2 oct. 2012

Informare

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, a declarat luni, 1 octombrie, la Zalău, în cadrul dezbaterii publice privind dialogul social, că în numai 5 luni de la instalarea Guvernului Ponta, numărul locurilor de muncă din România a crescut considerabil. Potrivit Registrului General de Evidenţă a Salariaţilor şi Registrului Zilierilor, atât numărul salariaţilor activi, numărul contractelor individuale de muncă active cât şi numărul zilierilor şi numărul poziţiilor înregistrare în registrul zilierilor au crescut, lună de lună, în perioada mai – septembrie 2012.

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, a arătat că, la sfârşitul lunii aprilie, numărul salariaţilor activi era de 5.016.338 iar la finalul lunii septembrie acesta a crescut cu 77.868. Numărul de contracte individuale de muncă active pe o durată nedeterminată a crescut de asemenea în perioada guvernării USL, respectiv de la 5.002.523 la 5.087.808. Totodată, contractele individuale de muncă active pe o durată determinată au crescut la 465.356 de la 446.843. Numărul de zilieri a crescut de asemenea între lunile mai – septembrie, ajungând de la 208.179 la 295.690. Numărul poziţiilor înregistrare în registrul zilierilor a crescut considerabil, de la 3.162.645 la 4.951.649.

Faptul că politicile Guvernului Ponta, şi cele sociale şi cele economice, au fost corecte şi bune îl demonstrează creşterea considerabilă a numărului de contracte individuale de muncă în perioada guvernării de USL.

8 comentarii:

  1. Bine ar fi si daca s-ar da restantele castigate in istanta.Poate reusiti sa informati pe primul ministru despre situatia reala a rezolvarii acestora.Cadrele didactice care s-au pensionat in 2011 nu numai ca au pirdut f mult la pensie din cauza PDL-ului dar nici nu au primit restantele.Oare cand ni se vor da? Sau se astepta sa decedam si sa nu ni se mai dea nimic.
    Prof. MARIA ASTILEAN

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Liviu Marian Pop

    Astăzi, 3 octombrie 2012, v-am văzut vorbind în faţa Guvernului cu cei care protestau împotriva folosirii cianurilor ca mijloc de minerit. Domnului Ministru delegat pentru Dialog Social Liviu Marian Pop vorbind cu nişte protestatari de parcă le-ar da şuturi în dos să plece mai repede... Când am văzut tonul răstit şi arogant... mi-aţi stricat întreaga zi. Mai veniţi şi de la sindicate... Dar se pare că aţi uitat când stăteaţi pe la uşi să cerşiţi ceva atenţie de la "mai marii" Guvernului României.

    Domnule Liviu Marian Pop, votul meu nu-l veţi obţine de acum încolo tot restul vieţii, aţi intrat direct pe lista ruşinii. V-aţi trezit cumva stăpân cu maşină la scară şi daţi semne că noi, cetăţenii, suntem mujicii în care loviţi cu cnutul. Ani de zile am fost făcut de suporterii PDL ba pesedist, ba penelist, ba pecist... mai nou uselist. Dacă am luat atâtea şuturi din partea lor pentru ca domnia voastră să ajungeţi ministru şi să ţipaţi pe la protestatarii paşnici împotriva deciziilor guvernului din care faceţi parte, simt că mi-am irosit mulţi ani din viaţă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Reactia mea a fost normala atat timp cat cei de acolo se faceau ca nu stiu demersurile Ministerulul Mediului de a bloca acel aviz. Cei 7-8 protestatari nu au cerut nici o audienta la vreun minister si s-au infiintat in fata guvernului. Din 19 septembrie M Mediului a atacat in instanta acel act emis de autoritatea regionala. Deci a fost doar un exercitiu de imagine. Le-am lasat datele si i-am invitat la un dialog.
      In concluzie discutam de un protest pe o problema care era in curs de rezolvare si care nu depinde de Guvernul Romaniei.

      Ștergere
    2. @ LIVIU MARIAN POP

      Nu aţi înţeles nici măcar acum care este natura supărării mele. Şi când mă gândesc că aveam o părere excelentă despre domnia voastră... şi nu e uşor ca cineva să fie în zona "excelenţei" în ochii mei.

      Aici nu este vorba despre problema în sine, ci despre respectul domniei voastre faţă de "cetăţenii legaţi cu lacăt de poartă", ONG, "oameni de pe stradă", oricine ar fi fost domniile lor.

      Toţi cetăţenii în această ţară sunt egali, un politician nu este "mai cetăţean" decât cei care nu sunt politicieni, nu are o voinţă politică mai mare, nu trebuie să aibă o putere mai mare, nu are o bucată mai mare de suveranitate, şi nici nu trebuie să aibă o influenţă mai mare pe undeva... Nici dacă politicianul ajunge prin Parlament sau prin Guvern, sau pe la Administraţia Prezidenţială nu sunt altceva decât "simpli cetăţeni"... Ei toţi au exact acelaşi stat de cetăţeni ca toată lumea şi cuvântul lor este egal cu cuvântul oricărui cetăţean cu drepturi electorale.

      Un politician are însă obligaţii în plus faţă de banalul om de pe stradă, pentru că, în timp ce "omul de pe stradă" nu are decât obligaţia unui punct de vedere format (nu poate fi indiferent faţă de ceea ce se întâmplă în ţară), respectiv este obligat să-şi formeze o viziune politică pentru a contribui, prin pluralism social, la o democraţie funcţională..., membrul de partid este obligat să îndeplinească un rol public, deci este obligat să fie în serviciu celorlalţi cetăţeni.

      LEGEA Nr. 14/2003 a partidelor politice spune aşa:
      Art. 1
      Partidele politice sunt asociaţii cu caracter politic ale cetăţenilor români cu drept de vot, care participă în mod liber la formarea şi exercitarea voinţei lor politice, îndeplinind o misiune publică garantată de Constituţie. Ele sunt persoane juridice de drept public.


      În lipsa unei misiuni publice, adică "în serviciul cetăţeanului", partidele politice sunt găşti de interese şi nu ar trebui să existe, ar trebui desfiinţate şi radiate din Registrul Partidelor Politice.

      Ștergere
    3. (continuare)

      Mai mult de atât, în calitate de ministru domnia voastră sunteţi unul dintre angajaţii poporului român pentru a EXERCITA, în acest caz în mod executiv, suveranitatea deţinută de poporul român. Cu alte cuvinte, domnia voastră sunteţi angajat al cetăţenilor.

      Şi mai mult, un Ministru delegat pentru Dialog Social are obligaţia expresă a locului de muncă să ducă un dialog cu societatea. Deci nu poate exista formula NU DEPINDE DE GUVERNUL ROMÂNIEI, indiferent de problemă este sarcina dumneavoastră de serviciu să duceţi un dialog cu cetăţeanul.

      Stimate domn,
      Eu înţeleg că este greu, dar şi mai greu este pentru cetăţenii aceia care stau lângă un spaţiu contaminat cu cianuri.
      De ce s-au legat de gard în loc să depună o petiţie şi să aştepte nesfârşit răspunsul? Pentru o dată ce ministerul a dat un aviz de mediu este obligat să dea aviz de mediu tuturor exploatărilor cu cianuri, mai ales la Roşia Montana. Ministerul Mediului trebuie să înţeleagă că avem o recomandare a UE care spune să interzicem exploatarea cu cianuri, nu mai avem la ce să ne gândim, trebuie să le interzicem şi gata. Iată însă că domnul Ponta, după ce a spus de foarte multe ori că imperativul ecologist este esenţial... ajuns premierul Ponta nu mai este 100% sigur. Un astfel de aviz prăbuşeşte încredere cetăţeanului asupra normalităţii funcţionale a Guvernului României.

      Poluarea se instalează şi nu mai poate fi îndepărtată, orice ar spune "specialiştii". La fel şi în cazul gazelor de şist. Americanii au trecut deja prin dezastrul exploatări gazelor de şist prin această metodă "violentă" a fracturării substratului. La ce ne mai gândim în plus.

      Domnule Ministru,
      Eu vă scot deocamdată din lista celor pe care nu-i respect, dar nu m-aţi convins. Poate că tonul meu este mai aspru, dar asta nu din răutate ci pentru că sunt unul dintre cetăţenii care doresc politicieni şcoliţi, profesionişti, performanţi şi cu iubire de popor. Eu sper că dacă aţi luat hotărârea şi aţi intrat în politică, atunci aveţi un gând de iubire pentru popor şi dorinţa de a fi cel mai bun.

      Ștergere
  3. Sunt lider de sindicat intr-o scoala din nordul Moldovei, iar la sedinta de sindicat ce a avut loc in mai, a venit si Domnul Hancescu care ne spunea, ca pentru cei ce ies la pensie sunt promisiuni ca li se vor da toti banii, pe care statul il datoreaza (diferentele). Cand se va intampla asta si mai ales ce face sindicatul pentru acest lucru? Intreb, pentru ca in scoala mea am un caz de profesor iesit la pensie, care nu isi mai permite sa astepte acesti bani, insa l-ar ajuta sa isi plateasca tratamentul medical de care are mare nevoie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci comentariul meu nu a plăcut administratorilor blogului. Nu-mi rămâne altceva de făcut decât să-l propulsez pe domnul Pop pe lista celor cărora le-am retras respectul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua. Este cazul ca salariul minim brut pe luna sa creasca la 850 lei de la 700 lei acum in 2012. Multi patroni au bani de masini luxoase si vile dar sunt foarte zgarciti atunci cand este vorba sa plateasca salarii mai ridicate la cei care muncesc bine si mult.

    RăspundețiȘtergere