Marţi 09 octombrie 2007, 22:17
Elevii sunt suprasolicitaţi. Concluzia aparţine chiar reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, care sunt de părere că trei sferturi din materia şcolară ar trebui eliminată, iar copiii nu ar trebui să petreacă mai mult de cinci ore la cursuri. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au pregătit un set de măsuri după ce mulţi elevi, părinţi şi profesori s-au plâns că materia e prea stufoasă şi, de multe ori, inutilă.
Anul acesta programele de studiu s-au reorganizat doar pentru religie, italiană şi maghiară. Elevii spun că multe materii sunt inutile, altele prea încărcate şi că, după şapte ore de şcoală nu le mai arde de nimic.
"Nu se pune accent pe practic, ci doar pe teoretic. De exemplu, nu pricep de ce să fac economie. Aş vrea să fac mai mult desen, istoria artei. Noi nu avem ore de istoria artei", explică Corina Cristescu, elevă liceul Toniza.
Autorităţile susţin că de la anul lucrurile se vor schimba, atât în privinţa materiei, cât şi a programului de studiu.
Elevii nu contestă utilitatea materiilor opuse domeniului general de studiu, dar susţin că este meritul profesorului când le plac fizica, matematica ori chimia, atunci când ei se specializează în arte plastice.
Ministerul Educaţiei a cerut ca până în decembrie în fiecare judeţ să se formeze o comisie de profesori care să decidă cum se va reduce materia în fiecare an de studiu. În plus, două ore pe zi vor fi alocate unor materii opţionale care să nu-i solicite prea mult pe elevi, cum ar fi muzică, desen sau dirigenţie. O altă măsură gândită de Ministerul Educaţiei este introducerea religiei la ultima probă a bacalaureatului.
Sursa: Realitatea TV
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu