In data de 5 ianuarie 2010 ora 10.00 la sediu MECTS are loc intalnirea informala cu reprezentantii sindicali.
Ce se va discuta si cum o sa va tin la curent. In afara de explicatii ale ministerului, poate lamentabile, nu ma astept la nimic esential.
O sa revin cu detalii
Dle Pop, avem incredere in d-voastra si in dl Nistor. Sper sa aveti taria sa rezistati si sa ne reprezentati cat mai bine....suntem in celasi timp constienti ca deja este greu sa se mai poata modifica ceva...
RăspundețiȘtergereIn primul rand "La multi ani!"
RăspundețiȘtergereSunt foarte curioasa ce se va intampla. Invatamantul e de departe cel mai important si mai sensibil domeniu. Cum vor preda anul asta profesorii? Terorizati ca peste cateva luni ar putea fi concediati? Nu-si dau seama ce presiune si stres pun pe capul oamenilor astora, si ca poate nu vor da randamentul maxim, vor face greseli grave? E ca si cum ai atarna o sabie deasupra capului unui chirurg dupa care l-ai pune sa opereze. Sa le fie rusine!
Stiu ca sunt de discutat anumite probleme f. f. importante, dar va rog sa aduceti in discutie si Legea 387/2009, pt ca trebuie sa existe lamuriri clare cu privire la "d) pentru functia de profesor pentru invatamantul prescolar si profesor pentru invatamantul primar - absolvirea cu diploma a ciclului I de studii universitare de licenta sau a ciclului II de studii universitare de masterat in profilul postului sau absolvirea liceului pedagogic, urmata de absolvirea unei institutii de invatamant superior de scurta sau de lunga durata in profilul pedagogic;"
RăspundețiȘtergereCe mastere SUNT CONSIDERATE in profilul postului? Ce institutii de invatamant superior de scurta sau de lunga durata SUNT CONSIDERATE in profilul pedagogic?
Trebuie imperios sa se faca precizari deoarece tot in aceeasi Lege 387 scrie ca "Art. II. - Incepand cu data de 1 ianuarie 2010, salarizarea cadrelor didactice incadrate ca profesor pentru invatamantul prescolar, respectiv profesor pentru invatamantul primar se va face la nivelul incadrarii pentru un profesor cu studii superioare din invatamantul preuniversitar."
Legea a fost promulgata de presedintele Romaniei pe 15 (sau 17 dec.) si publicata in M.Of. pe 22 dec. 2009.
Va multumesc!
Domnule Pop,
RăspundețiȘtergeredaca este o intalnire informala , inseamna ca, dv., liderii sindicali, veti fi informati asupra hotararilor deja luate si veti retransmite membrilor de sindicat ceea ce vi se va pune pe ,, tava" .
GREA MISIUNE AVETI...PUTEM AFLA TOTUL DIN MASS-MEDIA...
CARE MAI ESTE ROSTUL SINDICATELOR IN TARA ASTA?
NU TREBUIE SA APARATI INTERESELE CELOR PE CARE II REPREZENTATI ?...................
PARCA ASA STIAM.................
DE CE NU ATI FOST CHEMATI SA VA SPUNETI PAREREA INAINTE DE MARELE ANUNT DE LA OTV?
chiar daca cifrele propuse pentru disponibilizari vor fi reduse nu uitati sa amintiti dnului ministru sa trimita nota in teritoriu ca scolile vizate sa fie anuntate din timp pentru ca titularii sa se poata transfera iar suplinitorii calificati sa stie daca isi mai fac dosar de continuitate sau nu. multumim!
RăspundețiȘtergere@ sergiu Multumesc. Eu cred ca se mai pot modifica multe. Insa trebuie ca aceste schimbari si fie in folosul membrilor de sindicat
RăspundețiȘtergere@ Lilick La multi ani! Presiunea este mare. Starea de nemultumire si mai mare. Cat si cum rezistam depinde de fiecare dintre noi si de toti in acelasi timp
@ anonim 04.01.2010 16.37 (ideal ar fi fost sa treceti un nume) multuemsc de propuneri. cu siguranta o sa ridic aceste probleme, pentru a mai ridica din ceata care persista in sistem.
@ anonim 04.01.2010 (ideal....)o sa fim informati de mai multe aspecte. Rostll o sa il vedeti (eventual) dupa intalnirea de maine. Daca nu ar fi fost sindicatle nu se intampla nimic maine...ba da... se incepeau reducerile de post fara ca nimeni sa spuna ceva..dupa bunul plac a unor vremelnici pe functii
@ anonim 04.01.2010 (ideal...) miscarea de personal o sa se faca in conformitate cu calendarul d emiscare d epersonal. Important e sa se faca cat mai putine, daca se poate deloc.
Succes pe maine!
RăspundețiȘtergereSa speram ca va fi mai bine...ce sa mai zic?
Atata aciditate, chiar dispret uneori...nu mai acuzati...sunt din Neamt, fac parte din Consiliul Judetean FSLI, Liviu Pop este un om de incredere.
sa solicitati de la d/l ministru sa ne explice cum putem asigura calitatea pe care insista toti prin discursurile lor demagogice la clase cu peste 30 de elevi, fara material didactic modern, cu salarii nemotivante si cu gandul ca poate de la anul nu mai avem unde preda
RăspundețiȘtergereSi mai rugati/l pe d/l ministru sa renunte sa mai explice pe la TV ca disponibilizarile sa vor face in interesul elevilor. Adica, e in interesul unui elev sa faca parte dintr-o clasa de 30 de elevi?
RăspundețiȘtergereKarla: La multi ani! Un An Nou cu sanatate si impliniri tuturor!
RăspundețiȘtergereAs dori sa va intreb, domnule Pop, daca aveti vreo noutate in ceea ce priveste normele metodologice referitoare la "obligatia didactica de predare" a directorilor. Ma intereseaza, in special precizarile despre directorii de gradinite, mai precis, de la cate grupe, directorul este degrevat de clasa. Multumesc si succes maine la minister.
Dle Pop, daca plecati la aceste negocieri de la premisa ca ministrul doar se va lamenta ... atunci, ne putem lua adio de la niste negocieri constructive. Trebuie sa acceptam si noi, cei dinauntrul sistemului, ca in multe situatii reteaua scolara este supradimensionata si acolo tb se rirsipesc f multi bani aiurea. Eu as dori din partea celor care veti merge maine la minister sa puneti in alt mod problema ... si, anume, daca tot se vor face restructurari de posturi in educatie ... atunci, pt cei ramasi sa se negocieze o salarizare mai atractiva.
RăspundețiȘtergereBuna seara!
RăspundețiȘtergereCe se mai intampla cu viabilitatea posturilor?
Ce se intampa in urmatoarea situatie:
- în anul 2007 am fost transferată pentru apropiere de domiciliu pe postul / catedra de chimie, cu un număr de 18 ore și viabilitate 4 ani,
- în acelaşi an a fost transferată pentru apropiere de domiciliu( la aceeasi scoala)si o alta colega pe un alt post/catedră de chimie, cu un număr de 18 ore şi viabilitate 1 an. Întrucât în anul şcolar 2010- 2011 se va reduce numărul de clase din şcoala noastră, mi s-a spus de către directorul şcolii că eu voi intra în restrângere de activitate şi nu colega mea care a ocupat postul cu viabilitate 1 an.
Aş vrea să ştiu care sunt drepturile mele legale în situaţia prezentată.Se mai respectă criteriul viabilităţii postului? Cine trebuie să intre în restrângere de activitate, dacă eu am obţinut acum trei ani un post care are viabilitate 4 ani, iar colega mea a obţinut un post care avea viabilitate 1 an? Ce demersuri trebuie să fac pentru a beneficia de drepturile care mi se cuvin? Ce lege reglementează această problemă legată de viabilitatea posturilor din învăţământ?
Va multumesc!
Înainte de toate va urez un an nou cu sanatate si putere de munca pentru a continua lupta sindicala,care se anunta destul de tensionata.Oamenii scolii asteapta de la lideri, perseverenta,intelepciune , loialitate si o informare corecta.
RăspundețiȘtergereReforma cuiculara este necesara dar nu in sensul disparitiei unor materii asa cum vehiculeaza unii. Trebuie sa insistati pe aerisirea programei, pe mentinerea nromei de 18 ore si pe un numar decent de elevi in clasa. Am clase cu 30 de elevi unde mai mult fac pe jandarmul si am si clase cu 20-23 de alevi unde lucrurile merg destul de bine. Cum se impaca calitatea actului educational cu 30 de elevi in clasa? Astept sa-mi explice ministrul.
RăspundețiȘtergerela muti ani!domnule Pop si mult noroc la intalnirea de maine!
RăspundețiȘtergerespuneati la un moment dat ca o sa-i solicitati ministrului sa spuna public intentia domniei sale ( si a celor portocalii)legata de majorarea normei ; consider ca este unul din aspectele care trebue neaparat dicutat/negociat, pt. ca altfel ne trezim cu un alt val de disponibilizari; apoi raportul calitate /efective de elevi...apoi de ce numai invatamantul?multe de ce-uri...in rest...vorba dvs:sa auzim numai de bine!
La mulţi ani! Domnule Pop şi mult noroc mâine, sper că rezistaţi şi nu lăsaţi să distrugă viaţa unori oameni care îşi fac datoria în clasă şi în şcoli.Sunt lider sindical la o şcoală în mediul rural, nu sunt titulară pe post , vă rog să-mi spuneţi poate să-mi desfinţeze postul????
RăspundețiȘtergereMult succes!!!!!
Nu pot sa inteleg un lucru. Zilele trecute am citit in presa ca pentru unele ministere suma pt salariile de merit a crescut fata de 2009. Iar in invatamant salariul de merit e inclus in coeficient si nu se mai acorda separat? Cum vine treaba asta? La unele ministere exista salariu de merit platit separat?
RăspundețiȘtergerebafta multa
RăspundețiȘtergere...suntem in intuneric total,spuneti ce facem cu notele?,eu una nu am trecut ,inca,notele in catalog.
RăspundețiȘtergereNe asteapta un an in forta. Deja am pierdut forte multe din drepturile castigate timp de 20 de ani. Si inca nu s-a terminat...
RăspundețiȘtergerePoate le amintiti guvernantilor sa nu uite sa se gandeasca la solutii de stimulare a muncii suplimentare a cadrelor didactice, daca tot au desfiintat salariul de merit si 2%, precum si depolitizarea invatamantului cu care s-au tot laudat. Cred ca sunt aspecte mai importante legate de cresterea calitatii educatiei decat disponibilizarile, marirea normei didactice sau a numarului de elevi la clasa. Si poate se gandesc si cum îi vor stimula pe toti primarii satelor romanesti sa rezolve comasarile scolilor, nu sa le spuna:''Nu stiu, descurcati-va!''. Cat priveste norma directorului, la mine in unitate directorul nu isi poate face eficient nici cele 8 ore pe care le are, fiind si profesor de matematica.
RăspundețiȘtergereViitorul suna ''bine!''