18 nov. 2010

Proiect de lege salarizare unitara 2011 varianta guvern



         Art. 1. – (1) În anul 2011, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie/indemnizaţiilor lunare de încadrare, inclusiv sporuri, indemnizaţii, precum şi al altor drepturi în lei sau în valută ale personalului plătit din fonduri publice, aflat în plată la 1 octombrie 2010, se majorează cu 15%.

(5) Sporurile stabilite prin legi sau hotărâri ale Guvernului, necuprinse în Legea-cadru nr.330/2009, precum şi alte sporuri care au fost acordate în anul 2010 ca sume compensatorii cu caracter tranzitoriu se introduc, la data reîncadrării, în salariul de bază, în indemnizaţia de încadrare, respectiv în soldade funcţie/salariul de funcţie, fără a se putea depăşi cuantumul drepturilor salariale astfel cum sunt calculate potrivit prezentei legi.

         Art. 2 – În anul 2011, pentru personalul nou-încadrat pe funcţii,  pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/autoritate publică pe funcţii de acelaşi fel, precum şi pentru personalul promovat în funcţii sau în grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare în plată pentru funcţiile similare din instituţia/autoritatea publică în care acesta este încadrat.
        
         Art. 3 – Prevederile art. 1 şi ale art. 2 se aplică în mod corespunzător şi personalului ale cărui raporturi de muncă sau serviciu au fost suspendate în condiţiile legii şi şi-au reluat activitataea în anul 2011.

         Art. 4  –  (1) Valoarea de referinţă este de 600 lei. În anul 2011, nu se aplică valoarea de referinţă şi coeficienţii de ierarhizare corespunzători claselor de salarizare prevăzuţi în anexele la Legea cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.
         (2) Personalul plătit din fonduri publice se reîncadrează începând cu 1 ianuarie 2011, pe clase de salarizare, pe noile funcţii, gradaţii şi grade prevăzute de legea-cadru, în raport de funcţia, vechimea, gradul, treapta avute de persoana reîncadrată la 31 decembrie 2010.
(3) Drepturile care se acordă personalului pentru condiţii de muncă se au în vedere la reîncadrare numai dacă persoana îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.
   

Art. 13 În anul 2011 nu se acordă ajutoare sau, după caz, indemnizaţii la ieşirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă.

In CONCLUZIE ramanem cu salariile in 2011 ca si in 2010 avand in vedere disparitia premiului anual (al treispezecelea salariu) care e 8,3% si adunanad indicele de inflatie de 8%  discutam de o INDEXARE a salariilor in 2011 nu de o crestere 
Iar pentru anumite functii cei angajati nou in sistem vor avea acelasi salariu ca si cei cu peste 20 de ani vechime in sistem.

21 de comentarii:

  1. Dar de prima de deces , ce se aude ?

    RăspundețiȘtergere
  2. ”(5) Sporurile stabilite prin legi sau hotărâri ale Guvernului, necuprinse în Legea-cadru nr.330/2009, precum şi alte sporuri care au fost acordate în anul 2010 ca sume compensatorii cu caracter tranzitoriu se introduc, la data reîncadrării, în salariul de bază, în indemnizaţia de încadrare, respectiv în soldade funcţie/salariul de funcţie, fără a se putea depăşi cuantumul drepturilor salariale astfel cum sunt calculate potrivit prezentei legi.”
    NU inteleg aliniatul asta. Cu alte cuvinte se elimina aceste sporuri? Ma refer aici la sporul de doctorat. Adica cei 15% se calculeaza la salariul din octombrie cu tot cu compensatie sau fara? Daca salariul din 2011 se va calcula cu +15% fata de salariul din octombrie, fara compensatia de doctorat, atunci cei aflati in aceasta situatie vor inregistra o noua scadere a salariului.

    RăspundețiȘtergere
  3. sindicalistul18.11.2010, 16:37

    si voi ce faceti stimati lideri? va luati indemnizatiile in continuare fara sa faceti nimic pentru noi... vai de noi cu asa lideri...!!! in loc sa ripostati si sa amenintati cu proteste si cu greva generala , stati si va roadeti coatele prin birourile voastre luxoase, se vede ca sunteti niste "pupincuristi politici", umblati numai dupa ciolane ...

    RăspundețiȘtergere
  4. De curiozitate, ce indemnizatie primiti?

    RăspundețiȘtergere
  5. Este adevarat ca Gradatia de merit nu se mai acorda cu 2011 ? Ce pacaleala ati luat, din pacate pentru noi, cand sindicatele au participat la discutarea proiectului privind gradatia pentru 2013-2014 ...
    Asadar, nu se mai acorda premii in 2011, adica gradatia de merit, Gh. Lazar !!!!!
    De ce Gh.Lazar nu s-a semant ? De ce si-a permis ministrul funeriu sa se amestece in banii comunitatii locale, bani cuprinsi de scoli in buget si dovediti prin adeverinte ? De ce ?
    Veti vedea ca, gradatia nu va mai fi cu 2011! Sindicatele au participat la discutiile pe Metodologii, au aparut cele referitoare la planul de scolarizare, miscarea personalului didactic ... metodologia pentru gradatie nu a aparut !!!
    TRANSMITETI SINDICATELOR DIN JUDETE CA VREM SA DAM IN JUDECATA PE funeriu PENTRU CA NU A SEMNAT ORDINUL GH. LAZAR !!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Bubico... ca ar trebui sa se acorde pentru unii
    @ sindicalistul ...amenintam si urlam numai noi liderii, si cand e vorba de fapte constatam ca dumneavoastra, sindicalistul, astepti sa faca altii actiuni de protest. Pui la colt si interpretezi mereu ceea ce spunem, ai indoieli mereu si actionezi destul de rar.
    @ Rudi intre gratis si 3500 depinde de organizatie si activitate
    @ Lenuta ...nici vorba, metodologia a fost discutata saptaman trecuta in comisie de dialog social, a aparut deja in Monitorul Oficial. In aceast aperioada trebie sa isi depuna intentia pentru gradatie si cei pentru anul 2011 si cei pentr 2013. De aici confuzie pentru unii.se poate actiona in instanta ministrul din acest punct de vedere. Vom analiza speta in intervalul imediat urmator. Avem multe procese pe rol, il luam in calcul si pe acesta

    RăspundețiȘtergere
  7. draftul legii salarizarii il pueti posta sa-l citim si noi? ca din rezumatele prezentate iese o mare varza.

    RăspundețiȘtergere
  8. In aceasta perioada trebuie sa isi depuna intentia pentru gradatie si cei pentru anul 2011 si cei pentru 2013.
    Va rog sa detaliati;ce se intampla cu cei care termina gradatia in 2012?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cum ramane pana la urma cu sporul de doctorat pe 2011?

    RăspundețiȘtergere
  10. Domnule Pop, va rugarm sa ne raspundeti si despre sporul de doctorat... Ramane sau dispare in 2011?

    RăspundețiȘtergere
  11. sindicalistul19.11.2010, 17:13

    din pacate d-le Pop sa stiti ca actionez destul de des... insa nu stiu sa denumesc aceasta reactie a mai marilor lideri ca dvs. , lasitate sau "supunere" , caci observ o mare inclinare spre curentul PDL-ist a FSLI , la actiuni de protest am fost, fac si o sa mai fac , mai ales ca sunt si lider sindical la scoala unde lucrez . Iar problema pe care ati pus-o cu actiunile de protest sa stiti ca nu noi trebuie sa dam tonul la aceste proteste , ci unii ca dvs. insa cand au protestat cei din Buzau ati stat ascunsi prin birouri si nu ati fost in stare sa ne scoateti in strada ...mai ales ca voi ati iesit intr-o seara la tv. si ati spus sa incetam protestele fara sa consultati membrii de sindicat!!! insa aceasta delasare o observ si la liderul nostru judetean si nu exista decat o singura explicatie ca toti cei din fruntea FSLI aveti " botul uns"

    RăspundețiȘtergere
  12. sindicalistul19.11.2010, 17:25

    si inca ceva , stiti ca naveta cadrelor didactice nu s-a mai platit din luna ianuarie 2010! de ce nu demarati actiuni de protest in teritoriu ,precum prezentarea si discutarea acestei probleme in mass media (ca daca tot apareti pe la tv sa o faceti cu rost), ca decontarea sa se faca din fondul de salarii cum era pana in ianuarie 2010 cand s-a dat un ordin ministerial , bine ca se fac rectificari negative la minister iar liderii stau cu mainile in sold ...
    conform finantarii pe elev la scoala unde lucrez eu raman intre 4-5 miliarde de lei , de ce nu ni se da voie sa se deconteze de acolo, unde se duc acesti bani...?
    sa nu-mi puneti placa cu datul in judecata a consiliului local caci acest lucru nu reprezinta solutionare ci amanare...

    RăspundețiȘtergere
  13. buna ziua,
    Ce facem cu pensionarii din scoli. Se reduc 15 000 de posturi dar directorii si inspectoratul scot mereu ore la plata cu ora pentru pensionari. La Cluj sunt o gramada!dupa sedintele publice apar aceste posturi. Propuneti sa se faca din nou sedinte publice pt ca vor iesi la iveala o gramada de norme pentru tineri!

    RăspundețiȘtergere
  14. sindicalistul20.11.2010, 13:26

    pentru anonim 20.11.2010, 12:23
    pai ce o sa mai faca sefii de la isj si liderii de sindicat care au participat la sedintele publice? cum sa dea ei toata spaga inapoi pensionarilor...!inseamna ca nu stii ce spagi grase lasa pensionarii pentru un post...?

    RăspundețiȘtergere
  15. Domnule Liviu Pop, va rog sa-mi raspundeti si mie... Se mai da concediu cu plata pt casatorie deoarece nunta mea e in timpul anului scolar.Daca da, va rog sa-mi spuneti de unde fac rost de o cerere model?Cate zile am dreptul? De prima cred ca nici nu mai poate fi vorba.

    RăspundețiȘtergere
  16. @ Alex M ....NU MAI SE ACORDA ACEST SPOR
    @ sindicalistul ... am mari rezerve ca sunteti lider de sindicat, iar daca sunteti singur nu la FSLI. Asta pentru ca aveti mari carente in legislatie ceea ce este grav.
    Sa va raspund mai concret. La Buzau am fost noi cei din conducerea FSLI de cateva ori, personal am fost de doua ori si inclusiv la intalnirea FSLI Buzau c MECTS. Nu stiu cand a fost intrerupta o forma de protest fara consultare.
    Legat de naveta nu generalizati ce se intampla la nivelul unitatii dvs. Sunt unitati in care se deconteaya la zi aceasta naveta. Procesele se finalizeaza in 3-6 luni si se poate executa in 15 zile.
    Iar ceea ce e grav ptr un lider de sindicat este deyinformarea legata de fondul de nde se deconteaza naveta. Nu se face si nu a fost facuta din fondul de salarii, unde s-a facut e deturnare de fonduri, iar banii sunt prevayuti la CL. Trebuie cerute de catre directori.
    Cred ca e nevoei urgent sa urmati un curs de „Delegat sindical” pentru ca e nevoie mare ptr dvs
    Dar pas cu pas fac ptr dvs si putina formare
    ;)

    @ Anamaria ...nu exista model tip, clauza din CCM este clara.

    RăspundețiȘtergere
  17. sindicalistul20.11.2010, 19:12

    vad ca sunteti destul de flegmatic insa poate nu stiti dvs de unde se decontau cheltuielile cu naveta , iar despre greva m-am referit in general nu m-am raportat doar la FSLI, insa ae trebui sa consultati arhiva Realitatea tv si o sa vedeti in ce grup apareti si spuneti asa ceva...
    cat despre cursul pe care mi-l recomandati, sa stiti ca o sa-l urmez ,insa in alt sindicat , nu in FSLI ,impreuna cu cel putin 200 de membri cotizanti...

    RăspundețiȘtergere
  18. @ sindicalist ...nu sunt si nu ma caracterizeaza.
    Legat de naveta va recomand http://liviumarianpop.blogspot.com/2008/08/decontare-naveta.html
    sa poate aprofndati la curs unde va doresc succes

    Si noi am creat un centru pentru formarea de care este atata nevoie in sistem http://eurostudy.blogspot.com/2010/03/nou-curs-autorizat-mentor.html

    Referendumul este cel care decide si va decide orice forma de protest
    Dar pentr asta e nevoie de minim 50% pls 1 dintre participanti

    RăspundețiȘtergere
  19. nu-l mai aascultati pe sindicalist..............eu il cunosc

    RăspundețiȘtergere
  20. sindicalistul20.11.2010, 22:37

    referitor la curs , va multumesc , chiar daca fac doar 2 ore cu masina sper sa merite .
    referendumul este cel care decide , insa trebuie sa mai fie si facut.. nu de putine ori nu ni s-a cerut parerea si s-a trecut peste asta...
    uitati-va bine in jur si ascultati cu mare atentie!!! membrii de sindicat sunt nemultumiti de activitatea liderilor asa ca luati si va corectati ...

    RăspundețiȘtergere
  21. unii membrii
    e datoria fiecarui lider sa isi faca datoria fata de cei care il aleg

    RăspundețiȘtergere