31 iul. 2011

SITUATIA BILETELOR DE ODIHNA DISPONIBILE PE LUNA AUGUST 2011- LITORAL

In judetul Maramures au mai ramas pentru membrii SLIMM urmatoarele bilete.
Cei interesati sa se adreseze liderului de sindicat sau la sediu SLIMM.
Detalii pe www.slimm.ro


STATIUNE
HOTEL
DATA
NR. BILETE
EFORIE SUD
GLORIA
07.08.
1



1



1



1


13.09
1



1


18.08
1



1


31.08
1



1



1
EFORIE N.
PETROLUL
07.08
1



1



1



1


30.08
1



1


31.08
1



1



1

MIRAJ
06.08
1



1
MAMAIA
RIVIERA
12.08
1



1


25.08
1
NEPTUN
MIORITA
02.08
1



1



1

DOINA
30.08
1



1
OLIMP
AMFITEATRU
24.08
1



1



1

BELVEDERE
19.08
1

OLTENIA
13.08
1



1
SATURN
SIRENA
30.08
1



1

SEMIRAMIS
07.08
1



1
VENUS
RALUCA
30.08
1



1

BRANDUSA
13.08
1


24.08
1



1


30.08
1



1



1








Cum erau profesorii şi elevii în urmă cu 25 de ani

Cum erau profesorii şi elevii în urmă cu 25 de ani

articol preluat de pe blogul bunului meu prieten Daniel.

26 iul. 2011

Presedintele Basescu iarasi (o)mi(n)te

Am auzit din greseala o declaratie a domnului presedinte la un post de televiziune. Nu era rupta din context. Insa era rupta de realitate si continea in ea mult neadevar ca sa nu spun minciuna. Pe de o parte spunea ca "profesorii lucreaza 16 ore pe saptamana" iar pe de alta parte ca sunt "cei mai bine platiti pe ora lucrata".
Se vede de la distanta ca domnul presedinte este rau intentionat cu educatia din Romania. Daca ar fi citit LEN, pe care a promulgato, vedea cate ore lucreaza un profesor. Minim 18 domnule Basescu. Iar daca ar analiza Buletinul Statistic al INSSE din luna aprilie, ar vedea la pagina 119 ca profesorii sunt platiti cu 8,43 lei/ora. Mult mai putin decat serviciile care il pazesc pe presedinte si care sunt platite cu 11,68/ora.
Trist e ca presedintele unei tari raporteaza activitatea unui profesor doar la ora de predare.
Dar suntem obisniti cu dorinta acestuia de a nu avea educatie de calitate in Romania. Doreste un popor din ce in ce mai slab educat pentru a putea fi usor manipulat.

Si pentru a vedea "grija conducatorului iubit" fata de invatamant va supun spre analiza situatia angajatilor din invatmant din octombrie 2009 si din serviciile care au grija de sigranta statutlui.
Din 2009 pana in 2011 din invatamant au fost reduse 30000 (de la 405000 la 374300) de posturi iar de la servicii 15000 (de la 215500 la 200400) .

21 iul. 2011

20 iul. 2011

Examenul oral devine scris

Chiar daca de un an metodologia prevede ca examanul este oral, MECTS va modifica  examenul pentru cei care au fost in sala la Concursul de titularizare din 2011  si au luat sub 5. Nu va mai fi oral ci scris. Asa am fost anuntatai in cadrul comisiei de lucru pe metodologii.
Concursul are loc in 4 august.
Se va desfasura in aceleasi conditii ca si cel din iulie...vom vedea cati vor reusi note peste 5 ca sa poata preda in invatamant.. Vom vedea cum se vor mobiliza inspectorii pentru ca sa fie suprabeghetori si corectori. Subiectele vor fi nationale.
Ministerul sustine ca toti cei care vor preda in 2011/2012 invatmant vor avea cel putin un concurs la care  au luat minim 5.
Orele neocupate dupa repartizarea acestora, se vor imparti prin plata cu ora titularilor,  suplinitorilor care au luat peste 7 si pensionarilor.
Este bine sau rau?
Daca salariile erau mult mai mari in invatamant iar statutul cadrului didactic nu era terfelit continuu de clasa politica, nu ajungeam la aceata situatie. Era cu siguranta aglomeratie la intrarea in sistemul de invatamant.
In conditiile actuale numarul celor care vor sa vina si sa ramana in sistemul de invatamant este din ce in ce mai mic.
Asteptam din moment in moment ordinul de ministru care sa prevada asa ceva. Cat este de legal sau nu aceasta modificare e de vazut. Consider ca examenul scris va fi mult mai obiectiv decat cel oral.

18 iul. 2011

Sondaj FSLI Maramures

Consecvent si periodic, pentru a fi si mai aproape de membrii sai, Sindicatul Liber din Invatamant Maramures(FSLI Maramures) a initiat si anul acesta un chestionar.
Rog membrii SLIMM sa raspunda la adresa sondaj SLIMM multumim ptr raspuns http://www.slimm.ro/chestionar_iulie_2011/chestionar_iulie_2011.html
Multumesc

15 iul. 2011

Pretul biletelor de odihna incerte pentru executiv


In aceste zile se distribuie biletele de odihna. Se poarta discutii legate de pretul acestora.
Ce spune cadrul legislativ?

Art. 278. din Legea Educatiei Nationale publicata in Monitorul Oficial din 10 ianuarie 2011 si care a intrat in vigoare in 9 februarie 2011 spune - Personalul didactic si didactic auxiliar din invatamant beneficiaza de o compensatie de la bugetul asigurarilor sociale de stat de 50% din valoarea cazarii, mesei si a tratamentului in bazele de odihna si tratament.

Insa prin HG nr. 83/2011 privind acordarea prestatiilor sub forma biletelor de odihna si de tratament balnear pentru anul 2011, prin sistemul organizat si administrat de Casa Nationala de Pensii Publice a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 101, din 8 februarie 2011.
Art. 3. — (1) Cuantumul contributiei banesti individuale a asiguratilor la costul biletului de odihna se stabileste dupa cum urmeaza:
a) 50% din pretul biletului de odihna, in situatia in care castigul salarial brut al asiguratului este mai mic sau egal cu castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat;
b) 50% din contributia parintelui, in cazul copiilor.
(2) Pretul biletului de odihna este suportat integral, dupa cum urmeaza:
a) in situatia in care castigul salarial brut al asiguratului este mai mare decat castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat;
b) in cazul sotului/sotiei care nu face parte din categoria persoanelor prevazute la art. 123 alin. (1) din Legea nr. 263/2010, cu modificarile si completarile ulterioare.

La nivel teritorial Casele de Pensii aplica HG in loc de Legea Educatiei Nationale. E corect?

Oare domnul ministru stie ca prin HG emisa de guvernul din care face parte isi incalca propria Lege a Educatiei Nationale pe care acelasi guvern isi angajase raspunderea?
Oare il intereseaza?
Poate e convins ca prin legea care a redus salariile profesorilor nici un angajat din invatamant nu are un salariu brut peste salariu mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat.
 




13 iul. 2011

Ultimul examen de titularizare in sistemul de invatamant

Azi se organizează ultimul examen de titularizare în sistemul de învăţămant. Prin noua Lege a Educaţiei Naţionale, angajată prin răspundere guvernamentală, se pune cruce titularizării în sistemul de învăţământ şi se introduce „titularizarea” la nivel de unitate...adică nici un fel de titularizare...doar siguranţa că nu mai trebuie date examene în fiecare an, în cazul suplinitorilor. Suntem astfel singurul stat din lume unde avem două categorii de titulari în învăţământ.
Consecinţele se vor vedea abia peste 10-15 ani. Şi atunci vom analiza şi căuta vinovaţii de eşecul care va apărea sigur în sistemul de învăţământ .
 Ce trebuie să facem? Să luptăm prin orice mijloace ca toţi cei care se angajeaza  prin concurs să devină titulari în sistemul de învăţământ. Asta înseamnă modificarea LEN şi aici e nevoie ca fiecare dintre noi să se implice.
Dacă nu vom reuşi modificarea acestui articol vom avea în curând metodologia de organizare a viitoarelor concursuri de intrare în sistemul de învăţământ, iar titularizarea va fii o simplă amintire. 
Nu văd logica ministrului de a sacrifica corpul profesoral titular din România...Poate o voi vedea peste 10-15 ani când o să fie prea târziu pentru elevi, părinţi, profesori.

12 iul. 2011

Despre Bacalaureat 2011


Situația învăţămîntului din România  a fost readusă pe tapetul actualităţii prin rezultatele examenului de bacalaureat de anul acesta. Se caută vinovaţi, se speculează capital electoral, se aruncă cu noroi şi vorbe goale, uneori tocmai de cei care trebuiau sau trebuie să gasească soluţii.
Nu mă regăsesc printre cei care clamează acum situația dezastruoasă a învățământului românesc. Învăţământul este ca restul societății și problemele vor trebui obligatoriu corelate. Cu o subfinanțare de 2,7% din PIB învățământul și educația nu au cum să meargă foarte bine. Pe lângă această subfinanţare avem şi o extrem de proastă organizare și o excesivă politizare a sistemului de învățământ. Avem de doi ani încoace o schimbare masivă a directorilor de școli, strict pe criterii politice.
La acestea se adaugă: demotivarea cadrelor didactice, dar și a elevilor; numeroase școli au fost închise, după ce au fost reduse salariile celor din învățământ; ieșirea din sistem a unei întregi generații de dascăli nu a fost suplinită de o generație nouă pregătită la standarde actuale, ci cârpită prin fel de fel de subterfugii. Demotivarea corpului profesional a fost însoţită de o harababura indusă de așa-zisa reformă, unde și-au băgat mai mult coada politicienii, decît să-și vâre capul în apă rece experții și oamenii cu experiență în învățământ.
Penibilitatea prin care ministerul transformă eșecul unui examen într-un succes administrativ-organizatoric este maximă. Bazaconiile debitate de ministru sunt pe măsura celor întâmplate. A spune că nişte obiecte, în speţă camerele de luat vederi, pot înlocui resursa umană este o aberaţie pe care numai o persoană care nu a fost macar un minut în şcoală o poate face.
 Din punctul meu de vedere, printre cauzele care au declanşat rezultatele de la examenul de bacalaureat din 2011 sunt: modificarea regulilor în timpul jocului (vina aparţinând ministerului), pregatirea deficitară a elevilor (vina aparţinând ministrului, profesorilor, familiei şi elevului) şi lipsa supravegherii unitare (vina aparţinând ministerului şi inspectoratului şcolar). Ministrul Educatiei a făcut două intervenţii majore în desfăşurarea bacalaureatului, faţă de anul trecut, când acelaşi ministru a organizat examenul de bacalaureat. Aceste intervenţii sunt: modificarea calendarului, cu competenţe care s-au dat înaintea probelor, nu în timpul anului şcolar, şi supravegherea video, care a produs efecte asupra multor elevi. Nu toate unităţile şcolare au avut în sălile de clasă camere de luat vederi şi astfel s-a creat o discriminare. Asta nu înseamnă că supravegherea video a influenţat rezultatele examenului de bacalaureat.
Pregătirea elevilor depinde de: programele şcolare care trebuie reformate, aerisite de balast şi repetiţii inutile, de profesorii formaţi şi bine plătiţi pentru a preda noile programe şi de baza materială necesară aplicării acestor programe. Pentru asta e nevoie de 6% din PIB nu de jumătate cât este alocat acum.
Până nu le vom avea pe toate vom căuta mereu vinovaţii...adică clasa politică din ultimii 20 de ani, corpul profesoral, elevii și părinții, în această ordine și în procente greu de fixat.

10 iul. 2011

FSLI Bals- OLT are blog

Il gasiti AICI...
Si asa cum spun chiar ei
Sperăm să găsiţi aici tot ceea ce aveţi nevoie.
Puneţi întrebări privind lucrurile care vă preocupă, care vă nemulţumesc.
Specialiştii noştri vă vor ajuta!
Mult succes

5 iul. 2011

Biletele de odihna pentru 2011 au ajuns in judete

Deja au fost primele intalniri intre liderii de sindicat si conducerile Caselor de Pensii Judetene pe tema biletelor de odibna pentru anl 2011.
Prima serie incepe in 7 iulie, de aceea cei interesati trebuie sa apeleze la liderii de sindicat sau responsabilii din cadrul organizatiei sindicale.

Pentru judetul Maramures cei intersati de plecarea in statiune si care au cerere depusa trebuie sa apeleze liderul de zona...

Postări populare