Colegiul Liderilor FSLI a hotarat in urma sedintei ordinare din data de 19 ianuarie 2011 o initiativa legislativa pentru modificarea articolelor din Legea Educatiei Nationale
1.structura ciclurilor de invatamant sa nu fie modificata 4-4-4-2 (clasa a 9-a sa nu fie inclusa in ciclul gimnazial si grupa pregatitoare la primar)-lipsa de spatiu, lipsa unei calificari profesionale la 16 ani pentru elevi;
2. titularizarea- cerem sa se faca in sistem pentru toate cadrele didactice
- Motive: acoperirea tuturor disciplinelor cu personal calificat si asigurarea unei continuitati in actul de predare la nivelul clasei;
3.mentinerea reducerii normei de predare pentru profesorii de grad I, cu 25 de ani vechime-
Motive: uzura psihica a credelor didactice, mai ales in conditiile in care se doreste implementarea unei noi legi; trebuie sa se tina cont de practica europeana
4.decontarea navetei pentru personalul din invatamantul preuniversitar, avand in vedere ca Legea 128/1997 precum si Legea 108/2008 au fost abrogate prin L.E.N.
5. reducerea cu 3 ani a varstei de pensionare, fata de 65 de ani cat este prevazut in Legea unitara a pensiilor
6. modificarea componentei consiliilor de administratie din scoli, astfel incat cadrele didactice sa fie in majoritate.
Comunicat complet pe http://www.fsli.ro/ la http://www.fsli.ro/info2011/conferinta_de_presa_19_01_2011.doc
Aceasta initiativa se face in baza Legii 189 din 1999
Ne bazam pe sprijinul dumneavoastra
Chestiunea cu 4-4-4-2 nu o inteleg. Acum nu exista asa ceva.
RăspundețiȘtergereIn sfarsit "lupta"sindicala a reinceput! ...Si din 2004 ce-ati mai facut?
RăspundețiȘtergere@ Daniel..forma de acum 4 grpe 4 primar, 4 gimnaziu, 2 lic obligatoriu 2 lic secundar
RăspundețiȘtergere@ anonim....unele le gasiti pe www.fsli.ro, sau cel putin trebuia facut...in 2004 fiind vorba de 2000000 de semnaturi...acum minim 100000 semnaturi, in 10 judete peste 5000
Domnule Pop , nu va suparati , dar nu am fost niciodata de acord cu faptul ca un prof cu grad I si 25 de ani vechine ar fi mult mai stresat ca un cadru didactic cu grad II (sau def ),care are aceeasi vechime in invatamant si care la sfarsitul fiecarui an scolar a avut calificativ FB. Suntem platiti fiecare deja, conform gradelor obtinute. Uzura la clasa este aceeasi. Din motive financiare sau familiale, unii dintre noi nu au putut participa la concursul pt obtinerea gr I. Asta este o nedreptate cumplita. Este nedrept sa fii platit de doua ori pentru acelasi lucu . Altfel,de ce nu beneficiaza de acest fapt si cei care au de ex. 15 ani vechime si gr I nu? ca si ei sunt stresati...? Cu celelalte , sunt de acord....dar daca vom fi atat de lasi in continuare, nu vom realiza mai mult decat ceea ce am realizat.
RăspundețiȘtergerebuna ziua !
RăspundețiȘtergereAm si eu o intrebare : care e interpretarea pentru ideea cu minim 7 la titularizare si postul viabil pentru a deveni titular la scoala respectiva?
Marirea normei cu 2 ore pentru cei cu peste 25 de ani vechime este o CAPCANA , pentru cei care sunt de acord cu acesta masura ! Urmeaza ei , cu 2-4 ore in plus fata de cele 18 actuale !
RăspundețiȘtergereD-mnule POP strangem semnaturi de la membrii de sindicat?
RăspundețiȘtergereAlte amanunte ,va rog trimit.pe adresa de email.
MULTUMESC!
Initiativa este foarte buna, dar nu mai cred ca se mai poate face ceva.Lasitatea noastra a tuturor isi arata acum rezultatele.Cand a trbuit sa facem ceva am lasat pe altii(ex.acele colege din greva foamei). Am o propunere, referitor la alegerea directorului; sa fie titularul unitatii.Atunci vor fii mult mai responsabili,altfel isi fac interesele personale si pleaca; in urma lor potopul!!!
RăspundețiȘtergereBuna seara!
RăspundețiȘtergereMa alatur persoanei care sustine ca uzura e aceeasi fie ca ai grad I sau definitivat!
As vrea sa dispara toate acele mese festive, transport platit profesorilor universiatri care se stie ca nu au 1000 lei, si sa primeze munca efectiva la clasa.
Cinstit vorbind se stie ca pentru Gr I , poate exista si exceptii, eu inca nu le am aflat, se cheltuie undeva la 3000lei plus sumele inaintea lucarii finale...e un adevar dur care se plateste cu imprumuturi la CAR sau banci!
Totusi cum se vor realiza transferurile , detasarile?
Populatia scolara la rural descreste totusi, ce va fii cu aceste miscari de personal ?
Si ce-o sa faceti cu ea?i-o trimiteti JAVREI ORDINARE?
RăspundețiȘtergereNare nevoie de intelectuali!!!
1. Total de acord.
RăspundețiȘtergere2. Aleluia, total de acord.
3. Total în DEZACORD. Uzura psihică, atât cât este ea, este aceiaşi pentru toţi, nu doar pentru unii. Nu. Vor bani? Să muncească!
4. De acord. Şi-aşa nu se duce nici dracu' să predea la ţară, nici nu le decontezi transportul... apoi chiar că nu se mai duce nimeni.
5. NU! Reducerea vârstei de pensionare ar trebui doar pentru categoriile speciale cum ar fi minerii, militarii de la munca de jos, etc. etc. - nici într-un caz pentru profesori.
6. De acord... până la un punct. În principiu eu susţin eliminarea definitivă şi irevocabilă a autorităţilor locale (reprezentanţi ai Primăriei sau alte instituţii politice) însă n-ar strica includerea Poliţiei de Proximitate, de exemplu (foştii sectorişti) sau chiar o pondere mai mare din partea elevilor (în licee, să apară mai mulţi elevi din clasele a XI-a şi a XII-a care, la urma urmei sunt majori şi e nedrept să nu aibă un cuvânt de spus). Pe de altă parte, sistemul cu cadrele didactice în majoritate a fost până acum şi... nu prea a dat rezultate. Deci, nu funcţionează. O schimbare aici ESTE NECESARĂ.
Numai bine.
Cand veti inainta in varsta si veti avea gradul I , o sa intelegeti si UZURA PSIHICA si necesitatea pensionarii la 62 de ani , respecyiv 60 ! Din pacate , o sa fie prea tarziu ! "Ca sa cunosti un indian , trebuie sa mergi doua saptamani cu mocasinii lui ."
RăspundețiȘtergereAsa este.Doamna Pandora are dreptate.Nu poti sa mai predai matematica nici la 60 de ani asa cum o faceai la 20.Uzura psihica isi spune cuvantul si in cazul profesorilor si ar trebui sa se tina cont si de noi ca si de alte categorii sociale (mineri,armata...)Salut initiativa FSLI!
RăspundețiȘtergerePrintre modificari nu ati introdus si reintroducerea pretransferului. Multi profesori sunt afectati de faptul ca s-a scos pretransferul.
RăspundețiȘtergere