10 dec. 2010

Despre norma didactica de predare


In ultimii ani s-a discutat mult despre faptul ca aceasta norma ar trebui marita pentru a ajunge astfel la media existenta in unele tari europene. Recent a aparut AICI un studiu pe aceasta tema.
Cred ca visatorii de la MECTS care emit "idei crete" o sa isi revina, macar partial.
Sursa: Fundatia Dinu Patriciu

6 comentarii:

  1. Baronul Munchausen10.12.2010, 18:18

    Prin minciuna , suntem prezentati rasfatatii lumii educationale ! Putem compara si investitiile in educatie si salariile ?

    RăspundețiȘtergere
  2. De cu nu publicati si celelalte grafice care apar pe situl de unde l-ati luat pe acesta? Ar fi interesant de vazut numarul zilelor de scoala dintr-un an.(situl fundatiei Dunu Patriciu)

    RăspundețiȘtergere
  3. Octavia
    Este link-ul prin care puteti sa vedeti toate informatiile postate acolo.
    Ceea ce nu se spune acolo este faptul ca in scolile din lumea civilizata fiecare cadru didactic are unul ,doi sau trei asistenti ,in functie de nivelul clasei pentru a se lucra diferentiat sau intersau trans disciplinar in cadrul unei ore.Ceea ce nu gasiti in acel studiu sunt salariile total diferite decat cele din Romania din care cadrele didactice nu sponsorizeaza invatamantul,cum facem noi cei de aici.

    RăspundețiȘtergere
  4. Octavia : nota 10 ! Ai perfecta dreptate !

    RăspundețiȘtergere
  5. De fapt norma de predare a unui profesor este acum de 18x36=648 pe an de ore si a unui maistru-instructor de 24x36=864 ore...deci aproape de medioa europeana, dar pe un salariu de mizerie 300-400de euro (nu 2000-3000)

    RăspundețiȘtergere
  6. Norma didactica a unei educatoare in Romania este de 25 ore pe saptamana, fara pauze, fara cadru de sprijin si cu 30 de copii la grupa si uneori si peste.Pe an 850 ore la un salariu de 600 lei.De ce ne comparam noi cu U.E.?Noi nu suntem in U.E.Guvernantii sunt!!!!!

    RăspundețiȘtergere