4 apr. 2009

4 aprilie 2009- confirmarea reducerilor din sistemul bugetar

Lucrurile par cat se poate de clare, cel putin din partea guvernantilor.
Vor reducere de posturi de 5% in intreg sistemul bugetar. Evident ca salariile nu se vor mari (tot din spusele lor).
Noi, cei din invatmant, ce facem?
Nu cred ca putem accepta inca o "palma" asupra sistemului.
Nu sunt variante prea multe, nici pentru reducere de posturi (undeva la 20000) nici pentru forme de protest (3,4 ).
Depinde, dragi colegi, de fiecare dintre noi ce facem, cum facem si cand facem.
Ei vor cresterea numarului de ore in norma sau/si reducerea unor sporuri ( premiul de 2%, gradatia de merit, salariu de merit) sau/si obligatie totala de catedra pentru toti directorii sau/si comasarea unor clase sau/si etc ( o sa vedem luni la ora 10.00).
Pana atunci cred ca fiecare dintre noi trebuie sa gandeasca ce va face.
Pacat ca v-am stricat weekendul. Insa si eu sunt din nou bulversat.
Nici nu vreau sa ma mai gandesc la Legea 221 care deja devine "misiune imposibila".
Crunt dar adevarat. Nu vreau sa rasucesc si mai mult cutitul in rana, si sa spun ca peste toate aceste a vine DESCENTRALIZAREA.
Chiar nu vreau sa cred ca cineva, chiar insistent, sa indobitoceasca natiunea romana, distrugand sistemul de invatamant. Oare cineva ne doreste sa fim ".... dar multi". Refuz sa cred

22 de comentarii:

  1. Eu va inteleg debusolarea ... dar, atunci, de ce mai suntem reprezentati de sindicate daca se simt neputincioase. Faceti ceva!!! Lamentarile nu ne ajuta la nimic. Cea mai buna solutie si relativ, la indemana, ar fi boicotarea tezelor unice.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce cresteri de norma?Ce comasari de clase??
    Nu s-au facut planurile de scolarizare?
    Nu s-au facut catedrele ptr la anul?
    Sa-i ia...de comunisti reformati.Cu criza lor fabricata cu tot.

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuie sa protestam.
    Adica,dupa ce ca nu ne-au marit salariile nici cu 1 ban,mai vor sa ne si taie din ele sau chiar "sa ne reduca"...mai bine ar fi sa-i reduca de tot pe incompetentii din minister,in frunte cu Abramburica.
    Sa boicotam tezele unice.Si asa au de gand sa ne puna la treaba la ele fara sa ne plateasca,parca vad.
    Cum adica sa ne mareasca norma,la aceiasi bani?Doamne-fereste.

    RăspundețiȘtergere
  4. Boicotarea examenelor este o masura cu efect de bumerang. Si asa credibilitatea invatamantului nu este prea grozava in randul altor categorii sociale. Totusi cu ce sunt vinovati elevii si parintii lor pentru faptul ca guvernantii nu vor sau nu pot sa se tina de promisiunile lor electorale? Oare reprezentantii nostri (sefii de la sindicat) sunt niste buni negociatori???

    RăspundețiȘtergere
  5. Fiecares ta cum poate.
    De studiat nu prea am cand.
    Iar cu zvonurile si realitatea lor, discutam maine.
    Numai de bine

    RăspundețiȘtergere
  6. oare ce inseamna pentru dumneavoastra negociatori buni?
    astept detalieri
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  7. Descentralizarea este o strategie diabolica de a reduce la tacere profesorii! A-i da pe mana unor analfabeti de primari este cea mai mare pedeapsa pe care o puteau primi. In felul acesta se scutura de orice responsabilitate in ceea ce-i priveste pe profesori.

    RăspundețiȘtergere
  8. Diana Ionescu05.04.2009, 12:13

    NIci un pas inapoi !!!!Nu sunt o anonima si mi-ar place ca toti cei care comenteaza sa aiba curajul sa-si dea macar prenumele. Adica, lupta sindicala trebuie sa ramana in secret ca pe vremea comunistilor? Nu-mi place s-o spun , dar de aceea am pierdut noi foarte mult , pentru ca am asteptat numai de la lideri actiune si noi nu avem curajul sa ne spunem opiniile nici macar pe un forum.
    Ca sa revin, sa nu cedati nici um milimetru de la ceel pe care le avem in momentul de fata.Mai ales ca nu se mai poate discuta despre mariri de salarii.
    Ca masura, propun boicotarea sfarsitului de an:fara participare la teze, fara participare la examene.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu o lasati pe femeia aia numita ministru sa faca ce vrea ca am impresia ca ea incearca si cand vede ca nu ii merge da inapoi.Nenoroceste invatamintul asta preuniversitar, ce-a mai ramas din el.Nu cedati in privinta titularizarii nationale, e singurul concurs la care se poate reusi fara pile.Nu acceptati descentralizarea in viziunea ei, va crea feudalism si inapoiere in toata tara de se va ajunge ca pe timpul lui Cuza la tarani cu 4 clase iar copiii sarlatanilor vor face scoala, atat, restul vor fi slugi.Nu va lasati!

    RăspundețiȘtergere
  10. ... Marirea normei in conditiile in care oricum nu ne mai ajunge timpul in saptamana pentru toate activitatile extracurriculare pe care vrem, nu vrem, trebuie sa le facem("optionale dar obligatorii" ar spune dna ministru), marirea numarului de elevi per clasa cand deja suntem depasiti la 28-30 elevi pe clasa (desfid pe oricine isi inchipuieste ca este posibil sa iti faci treaba asa cum trebuie, cand ai de discutat cu atat de multi elevi in aceeasi ora), comasarea unor clase (vezi comentariul anterior) - toate acestea sunt actiuni de intimidare a profesorilor. Nu mai pomenesc de campania media anti-profesori care se desfasoara de cativa ani incoace, astfel incat am ajuns sa fim dispretuiti de cei pe care trebuie sa ii educam. Nu mai vorbesc de nerusinarea celor care au promis multe si au facut (tot multe) exact invers fata de ceea ce propusesera.

    Nu mai ramane dacat ca o greva generala sa ne arate daca mai existam sau nu ca grup / categorie profesionala.

    Judecand dupa ce am auzit in jurul meu in ultimele saptamani, reactia (mereu intarziata si foarte anemica) conducerilor sindicatelor nu este pe placul sindicalistilor. Nici aceasta taraganare la nesfarsit ("sa vedem ce rezultate are referendumul", "sa vedem ce ne mai pregateste guvernul", "sa vedem ce ni se mai ofera la discutia cu presedintele", "hai ca n-o fi dracul asa de negru" etc) nu imbunatateste imaginea acestor conduceri sindicale.

    Sper ca nu vom fi pusi la zid si executati, de catre guvern si conducerea sindicatelor (care sa aprobe tacit tot ceea ce ni se pregateste.)

    RăspundețiȘtergere
  11. Negociatori buni sunt cei care obtin cate ceva pentru cei pe care ii reprezinta,D-LE POP.Sunt din Maramures,ca si D-voastra de altfel,iar noi cei de pe aici vrem greva ,daca nu a-ti aflat inca,pentru ca nu prea mai avem multe de pierdutiar bataia de joc e mult prea mare.Atat de mare incai in urma cu 3-4 saptamani fara multa vorba salariile din justitie,inclusiv grefierii au primit majorari de 50%,iar un politust pensionat saptamana trecuta a primit ordonanta de 10000 euro.Asta e criza D-le POP.Cu respect va doresc numai bine si negocieri fructuoase !GR.SC.IND.MICA .

    RăspundețiȘtergere
  12. Stiu ca se lucreaza cu doua unitati de "criza" una pentru ei si alta pentru noi.
    Sunt de acord cu dvs. Semnalele din judet ne situeaza printre judetele care dorim greva.
    Maine sper sa finalizam referendumul.
    Tinem legatura

    RăspundețiȘtergere
  13. Diana Ionescu06.04.2009, 10:21

    Ca sa vorbim doar despre rezultatele obtinute in comisiile paritare, dar si despre procesele intentate si castigate, si putem spune ca avem negociatori buni. Deci, domnule coleg Anonim, fara inversunare gratuita ca mai suntem si noi pe aici, noi care urmarim activitatea sindicala si nu ne exaltam doar de dragul de a arata ca suntem nervosi. Guvernantii cred, ca asta si asteapta sa mai faca niste economii printr-o greva generala (amintiti-va de ministrul ala cu caltabosul cum anunta ca in cele trei saptamani de greva s-au facut nu stiu ce dobanzi la banii care trebuiau dati pentru salarii..)Suparati suntem cu totii dar trebuie cumpanit foarte bine caci ei vor profita mereu de criza si ne vor astupa gura cu cine stie ce ordonante, legi si va fi un consum zadarnic si , poate si pierderi materiale, pe care nu multi nu si le pot permite. Ceea ce spun eu acum nu inseamna abandonarea luptei sindicale, fratilor, dar veniti si cu solutii, nu aruncati cuvinte care pot sa doara pe unii.
    Mult succes domnule Pop si sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  14. Boicotarea a tot ce se poate boicota, chiar greva daca este nevoie. Dar sa fim UNITI fratilor. Asta e problema noastra. Suntem dezbinati, suntem bisericute, ne luam ca turma unii dupa altii fara sa gamdim in perspectiva. E CAZUL SA NE UNIM, altfel nu vom rezolva nimic.

    RăspundețiȘtergere
  15. Succes Liviu si multa putere de munca. Suntem alaturi de tine in orice vei hotara.

    RăspundețiȘtergere
  16. greva, ca greva...
    Nu greva este solutia! Ia ganditi-va, CINE le da note ?? astora de se zice despre ei ca sunt analfabeti ?? Nu noi ?? pai de aici trebuie sa pornim, voi nu vedeti ? Nu-i mai treceti clasa pe toti, ma refer la toate lichelele.... cine a-nvatat, trece, cine nu-NU, si gata! Ce atata indulgenta... ce atata "ma iertati, ma scuzati, etc".

    RăspundețiȘtergere
  17. Deja se confirma de catre d ministru ceea ce am scris eu.
    ce facem?

    RăspundețiȘtergere
  18. Daca se mareste norma, se incalca legile europene sau astia nu stiu ca suntem in U.E.?

    RăspundețiȘtergere
  19. asta daca in intereseaza legea. dar nu scrie nicaieri cat sa fie norma in invatamant

    RăspundețiȘtergere