Asteptam un nou plan cadru (conf aceleasi LEN), noi manuale (nu reeditarea celor vechi) si de ce nu, revenirea la norma de 16 ore a celor care au peste 25 de ani vechime. Medicii si asistentele pot lua calea strainatatii pentru a-si castiga painea; profitati de faptul ca noi, invatatorii/educatorii/profesorii nu avem astfel de oportunitati. Abtineti-va in a ne da explicatii hilare;ne rugam la D-zeu sa ne dea puterea sa facem fata zilelor de acum. Din pacate, de la inceputul lui 2013, v-ati schimbat total!

    RăspundețiȘtergere
  16. 1) Eu știu că o lege, atunci când intră în vigoare, nu-i afectează și pe cei de dinaintea apariției sale, ci numai pe cei care vin după ce a intrat în vigoare. Acest lucru vi-l va spune orice jurist. Și atunci, de ce Ministerul Educației nu respectă legile țării???
    2) Îmi amintesc și de un ordin de ministru din trecut (din perioada 2003 - 2008), prin care învățătorii și educatorii titulari, care absolviseră o facultate, cu diplomă de licență, erau acceptați să se transfere pe posturi de profesori titulari, fără a mai susține concursul de titularizare pentru disciplina pe care doreau dumnealor să o predea ca profesori calificați. Deși în 2008 am obținut 7,60 la CNU și aveam posiblitatea de a rămâne 3 ani în școala la care am fost repartizată ca profesor calificat suplinitor (așadar, de a primi continuitate și în anii școlari 2009-2010 și 2010-2011), postul meu a fost ocupat de o astfel de doamnă educatoare, care, educatoare titulară fiind, și-a luat între timp licența în domeniul Teologie Ortodoxă - Limba și literatura română, a intrat în concediul pentru creșterea copilului (2 ani), iar la expirarea acestui concediu, în loc să se întoarcă pe postul său de educator, și-a depus dosarul la pretransferări și a ocupat postul pe care eram eu numită ca profesor calificat suplinitor de limba și literatura română.
    Într-adevăr, nu am urmat cursurile liceului pedagogic, pentru că nu mi-am dorit să devin învățătoare sau educatoare, din pricină că ... învățătoarea pe care am avut-o nu a știut și nu s-a purtat ca un adevărat DASCĂL. Am dorit și am urmat un liceu de filologie-istorie (promoția 1991), la profil de filologie-istorie, pentru a deveni profesor de limba și literatura română, model fiindu-mi fosta profesoară de română (și dirigintă) din școala generală.
    Acum, se vine cu acea ordonanță aberantă, prin care li se cere învățătorilor și educatorilor cu vechime, intrați în sistem înainte de 2011, să facă o facultate, ceea ce nu mi se pare corect, pentru că - repet - o lege, când intră în vigoare, nu ar trebui să-i afecteze pe cei de dinainte de apariția sa, ci pe cei care intră în sistem după intrarea ei în vigoare. Domnii juriști (chiar și cei din inspectoratele școlare) de ce nu spun nimic, în acest sens?
    Suntem spre sfârșitul lunii ianuarie și Ordonanța de Urgență privind aproibarea Mobilității personalului didactic din anul școlar 2013-2014 nu a fost publicată, cei ce vor să susțină concursul de titularizare nu știu cum și când va avea loc acesta, nu au o programă clară, după care să se orienteze. Iar se dorește, de către cei responsabili din minister, să nu existe note bune și foarte bune la acest concurs? Programa și modelul-cadru ar trebui să fie publicate înainte cu 6 luni de începerea concursului, nu înainte cu 2-3 săptămâni! În 2-3 săptămâni nu poți învăța ce trebuie să înveți în 6 luni!
    ”Cine are urechi de auzit, să audă” și să ia măsurile necesare!

    RăspundețiȘtergere
  17. Am absolvit liceul pedagogic si apoi si Colegiul de institutori. As vrea sa stiu daca imi mai pot echivala studiile.

    RăspundețiȘtergere
  18. PRIN ORDINUL 5484, INV/ED NU PRIMEAU LICENTA CI LI SE RECUNOSTEAU COMPETENTELE! CHIAR NICI ACUM NU SE INTELEGE? CE-I CU URA ASTA FATA DE EI? ALTII SUNT CEI CARE IAU DECIZIILE IN INVATAMANT. CEI CARE SUNT IN FUNCTII IMPORTANTE SUNT PROASPETI ABSOLVENTI DE FACULTATI LA CARE S-A INTRAT CU DOSARUL SI S-AU PLATIT TAXELE AFERENTE.PE ACESTIA II DERANJEAZA RECUNOASTEREA COMPETENTELOR PENTRU CA EI NU LE POSEDA. TARA ASTA A FOST RESPECTATA SI PENTRU INVATAMANTUL PERFORMANT. ATI REUSIT SA-L TERMINATI LA PROPRIU.

    RăspundețiȘtergere
  19. Unde s-a mai vazut sa nu mai recunosti invatatorii si educatorii din sistem , dupa 25-35 de ani de activitate didactica? Intai se face rau in sistem, apoi se cauta "tapi ispasitori".
    Chiar doriti sa faceti "praf si pulbere " tara asta?

    RăspundețiȘtergere
  20. Cei cu liceul pedagogic absolvit sunt adevarati maestri in profesia lor. Rusine pentru ceea ce le faceti! Probabil ii doriti si pe ei plecati din tara ca sa munceasca fizic, sau sa se mute in ceruri, mai aproape de Dumnezeu, pe care-l ignorati si prin efectele produse prin ordonantele voastre politice negandite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-mi vine sa cred ca nimeni nu explica celor care apar la toate televiziunile ca educatorii/invatatorii ,conf. OMECTS 5484 /2011 vor fi platiti ca fiind in continuare cu studii medii chiar daca le-ar echivala competentele. NE DOARE FAPTUL CA AM FOST MINTITI CU BUNA STIINTA DUPA ALEGERI! INAINTE NU S-A SUFLAT NIMIC! DIN ACEST PUNCT DE VEDERE ACTUALII NU SE DEOSEBESC CU NIMIC DE PORTOCALII!
      Problema salarizarii(deci buget marit )se pune la profesorii absolventi de IP3 care sunt obligati sa-si echivaleze studiile(examen de absolvire) cu studii de licenta conf, OMECTS 5553/2011 pentru ca la ei este o drama deoarece , fara voia lor, li s-a sters cu buretele ....absolvirea unei facultati! Nu oricine a facut un IP3!Si culmea ca echivalarea are loc tot dupa ...punctaj!Macar ei sa obtina echivalarea studiilor, dar cine stie ce ganduri le mai vin guvernantilor.
      Daca inteleg eu bine , la tv apar cei care iau studiile liceale din 5484 , le combina cu studiile de licenta din 5553 si le da cu ,,,rest. DECI NU-I VALABIL!Sa le explice cineva cu creionul in mana , sa inteleaga si ei cine cu cine se aduna.Exista un precedent in Romania cand s-au echivalat nu numai competentele ,chiar daca nu aceasta era denumirea, ci si studiile. E tema de studiu pentru cei care sunt foarte vocali ca le e jena sa stea pe aceeasi treapta cu educatorii/invatatorii care, vezi doamne, au numai studii medii.Unii care au devenit invatatori/profesori in urma unei Reforme a invatamantului erau numai cu scoala profesionala si au facut cinste satului romanesc. Pe doi i-am avut colegi si sunt inca la pensie amandoi.

      Ștergere
  21. Ce greseala a reparat dna ministru Andronescu? Ca nu am inteles? Unde este logica? Invatamantul universitar are nevoie de studenti sau de dragul schimbarii dam ordonante fara noima? Cei care ies la pensie sunt fericiti, dar celor care mai au un an sau doi dupa le ofera ajutor de somaj dupa ani buni de munca in slujba scolii? Cerem sindicatului sa ia masuri, ministerul mai bine sa lase lucrurile cum erau daca nu sunt capabili sa dea legi bune pentru elevii si copiii nostri.
    Ne jucam de-a "uite invatatorul, nu-i invatatorul" sau "uite pregatitoarea, nu-i pregatitoarea"...si ne dorim generatii de tineri capabili...cum, daca noi ii bulversam de mici?!

    RăspundețiȘtergere
  22. Să nu ne mirăm de situaţia din învăţământ atâta vreme cât DASCĂLII adevăraţi sunt batjocoriţi şi umiliţi.Din păcate, mai nou oricine poate fi învăţător şi are un salar de încadrare cu 4oo de lei mai mare.Oare munca lor este mai specială? Au cumva mai mulţi elevi sau mai multe ore? Nici vorbă.
    Părinţii noştri ne-au ţinut la licee foarte greu(salarul lor era mai puţin decât plăteam la internat).Mi-e ruşine să le spun ce s-a ales de noi.Oare mai ,,marii,,noştri au avut învăţători cu licenţă? NU CRED!

    RăspundețiȘtergere
  23. E DE NECONCEPUT CUM INTERVIN PROF DE INV PRIMAR SI PRESCOLAR PE AICI F NERVOSI. DE CE NU VA INFORMATI INAINTE DE A DA CU NOROI? IN CAZ DE RESTRANGERE DE ACTIVITATE SAU DE SALARIZARE -SUNT GRILE CLARE CARE FAC DIFERENTIERE .NU VA IA NIMENI LICENTELE , NICI COMPETENTELE.CUM ATI ABSOLVIT DACA NU VA PLACE SA VA INFORMATI CORECT? MAI CITITI SI DOCUMENTATI-VA INAINTE DE A FACE AFIRMATII PE CARE SI ALTII LE PREIAU APOI "DIN ZBOR".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In care studiile sup sunt cotate cu 2 puncte!!! Cunoaştem. Dacă vreţi profesori faceţi studii, dacă nu vă stă foarte bine şi aşa!

      Ștergere
  24. cand apare metodologia pentru miscarea personalului didactic pentru 2013-2014????????trebuia sa apara pana la 15 noiembrie.....

    RăspundețiȘtergere
  25. Nu vad de ce se face atata caz pentru educatoare si invatatoare.Si eu am liceul ped.dar din anul 2000 tot ni se sugera sa mergem sa facem colegiu sau o facultate ca vin cei tineri si trebuie se tinem pasul cu ei.Asa ca aceste doamne care acum mai au 10 ani pana la pensie,la vremea respectiva puteau urma cursurile unei facultati,dar cred ca din comoditate nu au facut-o.Sa fim seriosi,cine a terminat o fac.sau chiar culegiul stie ce inseamna:timp,stres si desiguri imense eforturi financiare.Nu mi se pare corect ca noi cu licenta sa fim platiti la fel ca doamnele care si-au echivalat competentele.Mariana

    RăspundețiȘtergere
  26. Unde esti, LMP?ASTEPTAM SA NE RASPUNZI?CE ATI FACUT DIN NOI?

    RăspundețiȘtergere
  27. Ce de anonimi are învăţământul românesc ?
    Iată adevărata faţă şi responsabilitate a personalităţii omului nou "al noii democraţii româneşti".
    "Bravo naţiune !"
    La aşa conducători, aşa popor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. -Apropo!Dvs. aveti un nume?

      Ștergere
    2. HOŢUL STRIGĂ: ,,HOŢIII,, ASTA ESTE, DOMNULE RESPONSABIL...ÎMI SCAPĂ NUMELE.

      Ștergere
  28. Unde esti tu,Domnule Trandafir?!

    RăspundețiȘtergere
  29. Cel care raspunde pe aici e sosia d-lui Pop, sau constiinta sindicatului?

    RăspundețiȘtergere