5 oct. 2015

La mulți ani!

Astăzi cinstim valoarea actului educațional , îi sărbătorim pe cei care prin dăruire, pasiune, profesionalism și credință se dedică misiunii școlii românești.

În 1994, UNESCO a inaugurat prima ZI MONDIALĂ A EDUCATORILOR, pentru a comemora semnarea, în 1966, a recomandării făcute de UNESCO şi Organizaţia Internaţională a Muncii privind condiţiile de muncă ale personalului didactic. Această zi se sărbătoreşte în data de 5 octombrie în peste 200 de ţări, denumirea ei fiind World Teachers’ Day în engleză sau Journée Mondiale des Enseignants în franceză.



În calitate de membru al Guvernului asigur cadrele didactice, fie că vorbim de educatori, învățători sau profesori, de întreaga recunoştinţă şi de faptul că vom depune toate eforturile pentru ca educaţia să fie repusă în drepturile care i se cuvin, pentru că o societate a cunoaşterii nu se poate construi decât prin educaţie!

Parafrazându-l pe Spiru Haret aș spune că a nu sprijini educația și a nu-ți dori recunoașterea României este același lucru. 
Numai oamenii educaţi pot fi liberi!

Postări populare