26 nov. 2014

Întrebări și răspunsuri MEN 26.11.2014

 Întrebare:

 Încerc sa obtin pe o cale legala posibilitatea de a face anul 2 si anul 3 intr-unul singur, iar legea invatamantului, in forma ei actuala, datorita art. 150, alin. (3) din sectiunea a 10-a, nu permite acest lucru, anul 3 fiind la mine anul in care ar trebui sa finalizez licenta. Eu sunt incadrat in primii 5% dintre studenti din punct de vedere al rezultatelor obtinute, fiind seful de promotie al facultatii mele cu media de 9,91 in anul I, respectiv anul de studiu 2013-2014.

As putea sa va motivez cum acest articol contravine cu unele dintre principiile esentiale ale Legii Invatamantului, cum ar fi, de exemplu principiul flexibilitatii sau cum un student care face 3 ani licenta+2 ani masterat nu poate aplica niciodata pentru 2 ani intr-unul datorita acestui articol, pentru ca in primul an de studiu nu se poate obtine aprobare din cadrul Universitatii, aptitudinile studentului neputand fii evaluate inainte de primul an de studiu, iar dupa aceea nu se poate aplica pentru asa ceva datorita legii, anul 3 fiind an terminal, iar anul 2 din cadrul masteratului la fel, deci datorita acestui articol, indiferent de cat de bun ar fii sau cat de mare capacitate ar avea, studentului ii este imposibil sa micsoreze numarul anilor de studii, ceea ce contravine cu Tratatul European de la Lisabona.

Va rog frumos spuneti-mi de ce acte si de ce recomandari am nevoie pentru a obtine derogarea din partea Ministerului Educatiei sau de ce acte as avea nevoie pentru a obtine o Ordonanta de Urgenta din partea Guvernului, intrucat Universitatea si-a exprimarea toata sustinerea in ceea ce ma priveste, iar inceputul anului scolar se aproprie cu pasi repezi.”


Răspuns:




18 nov. 2014

Întrebări și răspunsuri 18.11.2014

Întrebarea:

"Cum se incadrează (suplinitor calificat/suplinitor necalificat) un absolvent al USH, care nu a fost primit în ultimii 3 ani la titularizare pe motiv că studiile sunt neautorizate. A sustinut examan organizat de scoala. Fac precizarea că a dat MEM în judecată pentru a-i fi recunoscute sudiile, însa, ÎCCJ i-a respins cererea ca nefondată."


Răspunsul:

14 nov. 2014

Întrebări și răspunsuri 14.11.2014

Întrebare:

"Doresc sa intreb din ce clasa se studiaza limba straina L1 in invatamantul special respectiv deficiente usoare si moderate. Pun aceasta intrebare in contextul in care in invatamantul de masa limba straina L1 se studiaza din anul scolar 2013-2014 incepand cu clasa pregatitoare. Mentionez ca si invatamantul special are clasa pregatitoare si apoi celelalte la fel ca si invatamantul de masa. Va multumesc pentru atentie si astept o lamurire si o precizare care sa fie bazata pe legislatia in vigoare."

Răspuns: