16 sept. 2010

CONFERINTA SocialA REUNITA in Romania

CONFERINTA SocialA REUNITA in Romania
Pitesti, 25 - 26 SEPTEMBRIE 2010
EDITIA 1
SCRISOARE DE INVITATIE

IN ATENTIA SINDICATELOR AFILIATE FSLI

Stimati Colegi,

1. INTRODUCERE
Ca urmare a angajamentului nostru de a promova modelul si obiectivele initiativei Conferintei Sociale Reunite Europene de la Brussels (JSC) in Europa de Est, cu precadere in Romania, pentru o cooperare strategica complet noua intre Sindicate, ONG-uri, Miscari Sociale si cetateni, va reamintim, cu Respect si Onoare, prin prezenta ca organizam Conferinta Sociala Reunita in Romania (JSC Ro) pe 25-26 Septembrie 2010 (Simbata si Duminica) in Municipiul Pitesti.


2. PARTICIPANTI
Toate marile Confederatii Europene implicate in procesul Conferintei Sociale Europene au fost invitate: ACV-CSC Belgia, FGTB Belgia, CGIL Italia, CGT Franta, FSU Franta, Solidaires Franta si VERDI Germania. Initiativa Conferintei Sociale Europene (JSC) este sustinuta de Confederatia Sindicatelor Europene (ETUC).

Toate marile Confederatii din Romania – CSDR, BNS, Cartel ALFA, CNSLR Fratia, si Meridian – precum si Federatii si Sindicate Regionale/Locale afiliate acestora sint invitate la Conferinta. ONG-uri din domeniul Social si al Protectiei Mediului sint invitate de asemenea.

Conferinta Sociala Reunita din Romania (JSC Ro) este sustinuta de una dintre cele mai importante Confederatii Sindicale din Romania, CSDR.


3. SCOPURI SI OBIECTIVE
- Conectarea Initiativei Conferintei Sociale Reunite Europene (JSC) la initiative nationale similare, pentru a le imbogati atit prin experienta cit si prin informatii, care sa conduca in cele din urma la o mai buna abordare si coordonare nationala si Europeana din perspective strategiei si luptei sindicale;
- Gasirea de solutii concrete la escaladarea atacurilor Guvernamentale impotriva sectorului Serviciilor Publice si impotriva populatiei, atacuri ce urmeaza un model similar in Europa – Romania si alte tari Central-Est Europene fiind ‘laboratoare’ unde FMI si CE experimenteaza asa-zisele lor strategii impotriva Crizei;
- Conceperea de alternative strategice concrete la politicile Guvernamentale anti-sociale din Romania, Grecia si Europa;
- Stabilirea de conexiuni, platforme de cooperare si construire a increderii intre diversele Sindicate, ONG-uri si Miscari Sociale atit la nivel national cit si European;
- Sustinerea Initiativei Conferintei Sociale Europene;.
- Transformarea intr-un eveniment annual urmind indeaproape modelul Conferintei Sociale Reunite Europene aplicat specificitatilor si realitatilor sociale, politice, culturale si economice pentru a stimula si genera un process de schimbari in Balanta Puterii


4. TEME
4.1. Prima Tema
Conferinta Sociala Reunita se va concentra in principal pe Serviciile Publice care se afla in ultima vreme sub un asalt fara precedent dupa ce Guvernul a aprobat in toamna lui 2009 nepopularul pachet continind cele trei legi privind Serviciile Publice ca parte a asa-numitelor masuri anti-Criza.
Aceste masuri anti-sociale au fost reintarite de Legea care impune diminuarea salariilor din Sectorul Public cu 25%, a pensiilor cu 15%, a alocatiilor pentru copii cu 25% si a burselor pentru studenti cu 25%, ceea ce va avea ca efect un Genocid Social, Economic si Cultural fara precedent in Romania si in Europa.
Este superfluu de afirmat ca aceasta Lege este anti-Constitutionala si indreptata impotriva legislatiei Europene prin aceea ca incalca Drepturile Fundamentale ale Omului, fiind neconforma pina si cu recomandarile FMI.
Sistemele de Educatie si Sanatate din Romania au fost in mod deosebit afectate in ultima perioada. De exemplu, din cauza politicii actualului Guvern si a conditiilor impuse de FMI si de Comisia Europeana, mai mult de 74,000 angajati din Serviciile Publice urmeaza sa isi piarda locurile de munca pina la sfirsitul anului; din aceasta cifra 15,000 de cadre didactice din invatamintul pre-universitar urmeaza sa isi piarda locurile de munca pina la 15 Septembrie; la inceputul lui 2011 inca 10,000 de angajati urmeaza sa isi piarda locurile de munca; pe de alta parte, in Sistemul de Sanatate mii de cadre medicale cu pregatire superioara si asistenti medicali au parasit deja tara sau au aplicat pentru contracte de munca in strainatate din cauza salariilor umilitoare, a conditiilor improprii de munca si a lipsei oricarei perspective.

4.2. A Doua Tema
Conferinta Sociala Reunita din Romania va aborda problema cooperarii dintre Sindicate si Actori ai Societatii Civile (ONG-uri, etc) cu focus pe Romania, dar nu numai.


5. DATA SI LOCUL
25 - 26 Septembrie 2010 (Simbata si Duminica); Campusul Universitatii ‘Constantin Brancoveanu’ din Pitesti www.campushotel.ro
Ne asteptam ca participantii sa soseasca incepind cu Vineri, 24 Septembrie 2010.


6. ASPECTE FINALE
Data fiind deteriorarea dramatica a situatiei sociale si economice in Europa, si mai ales in Romania, avem convingerea ca este nevoie de organizarea Conferintei Sociale Reunite in Romania pe linia sus-mentionatelor scopuri si obiective.

Atasat prezentei este Programul manifestarii.

In speranta ca veti gasi initiativa noastra corecta si adecvata, va rugam sa fiti amabili sa va confirmati cu fermitate participarea la Confederatia CSDR, Federatia FSLI, cit si la organizatorii direct responsabili de aceasta (Adrian Voica si Petre Stefan Damo) cel mai tarziu pana la 13 Septembrie 2010.

Va rugam totodata sa trimiteti organizatorilor responsabili contributiile D-vs scrise vis-a-vis de cele doua teme enuntate in prezenta. Acestea vor fi scrise in format Word atasat (maximum 4 pagini), semnate si trimise cel mai tirziu pina la 15 Septembrie 2010, intentia noastra fiind aceea de a publica ulterior Lucrarile Dvs in format electronic cit si intr-o brosura.

Interpretarea profesionala Ro-En, En-Ro, Ro-Fr, Fr-Ro va fi asigurata de catre SIPA Muntenia si AD FSR.

Participantilor li se vor acorda Certificate de Participare.

Costurile de transport, cazare si masa vor fi suportate de fiecare participant in parte.

Cu stima,

Presedinte F.S.L.I.,
Prof.Aurel Iosif Cornea


Presedinte S.I.P.A. “MUNTENIA”, sindicat afiliat la F.S.L.I.,
Prof. Adrian Voica










CONFERINTA SocialA REUNITA in Romania
Pitesti, 25 - 26 SEPTEMBRIE 2010
EDITIA 1
PROGRAM

1. TEME

Tema 1: Serviciile Publice in Romania – Impactul Social si Legislativ in perioada Crizei si solutii preconizate. Focus pe Educatie;

Tema 2: Sindicatele si Actorii Societatii Civile – Realitati si Perspective

2. DATA SI LOCUL

Simbata, 25 Septembrie – Duminica, 26 Septembrie 2010, Municipiul Pitesti, Judetul Arges, Romania.
Campusul Universitatii ‘Constantin Brancoveanu’ www.campushotel.ro

3. PARTICIPANTI

Alaturi de Confederatia CSDR si Federatia FSLI, toate marile Confederatii Sindicale din Romania – BNS, Cartel ALFA, CNSLR Fratia, si Meridian sint invitate.
In plus, vor fi prezenti lideri de sindicat regionali reprezentind sindicate afiliate sus-mentionatelor Confederatii.
Toate marile Confederatii Europene implicate in procesul Conferintei Sociale Europene (JSC) au fost invitate: ACV-CSC Belgia, FGTB Belgia, CGIL Italia, CGT Franta, FSU Franta, Solidaires Franta si VERDI Germania. Initiativa Conferintei Sociale Europene (JSC) este sustinuta de Confederatia Sindicatelor Europene (ETUC).
Conform estimarilor, sint asteptati un numar de 40-60 participanti.

4. PROGRAM

• Vineri, 24 Septembrie – Sosirea participantilor; Bun Venit; Socializare; Cina;

• Simbata, 25 Septembrie – Prima Zi a Conferintei Sociale Reunite in Romania:
- 8:00-9:00 Mic Dejun (la Restaurantul Hotelului)

- 9:00-9.30 Inregistrarea Participantilor

- 9:30-10.00 Deschiderea Conferintei, Cuvint de Bun Venit si aspecte organizatorice
Prezideaza: Adrian Voica, Presedinte Sindicat SIPA Muntenia Ro
Vorbitori: Iacob Baciu, Presedinte Confederatia CSDR, Ro; Aurel Cornea, Presedinte Federatia FSLI, Ro

- 10:00-11.45 Prima Sesiune Plenara pe Tema 1: Contributii
Prezideaza: Simion Hancescu, Prim-Vicepresedinte Federatia FSLI, Ro;
Vorbitori: Felipe van Keirsbilck, Secretar General CNE/ACV-CSC Belgia, Adrian Voica, Presedinte SIPA Muntenia Ro; Nicolae Cretu, Vicepresedinte Confederatia CSDR, Ro; Jean-Michel Joubier, Sef Dept. International Confederatia CGT, Franta, altii.

- 11:45-12:00 Pauza Cafea

- 12:00-13.30 A Doua Sesiune Plenara pe Tema 1: Dezbateri; luari de cuvint
Prezideaza: Liviu Marian Pop, Secretar General Executiv FSLI, Ro

- 13:30-14:30 Pauza pentru Masa de Prinz

- 14,30-15:30 Prima Sesiune Plenara pe Tema 2: Contributii
Prezideaza: Annick Coupe, Dept. International Federatia Solidaires, Franta.
Vorbitori: Petre Damo, AD FSR, Ro; Gabi Zimmer, MEP, Germania; Antonio Morandi, Leopoldo Tartaglia, Dept. International Confederatia CGIL, Italia, Teclu Codresi, Fundatia AER Oltenia, Ro, altii;

- 15:30-15:45 Pauza Cafea

- 15:45-17:00 A Doua Sesiune Plenara pe Tema 2: Dezbateri; luari de cuvint

- 17:00-19:00 Timp liber la dispozitia participantilor

- 19:00 Cina

• Duminica, 26 Septembrie – A Doua Zi a Conferintei Sociale Reunite in Romania:
- 8:30-9:30 Micul Dejun (la Restaurantul Hotelului)

- 9:30-12:00 Dezbateri si Concluzii
Prezideaza: Adrian Voica, Presedinte SIPA Muntenia, Ro
Vorbitori: Felipe van Keirsbilck, Secretar General CNE/ACV-CSC Belgia; Alain Baron, Dept. International Federatia Solidaires Franta; Gabi Zimmer, MEP, Germania; Petre Damo, AD FSR, Ro; Adrian Voica, Presedinte SIPA Muntenia, Ro, altii.

- 12:00-13:30 Pauza pentru Masa de Prinz

- 13:30-19:30 Excursie la Site-ul Medieval Curtea de Arges si la Barajul Vidraru

- 20:30 Cina

• Luni, 27 Septembrie – Plecarea participantilor
- 9:00-10:00 Micul Dejun (la Restaurantul Hotelului)

- Dupa 10:00 Plecarea participantilor

7 comentarii:

  1. 13 septembrie a cam trecut, iar eu abia acum am primit e-mail-ul. Oricum sper sa fie de bun augur aceasta actiune. Sanatate si o zi agreabila.

    RăspundețiȘtergere
  2. faceti doar excursii si chiolhanuri pe banii sindicatului si nu rezolvati nimic concret pentru membrii de sindicat. Dragi lideri sa stiti ca nu va meritati indemnizatiile pe care le aveti...!mai bine ati face demersuri pentru de contarea navetei profesorilor care predau in mediul rural ca ei au salariul diminuat cu 40-45 % insa voi va multumiti doar cu ceea ce spune acum legea " prima de instalare si naveta se vor plati din fondurile consiliului local " insa de cand s-a aplicat aceasta lege nu s-au mai decontat cheltuielile cu naveta din dec.2009 in aprox 80-90 % din primariile din mediul rural , asa ca luati si va zbateti si pentru acesti membri si reintroduceti decontarea cheltuielilor cu naveta din fondul de salarii...cum era pana in ian.2010 .

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.slimm.ro/noutati/Centralizator.doc
    ceva se intampla in sfarsit

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum se procedeaza la liceu cu dirigentia : se introduce in orarul elevilor sau se programeaza in afara acestuia ? ? ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma poate ajuta cineva cu un raspuns bazat pe legislatia in vigoare , pentru care primeste M U L T U M I R I anticipate ?

    RăspundețiȘtergere
  6. in afara celor 30 de ore se programeaza ora de dirigentie

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc pentru raspuns !

    RăspundețiȘtergere