9 ian. 2015

Propunere legislativă privind plata diferențelor salariale cuvenite personalului didactic

Ministrul delegat pentru Dialog Social Liviu Pop, în calitate de senator, a înregistrat la Senat pentru dezbatere o propunere legislativă care prevede plata diferențelor de drepturi salariale pentru tot personalul didactic și didactic auxiliar din învățământ. Inițiativa legislativă se aplică salariațiilor din educație care nu au beneficiat, până în acest moment, de aceste diferențe de drepturi salariale.

"În prezent, exită situații în care salariații din învățământ nu beneficiază de aceste drepturi de natură salarială sau cazuri când diferențele de drepturi salariale au fost acordate pe o perioadă mai mică. Pentru a face dreptate în totalitate, cred că de plata acestor diferențe salariale trebuie să beneficieze toți profesorii. Prin această lege, îmi doresc să elimin orice fel de discriminare la  adresa personalului didactic din învătământul preuniversitar, astfel încât propun acordarea diferențelor salariale eșalonat, pe o perioadă de 5 ani de zile." a declarat ministrul Liviu  Pop.

Propunerea legislativă privind plata diferenţelor salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat pentru perioada octombrie 2008 - 13 mai 2011 ( B560/2014) se află în acest moment înregistrată la Senat pentru dezbatere, în așteptarea unui aviz de la Consiliul legislativ și a unui punct de vedere de la Guvern. 



Postări populare