3 oct. 2009

Referendum FSLI greva 5 octombrie

rezultatele referendumului organiyatiilor FSLI privind participarea la greva din 5 ctombrie este urmatorul:

FSLI Sector I 80% DA 20% Nu
FSLI Sector III 100% DA
FSLI Sector V 83,25 % DA 16.75 % Nu
FSLI Satu Mare 76,2% DA 23.8% Nu
FSLI Mehedinti 91% DA 9% NU
FSLI Arad 90% DA 10 % Nu
FSLI Bacau 80% DA 20% Nu
FSLI Buzau 95% DA 5 % NU
FSLI Prahova Campina 96,6% DA 3.4% Nu
FSLI Mures 100% DA
FSLI Cluj 95% DA 5% NU
FSLI Neamt 63% DA 37% Nu
FSLI Covasna 98% DA 2 % NU
FSLI Suceava 100% DA
FSLI Constanta 91% DA 9% NU
FSLI Maramures 99% DA 1% NU

Material in continua actualizare

19 comentarii:

  1. la noi in scoala nu s-au strans semnaturi. Am intrebat liderul de ce nu se face referendum si a motivat ca pe el nu l-a anuntat nimeni. Cuoscandu-l pe dl. Plosca, sunt sigura ca nu este adevarat...

    RăspundețiȘtergere
  2. pentru inceput e buna si greva de o zi, dar va trebui ca in continuare sa ne tinem de cuvant cand dorim greva pe termen mai mare

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici la noi in scoala nu s-au strans semnaturi, nu exista nici macar o instiintare scrisa catre conducerea scolii referitoare la aceasta greva generala de o zi.Cum sa se ia masuri de protest si in ce baza,daca nu s-au facut niste demersuri concrete si legale in acest sens.Doar pe ceea ce se anunta in media sau din vorba in vorba?D-nule Pop spuneti cadrelor didactice ce au de facut daca sunt de acord cu aceasta greva,ce forma de protest sugerati si cum sa intre in legalitate actiunile lor.
    IULIA A.

    RăspundețiȘtergere
  4. La noi in Neamt liderul judetean zicea de 80% nu de 63% in favoarea grevei. Plus ca pentru Neamt, e ciudat ca 63+47 sa fie 100...Parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Oameni buni si dragi colegi, lipsa de unitate in actiune le-a dat drept de cugetare unora(pe buna dreptate) ca,,oricum nu face invatamantul mare lucru cu revolta"... Ar cam trebui sa le demonstram contrariul. Asadar, in locul unei activitati extracurriculare de Ziua Educatiei cu elevii prefer sa fiu in greva.Ma intreb,insa, daca ,,cine trebuie"va intelege forma noastra de protest...? Sanatate tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  6. NU SE TRANSMITE NIMIC DIN CE COMUNICATI PE ECRAN LA NIVELUL SCOLII NICI MACAR NU SUNTEM INFORMATI, IN SECTORUL 5 FACEM ORE NORMALE PE 5 NU SE RESPECTA NICI MACAR ZIUA EDUCATIEI .VORBITI DEGEABA PE ECRAN, IN SCOLI REALITATEA E ALTA, SI SINDICATUL HABAR N=-ARE SAU NU-I PASA.

    RăspundețiȘtergere
  7. Greva trebuie sa fie "o atititudie asumata personal"nu sa o impuna cineva de la centru.Modul in care ne comportam, din pacate,arata ca nici 100 ani daca vor trece nu vom invata sa ne descurcam singuri.Mereu avem nevoie sa ne dirijeze Cineva."Strop cu strop fac al marilor potop",spunea pe vremuri o mare peronalitate a poporului roman.Asa ca...insumand atitudinea de revolta fata de haosul general si fata de lipsa de respect pentru ceea ce reprezentam noi cei din invatamnt pentru tara,fiecare va face ce-i dicteaza constiinta si nevoile fara a fi impins de la spate.
    Si inca ceva. In timp ce dascalii se dau de ceasul mortii, gandindu-se la starea invatamantului romanesc, Il Prezidente, participa la tot felul de chermeze.( altfel spus si-a inceput campania electorala)Situatia seamana cu ceva din trecut.Se asfalteaza peste noapte, "se vopseste gardul", inclusiv ambulantele care transporta accidentati trebuie sa traga pe dreapta cand trece coloana oficiala.O fi fiind mai grava starea presedintelui decat a celor care au fost parte intr-un accident de circulatie?

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu cred ca la Neamt este procentul de 63 % pentru ca la noi oamenii sunt amenintat de directorii de scoli si licee/colegii.
    Cunosc doua cazuri calde care ar fi bune da dat la TV.
    PDL este puterea;D-nul Plosca habar nu are ce amenintari le sunt aduse cadrelor didactice, le este frica sa vorbeasca li s-a pus in vedere ca-si vor pierde locul de munca...si multe altele.
    Vai de noi!
    Este mai rau decat pe vremea comunista.
    Sunt in invatamant de 25 de ani, predau matematica, sotia este in invatamantul primar nu am vazut asemenea bataie de joc pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  9. Exact la asta ma gandeam si eu ! Si presedintele si PSEUDO -MINISTRUL NOSTRU, domnul Boc, pare ca traiesc in alta lume ...SAU NOI? Ma intreb CE NE MAI PREGATESC? Am impresia ca stiu ei ce stiu de sunt asa de linistiti si pusi pe chermeze si paranghelii sau...E DE VINA PROSTIA???si cinismul de genul "CRAPE TOTI NUMAI MIE SA-MI FIE BINE!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Asa este cum spune d-nul profesor, la Neamt se fac presiuni, se ameninta mai ales pe cei din primar si prescolar.
    D-nul Plosca ar trebui sa fie mai aproape de oameni, de ce n-au curajul sa-i spuna ce li se intampla?

    RăspundețiȘtergere
  11. Observati cum a inceput sa ne fie frica? Nu ne mai dam nici numele!

    RăspundețiȘtergere
  12. noi,im Mehedinti facem greva generala maine,nu lucram,liderii de sindicat au instiintat cadrele si am semanat grava.

    RăspundețiȘtergere
  13. Unora li se pare ca daca totusi vin la scoala , desi au semnat pentru greva, vor FI TOTUSI PLATITI ! N-a semnat nimeni cu inima usoara! La noi , cu o exceptie, A SEMNAT TOATA LUMEA!!!Au inceput sa sune telefoanele colegilor care NU STIU CLAR CE SA FACA, SA NU SE TREZEASCA SINGURI IN GREVA ! Tuturor ne este frica de consecinte. N-au cu cine sa-si lase copiii acasa!

    RăspundețiȘtergere
  14. GUŢĂ MARIUS04.10.2009, 21:13

    GUŢĂ MARIUS spunea...
    am avut dreptate!Se incepe a ne dezbina!Maine or sa aparaă comunicate peste comunicate,ca luni,în timpul grevei generale să dea impresia că nu au participat toţi.NU CADETI IN CURSA SPARGATORILOR DE GREVA ,DE LA ORICARE NIVEL!NU VĂ LUŢI DUPĂ UNELE T-VIZIUNI ASERVITE POLITIC,ASCULTAŢI CE VĂ COMUNICĂ D-L POP.NUMAI UNIŢI VOM ÎNVINGE!MÂINE GREVĂ GENERALĂ!

    RăspundețiȘtergere
  15. REFORMA EDUCATIEI, PENTRU DEPOLITIZAREA SISTEMULUI



    Seful statului, Traian Basescu, a amintit astazi ca sistemul national de educatiei va avea cea mai puternica reformare, motivul fiind depolitizarea sistemului. Acesta a precizat ca urmatorul sector care va fi reformat va fi cel al sanatatii. Presedintele a spus ca scolile vor primi finantare in functie de numarul de elevi, iar implicarea parintilor in consiliile de administratie presupune performanta in invatamant.


    "Profesorii vor avea contract cu scoala si pot fi mutati de ISJ si li se pot oferi niste activitati temporare in scoli care au ramas fara dascali. Asta inseamna o titularizare pe scoala, inainte de cea de la nivel national. S-a dorit depolitizarea. Acest pachet de realitati ale scolii presupune implicarea parintilor va duce la performanta. Finantarea se face pe numarul de elevi, daca elevul se muta, pleaca si banul odata cu el. De la anul se vor preda maxim 7 materii intr-un an. Curricula trebuie restructurata, in asa fel incat elevul sa nu studieze mai multe de 7 materii intr-un an, acest lucru nu va avea ca impact asupra profesorului somajul", a explicat presedintele tarii.

    RăspundețiȘtergere
  16. 04.10.2009-PRESEDINTELE TRAIAN BASESCU,spunea-Preşedintele a spus că este esenţial ce rezultate se vor obţine din reformarea sistemului românesc de educaţie, arătând că, odată cu promulgarea legii în acest sens, decizia se mută la administraţia locală şi la comunitate.
    "Dascălii vor avea contract cu şcoala, pe un an, doi, cinci, cum stabileşte Consiliul de Administraţie. Asta înseamnă o titularizare pe şcoală, dincolo de titularizarea la nivel naţional. Obiectivele au fost să se evite politizarea în şcoli, ca şcolile să-şi selecteze profesorii în funcţie de performanţele pe care aceştia le pot da, să scăpăm de pelagra asta a şcolii, în care punem directori în funcţie de partidul care este la guvernare. Competent, mai puţin competent, nu contează", a afirmat Băsescu.

    "O dată cu acest transfer al şcolii către administraţia locală, din punctul de vedere al gestionării, nu înseamnă că statul se retrage din obligaţiile pe care le are, şi anume cele de finanaţare. S-a introdus însă criteriul finanţării pe elev, pe principiul că finanţarea urmează elevul. Dacă copilul se mută la o altă şcoală, riscul pentru şcoală este să rămână fără bani, pentru că finanţarea se face pe numărul de elevi şi pe principiul că finanţarea urmează elevul. Dacă elevul se mută la altă şcoală, pleacă şi banii după el. Astfel, înseamnă că şcoala va trebui să facă performanţă, educaţie de calitate, iar profesorii să dea calitate", a conchis Băsescu.

    Sursa: www.mediafax.ro

    RăspundețiȘtergere
  17. Daca se aplica ce spune Basescu este tragedie.
    La noi nu merge cu...titularul scolii ca in tarile civilizate.Competentul n-are ce cauta prin scoala nici acum , dar n-are ce se face ca-i titular in invatamant ca altfel...!
    NU VA FI BINE daca dascalii vor vi la mana Consiliilor de administratie. Ce depolitizare?
    sa fim seriosi...
    Dragi colegi ne asteapta zile grele.
    Directorii sa dea concurs serios, sa aiba studii de pedagogie, psihologie si management educational,acum tot inginerul ramas fara post de prin fabrici face repede pe unde poate modulul de psihopedagogie, se inscrie si cotizeaza la partidul care are puterea si dupa asta este Mare Director. Sa fie recunoscut ca lider de colegi.
    Dar la noi...e ca la nimeni.
    Pacat.

    RăspundețiȘtergere
  18. unde putem gasi drepturile membrilor de sindicat?

    RăspundețiȘtergere
  19. in statutul fiecarui sindicat
    difera de la organizatie la organizatie

    RăspundețiȘtergere