se deconteaza daca e rural..noi avem posturi in mediul urban..nu se deconteaza iar transportul e ff dificil..cu autobuzul ajungi pe la pranz..si pleci dupa-amiaza..singura posibilitate..autoturism personal..sau okazii...dar e mediu urban..cica..
asa ca aveti grija ce alegeti!
Personalului didactic din unităţile de învăţământ de stat, care nu
dispune de locuinţă şi căruia nu i se poate oferi o locuinţă
corespunzătoare în localitatea unde are postul, i se vor deconta
cheltuielile pe mijloacele de transport în comun, din localitatea de
reşedinţă la locul de muncă şi de la locul de muncă în localitatea de
reşedinţă. În cazul în care nu există mijloace de transport în comun
între localitatea de reşedinţă şi sediul unităţii de învăţământ, urmează
a i se deconta contravaloarea a 7,5 l benzină Premium la 100 km
parcurşi, dacă transportul se face cu autoturismul proprietate
personală. În cazul în care există mijloc de transport în comun, dar
personalul didactic preferă să circule cu autoturismul proprietate
personală, urmează a se deconta contravaloarea abonamentului lunar pe
respectivul mijloc de transport în comun. Atunci când transportul mai
multor cadre didactice se face cu un singur autoturism, plata se face
numai posesorului autoturismului respectiv. Decontarea sau plata
echivalentă costurilor de transport se va efectua de către autorităţile
administraţiei publice locale din unitatea administrativ-teritorială pe
raza căreia se află unitatea de învăţământ la care îşi desfăşoară
activitatea cadrul didactic, în urma solicitărilor adresate
autorităţilor administraţiei publice locale, astfel:
a)
decontarea contravalorii călătoriei pe mijloacele de transport în comun
prin depunerea la sfârşitul fiecărei luni de activitate a biletelor de
călătorie sau a abonamentului, iar decontarea contravalorii
corespunzătoare a 7,5 l benzină Premium la 100 km parcurşi, prin
depunerea la sfârşitul fiecărei luni de activitate a documentelor
justificative eliberate de unitatea de învăţământ, care certifică
efectuarea transportului cu autoturismul proprietate personală;
b)
solicitarea contravalorii călătoriei efectuate cu mijloacele de
transport în comun sau a contravalorii corespunzătoare a 7,5 l benzină
Premium la 100 km parcurşi, pentru cei care-şi asigură transportul cu
autoturismul proprietate personală, ca urmare a pontajului zilnic
efectuat de conducerea unităţii de învăţământ.
Consiliul de
administraţie al unităţii de învăţământ propune, lunar, spre aprobare
consiliului local drepturile băneşti aferente personalului didactic care
solicită cheltuieli de deplasare.
Personalului didactic din unităţile de învăţământ de stat, care nu dispune de locuinţă şi căruia nu i se poate oferi o locuinţă corespunzătoare în localitatea unde are postul, i se vor deconta cheltuielile pe mijloacele de transport în comun, din localitatea de reşedinţă la locul de muncă şi de la locul de muncă în localitatea de reşedinţă. În cazul în care nu există mijloace de transport în comun între localitatea de reşedinţă şi sediul unităţii de învăţământ, urmează a i se deconta contravaloarea a 7,5 l benzină Premium la 100 km parcurşi, dacă transportul se face cu autoturismul proprietate personală. În cazul în care există mijloc de transport în comun, dar personalul didactic preferă să circule cu autoturismul proprietate personală, urmează a se deconta contravaloarea abonamentului lunar pe respectivul mijloc de transport în comun. Atunci când transportul mai multor cadre didactice se face cu un singur autoturism, plata se face numai posesorului autoturismului respectiv. Decontarea sau plata echivalentă costurilor de transport se va efectua de către autorităţile administraţiei publice locale din unitatea administrativ-teritorială pe raza căreia se află unitatea de învăţământ la care îşi desfăşoară activitatea cadrul didactic, în urma solicitărilor adresate autorităţilor administraţiei publice locale, astfel:
RăspundețiȘtergerea) decontarea contravalorii călătoriei pe mijloacele de transport în comun prin depunerea la sfârşitul fiecărei luni de activitate a biletelor de călătorie sau a abonamentului, iar decontarea contravalorii corespunzătoare a 7,5 l benzină Premium la 100 km parcurşi, prin depunerea la sfârşitul fiecărei luni de activitate a documentelor justificative eliberate de unitatea de învăţământ, care certifică efectuarea transportului cu autoturismul proprietate personală;
b) solicitarea contravalorii călătoriei efectuate cu mijloacele de transport în comun sau a contravalorii corespunzătoare a 7,5 l benzină Premium la 100 km parcurşi, pentru cei care-şi asigură transportul cu autoturismul proprietate personală, ca urmare a pontajului zilnic efectuat de conducerea unităţii de învăţământ.
Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ propune, lunar, spre aprobare consiliului local drepturile băneşti aferente personalului didactic care solicită cheltuieli de deplasare.
anul trecut doamna jurista de la sindicat (maramures) imi spunea ca , de exemplu, daca exista o singura legatura intre localitatea de domiciliu si cea in care imi desfasor activitatea, indiferent de ora (si la 12 noaptea)inseamna ca am legatura si nu mi se deconteaza benzina ci contravaloarea abonamentului deoarece conform legii am legatura si eu refuz sa merg cu autobusul si vreau cu masina.
RăspundețiȘtergerecredeam ca sindicatul trebuie sa ne ajute nu sa interpreteze legile in defavoarea noastra. nu cred ca easa greu ca sindicatul sa dea o circulara cu explicarea acestei legi. exista ghidul secretarului care se pare ca e interpretat de fiecare cum vrea. ce sa ne miram de secretare daca juristul spune asemenea aberatii. deci voi merge la serviciu la 12 noaptea ca doar exista legatura, ora nu conteaza.
Jurista spune ce este in lege.
RăspundețiȘtergeredaca legea e proasta eu ce sa fac?
ar trebui modificata. dara asta nu sta in puterea sindicatului.
cert e ca si eu stiu situatii n care orarul persoanei nu se suprapune peste orarul mijlocului de transport.acele cazuri nasc controverse.
In general am reusit sa le rezolvam. Insa sunt foarte multe mai ales in mediu rural.
Acesta e partea care tebuie modificata.
În cazul în care există mijloc de transport în comun, dar personalul didactic preferă să circule cu autoturismul proprietate personală, urmează a se deconta contravaloarea abonamentului lunar pe respectivul mijloc de transport în comun.
Buna,
ȘtergereMa confrunt cu o situatie "inedita"....lucrez in mediul rural impreuna cu inca 5 colegi. Exista mijloc in comun, dar noi vrem sa mergem cu autoturismul proprietate personala a unei colege- e mai convenabil din punct de vedere al timpului, ajungem acasa mai repede-. Consiliul de administratie de la primarie ne tot orbesc cu faptul ca fiind doar o colega care vine avem doua solutii: ori mergem cu autobusul (de fapt e conflict de interese ca nu sunt oameni la transportul in comun si se pierd bani, ori ni se deconteaza valoarea unui singur abonament-210 lei, nu se deconteaza 210x5. Eu sincer nu mai inteleg, instructiunea nr 2 din 17 februarie 2011 e interpretativa, iar consiliul ne spune ca ori mergem cu autobuzul, ori mergem fiecare cu masina si ni se deconteaza fiecaruia 210 ron...ceea ce e absurd cand costul de combustinil se ridica la 1000 ron. Putem merge toti colegii cu aceeasi masina si sa circulam si legal. Cu ce lege ii combatem, daca ei ne tot contraataca cu aceasta instructiune 2? Chiar e urgenta situatia, daca puteti sa imi raspundeti, maine va avea loc sedinta unde se decide "soarta noastra". Multumesc!
de cele mai multe ori nu se suprapun cele 2 orare.nici pe departe macar.si suntem f multi navetisti in situatia asta.
RăspundețiȘtergerein conditiile acestea trebuie sa vi se faca orarul in asa fel incat sa puteti utiliza mijlocul de transport in comun.
RăspundețiȘtergerebuna...eu fac "naveta" de la 30 de km de scoala ( pe putin) si mi s-a comunicat de la contabilitatea de care apartine scoala ca mi se va deconta decat jumatate de abonament ( specific ca mijlocul de transport in comun este trenul- asta pana la gara...bineinteles ca mai sunt apoi si masinile pe care trebuie sa le iau de la gara ca sa ajung la scoala..dar sa trecem peste asta);ar mai exista ca mijloc de transport maxi-taxi,dar...viata te invata ca acolo unde calatoresc oamenii inchesuiti ca stridiile in cutie nu reprezinta transport in comun ci lux si nu se poate deconta din moment ce exista tren....deci,2 intrebari am:de ce nu-mi accepta maxi-taxi ca mijloc de transport ( se fac abonamente pe maxi cu factura,chitanta...in fine tot ce trebuie) iar pe tren imi deconteaza doar jumatate?( asta era a 2-a intrebare).multumesc mult
RăspundețiȘtergereEu fac naveta la scoala cu trenul pe distanta de 25 km si nu mi se deconteaza deloc abonamentul.De la contabilitate mi s-a cerut legea in baza careia trebuie decontate abonamentele la tren.Eu sunt elev si mi se spune k abonamentul imi este deja decontat 50% de catre CFR dar la alte scoli se deconteaza chiar si asa.Ce ar trebui sa fac??
RăspundețiȘtergeresa mergeti la d. director. ORicum ce am scris eu aici este decontarea navetei la profesori
RăspundețiȘtergereDecontarea navetei se aplica si celor cu statut didactic auxiliar din invatamantul superior?Ce baza legala se aplica?
RăspundețiȘtergereTot "Personalul didactic din unităţile de învăţământ de stat," asta inseamna si didactic de predare si didactic auxiliar
RăspundețiȘtergereDar sporul de zona pentru personalul didactc auxiliar de ce nu se da?
ȘtergereRecunosc faptul ca nu am citit tot ceea scrie mai sus.Ideea e ca lucrez in invatamant, sunt nevoita sa fac naveta cam 60km x 2(cu masina personala pt.ca nu am legatura la transportul in comun) iar primaria ori nu stie ori se face ca nu stie de fondurile alocate special de catre Ministerul Invatamantului primariilor pt. navetisti.Sunt mii de cazuri asa. S-a ajuns de fiecare data in Instanta si au castigat oamenii, acolo unde au fost sefi sindicalisti adevarati. Eu nu am asa ceva la scoala unde merg....si sa nu va povestesc ce scoala...de groaza e putin spus...
RăspundețiȘtergereLEGEA E F: F: CLARA:
RăspundețiȘtergere"In cazul in care nu exista mijloace de transport in comun intre...
1. LOCALITATEA DE RESEDINTA!!!... si
2. SEDIUL UNITATII DE INVATAMANT!!!,
urmeaza a i se deconta contravaloarea a 7,5 l benzina Premium la 100 km parcursi, daca transportul se face cu autoturismul proprietate personala."
legiuitorul a decis ASTFEL!!!... NU poate fi interpretata - ALFEL: SINGURA OPTIUNE RAMANE instanta + hotararea definitiva... cu f. f. mari sanse de castig.
vreau sa stiu daca banii pentru decont vin 70% de la Minister si 30% ii suporta Primaria
RăspundețiȘtergereVreau sa stiu daca banii pentru decont vin 70 % de la Minister si 30% sunt suportati de Primarie
RăspundețiȘtergerecare sunt pasii necesari pentru a actiona in judecata Primaria deoarece nu deconteaza naveta
RăspundețiȘtergeredaca sunteti membru de sindicat e simplu. Faceti o cerere la organizatie si se ocupa ei.
RăspundețiȘtergereDaca nu trebuie sa luati pe cont propriu actiunea. Cerere catre unitatea scolara, asteătati 30 de zile si ii actionati in instanta.
Banii toti vin de la Consiliu Judetean catre Consiliu Local
RăspundețiȘtergereD-nule Pop am si eu doua probleme:
RăspundețiȘtergere1.Cine stabileste intervalul orar la gradinita cu program normal si care este in mod normal acesta?Este normal sa se imparta biletele parintilor pt a-si exprima optiunea fara sa discute conducerea in prealabil cu educatoarele sau sa se organizeze o sedinta de consiliu profesoral sau cel de administratie?
2.Este chiar asa o mare problema si ilegalitate sa-mi duc copilul cu mine la gradinita, daca am grupa mica si mi-am reluat activitatea inainte de terminarea concediului pentru ingrijirea copilului?
Va multumesc anticipat!Iulia
Si mai am inca o problema:
RăspundețiȘtergereIn contractul individual de munca unic la nivel national pe 2007-2010 sunt prevazute niste drepturi pentru salariatii care se intorc la servici inainte de 2 ani si anume 2 ore libere sau la cerere modificarea orelor daca programul unitatii permite, as vrea sa stiu daca eu pot beneficia de ele sau macar de una dintre cele doua variante, pt ca sunt in aceasta situatie si lucrez in invatamant,sunt educatoare.Iulia
1. In COnsiliu Profesoral trebuie specificat. In CA este si reprezentatul parintilor und ese poate aduce la normalitate situatia
RăspundețiȘtergere2. Deloc
3. Astept si eu precizari d ela MECT in legatura cu reducerea normei
Si in urma acestor raspunsuri ce as putea sa fac atat in rezolvarea problemei legate de program,daca as opta pentru varianta 7,30-12,30 si nu 8-13 cat si de copil, pentru care am depus de 3 sapt o cerere catre conducerea scolii a carei structura este gradinita desi inscrierile se fac la nivel de gradinita.In urma unei incercari de a discuta cu d-nul director ,referitor la programul meu, s-a ajuns la o situatie conflictuala d-nealui simtindu-se ofensat ca mi-am permis sa deschid gura sau sa-mi cer un drept si acest lucru s-a lasat cu o verificare ,in urma careia d-nul director"mi-a depistat"copilul in gradinita si a consemnat asta in condica de prezenta.Din ziua aceea nu l-am mai dus cu mine ,ma descurc cum pot ,am depus cerere de inscriere dar se pare ca se ateapta termenul maxim de 30 de zile pentru a mi se raspunde.Sefa de structura, care este fiica directorului, numai comunica cu mine din ziua conflictului.
RăspundețiȘtergereSi inca ceva, acum pe perioada vacantei cum se procedeaza?In care zile se merge si care sunt libere? Va multumesc mult pentru raspunsuri,imi cer scuze pt intregul roman pe care vi l-am scris, dar chiar nu stiu ce sa mai fac si cum sa procedez.Iulia
problema este destul de delicata. Incercati sa solicitati sprijinul organizatiei sindicale judetene. Daca sunteti afiiliata la FSLI gasiti pe www.fsli.ro datele de contact
RăspundețiȘtergeredragă domnule Liviu, a trecut ceva timp de când nu v-am scris.În primul rând vreau să vă doresc un an nou fericit şi plin de realizări.Am să încep cu începutul.V-am scris în luna noiembrie şi v-am spus că am depus o nouă cerere la şcoală la care am anexat copia buletinului meu.A trecut o lună şi ceva...aproape două.Nu am primit nici un răspuns.Azi am aflat întâmplător de la ,,secretara şcolii,,că am o zi la dispoziţie ca să duc ofertă de transport CFR pentru că aşa s-a hotărât în consiliul primăriei că mie o să-mi deconteze abonament CFR.Nu am primit nici un răspuns scris,nici o decizie,nimic.Apoi investigând mai bine am aflat că această şedinţă s-a ţinut înainte de vacanţă şi că liderul nostru sindical a fost şi el prezent şi a zis că îmi ajunge atât şi că el a fost cu propunerea de a-mi închide gura cu decontarea navetei pe ruta care am cerut dar pe CFR.Altor colegi le decontează pe maxi-taxi ,dar mie doar CFR.Cheltuiesc lunar în jur de 300 lei cu naveta şi primesc 100.Vi se pare corect?Nici la ora actuală nu am nici un răspuns oficial,doar ce am auzit.Ce să fac? Să-i las să-şi bată joc la nesfârşit?La şcoala noastră suntem un grup restrâns de tineri şi nimeni nu este de partea noastră.Nici măcar liderul sindical.În aceste condiţii vă daţi seama că nu am la cine să apelez.Ne lovim de acelaşi răspuns şi din partea primăriei:NU AVEM BANI....pentru cei tineri că cei bătrâni au ei grijă să-şi deconteze şi ultimul drumuleţ.Acum au început şi examenele la facultate şi vă daţi seama că naveta cu CFR este exclusă că am două examene pe săptămână.Oricum nu aş avea cum să fac naveta cu trenul că nu circulă decât rar.Vă mulţumesc anticipat!Cu respect AXINETA
RăspundețiȘtergereLa noi in comuna s-a pus un microbuz de catre primarie pentru transportul cadrelor didactice. Deoarece nu ma duce pana la scoala, trebuind sa merg inca 6 km dus si 6 km intors pe jos prefer sa merg cu masina personala. Cand am intrebat daca imi va deconta naveta mi s-a raspuns ca nu, deoarece primarul a pus la dispozitie un microbuz.
RăspundețiȘtergereLa noi in comuna s-a pus un microbuz de catre primarie pentru transportul cadrelor didactice. Deoarece nu ma duce pana la scoala, trebuind sa merg inca 6 km dus si 6 km intors pe jos prefer sa merg cu masina personala. Cand am intrebat daca imi va deconta naveta mi s-a raspuns ca nu, deoarece primarul a pus la dispozitie un microbuz.
RăspundețiȘtergereD-nule Pop va rog sa ma lamuriti daca se poate in legatura cu urmatoarea problema:este posibil ca o invatatoare sa inlocuiasca o educatoare, pe o perioada de o luna si jumatate , poate chiar mai mult,tinandu-si orele de la scoala dupa ora 13,inainte de acestea ea fiind la gradinita?Cum se va face plata acesteia in aces caz si cine are un cuvant de spus in aceasta situatie.Parintii pot sa nu fie de acord sa mearga copiilor lor dupa ora 13 la scoala?Este doar decizia conducerii sau se discuta in CP sau CA?Acest lucru probabil va implica si o schimbare de orar, tinand cont de faptul ca si profesorii de religie, educatie si engleza vor fi nevoiti sa-si tina orele la aceasta clasa din ciclu primar dupa ora 13.Va rog mult sa-mi dati un raspuns cat mai detaliat asupra acestei situatii, cu tot ceea ce implica aceasta decizie.Va multumesc din suflet.
RăspundețiȘtergereda
RăspundețiȘtergereEste posbil prin decizie a scolii si aprobarea ei de catre ISJ.
Dar aprintii daca sunt nemultumiti pot sa se adreseze IJ-ului, ptr a gasi alte solutii
Subscriu comentariului de mai sus!!!
RăspundețiȘtergere"LEGEA E F: F: CLARA:
"In cazul in care nu exista mijloace de transport in comun intre...
1. LOCALITATEA DE RESEDINTA!!!... si
2. SEDIUL UNITATII DE INVATAMANT!!!,
urmeaza a i se deconta contravaloarea a 7,5 l benzina Premium la 100 km parcursi, daca transportul se face cu autoturismul proprietate personala."
legiuitorul a decis ASTFEL!!!... NU poate fi interpretata!!!"
HAIDETI TOTUSI SA NU MAI MINTIM...
ESTE DE LAUDAT ACEST "drept" PE CARE L-AM CASTIGAT PRIN LUPTA SINDICATELOR...
SAU MAI STIU EU A CARUI "binevoitor".
Important este sa ne intelegem drepturile...si obligatiile pe care le avem unii fata de altii in respectarea legii-ad literam, in integrum!!!
aveti dreptate
RăspundețiȘtergereBuna ziua!
RăspundețiȘtergereSunt un cadru didactic(V.G.) cu domiciliul in Pitesti - jud.Arges ,titular intr-o scoala din comuna Cocu.
In aceasta comuna ne confruntam cu probleme care pe noi,cadrele didactice ne depasesc.
Pe scurt: nu ni se mai deconteaza naveta din decembrie anul trecut,tichete-cadou nu doreste primarul sa ne dea,si nu s-au dat niciodata in aceasta comuna,iar mai nou,nu ni s-a platit nici asistenta la tezele nationale.
Solutii? actionarea in instanta? deja primarul mai are procese pe rol,probabil ca se vor incheia dupa ce ii expira mandatul iar noi suntem foarte afectati de banii cu care mai ramanem la salariu,in conditiile in care naveta costa f scump,nemaipunand la socoteala transportul din oras(de la domiciliu pana la statia de maxi).
Va multumesc!
luati legatura cu liderul de sindicat din judetul dvs.
RăspundețiȘtergeredaca sunteti afiliat la FSLI http://www.fsli.ro/index.php?pg=sindicate.php aveti datele de contact.
multa bafta si tinem legatura.
Eu pana acum am facut rost de bilete, pentru decontare, desi stateam in localitatea unde aveam postul.La scoala toti stiau ca fac naveta.Din banii de pe decontarea transportului imi plateam chiria.
RăspundețiȘtergereVad ca de acum e mai greu sa fac rost de bilete, au inceput sa apara pe ele data si ora.
Credeti ca am facut o ilegalitate pana acum?
buna seara.as vrea sa stiu care sunt caile legale de parcurs in cazul in care nici directorul sc si nici primarul nu vor sa deconteze pe motiv ca nu sunt bani.cadrele didactice isi depun actele pt decont, iar dir le tine in birou.ce e de facut in acest caz.din luna mai nu sa mai decontat naveta
RăspundețiȘtergerepe anu asta e jale la decont ... sunt proaspat debutant in invatamant si vad k ma rupt cu decontul asta :(( sincer fac cu mashina cca. 150km pe zi timp de 4 zile pe sapt k una sunt la master. deci fac cam 2400 km pe luna. la 7.5 l /100 km imi revin cam 180 l pe luna la 3.9Lei/l ar trebui sa imi deconteze cam 720 lei pe luna. am ineles din prima k pe criza asta nu o sa imi poata deconta 100%. am zis macar 70% dar ... ashtia de la primarie ma tot duc cu zaharelul k o sa se rezolve. da cand? doar D-zeu stie... Ce e de facut in cazuri de astea astept si eu un semn pe id flopybal. va rog ajutati'ma
RăspundețiȘtergereDomnule Liviu Marian Pop,
RăspundețiȘtergeresunt debutanta si m-am titularizat anul acesta la 65 Km de orasul natal. primarul a spus ca nu se va deconta naveta...atat...nicio explicatie in plus! precizez ca naveta este urban-urban. va rog sa-mi spuneti daca primaria este obligata sa-mi acorde acest decont...din cate spun ei, decontul se face in limita bugetului....si, bineinteles, NU ESTE BUGET! va rog sa ma indrumati si sa-mi spuneti ce este de facut! va multumesc!
art 104 alin 3 va da acest drept. Sa faca rost de buget ca de aceea au fost alesi in administratie. Luati legatura cu liderul de judet pentru a va ajuta in instanta, daca o sa fi enevoie de poces
RăspundețiȘtergeredaca nu se deconteaz e de actionat in instanta
RăspundețiȘtergereVa multumesc frumos pentru raspuns!
RăspundețiȘtergeresi eu sunt debutant si am aceeasi problema sunt la 75 km de casa, deci fac zilnic 150 km pe zi. mi'au zis k o sa deconteze jumatate din abonament, o luna DA una NU. e corect asa ceva ? din cate am citit se incalca grav legea aia cu decontul.
RăspundețiȘtergerenici nu sh dak ... si mai ales cum sa actionez in instanta ?
RăspundețiȘtergerema descurajez sa ajung in cazul de instanta.. cand cred k nu o sa se faca nimic ... si mai ales sa mai si cheltui cand nu mai am bani nici sa ma mai duc la scoala.
apelati la sindicatul judetean pentru a va sustine si in instanta si in discutiile cu administratia locala
RăspundețiȘtergereSuplinitorii necalificati au dreptul la decontarea navetei
RăspundețiȘtergereda
RăspundețiȘtergereNu am primit decontul navetei din 2008 pe 6 luni,respectiv ianuarie-iunie.Directorul nu vrea sa semneze tabelele pentru dare in judecata.Ce putem face?
RăspundețiȘtergereAnonim spune
RăspundețiȘtergereDoresc sa va intreb daca fetei mele care este eleva la un Liceu in Cluj iar vinerea vine acasa la distanta de 68 km i se deconteaza biletele.Va multumesc din suflet
buna ziua..
RăspundețiȘtergeresunt profesor la o scoala din mediul urban,,si fac naveta 42 km *2.desi am transport in comun cfr prefer sa fac naveta cu masina personala....din cauza...sau datorita orarului.."foarte bine organizat"
la contabilitate mi s-a spus ca mi se va deconta abonam minimal cfr, binenteles minus 25%,iar acum la decontarea navetei pe langa aceasta scadere...am mai "beneficiat"de inca diminuare a navetei conform urmatoarelor "solicitarea contravalorii calatoriei efectuate cu mijloacele de transport in comun sau a contravalorii corespunzatoare a 7,5 l benzina Premium la 100 km parcursi, pentru cei care-si asigura transportul cu autoturismul proprietate personala, ca urmare a pontajului zilnic efectuat de conducerea unitatii de invatamant."..
toate acestea intrucat eu fac pontaj 4 zile pe sapt...
ceea ce duce cheltuielile mele lunare de 200 ron, la o simpla decontare de naveta de 60 ron
rog sprijin...macar explicativ
multumesc
Buna ziua, as avea si eu o intrebare daca se poate, nu am mai decontat naveta cadrelor didactice de la inceputul anului, primaria spune sa decontam din 10, cheltuieli de personal, la si de la locul de munca, inspectoratul spune ca e gresit si sa decontam din 20, cheltuieli materiale, totusi navetei se aplica diminuarea de 25% si majorarea de 10% .Vreau sa le decontez, dar nu stiu cum este corect, am citit undeva, dar acuma nu mai gasesc momentan ca s-ar suporta din finantarea complementara a primariei,dar nu stiu exact care este aceasta. de asemenea daca se deconteaza si pentru didactic auxiliar. As fi recunoascatoare daca m-ati putea ajuta. Va multumesc
RăspundețiȘtergeresunt medic rezident si dau 750 lei pe naveta cu trenul buzau-bucuresti pt ca buzaul nu e centru universitar si nu mi s-a aprobat sa fac rezidentiatul acasa. am copil mic si nimeni nu vrea sa stea in chirie cu mine in bucuresti, cresa acolo nu i-am gasit.EXISTA vreo lege prin care sa mi se deconteze naveta?
RăspundețiȘtergere@ decontarea in invatamant se face integral.
RăspundețiȘtergere@ domnul medic..nu cred ca exista legislatie in mediu sanitar...astept n email pe adresa mea de email pentru a da o mana de ajutor prin mediatizarea sacrificilui pe care il faceti.
liviumarianpop@yahoo.com
cine intocmeste documentatia pentru decontarea navetei si ce documente sunt necesare?
RăspundețiȘtergerecare este cursul acestor documente depuse? se intocmesc la scoala sau la primarie? dati-mi si pasajul din lege, va rog, daca se poate.
multumesc
dumneavoastra. pasii ii aflati daca discutati cu liderul de sindciat din unitatea dumneavoastra si cel judetean/sector
ȘtergereAmintiti prea mult" discutati cu liderii de sindicat
Ștergere". Va spun ca eu sunt lider de sindicat si daca ar fi sa fac o schimbare, as face-o in primul rand la nivelul conducerii sindicale.
Comunicare cu liderii 0
Interes principal strangerea cotizatiei
Procent pentru liderii care strang banii 0
Raspunsul unui lider "Dupa ce ca am mai ramas cu ce am ramas, daca ne revoltam, poate ni-i ia si pe acestia"
RUSINE....RUSINE....DE-AIA SE DIMINUEAZA NR. MEMBRILOR DE SINDICAT
Daca sunteti lider de sindicat de unitate. Cu tot respectul sunteti principalul vinovat de decontarea navetei. In primul rand trebuie sa vedeti cati navetisti sunteti...sa cereti de la sindicatul judetean demersurile pentru decontarea navetei si sa actionati.
ȘtergereDaca primaria nu deconteaza sa cereti sindicatului judetean sa mearga in instanta.
Mai aveti variant sa cereti ajutorul liderului judetean sa va ajute in dicutia cu primarul pentru a nu va expune.
Deci sunt variante de lucru. Din pacate nu toate sindicatele reusesc sa isi motiveze liderii de scoala si de aceea pot aparea probleme...E o perioada grea si de aceea trebuie sa fim uniti.
În şcoala noastră naveta cadrelor didactice nu a fost plătită din anul 2010. Am luat legătura cu toate forurile indicate de dumneavoastră, fără succes. Nu avem vreo speranţă să se plăteasă în viitorul apropiat, atâta timp cât legea este interpretabilă. Primarul motivează că nu are bani la buget, deşi în anul 2012 a returnat la bugetul de stat 2 miliarde necheltuite. Dacă vreţi să ne ajutaţi, pe noi şi pe alţii în aceeaşi sitaţie, introduceţi din nou decontarea naveei în fondul de salarii, să nu mai depindem de semnătura primarului. Nouă ne-a spus că dacă vom sta în genunchi în curtea primariei poate atunci se va gândi dacă ne va plăti naveta. Nu ne îngenunchiaţi şi dumneavoastră cu legile care se interpretează aşa cum doresc muşchii primarilor.
ȘtergereAs dori sa aflu daca personalului didactic auxiliar(administratori financiari) li se deconteaza cheltuielile de transport si cum(diminuat cu 25%si marit cu 10%)? Doresc raspuns fffff urgent. Va multumesc
RăspundețiȘtergerestiati ca la Barsana MM nu s-a decontat naveta din dec. 2010 pana in prezent. directorul ne sustine, dar raspunsul autoritatii locale este tot timpul "nu sunt bani". Ziceati ca banii vin de la Consiliul Judetean. Cine are sarcina sa-i ceara?
RăspundețiȘtergereDe ce nu vin si pentru noi?
cat trebuie sa mai asteptam?
Nu stiam. Voi vorbi luni cu colega mea lidera de sindicat din unitatea dumneavoastra. Dar daca ati fact cerere lunara catre primarie putem recupera fara problema in instanta aceasta naveta. Tinem legatura si astept detalii pe adresa de email liviumarianpop@yahoo.com
Ștergereprecizarea legata de unde vin sumele: de la Bugetul de stat prin bgetele locale din cote defalcate de TVA
ȘtergereCum putem sa rezolvam situatia in care la decontarea navetei se aplica regula - 25% + 15%? SPUNETI CA ESTE CONTRAR PREVEDERILOR LEGALE, CA AR TREBUI SA SE FACA DECONTARE INTEGRALA A SUMEI. Care este legea care ma ajuta in acest sens si cu care imi pot apara dreptul?
RăspundețiȘtergeredin pacate e greu de demonstrat in instanta ca se plateste intreaga suma...
RăspundețiȘtergerenu cred ca este asa greu de demonstrat :
Ștergere-reducerea prevazuta de legea 118/2010 , cu 25 %, se refera la drepturile privind decontarea conform legii 128/1997-lege abrogata;
-in prezent se deconteaza naveta conform instructiumii 2/2011 si a legii 1/2011, drepturi care nu sunt reduse de nici o lege dupa data de 11 feb 2011;
-in concluzie naveta se deconteaza integral
Daca am gresit undeva va rog sa ma corectati !
Cu stima ...un admin. financiar.
Ce se poate face, d-le POP, in cazul cand ai hotarare judecatoreasca castigata la curtea de apel, iar cei din primarie se opun cu vehementa? Suntem bataia lor de joc, mai ales ca banii pe care-i avem de recuperat sunt din iunie 2009-iunie 2010. Chiar vom ramane cu banii dati la avocat si cu o hartie in mana la care sa ne uitam ? Multumesc mult!
RăspundețiȘtergereCat se deconteaza naveta? exista un procent? cine aloca banii pentru naveta?
RăspundețiȘtergereVa multumim!
Am o intrebare: daca de ex. duc abonamentul din luna martie abea in luna mai.... de ce refuza secretara scolii sa mi-l ia... pentru ca la alte scoli se poate.... scrie undeva in lege termenul limita de predare a abonamentului?
RăspundețiȘtergereMultumesc
Anonim.
RăspundețiȘtergereAm o intrebare.In jud.Botosani nu se deconteaza naveta la personalul didactic auxiliar pe motiv ca in legea 1/2011 personalul din invatamint este format din : personal didactic, personal didactic auxiliar si personal nedidactc,iar la articolul cu decontarea navetei se face specificarea numai pentru personalul didactic și nu cuprinde si didactic auxiliar. Este corect (semnul intrebarii).
In luna aprilie 2012,in jud.botosani nu ne deconteaza naveta la personalul didacic auxiliar la invațamintul gimnazialpe motiv ca in articolul din legea nr.1/2011,nu se prevede naveta pentru aceasta categorie de salariați.Este corect (semnul intrebarii).
RăspundețiȘtergereVa rog sa imi spuneti daca personalul didactic auxiliar- secretar primeste naveta si ce documente trebuie sa anexeze, avand in vedere ca nu exista curse regulate pentru transportul in comun si nici nu are de unde lua bilete de autobuz. In baza unei adrese de la firma de transport se deconta in trecut la costul/traseului, dar acum aud ca ar cere Curtea de Conturi bilete de autobuz sau bonuri de benzina.
RăspundețiȘtergereD le Pop am luat nota 9,70 la concursul de titularizare sesiunea iulie 2010 si nu am reusit sa ma titularizez pt ca am si ore rezervate iar altii cu note mai mici s-au titularizat. Vi se pare corect? Ce as putea face? Multumesc anticipat!
RăspundețiȘtergereAr fi bine ca decontarea navetei sa se faca direct de minister, pt. ca suntem insultati de catre primarii care se cred stapanii scolilor,cu toate ca sunt institutii de stat.
RăspundețiȘtergereAm luat 8,25 la titularizare, sesiunea 2011, examenul fiind unul supravegheat video.Nu am avut unde sa ma titularizez.De ce sunt titularizati inaintea mea cei cu note de 5, obtinute anul acesta?
RăspundețiȘtergereSunt un cadru didactic care nu-si poate primi banii recalculati pe perioada 2008-2009 din cauza faptului ca liderul de sindicat din acea perioada nu si-a dat niciun interes. Nu am fost trecuta in statul de plata ca membru de sindicat cu toate ca n-am facut nicio cerere ca m-as retrage. Mentionez ca a fost singurul an in care eu nu am fost membra a sindicatului si nu din vina mea; chiar nu am stiut acest lucru pana in momentul cand am intrebat de banii ce trebuia sa ni se inapoieze. As dori sa - mi spuneti ce pot face pentru a-mi recupera acei bani?
RăspundețiȘtergereSunt administrator financiar in jud.olt si incepand cu 01.01.2012 primaria nu vrea sa-mi mai deconteze transportul pe motiv ca noua lege nu mai prevede decat decontarea transportului personalului didactic nu si didactic auxiliar.
RăspundețiȘtergereCe sa fac? Sa dau in judecata?
Buna seara, d-le Liviu Pop! Sunt profesor titular si fac naveta 50 km dus -50 km intors in judetul olt. Naveta nu se deconteaza pentru ca primarul, directorul si chiar contabilul refuza acest lucru. Primarul ne spune ca daca nu ne convine sa plecam pentru ca el oricum are destui profesori in sat care vor sa vina pe orele noastre. Mentionez ca 300 lei se duc pe naveta din cei 950 pe care ii castig. Am familie. Este corect asa ceva? ce pot sa fac? Vreau sa ii dau in judecata, dar nu stiu cum sa procedez. va rog sa ma sfatuiti in aceasta privinta. Va multumesc.
RăspundețiȘtergereBuna seara, d-le ministru. Sunt profesor la o scoala in care naveta nu s-a mai decontat de 3 ani de zile pe motiv ca nu este obligatorie aceasta decontare. Am auzit ca s- au cerut date privia cadrele didactice care fac naveta, precum si numarul de kilometri de unde se deplaseaza. Intrebarea mea este daca stiti ceva despre faptul ca acest decont sa fie obligatoriu si nu optional cum este in prezent? Va multumesc anticipat si tin sa va felicit pentru verticalitatea de care ati dat dovada!
RăspundețiȘtergereBună seara! Sunt cadru didactic la o școală din mediul rural. Ce facem, domnule ministru, cu autoritățile din comună? E al treilea an de când nu ni se mai decontează. Mai grav e că directorul școlii e împotriva decontării.Deși merg și depun lunar cererile de decontare, sunt privită cu dispreț ca și cum aș cere ceva din buzunarul lor. Pentru ce este făcută legea decontării navetei profesorilor? De ce nu se implică nimeni? De ce stăm la mâna unor primari care nu au nici o treabă cu școala? Știți că din 1000 lei plătesc naveta, dar și materialul didactic necesar desfășurării optime a orelor (fișe, planșe, CRETĂ et.) Poate vă gândiți: ,,Cine ne pune să facem acest lucru?,, Asta e!
RăspundețiȘtergereBuna seara,d-le ministru, va rog sa-i faceti cunoscut d-nei ministru al educatiei tot ce spun profesorii navetisti din acesta lista. Insistati , sa faca ceva, sa introduca decontarea de la minister, pentru ca nu mai rezistam sa stam la mila comunitatilor locale. in ce priveste judecata, nu este o solutie, am actionat in judecata din anul 2010, nici pana acum nu am primnit banii.Solutia este sa se introduca in lege decontarea navetei. Suntem foarte multi profesori titularizati cu examen unic pe tara, cu note foarte mari, care nu reusim sa venim mai aprope de casa din cauza restructurarilor. Va rog sa cititi acest mesaj si sa ne ajutati.
ȘtergereDoamne, chiar nu ne aude nimeni! Trimitem mesaje peste mesaje, dar cei care ar trebui să ne sprijine au alte priorități. Rușine!!!!!!!!! De luni întregi postăm rugămințile noastre cu privire la decontarea abonamentelor de călătorie, însă guvernanții n-au timp pentru a rezolva ,,aceste nimicuri,,. Oare cu ce-am greșit de ne-am pierdut timpul absolvind o facultate și având o titulatură în învățământ. Am ajuns la mila unor primari inculți care n-au nicio treabă cu școala. Oare așa ar trebui și noi să procedăm în clasă cu elevii? Spuneți, domnule Pop, cum să procedăm? V-am scris și luna trecută un mesaj în legătură cu problema decontării, dar nu se mișcă nimic. Nu mai spun de aberantul articol 248, alin. 4 din legea ed. nr. 1/2011. Se cereau acum un an studii superioare celor din înv. primar și preșcolar, iar după ce am absolvit o facultate în domeniul didactic (la stat), suntem batjocoriți. EXPLICAȚI-NE CE AVEȚI DE GÂND CU NOI, CADRELE DIDACTICE????????? Până când vă mai bateți joc de noi???????? Nu suntem deloc sprijiniți!
RăspundețiȘtergereVa salut! Sunt cadru didactic titular si am o intrebare legata de decontarea navetei: daca domiciliul meu si scoala unde lucrez se afla in aceeasi comuna, dar in sate diferite, la o distanta de 6 km, am dreptul sa beneficiez de decontarea navetei? Va multumesc!
RăspundețiȘtergereBuna seara. Sunt profesor necalificatsi lucrez la o scoala unde se deconteaza naveta iar mie nu pt motivul ca sunt necalificata.
RăspundețiȘtergereva rog din suflet sa ma lamuritidaca este adevarat s-au nu?
DOMNULE MINISTRU,
RăspundețiȘtergereVreau sa va rog sa faceti ceva pentru profesorii navetisti daca nu se va crede ca ne-ati parasit cu totul.Daca nu se va impune plata navei sau nu veni finantarea direct de la minister,noi cadrele didactice voi privi cu neputinta cum banii pt naveta se dau discretionar, la noi se deconteaza doar pt. decontarea cadrelor auxiliare care fac diverse drumuri, iar pt. cadrele didactice nu s-au dat bani de 3 ani de zile. VA RUGAM SA NE AUZITI SI PENOI SI FACETI CEVA IN ACEST SENS!!! MULTUMIM!
Nu ne aude domnul ministru! Problema decontării e foarte veche! Ce interes ar avea? Dacă e acolo ,,sus,, unde-i cald și bine....... De ani de zile discutăm această problemă, dar miniștrii ,,de pe hârtie,, n-au niciun interes pentru cei ce așteaptă un semn de milă. Rușine! De ce nu ieșiți public și solicitați primarilor (care nu au habar ce-i aceea o școală) să respecte legea? Rușine! Ne este rușine cu astfel de oameni în fruntea țării! Câtă răbdare să mai avem?
RăspundețiȘtergereDovada ca nimic nu e imposibil, va comunic ca la Baia Sprie am castigat banii pentru naveta din perioada 2008-2009 in urma executarii silite a unei sentinte ramase irevocabil in Octombrie 2009. In August 2012 am inceput demersurile pentru executarea silita, iar acum in Ianuarie 2013 am primit sumele ce ne reveneau de drept. Urez si altora succes!
RăspundețiȘtergereBuna seara! Felicitari! Poate ne dati si noua, cadrelor didactice din Curtea de Arges, o recomandare privind pasii ce trebuie facuti in acest sens! Multumim!
ȘtergereBuna ziua
RăspundețiȘtergereD-le Pop,va rog in numele personalului didactic auxiliar sa aveti in vedere si sa ne ajutati ridicand problema noastra la MECTS in ceeace priveste gradatia de merit,problema transportului in mediu rural(a didacticului auxiliar)deoarece s-a strecurat o eroare in Lg.1,precum si sporul de zona,fiind acordat actualmente numai didacticului,nu mi se pare normal desi facem parte cu totii din aceeasi sistem.
buna ziua
RăspundețiȘtergerevreau sa stiu daca in baza ccm se deconteaza navete pentru intreg personalul incadrat in invatamant (ingrijitor, fochist, contabil,etc.)
multumesc
Domnule Ministru personalul auxiliar din invatamat li s-au luat dreptul pentru decontarea navetei si gradatia de merit. Mai avei si noi sanse sa ni se mai acorde aceste drepturi?
RăspundețiȘtergereSi noi suntem salariati in sistem si trebuie sa avem aceleasi drepturi egale cu cadrele didactice.
Domnule Ministru cu cine trebuie sa ne judecam ca sa castigam dreptul pentru decontarea navetei pentru didactic auxiliar, lunar trebuie sa scoatem din buzunar 200 ron pentru naveta,poate unii si mai mult, si asa avem niste salarii de mizerie, vrem si noi un raspuns foarte clar si sigur.
RăspundețiȘtergerePRIMARUL DIN TG.SECUIESC,JUD.COVASNA DIN 2013 NU NE MAI DA NICI UN BAN,DAR NE A PROMIS CA DA 30% DIN CONTRAVALOAREA ABONAMENTULUI CA SA NE FORTEZE SA ALEGEM FIRMA PRIETENULUI SAU,IAR SINDICATUL NU MISCA UN DEGET FIINDCA MAFIA DIN UDMR A DEVENIT DIN CE IN CE MAI PUTERNICA!
RăspundețiȘtergereLa puscarie cu sefii de sindicat corupti!
RăspundețiȘtergereSa va fie rusine!
Primarul orasului Curtea de Arges refuza sa mai deconteze transportul profesorilor din februarie, 2012!
RăspundețiȘtergereAm citit aceasta stire:
"Ministrul educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat marţi că va deconta retroactiv abonamentele de transport ale elevilor şi cadrelor didactice până la 1 septembrie.
Şi pentru că această situaţie să nu se mai repete în viitorul an şcolar, ministerul educaţiei va propune Executivului o iniţiativă legislativă."( http://www.romania-actualitati.ro/abonamentele_elevilor_si_profesorilor_decontate_retroactiv-50859). Speram sa se si puna in practica!
In conditiile in care toata lumea isi cere acel drept la simpla deplasare in interesul prestarii meseriei, eu as aduce un aer proaspat...de concediu acestui topic..si as intreba...Oare acel decont de deplasare intr un concediu sau vacanta mai poate fi realizabil?
RăspundețiȘtergereBuna ziua, am si eu cateva intrebari:
RăspundețiȘtergere1) daca un profesor, alege sa predea la o scoala situata la peste 50 de kilometri fata de domiciliul stabil al acestuia, i se asigura cazare sau, i se deconteaza chiria? Se da cumva vreo prima de instalare? Cui ar trebui sa se adreseze?
2) Daca am absolvit o facultate de trei ani (in sistem Bologna) si un master de doi ani, in cazul in care iau examenul de titularizare cu o nota de peste 5, cum voi fi incadrata, ca profesor suplinitor, calificat, sau necalificat? (Mentionez ca am nivelul unu, al cursului postuniversitar de psihopedagogie)
3)Dar, voi fi incadrata la "studii superioare de scurta durata", sau, la "studii superioare de lunga durata"?
4)Vechimea in munca, acumultata din alte domenii de activitate, intra la calculul salariului, sau nu?
In speranta ca intrebarile mele, isi vor gasi raspuns, va multumesc anticipat si va doresc toate cele bune.
Buna ziua.
RăspundețiȘtergereReferitor la provenienta banilor pentru decontarea abonamentelor, puteti sa imi spuneti daca aceste sume fac parte din bugetul scolii, acordat in functie de costurile per elev, sau sunt fonduri extra bugetului scolii?
Ce acte trebuie sa depuna scoala
Este foarte important acest raspuns, de aceea as aprecia daca mi-ati raspunde, d-le Liviu Pop.
Buna ziua. Eu mi-am inscris masina pe mama sa nu platesc ditamai asigurarea, iar acum nu imi pot lua banii de transport ca nu e masina mea in acte. Se poate face ceva?
RăspundețiȘtergere